witaminy A,C, E i B 1 . Warzywo to można przygotować na wiele sposobów np. ze względu na podobny smak do szparagów można je przygotować tak samo z sosem holenderskim. Ja postanowiłem z niej przygotować zupę. Składniki : 5 ząbków czosnku, 500 g skorzonery, 1/3 szklanki czerwonej soczewicy Puszka mleka kokosowego, 250 ml bulionu warzywnego, 2 łyżki masła
cookpldzięki stołówkom - najpierw przedszkolnej a później szkolnej. Podawano w nich szpinak rozgotowany na zielono burą breję bez smaku a wątróbka przypominała raczej twardą podeszwę w szarym, beznadziejnym sosie. Długo nie mogłam otrząsnąć się z tych doznać i za nic świecie nie mogłam zmusić się do zjedzenia tych rzeczy. Dopiero po wielu latach kiedy sama zaczęłam gotować postanowiłam pokonać obie zmory
Smaczna Pyzatemperaturze 180 stopni około 30/ 35 minut , w zależności od piekarnika . Ja piekę z termo obiegiem więc czas pieczenia jest troszkę inny . Taką zapiekankę podaję z sosem zrobionym z kilku łyżem majonezu i kilku łyżek ketchupu , mieszamy i gotowe, wy swoją możecie podać z czym lubicie . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilibardzo lekkie i delikatne, prawie o konsystencji pianki. Jest łatwe w przygotowaniu, a co więcej, można spożytkować wszystkie białka jakie pozostały po pieczeniu pączków Podobne przedstawiłam już tutaj z sosem truskawkowym , tym razem przedstawiam je jednak w wersji czekoladowej, z czekoladową polewą i prażonymi orzechami. Polecam! Scroll down for recipe in English Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami
karmelowyzeszklenia się cebuli. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, zamieszaj i duś razem jeszcze kilka minut mieszając. Dopraw pieprzem oraz małą szczyptą soli. Śledzie połącz z przestudzonym sosem i wstaw do lodówki, by całość się "przegryzła
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaciasto zyskało fajną puszystość? Trudno to opisać, nie jest puste i wyrośnięte, ale takie fajne mięciutkie, oczywiście wyrośnięte :) Smak jako całość? Rewelacja! Porcja idealna na dwie osoby. Podałam z sosem czosnkowym, moją wersją light i dla leniwych :) Źródło: White Plate . Ciasto: 100 g mąki pszennej typ 0 (użyłam ze sklepu Mantini) 50 g mąki pszennej
Blondynka Gotujepodsmażamy posikaną cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojoną papryczkę peperoni. Dolewamy białego wina. Wszystko razem przesmażamy i dodajemy masło. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowany makaron przekładamy do sosu. Chwilę podsmażamy i przekładamy na talerz. Dodajemy rukolę i posypujemy płatkami parmezanu. Smacznego
kulinarnyJawyłóż nim formę na ciasto. Włóż do lodówki.Do jabłek dodaj mąkę, cukier, przyprawy, sok i skórkę z pomarańczy, sól. Wszystko dokładnie wymieszaj. Włóż jabłka do foremki, polej sosem karmelowym i posyp 2 łyżkami masła. Rozwałkuj drugą część ciasta i pokrój ją na cienkie, długie plastry. Ułóż kratkę na szarlotce. Wstaw do lodówki na pół godziny.Rozgrzej piekarnik
Gotowanie to kochaniesałatkę, wiem tylko, że znam ją od bardzo dawna. Jest pyszna i przede wszystkim bardzo efektownie wygląda. Układamy najprostsze składniki warstwami, a górę smarujemy majonezem lub sosem jogurtowym z dodatkiem majonezu. Najlepszy do tej sałatki jest najzwyklejszy solony śledź. Płaty też są dobre, jednak tylko ten solony ma najwięcej smaku. Przygotujcie tę sałatkę przynajmniej na dobę przed podaniem
Codzienna kuchnia niecodziennaangielskie. Gotować bez przykrycia do miękkości kapusty.Po ugotowaniu produktów, dodać:- obrane i starkowane jabłka,- namoczone we wrzątku przez 20 minut i pokrojone drobno grzyby,- pokrojone pieczone mięso,- sos z pieczenia mięsa,- pokrojoną kiełbasę.Im więcej rodzajów mięsa, tym bigos jest smaczniejszy. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Koncentrat pomidorowy rozrzedzić zimną wodą, wlać do garnka. Na koniec dodać powidła
Świat Domowej Kuchniwydarzeń w jakich przyszło mi uczestniczyć.Miałam tę przyjemność, że wygrałam bilety na Męskie Granie 2014 . W ubiegłą sobotę raczyłam się muzyką w towarzystwie psiapsiółki, jadłam makaron z sosem pomidorowym i ricottą, skakałam i darłam się "Pierdolę przemoc
Dzieje kuchennej Wiewióryliście zakupowej i mogłam je przygotować przedwczoraj. Wygląd wcale nie zachęca do konsumpcji ale zapach owszem! danie jest lekkie, delikatne w smaku, ważne by porządnie posolić i popieprzyć sos, inaczej będzie dość mdły. Polecam bardzo, szczególnie, że robi się je dosłownie w 15 minut
Dzieje kuchennej WiewióryNiezawodny przepis na śledzie w sosie śmietanowym!SKŁADNIKI:- 10 filetów śledzi- 2 jabłka szara reneta- 150 ml śmietany 18%- 150 ml jogurtu greckiego- pietruszkaŚledzie moczymy w wodzie aby wypłukać nadmiar soli.Kroimy na kawałeczki.Dodajemy pokrojone w kosteczkę jabłka i pozostałe składniki.Mieszamy ze sobą.Marynujemy w lodówce przez noc.Gotowe
SMYKWKUCHNIszczelnie zamknąć. Ułożyć w brytfannie lub głębokiej blasze i piec 1,5-2 godziny aż szynka będzie miękka i krucha. Szynkę można podawać jako wędlinę lub podgrzane w sosie jako mięso do obiadu
Czerwień i błękitzgodnie zamówiliśmy piwo oraz zestaw: 1 duża kanapka z purée ziemniaczanym z boczkiem, zapiekana pod serem Raclette (więcej o raclette tutaj). Do każdego dania otrzymaliśmy również zieloną sałatkę z sosem vinaigre oraz kilka plastrów salami. Cała przyjemność kosztowała 10euro. A że znam się trochę na cenach w Lyon powiem Wam, że to wcale nie jest źle! Po takim lunchu wszyscy
Kitchens Alphabet