całej blaszce. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 40 min. Po tym czasie wyjmujemy ciasto, nakładamy na niego kiełbasę, pomidora i oliwki pokrojone w plasterki. Jogurt mieszamy z serem żółtym i przyprawami. Sos równomiernie rozprowadzamy na placku. Zapiekamy jeszcze 20-25 minut, aż sos się ładnie zezłoci
e-PrzepisyKulinarnecukinię i dusimy kilka minut. Cebulę z czosnkiem i cebulą przekładamy do garnka z kurczakiem i warzywami. Mieszamy. Dolewamy passatę pomidorową lub pokrojone pomidory oraz starty na tarce o drobnych oczkach imbir. Jeśli jest potrzeba (mało sosu), dodajemy pół szklanki wody. Przyprawiamy całość pastą lub przyprawą curry. Można pokusić się o własne przygotowanie mieszanki, nie jest to zbyt skomplikowane
bistro mamakroimy w plasterki i podsmażamy na patelni z odrobiną tłuszczu. Wykładamy do miseczki. Na tej samej patelni podsmażamy mięso mielone, dodajemy do niego pomidory. Gotujemy chwilę i doprawiamy wyraźnie paprykami, bazylią, pieprzem i solą. Mięso z sosem wykładamy na cukinię. Na tym umieszczamy: osączony groszek, pieczarki oraz ser. Podpiekamy około 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Voila
Życie zamknięte w smakuokrągły to odmiana pomidorów o słodko-kwaskowatym smaku. Do pomidorów okrągłych zaliczamy pomidory: okrągłe, bawole serce, okrągłe na gałązce, malinowe, zebra Taka odmiana pomidorów najlepiej nadaje się do: bezpośredniego spożycia, jako składnik zup i dań, przecierów, sosów, koncentratów, soków. Źródło: MAKRO Cash & Carry
WojnaNaSmaki.plboczek w kawałkach i podsmażać. Po chwili dodać posiekany czosnek i razem przez chwilę podsmażać. Wlać ok 500 ml wody, pomidory i całość zagotować. Doprawić solą, pieprzem, papryką i odrobiną cukru. Tak przygotowany sos przelać do naczynia do zapiekania. Dodać do niego fasolę, wymieszać. Na wierzch położyć podsmażone kawałki kurczaka. Wstawić do piekarnika
Sto kolorów kuchnispinając końce wykałaczkami.Podane składniki są tylko przykładowe, mięso mielone można zastąpić kawałkami kurczaka lub krewetkami, rukolę zastąpić inną ulubioną sałatą, majonez dowolnym sosem, np. imbirowym, przyprawę do tacos zamienić na przyprawę do grilla, dodać ogórka, pomidora itp.Wszystko zależy od naszej wyobraźni.Smacznego
chwile dla mnieByła już empanada z kurczakiem czas na empanada z sardynkami!Składniki i farszu:2 puszki sardynek w sosie pomidorowym1 papryka zielona (może być również czerwona)1 cebula czerwona1 pomidor średniej wielkościpęczek świeżej kolendry2 kostki knorr (może być rybny, może również i drobiowy!)1 łyżka koncentratu pomidorowegopół puszki groszku zielonego (może być więcej, kwestia smaku)pół puszki kukurydzy (również może być
Smaki Brazyliiposiekanej2 ząbki czosnku2 łyżeczki suszonego oregano2 łyżki oliwy z oliwekkilka plastrów ulubionego serasól do smakuPrzygotowanie:Na oliwie z oliwek podsmażamy plasterki czosnku, dodajemy pomidory z puszki odcedzoną ciecierzycę i suszone oregano, dusimy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, a w tym czasie gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Na koniec doprawiamy do smaku. Podajemy posypane posiekaną natką
Moja smaczna kuchniapieczarki pokrojone na mniejsze części. Następnie dodajemy indyka pokrojonego w kosteczkę, jak wszystko ładnie się podsmaży dodajemy paprykę również pokrojoną w kosteczkę i pomidory. Podsmażamy wszystko aby jak najwięcej wody wyparowało, doprawiamy i na koniec zagęszczamy sos mąką. Sos musi być dość gęsty aby nie wypłyną podczas pieczenia. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm (nie podsypujemy mąką), wykrawamy krążki
Niezły Młynekpatelni, bez panierki. Wystarczy ułożyć go na kilka minut w pyrkającym sosie, by stał się mięciutki i soczysty. Bardzo polecam! Składniki na 4 porcje: 2 filety-płaty z dorsza 2 czerwone spiczaste papryki 1 malutka ostra papryczka chili 500 ml passaty pomidorowej lub puszka krojonych pomidorów 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka ciemnego(...)dusić przez kilka minut. Dodać passatę pomidorową, podlać 1/2 szklanki wody. Dodać przyprawy i dusić pod przykryciem około 20 minut gdy papryka będzie miękka ułożyć porcje dorsza w sosie, tak by był całkowicie zanurzony. Dusić rybę na ogniu pod przykryciem 3-4 minuty, następnie wyłączyć piec i pozostawić dorsza jeszcze na kilka minut w rondlu pod przykryciem, by ryba doszła
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!REWELACYJNE , pełne aromatów danie z indykiem :) Polecam Wam - koniecznie wypróbujcie - pasta z pieczonej papryki i suszonych pomidorów po prostu PETARDA!!! SKŁADNIKI (na 2
Moje Kuchenne Rewelacjeporanne śniadanie do ciepłej herbaty to magiczne rozpoczęcie udanego dnia. Składniki: sos orzechowy 2 spore łyżki masła orzechowego niesłodzonego 2 łyżki miodu 50 ml wody wszystko ze sobą starannie połączyć kanapki 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego 1 jajko ugotowane na twardo 8 plastrów krakowskiej suchej 1 pomidor 10 listków świeżej bazylii 4 plastry sera cheddar 2 łyżeczki masła(...)propozycji i do tego produkty w atrakcyjnych cenach Przygotowanie: Każdą kromkę chleba posmarować masłem ułożyć: chleb,ser, kiełbasa, pomidor, pokrojone jajko, liście bazylii, ser i przykryć chlebem. Wszystko pieczemy w tosterze albo grillujemy. Do tego maczamy tosty w naszym sosie orzechowym :) Smacznego
Niezły Młynekpeeled tomatoes, 1 tablespoon tomato paste, 1 teaspoon sugar, 1 teaspoon dried oregano salt and black pepper. Olive oil Sos pomidorowy: 1 cebula (posiekana), 1 czerwona papryka (oczyszczona z nasion i posiekana), 1 ząbek czosnku (zgnieciony), Puszka pomidorów, 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka oregano Sól i pieprz. Oliva To make tomato souce put onion, garlic
Smaki Przyprawy i Kolorypapryka czerwona (można opcjonalnie dodać również zieloną i żółtą)- 2 duże pomidory- 2 cebule- 2 lub 3 ząbki czosnku- 2 Cytryny- 6 łyżek oleju palmowego dende (dobrze działa na ceręJ)*- 2 łyżki kuminu w proszku*- 2 kostki knor (i tu niespodzianka może być drobiowy)- łyżka sosu chilli lub tabasco (zależy od gustu)**- kolendra zielona świeża (próbowaliśmy raz z pietruszką)- szczypta(...)patelnię, najlepiej wok. Na dnie układamy pierwszą warstwę warzyw (cebula, papryka, pomidory). Druga warstwa to płaty dorsza. Trzecia warstwa znów warzywa. Czwarta – rozrzucamy krewetki. Piąta i ostatnia – reszta warzyw i kolendra. Wszystko zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy olej dende i nasze kostki knorr. Ach i bym zapomniała - troszkę sosu tabasco, tak na smak:-)na koniec kolendrapolewamy mlekiem kokosowymi dendejescze tylko knorrKrok
Smaki Brazyliimięsa wołowego)4 średniej wielkości czerwone papryki2 małe papryczki chili1 puszka czerwonej fasoli1 cebula3 ząbki czosnku300 ml pasty pomidorowej (lub 1 puszka pomidorów)200 ml bulionu warzywnego1 łyżeczka kuminu1 łyżeczka pieprzu cayenne1 łyżeczka suszonego oregano1 łyżka sosu Worcester lub sojowego1 łyżeczka cukru trzcinowego1 łyżeczka masła1 łyżka oliwy z oliwekPrzygotowanie:Papryki przekroić na połówki i oczyścić z gniazd nasiennych. Położyć
Food Square