Chwilę dusimy. Masa mięsna ma mieć czerwony kolor, więc cały koncentrat dodajemy. 5. Do naczynia żaroodpornego wlewamy masę mięsną. 6. Na mięso wykładamy pokrojone pomidory. 7. A na koniec ziemniaczane puree, które dziobiemy widelcem, by sos z mięsa mógł trochę odparować. 8. Wstawiamy do piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni. 9. I gotowe! Smacznego
dobra gospodyni dom wesołym czynizłoty kolor. Kilkakrotnie je przewracamy na obie strony, aby równomiernie się nam obsmażyły. Wlewamy śmietankę,dodajemy pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pokrojone suszone pomidory i gotujemy kilka minut do momentu, aż pomidorki zmiękną, a sos zrobi się bardziej gęsty. Podajemy z makaronem i świeżą bazylią
kruche babeczkiAromatyczny kurczak z warzywami i ryżem Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 3 pomidory 2 łodygi selera naciowego 1/2 pora 250 g drobnych pieczarek sos sojowy sos słodko kwaśny pieprz … Czytaj dalej Potrawka z kurczaka
czarrna od kuchnizwykłej patelni z grubym dnem. Dodajemy paprykę, przesmażamy około 2-3 min, dodajemy cebulkę z czosnkiem, kolejne 2-4 min na patelni, następnie dodajemy pomidory i zaczynamy dusić, po około 5 min dodajemy wino. Gdy sos zredukuje się mniej więcej o 1/3 wsypujemy ryż i delikatnie mieszamy. Teraz zalewamy wszystko połowa naszego bulionu i dodajemy też bulion z szafranem. (bulion
Kuba Gotujekilku minutach dodaj odrobinę octu czerwonego i sól do smaku. Najlepiej aby wszytko robić w jednym czasie, choć sos pomidorowy można zacząć znacznie wcześniej. 5. Podawaj z sałatką z pomidora
AZgotuj!jednej gałązce kolendry i kilka plasterków cytryny. Tak przygotowane pstrągi umieścić na grillu i grillować 8-10 minut z każdej strony. Polewać przygotowanym sosem maślanym w trakcie grillowania. Tak grillowane pstrągi podawać z posiekanymi pomidorami. 4 proste przepisy na pstrąga z grilla is a post from: naRuszcie.pl The post 4 proste przepisy na pstrąga z grilla appeared first on naRuszcie.pl
naRuszcieodsączyć z nadmiaru oleju. W między czasie ziemniaczki nam się już zezłociły i możemy je wyciągnąć z piekarnika, i podawać na talerze z pomidorami i brokułami. Jeśli lubicie, można do brokułowych kąsków dodatkowo zrobić sos czosnkowy. Na pewno będzie wyśmienitym dodatkiem do tego dania. Mamy nadzieję, że narobiliśmy Wam super smaku na to danie i chętnie je przygotujecie
vegetanieroladek i nie tylko przyda się sałatka wielowarzywna.Skład:-kapusta pekińska-papryka-ogórek-pomidor-cebula-majonez bądź olej-przyprawa warzywko-jeśli z olejem-sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Kilka liści kapusty pekińskiej kroimy w drobne paski a pozostałe warzywa w kostkęPrzyprawiamy do smaku warzywkiem oraz niewielka ilością majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe
Maminek kulinarnydłońmi formujemy płaskie kotleciki i smażymy z obu stron na dość mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia.Wersja "fast food" czyli razowa buła, sałata, ser, pomidor, ogórek konserwowy, a dla szczęściarzy nie liczących kalorii był jeszcze sos majonezowo-ketchupowyWersja obiadowa z sadzonym jajkiem , ziemniakami, pieczarkowym sosem i mizerią
Walijskie Pichcenieśrodka rozbitej piersi z kurczaka możemy włożyć wszystko co lubimy, nie musimy ściśle trzymać się przepisu. Może to być kolorowa papryka, suszone pomidory lub inne ulubione warzywka. Zawijańca możemy jeść na ciepło z sosem i kaszą lub na zimno, pokrojonego na plastry. Warunkiem jest tylko jak największa pierś. Polecam przepis na różne domowe imprezy - na pewno zaskoczycie
Walijskie PichcenieMakaron serwowany z sosem i posypany serem. Bardzo szybkie i smaczne danie. U mnie dość często gości na stole, bo domownicy bardzo je uwielbiają. Dzisiaj przygotowałam z kolorowym makaronem. Może i Wy skusicie się na taką propozycję obiadu. Polecam! Składniki 1 opakowanie makaronu typu spaghetti 500 g mięsa mielonego 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 puszka pomidorów 2 łyżki przecieru(...)masło, zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, na koniec dodać drobno posiekany czosnek i mięso mielone. Wszystko razem przesmażyć aż mięso ściemnieje. Wlać pomidory, dodać przecier pomidorowy, przyprawy i chwilę smażyć Makaron ułożyć na talerzach i polać sosem, a następnie posypać parmezanem. spaghetti bolognese
O kuchni z uczuciemGruzińskie chlebki serowe. Nie była bym sobą gdybym do nich nie dodała coś od siebie.Zostało mi troszkę kurczaka więc dodałam go do sera. Chlebki są przepyszne, podane z sosem majonezowo-ketchupowym smakowały wyśmienicie. Do farszu użyłam pysznych przypraw firmy PLENUS - https://www.galeriaherbat.pl/category/przyprawy-mieszanki , wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego :) Składniki: 100 ml ciepłej wody 150 ml ciepłego mleka(...)ewentualnie do podsypania 3 łyżki oleju 400 g startego żółtego sera 1 łyżka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem Plenus 2 duża upieczona pierś z kurczaka 1 duża cebula 2 łyżki masła pieprz do smaku sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu - wszystko razem wymieszać Wykonanie: Mleko mieszamy z wodą , dodajemy drożdże cukier i odstawiamy
Sama słodycz i szczypta chiliprzygotowanie kilku słoiczków domowego przecieru, który świetnie nada się na zupę pomidorową czy też rożnego rodzaju gulasze bądź sosy. W mojej spiżarni nie może zabraknąć kilku takich pomidorowych słoiczków. Domowy przecier pomidorowy na zimę SKŁADNIKI: 4,6 kg pomidorów 1 - 2 łyżki cukru 1 - 2 łyżeczki soli PRZYGOTOWANIE: Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki i przekładamy do dużego garnka
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipomidorowym sosem i mozzarellą. Moje cannelloni pachnie czosnkiem i oregano. A na czym polega jego nietypowość? Zobaczcie sami. I powiem szczerze, ono było pyszne :)) Składniki na 2 porcje obiadowe lub 4 mniejsze traktowane jako przekąska (na zdjęciu mniejsze porcje): 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 400 g mielonej karkówki 500 g dojrzałych, świeżych pomidorów(...)gorącej oliwie (1- 2 minuty). Dodajemy mięso i chwilę razem podsmażamy (około 4 minuty). Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory. Doprawiamy Vegetą, oregano, bazylią, solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy pod przykryciem 10 minut. Sos nie ma się zagęścić, ma być dość rzadki. Makaron cannelloni gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Gotowy makaron delikatnie odcedzamy
Smak mojego domuJeśli lubicie sosy do makaronu musicie koniecznie go wypróbować. Cukinia fajnie komponuje się z pomidorami i papryką, a do tego jej żółty kolor będzie przypominał Wam o ciepłym lecie ;) Przepis pochodzi ze strony In My Coffee Kitchen, zmniejszyłam proporcje o połowę. Dodałam też swoje modyfikacje. Z tej porcji wyszło mi 5 słoików po około 300ml. Składniki: 0,5kg czerwonej(...)dnia z octu i cukru gotujemy zalewę. Nadmiar wody odsączamy z warzyw, wkładamy je do garnka i zalewamy gorącą zalewą. Dodajemy koncentrat i przyprawy, dusimy 40-50 minut. Gorący sos nakładamy do słoików. Zamykamy słoiki i pasteryzujemy 15 minut.GOTOWE
Czerwona PorzeczkaUwielbiamy gołąbki, ale od tradycyjnych jeszcze bardziej te fałszywe. Raz że robi się je szybciej, a dwa ze można ich smak i skład zmieniać do woli
Bernika - moj kulinarny pamietnikjego zrobienia potrzebujemy: 2 piersi z kurczaka 1 duża papryka 2 pomidory 1 spora cebula 1 puszka kukurydzy 100 g koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, pieprz (sporo - ma być pikantne), mielona słodka papryka, czosnek granulowany, nasiona kolendry (utłuczone w moździerzu), majeranek, 2 liście laurowe mąka do zagęszczenia sosu olej do smażenia 3 woreczki kaszy gryczanej Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy(...)marnotrawstwo. Poza tym w gulaszu pestki zupełnie nie przeszkadzają. Tak przygotowane pomidory oraz koncentrat pomidorowy dodajemy do kurczaka z cebulą i papryką. Dolewamy wody. Nie za dużo. Tylko tyle, żeby wszystko przykryła. Dodajemy kukurydzę oraz przyprawy i dusimy, aż papryka zmięknie. W między czasie gotujemy kaszę gryczaną. Z sosu wyjmujemy listki laurowe i polewamy nim kaszę, chociaż równie dobrze można
Ratunku obiad