sos winegret - 1185 przepisów (strona:52/79)

Tarta z gruszkami, orzechami włoskimi i gorgonzolą 35

Zjadłam ją w sumie bez niczego. Na 100% smakowałaby mi jeszcze bardziej, gdybym zjadła ją np. z jakąś mieszanką sałat. Ale taką mieszanką bez dodatków. Jedynie z winegretem. Wiecie, to ten sos na bazie oliwy/oleju i soku z cytryny lub octu. Może ząbek czosnku jeszcze bym tam przemyciła i nic więcej. Brakowało mi świeżości w moim dzisiejszym obiedzie. Sałata zrobiłaby

Kardamonovy
Tarta z gruszkami, orzechami włoskimi i gorgonzolą 67

Zjadłam ją w sumie bez niczego. Na 100% smakowałaby mi jeszcze bardziej, gdybym zjadła ją np. z jakąś mieszanką sałat. Ale taką mieszanką bez dodatków. Jedynie z winegretem. Wiecie, to ten sos na bazie oliwy/oleju i soku z cytryny lub octu. Może ząbek czosnku jeszcze bym tam przemyciła i nic więcej. Brakowało mi świeżości w moim dzisiejszym obiedzie. Sałata zrobiłaby

Kardamonovy
Sałatka z tuńczykiem i rzodkiewkami 104

sałatek. Uwielbiam kanapki z pożywną wkładką jak tuńczyk. Zamiast majonezu polewam kanapki sosem Cezar jak w pan bagnat . Tuńczyk jest dosyć suchy i wymaga jakiegoś sosu o choćby prostego winegretu. Majonezowa sałatka z tuńczykiem 6 porcji Składniki: 1 puszka tuńczyka z zalewie 6 rzodkiewek 10 cm pora, młoda część pęczek kopru 150 g majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany, gęstej sól

codojedzenia
Sałatka z kiszoną kapustą i burakami 183

Winegret. Pierwsze skojarzenie to sos. Hmmm, ale przecież to nawet pisze się inaczej, z francuska. No nie. Olśnienie przyszło po chwili – zaraz, zaraz ja już tą nazwę, tą sałatkę widziałam. Lampeczka zapaliła

Szybko Tanio Smacznie
Sos Winegret- Idealny do sałatek 232

Produkty potrzebne; Ocet Balsamiczny 2-3 łyżeczki Pomarańcz  1 sztuka  Miód 3-4 łyżk Olej 500ml Natka pietruszki 1 pęczek  Czosnek  3

pichciszto
Zielona surówka 148

Kolejna prosta i szybka surówka z dodatkiem gotowego dresingu Winegret. sałata lodowa  dresing winegret  Sałatę pokroić, dodać sos i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Sałatka z kapustą pekińską i tuńczykiem 131

jest to sałatka z dodatkiem majonezu. Ta dzisiejsza jest natomiast z ziołowym winegretem i jest zdecydowanie lżejsza, bardziej świeża, idealna na ciepłe dni. 1 mała kapusta pekińska (lub 1/2 większej) 1-2 długie zielone ogórki 1 czerwona cebula 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała puszka kukurydzy sos ziołowy: 1/4 szkl. oleju/oliwy 1 łyżka octu z białego wina

Smaki Na Talerzu
Tegoroczne zbiory w pysznej sałatce 112

dressingów i sosów. Nic im nie brakuje. Są takie same jak ich świeże odpowiedniki. Sałatka z pieczonych warzyw polana winegretem jest przepyszna. Winegret to francuski dressing, idealny do sałatek na bazie warzyw, owoców czy sera feta. Taki sos można przygotować dosłownie w kilka minut. Ponieważ często jadam sałatki z winegretem przyrządzam porcję dressingu w butelce i przechowuję w lodówce

codojedzenia
Szybka sałatka do pracy 256

Składniki, 1 porcja: 1/3 opakowania rukoli 8 pomidorków koktajlowych 3 plasterki szynki parmeńskiej ulubiony sos do sałatek - u mnie winegret Przygotowanie: Rukolę i pomidorki umyć pod wodą, osuszyć. Rukolę przełożyć do miski, pomidorki przekroić na pół i dodać do miski. Szynkę parmeńską pociąć w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać z sobą i polać z sosem

cooklife
Tani obiad z kurczaka w sosie po toskańsku 117

minut. Filet z piersi kurczaka potrzebuje zaledwie kilka minut. Dodany do sosu, dochodzi w nim powoli i jest wtedy super soczysty. Nie ma nic gorszego jak zeschnięte na wiór mięso! Lubicie kurczaka na obiad? My bardzo! Często go przyrządzam na różne sposoby o choćby w kremowym sosie z dodatkiem białego wina, soku z cytryny i szpinaku. Japp, kurczak po toskańsku(...)pomidory do sosu wraz ze szpinakiem i lekko zamieszaj. Na drugiej patelni rozpuść 2 łyżki masła i usmaż mięso na złoty kolor po obu stronach. W zależności od grubości fileta smaż około 3 – 5 minut po każdej stronie. Pokrój w poprzek mięśni i dodaj kurczaka do sosu. Podawaj z ryżem i sałatkowym miksem z rzodkiewką i winegretem. The post

codojedzenia
Kurczak pieczony nadziewany chorizo, fasolką i suszonymi pomidorami 94

farszu. Wymieszaj i połóż kurczaka. Zakryj go szczelnie folią i wstaw do nagrzanego pieca na 1h. Po godzinie zdejmij folię, piekarnik ustaw na 200°C, polej wierzch kurczaka sosem z brytfanki i piecz przez ok. 30 minut. Dzięki temu uzyskamy brązowo-złotą skórę. Wyjmij kurczaka i przy pomocy noża przełóż z brytfanki na deskę (należy duży nóż włożyć, tam gdzie(...)brytfankę z sosem. Wymieszaj a następnie przelej przez sitko do sosjerki. Jeśli chcem mieć gęstszy sos, można go zredukować gotując chwilę. Po 15 minutach wyciągnij nadzienie, polej sosem. Kurczaka podziel na części, wyłóż na talerz i również polej sosem. Gotowe danie podawaj z lekką i chrupiącą sałatką, np. z mieszanki sałat, pomidorków koktajlowych i ogórka zielonego polanej winegretem domowej roboty

Moja Delicja
Kurczak pieczony nadziewany chorizo, fasolką i suszonymi pomidorami 194

części, wyłóż na talerz i również polej sosem. Gotowe danie podawaj z lekką i chrupiącą sałatką, np. z mieszanki sałat, pomidorków koktajlowych i ogórka zielonego polanej winegretem domowej roboty lub w ostateczność sosem z tytki (np. sosem Włoskim). Smacznego! Top Zobacz jak Gordon Ramsay przygotuje „Kurczaka pieczonego nadziewanego chorizo, fasolką i suszonymi pomidorami”: The post Kurczak pieczony nadziewany

Moja Delicja
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 233

jest sam prowadzący warsztaty, który nie tylko jest mistrzem w tym co robi ale również posiada umiejętność dzielenia się tajnikami sztuki kulinarnej. W dalszej kolejności mieliśmy przygotować kaczkę na sosie z liczi, zupę galangalową z kokosem, makaron nudle z owocami morza i lody smażone w kokosie podane na ciepłej konfiturze. Ku zadowoleniu uczestników program warsztatów dość szybko powiększył się(...)apetyczny obiad i po raz kolejny zapewniając nam "i przyjemność jedzenia i rozkosze stołu" * Przystawka zimna: siekany śledź z rydzami, czerwoną cebulą, gorczycą z limonowo - kaparowym winegretem Przystawka ciepła: sandacz na sosie z raków z młodym szpinakiem i zielonym groszkiem Zupa: botwina z sadzonym jajkiem przepiórczym i puszystą kwaśną śmietaną Danie główne: pieczone kotlety jagnięce podane na puree z ziemniaków

SzczyptaSmaQ
Surówka z czerwonej kapusty pekińskiej 172

odrobiny goryczki, nie farbuje innych warzyw i nie traci na objętości. Z czerwonej kapusty pekińskiej przygotowałam bardzo smaczną surówkę. Jest lekka, winna i bardzo zdrowa, bo sos opiera się na klasycznym winegrecie. Świetny dodatek do prawie każdego dania obiadowego. Polecam! Koloru w kuchni i na talerzu nigdy za wiele! Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 marchew 1 jabłko sól, pieprz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania