sos spaghetti - 2648 przepisów (strona:92/177)

Spaghetti z zielonym pesto 205

Kuchnia włoska? Szybki obiad? Proszę bardzo… szybki przepis na spaghetti z zielonym pesto. Przygotowując ten obiad, bo naszym całym domu rozniesie się aromat świeżej bazylii

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
17 przepisów z makaronami 133

padano Spaghetti z brokułami i groszkiem Spaghetti z cukinią, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach z cukinią Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron soba z brokułami i cukinią Makaron z pieczarkami, cukinią i parmezanem Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pappardelle w ostrym sosie z żółtych warzyw z czarnuszką i natką z pietruszki Penne z pieczarkami

Moja smaczna kuchnia
Pasta al pomodoro 133

Pasta al pomodoro, delikatnie przyprawiona, pomidorowa, ziołowa, podana z makaronem spaghetti (lub tagliatelle) oraz parmezanem. W daniu czuć cebulę i czosnek, delikatnie słodkie pomidory, zdecydowanie moje smaki. Wykończeniem jest ser i świeża bazylia lub posiekana natka. Najlepsza, jak dla mnie wersja dania z makaronem, obok carbonary . Zdarza się, że do takiego makaronu wrzucam posiekane czarne oliwki, pieczarki, cukinię lub/i chili(...)smakowały i wyglądały inaczej, lecz dziś bardziej klasycznie. Makaron z sosem pomidorowym – prosta, szybka, wręcz idealna propozycja na obiad w tygodniu. SKŁADNIKI: oliwa 3 ząbki czosnku 1 cebula 400 g – puszka pomidorów krojonych sól, pieprz, lubczyk, słodka i ostra papryka do smaku łyżeczka cukru pudru makaron spaghetti lub tagliatelle – 250 g do podania: parmezan i świeże listki

Zasmakuj Kuchni
Pieczone arabskie pulpety 183

jest faszerowany bakłażan, zapiekany z sosem pomidorowym, parmezanem i świeżymi ziołami. Nie sposób także nie wspomnieć tutaj o różnego rodzaju sosach przygotowanych na bazie mielonego mięsa, pochodzących z kuchni włoskiej. Kto z nas nie lubi pysznego i aromatycznego spaghetti po bolońsku ? Do klasyków gatunku należą też oczywiście gołąbki. W zależności od regionu Polski i upodobań kulinarnych farsz do nich przygotowujemy

Kulinarne przygody Gatity
12 przepisów na pyszne wegetariańskie burgery, kotlety i klopsiki 139

koperku. 9. Domowe falafele dyniowe z sosem pomidorowo-grzybowym Tym razem mamy pomarańczowe falafele z dynią, przygotowane niczym klopsiki w sosie pomidorowym wzbogaconym dodatkiem leśnych grzybów. Idealne danie na jesienny lub zimowy obiad. Polecam podać je z razowym spaghetti. 10. Domowe falafele ze świeżego bobu Falafele na lato, gdy mamy dostęp do świeżego bobu. Ciekawostką jest, że to właśnie

Chilli Czosnek i Oliwa
Spaghetti ze szparagami i brokułami 92

czosnek, zeszkliłem, dodałem zioła. Smażyłem ok. pół minuty. Zdjąłem z ognia i energicznie mieszając połączyłem ze śmietaną. Doprawiłem do smaku. Spaghetti ugotowałem al`dente w osolonej wodzie. Odcedziłem, zachowałem pół szklanki wody z gotowania. Gorący makaron połączyłem z sosem i odcedzonymi warzywami. Dolałem trochę wody z gotowania makaronu. Posypałem startym serem oraz prażonymi orzeszkami piniowymi i pozostałymi ziołami. Podałem natychmiast

R'n'G Kitchen
Makaron z pesto pietruszkowym. 146

tego typu są z pewnością gratką dla miłośników makaronu jako takiego - nie ma co ukrywać, że w towarzystwie tak prostych sosów, to on gra pierwszą rolę. Dlatego powinien być jak najlepszej jakości i dobrze ugotowany. Smacznego! :) Składniki: makaron spaghetti 1 duży pęczek pietruszki 3 łyżki prażonych pestek dyni 3 łyżki startego parmezanu (lub podobnego twardego sera) 6 łyżek oliwy

zadanie-gotowanie
Spaghetti z pomidorami i tuńczykiem 173

tuńczykiem.  Przygotujecie je w łatwy sposób w 20 minut.  Zapraszam! #lubelloveinspiracje #lubella #lubellaisposóbnajesień Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti Lubella szczypta soli 1 łyżeczka oliwy 6 dojrzałych pomidorów /(lub) pomidory w puszce - 2 puszki tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka 1/2 cebuli 2 łyżki octu winnego z czerwonego wina oliwa 20 listków świeżej bazylii + bazylia do ozdoby natka

Trufelkowo
Spaghetti all'Amatriciana 124

składniki to podsmażone wieprzowe podgardle (guanciale) i pomidory. Nie może w nim zabraknąć również twardego owczego sera pecorino romano. Nazwa sosu pochodzi od niewielkiego  włoskiego miasta Amatrice w rejonie Lacjum. Składniki na 2-3 porcje: 300 g makaronu spaghetti 400 g pomidorów z puszki 150 g guanciale lub boczku 50 ml białego wina 70 g sera pecorino romano

wyzwania kuchenne
Spaghetti z śmietanowym tuńczykiem 175

zanadrzu i bez problemu przygotować szybki obiad kiedy brak czasu i pomysłu.   Składniki: (na 4 porcje) 400g makaronu razowego spaghetti 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka masła klarowanego 2 białe cebule ząbek czosnku 2 puszki tuńczyka w sosie własnym w kawałkach 400ml śmietanki słodkiej 12$ łyżka mąki biały pieprz, sól świeży tymianek Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente

Pyry na Gaz
Spaghetti carbonara 333

Składniki: 400 g makaronu spaghetti 1 duża cebula 200 g boczku 4 żółtka 1-2 ząbki czosnku 4 łyżki startego parmezanu do sosu + do posypania wedle upodobań sól i świeżo zmielony pieprz 250 g mascarpone 100 ml białego wina - opcjonalnie Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, następnie przełożyć go do miseczki

The Sweet Damsel
Spaghetti carbonara 140

Czy zastanawialiście się skąd wziął się ten pyszny sposób podania spaghetti?? Otóż pochodzi z Rzymu. Wymyślili go alianccy żołnierze podczas II wojny światowej, którzy połączyli włoski

Tradycyjna Kuchnia
Spaghetti Bolognese Hot DeLux 111

mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 5 ząbków czosnku świeża bazylia 10 listków zielona pietruszka - natka 150g zielonych oliwek Knorr Fix Spaghetti Bolognese ser mozzarella - wiórki 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego uniwersalna przyprawa do potraw - wegeta pieprz sos piri piri lub tabasco 1/2 kostki rosołowej oliwa z pestek winogron oregano kolendra Przygotowanie: MAKARON: Do wody dodajemy 2 łyżeczki soli, liście

ClauditteMissCooking
Spaghetti Carbonara 181

europejskich są przyzwyczajeni do podawania  śmietany, śmietanki  czy też kremów w formie sosów do makaronów.  Składniki: 3 jajka 300 g boczku surowego wędzonego 1 natka pietruszki 2 ząbki czosnku 1/2 drobno posiekanej cebulki 200 ml śmietanki 30% oliwa z oliwek makaron do spaghetti pieprz i sól Przygotowanie:  Zagotuj w dużym garnku wodę z solą. Gdy zacznie

ClauditteMissCooking
Małże w pomidorach z natką pietruszki 157

garnkiem) aż muszle się otworzą, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i trzymamy jeszcze pod przykryciem ok. 1 minuty. Mule wraz z sosem wykładamy na talerz, my jedliśmy je z bagietką, ale doskonale będą smakować również z makaronem np. typu spaghetti.  Smacznego! The post Małże w pomidorach z natką pietruszki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania