Większość przepisów na makarony pochodzi z Włoch, jednak wiele przepisów przeszło spore modyfikacje. Tym razem postanowiliśmy przygotować zdrowy makaron z pomidorkami i pesto bazyliowym. Ten makaron
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W przypadku tego dania nie napracujecie się za dużo. Tagliatelle z pesto pietruszkowym przygotujecie w kilkanaście minut. Można powiedzieć – na przygotowanie tej potrawy będziecie potrzebowali
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W przypadku tego dania nie napracujecie się za dużo. Tagliatelle z pesto pietruszkowym przygotujecie w kilkanaście minut. Można powiedzieć – na przygotowanie tej potrawy będziecie potrzebowali
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Powiem tylko pyszny. Dostałam ten przepis od jednej Angielki. W miseczce wymieszać sos sojowy, sos rybny, curry,oliwę sezamową. Makaron zalać wrzącą wodą i zostawić na
Kuchnia PokoleńUlubione! 😍 Nie odważę się "publicznie" nazwać tego dania 'spaghetti' stąd też poprostu - makaron z sosem pomidorowym :D Pyszne i szybkie danie:) SKŁADNIKI : 500g mięsa mielonego z indyka 1 papryka (pokrojona w kostkę) 1 duża cebula (drobno posiekana) 2x puszka pomidorów (trzeba je zblendować jeśli są całe lub w kawałkach) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka jogurtu greckiego 2 łyżki
Mamuśka wraca do formyPomidorarra to cienki makaron typu spaghetti lub cienkie wstążki w kremowym sosie pomidorowym z suszonymi pomidorami oraz świeżą bazylią i tymiankiem. Przepis powstał w związku z konkursem Arla Apetina, w którym trzeba było stworzyć danie na ciepło z jednym z serków Apetina. Jest po propozycja na super szybki, ale bardzo smaczny obiad dla zapracowanych. POMIDORARRA - MAKARON W KREMOWYM SOSIE
Bon appetit mon amiewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sos robi się podobnie jak do spaghetti bolognese, które w moim domu jest bardzo lubiane. Jednak odkąd zrobiłam ten gulasz... Cóż, jednym słowem jest pyszny i świetnie połączony smakowo! Zawsze kiedy robię dania z pomidorami - musi być w nich bazylia. Nieważne świeża, czy suszona, ale jej dodatek jest obowiązkowy. Dlatego
Di gotujekuchni (chociaż potrawy czasochłonne także przyrządzać będę, nie wycofuję się z tego). Dzisiaj coś, co z pewnością zdobędzie wasze podniebienia ;) KIEŁBASA NADZIEWANA NA MAKARON W SOSIE POMIDOROWYM Składniki: - 200 gram makaronu spaghetti - 250 gram dowolnej kiełbasy - 2 cebule - 750 mililitrów passaty - woda - pieprz cayenne - pieprz czarny - sól Przygotowanie: Kiełbasę kroimy na średniej grubości plastry i podsmażamy. Usmażone mięso nadziewamy
Życie zamknięte w smakuczasu, kiedy wracamy później czy mamy mnóstwo rzeczy na głowie - wtedy myśli o robieniu zdjęć nie mają racji bycia! Dziś zapraszam Was na pyszne pulpeciki w sosie pomidorowym, idealne jako dodatek do spaghetti! Bardzo polecam :) Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo - wołowe), 2 małe ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, 3/4 łyżeczki suszonego oregano, 1 jajko, 3 łyżki
Plate of JoyMój syn makaron, obok pizzy, czy pierogów może jeść codziennie, lubi makaron pod każdą postacią: spaghetti, podsmażany, z sosami, z jajecznicą, czy w zupie. Nie miałam dzisiaj zbytnio czasu na gotowanie, a on głodny czekał na obiad. A do tego makaron to jedno z najszybszych dań. Podczas, gdy makaron sie gotował, postanowiłam przygotować do niego błyskawiczny sos, najprostszy pod słońcem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNowa wersja tradycyjnej włoskiej potrawy, spaghetti alla carbonara z boczkiem oraz kremowym sosem jajeczno-śmietanowym, wzbogacona o dyni ę. Prosty przepis na danie obiadowe, które przygotowuje si ę w mgnieniu oka; polecam Wam serdecznie :) **** Oggi vorrei condividere con Voi una variante di un piatto tipico della tradizione italiana: in altre parole vorrei presentarVi gli spaghetti alla carbonara
La grande e la piccola cuocaPieczona papryka, pomidory, marchewka, czosnek, cebula- to główne składniki pysznego sosu w wegetariańskim wydaniu. Do tego tarty, kremowy i delikatny ser mozzarella oraz chrupiące orzeszki piniowe- a wszystko to w towarzystwie ulubionego makaronu np.; spaghetti. Danie zachwyci smakiem nawet mięsożerców! 😋 4 porcje: * pomidory (np. w puszce/słoiku)- 500 g * papryka czerwona- 2 duże szt. * marchewka- 1 średniej wielkości * cebula(...)zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i podsmażyć około 5 minut. Do warzyw wlać pomidory, dodać paprykę z czosnkiem i smażyć kolejne 5-7 minut. Sos doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Podawać z makaronem spaghetti, posypać startą mozzarellą i orzeszkami piniowymi. Smacznego
Kraina Miodem Płynącablogu Spaghetti Carbonara . Danie jest kaloryczne za sprawą boczku, żółtek i 30% śmietanki. Ale tak musi być, w tym daniu nie można iść na ustępstwa. Spaghetti Carbonara to przepis na idealny sos śmietanowy z boczkiem, cebulą, żółtkami jaj i śmietanką. Dodatek białego wina podczas przygotowywania sosu jest kropką nad i… w tym daniu, kto raz spróbuje zakocha się(...)serem (nie dodajemy już soli, gdyż woda od gotowania makaronu była osolona) uważamy aby nie zrobiła nam się jajecznica ;) Doprawiamy pieprzem do smaku. Wyłączamy. Do sosu przekładamy ugotowany makaron i dokładnie wszystko mieszamy. Spaghetti carbonara wyjmujemy na głęboki talerz, doprawiamy pieprzem i dekorujemy drobnymi listkami bazylii. Smacznego! The post Spaghetti Carbonara appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięspaghetti wegetariańskie. Składniki: 2 małe filety z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 małej cukini 6 szparagów Garść pomidorków koktajlowych 1/2 szklanki sosu marinara (według tego przepisu) lub passata pomidorowej 1/3 opakowania makaronu spaghetti 1 łyżka oliwy 2 łyżeczki oregano 2 łyżeczki cebuli w proszku 2 łyżeczki czosnku suszonego 2 łyżki tartego parmezanu Sól i pieprz Przygotowanie: Krok(...)Zagotuj litr wody, posól. Wsyp makaron. Gotuj 10 minut. Odcedź. Wlej do makaronu pół szklanki sosu marinara. Wymieszaj. Jeśli nie masz sosu marinara użyj zwykłej passata. Dopraw ją tylko solą i pieprzem oraz odrobiną cukru. Krok 2 Umyj warzywa. Pokrój papryki w paski a potem w kostkę. Cukinię w ćwierć talarki. Szparagi w dwucentymetrowe kawałki (wcześniej odłam zdrewniałe końcówki). Krok
Niedzielny kucharz