kolejny pomysł na szybki do przygotowania obiad - makaron pappardelle (typu szerokie wstążki) podsmażony ze szpinakiem, łososiem i suszonymi pomidorami. Całość otulona śmietanowym sosem. Prosto i smacznie. Składniki na 2 porcje: 150 g makaronu pappardelle (szerokie wstążki) 150 g mrożonego szpinaku (w liściach) 300 g filetu z łososia 2 ząbki czosnku 6 suszonych pomidorów 1/2 szklanki mleczka kokosowego (lub śmietany
UgotowaćDziś kolejne pyszne, letnie danie - kalarepka nadziewana ryżem, zapieczona z bobem, boczkiem i porami w śmietanowym sosie. Delikatna, miękka kalarepka z ryżem i cebulką a do tego podgotowany wcześniej bób, z podsmażonym boczkiem i śmietaną. Lato w pełni :) Nadziewana kalarepka zapiekana z bobem Składniki : 5 kalarepek 100 g ryżu 4 łyżki oliwy 1 posiekana cebula ½ jasnozielonej papryki szczypta
Smaczny zeszytblogu już wcześniej pojawiały się dania z grzybami leśnymi jak tarta czy risotto . Dziś przepis na zapiekankę ziemniaczaną z grzybami leśnymi. Proste składniki - ziemniaki, grzyby i sos śmietanowy, zapieczone razem tworzą pyszną kompozycję smaków. Do tego warto podać jakąś sałatę i pyszny obiad gotowy. Zapiekanka ziemniaczana z grzybami leśnymi Składniki: 1 kg ziemniaków 2 cebule
Smaczny zeszytszpinaku, 4 średnie cebule, 6 średnich ząbków czosnku, 1/2 łyżeczki curry, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 płaskiej łyżeczki ostrej papryki, 1 czubata łyżka masła, Olej rzepakowy, Sól Co potrzeba na sos: 330 g kwaśnej śmietany 18%, 1/3 szklanki wody, Szczypta soli, Szczypta bazylii, Szczypta oregano, 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki Wykonanie: W garnku gotujemy makaron. Pierś płuczemy, odsączamy z wody, kroimy(...)wcześniej mięso wraz z czosnkiem, dokładnie mieszamy, smażymy całość 3-4 minuty. Wykonanie sosu: Wszystkie składniki na sos dajemy do rondelka, mieszamy, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 5 minut na małym płomieniu mieszając, żeby się nie przypalił. Propozycja podania: Na talerz nakładamy porcję makaronu, polewamy sosem śmietanowym, na wierzch nakładamy mięso ze szpinakiem. Smacznego:)) kurczak, pierś, szpinak, śmietana, czosnek, piersi
Bułka z Chlebempokroić w trójkąty. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Kopytka z rydzami smażonymi na maśle → Smażone pierogi szafranowe z rydzami i czerwonym pieprzem → Boczniaki w aromatycznym sosie śmietanowym z kaszą orkiszową → Kasza jęczmienna z kurkami, szpinakiem i jajkiem sadzonym → Omlet ze szparagami, boczkiem i parmezanem
Oryginalny smaktalerzu grzyby nazbierane przez męża w pobliskim lesie, trochę pogrzebów, kilka borowików i parę kozaków. Nie było tego dużo, dlatego postanowiłam zrobić szybki i prosty makaron - spaghetti z sosem śmietanowym i grzybami. Pyszny, jesienny obiad. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikKremowy sos śmietanowy a w nim soczysty schab z czosnkową nutą i aromatyczne grzyby leśne. Całość podana z kluseczkami lub ziemniaczkami i gotowanymi warzywami stanowi smakowity i łatwy w przygotowaniu obiad. Składniki: 500 g grzybów leśnych 5-6 kotletów z schabu (grubości około 1cm) 3 ząbki czosnku mąka ziemniaczana do obtoczenia 2 łyżki oliwy 3 spore cebulki szalotki 1 łyżeczka
Pyry na Gazborowiki szlachetne ? Bierzemy w ciemno i te i tamte. To dla nas król grzybów leśnych. Innymi też nie gardzimy, bowiem też są pyszne. Preferujemy marynowane, suszone, ostatnio w sosie śmietanowym. Tym razem wykorzystaliśmy do przyrządzenia zupy. Składniki: 500 g świeżych prawdziwków 1 cebula 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 4 ziemniaki 250 ml śmietany 30% 1 łyżka mąki
R'n'G Kitchenmacie mniejsze grzyby to śmiało wrzućcie je w całości. Dodałam sporo świeżego tymianku i posoliłam. Gdy kurki lekko zmieniły kolor, dodałam śmietanę. Możecie dodać jej mniej jeśli wolicie mniej śmietanowy sos. W zależności czy chcecie, żeby był lekko kwaskowy czy jednak bardziej słodki dodajcie śmietanę lub śmietankę. Sos doprawiłam jeszcze solą i pieprzem i zostawiłam na małym ogniu, mieszając
Figa S-makiemprzełożyć do przesmażonego boczku na patelni, wymieszać, wyłączyć ogień, a następnie przełożyć jajeczną masę z pecorino. Całość dokładnie ze sobą połączyć. Podawać natychmiast. Buon appetito! Na Spaghetti carbonara w sosie śmietanowym zapraszam tutaj
Wino Francja Kuchniażaroodpornego, dodać pieczarki z szynką i cebulą. Wymieszać. Do naczynia wbić jajko, dodać śmietanę i przyprawy, według uznania. Wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połowę sera dodać sosu śmietanowego. Wymieszać i wlać do makaronu. Ponownie wszystko wymieszać. Wierzch zapiekanki posypać resztą utartego sera. Tak przygotowaną zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 25 minut
Agusiowe smakołykiognia i mieszamy z pokrojoną w kostkę szynką. Na usmażonych naleśnikach rozsypujemy trochę sera, nakładamy farsz, zawijamy w ruloniki i umieszczamy w brytfance (wcześniej wysmarowaną za pomocą pędzelka sosem śmietanowym). Wszystkie posypujemy resztą sera i zapiekamy w 180 stopniach, aż ser się rozpuści. Smacznego! Artykuł Zapiekane naleśniki gryczane z porem i szynką pochodzi z serwisu Just
Be Fit Be Strongnadaje temu trunkowi potencjału do starzenia. Do czego: wino to znakomicie radzi sobie samodzielnie, jak i jako towarzysz potraw. Świetnie sprawdzi się z tłustymi rybami lub makaronami w aksamitnym śmietanowym sosie z krewetkami. W bardziej szalonej wariacji będzie świetnie pasowało do grzanek ze smalczykiem z mangalicy. Ode mnie: mój zdecydowany faworyt, jeśli chodzi o ten styl Chardonnay. Jeśli więc lubicie
Kate's Kitchenwiosnę. Danie zostało zresztą wymyślone na powitanie wiosny z nowalijek, czyli pierwszych, młodych warzyw. Uwielbiamy to danie, ale postanowiliśmy je nieco podkręcić. W klasycznej wersji, całość zanurzona jest w śmietanowym sosie. U nas spoiwem dania jest pyszne pesto. Zobacz przepis Środa: Kurczak three cup Tradycyjne danie z Tajwanu, rodzaj stir fry, błyskawiczny do przyrządzenia, jak spora część azjatyckich potraw. Składa
Niedzielny kucharzdużej, ponieważ bardzo lubimy tego steka), danie nie jest bardzo ostre. Pieprz podczas smażenia łagodnieje, nadając stekom przyjemnego, korzennego aromatu i delikatnej tylko pikanterii. Dodatkowo pieprzność panierki łagodzi doskonały śmietanowy sos podlany koniakiem. Steki panierowane w pieprzu doskonale smakują z pure ziemniaczanym , frytkami i warzywami z wody. Pełny przepis znajdziecie TUTAJ Artykuł Niedzielny obiad: Steak au poivre, czyli steki panierowane
Niedzielny kucharz