sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:482/794)

Il Mercato Centrale Firenze i sekrety toskańskiej kuchni. 154

jest ona sztywna. :D Kucharze bardzo dbają, aby wilgoć ze składników pizzy nie wsiąkła w ciasto, gdyż będzie ono niedobre. Z tego też powodu używany sos jest bardzo gęsty (coś jak nasz przecier pomidorowy), a z mozzarelli (główny ser w klasycznej pizzy, parmezan to tylko dodatek :P) odciska się nadmiar wody. __________________ Bardzo podoba mi się, że gotowanie jest tutaj uznawane

DominikaDolci
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą jaglaną 134

Farsz układamy na liściach kapusty i zwijamy. Układamy w naczyniu do zapiekania. Do garnka wlewamy bulion, wodę z moczenia grzybów, pomidory z puszki,  koncentrat pomidorowy i almette. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem podlewamy gołąbki. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 – 190 o C przez około półtorej godziny. SMACZNEGO . (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Smaki Ewy
Potrawy wigilijne 235

zalewie octowej. Przepis: Ryba z warzywami w zalewie   10. Śledzie *** Śledzie w zalewie octowej PRZEPIS TUTAJ *** Śledzie w śmietanie PRZEPIS TUTAJ *** Śledzie w zalewie pomidorowej PRZEPIS TUTAJ   11. Łosoś *** łosoś pieczony w sosie sojowym z miodem PRZEPIS TUTAJ *** łosoś pieczony w ziołach i maśle czosnkowym PRZEPIS TUTAJ *** łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą PRZEPIS TUTAJ   12. Ciasta

Blog z Apetytem
Ryba w stylu meksykańskim. Pikantna i zabójczo smaczna – sprzyja produkcji serotoniny!!! 160

sól Sposób przygotowania: Na oliwie z oliwek podsmaż drobno posiekaną cebulkę. Kiedy lekko się zeszkli dodaj posiekany czosnek. Zalej pomidorami oraz szklanką wody. Dodaj przecier pomidorowy i przyprawy. Gotuj około 20 minut aż sos się lekko zredukuje. Dodaj fasolę i kukurydzę. Sos przelej do naczynia do zapiekania. Na wierzch ułóż kawałki ryby. Zapiecz w piekarniku -180ºC – około 20 minut

wysmienity
szybkowar-pomidory zmiksowane na zimę pasteryzowane w piekarniku... 118

minut, zostawić w piekarniku do wystygnięcia szybkowar mam 9 litrowy, porcjami pomidory przygotowuję, wkładam pomidory do 3/4 wysokości szybkowara, jest tam zaznaczona ilość max. - sok pomidorowy jest najlepszym przetworem zimowym, używam do zup, sosów, koktajli, do picia, bardzo łatwy do wykonania i dobrze się przechowuje po pasteryzacji w piekarniku........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Spaghetti z kurczakiem 142

długo aż mięso straci kolor surowizny. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Pieczarki dodać do mięsa, chwilkę przesmażyć. Wlać pomidory z puszki, dodać przecier pomidorowy. Świeże listki bazylii porwać i wrzucić do sosu. Zagotować i gotować na małym ogniu kilka minut. Dodać porwaną mozzarellę, chwilkę delikatnie podgrzewać aż mozzarella się rozpuści. Ugotować makaron, odcedzić. Gorący makaron polać sosem. Można dodatkowo

Kuchnia Pokoleń
GOŁĄBKI Z KASZĄ GRYCZANĄ W SOSIE POMIDOROWYM 197

odrobinę soli. Gotowałam około 60 min na najmniejszym ogniu. 8. Po upływie godziny odlałam wodę z gołąbków do drugiego garnka. Dodałam do niej przecier pomidorowy, bazylię i tymianek. Do słoiczka wlałam część sosu, dodałam mąkę, porządnie wstrząsnęłam, żeby się rozprowadziła, a następnie wylałam zawartość słoiczka do garnka z resztą sosu. Gotowałam sos około 5 min, doprawiłam

Vroblewska-fitlife
Gotowana biała kapustka - smaczna i zdrowa 191

Przepis: Składniki: około 1/3 główki białej kapusty 2 listki laurowe 3 ziaren ziela angielskiego kilka ziarenek czarnego pieprzu  4 łyżeczki lubczyku 4 łyżeczki przecieru pomidorowego 4 łyżki śmietanki sojowej lub zwykłej śmietany do sosów 1 łyżka mąki 1 łyżka oleju o smaku chilli 6 łyżeczek suszonego koperku, lub pęczek świeżego sól Wykonanie: 1. Kapustę poszatkować, włożyć do garnka(...)było ich sporo, gdyż chciałam ostrzejszą kapustkę), lubczyk oraz koperek.  2. 4 łyżki śmietanki mieszamy z 1 łyżką mąki.  3. Kiedy kapusta będzie już miękka, dodajemy przecier pomidorowy, i śmietanę wymieszaną z mąką. Całość dokładnie mieszamy, do smaku dodajemy sól, 1 łyżkę oleju o smaku chilli.  (uwaga jeśli nie chcemy dodawać śmietanki z mąką. Kapustę proszę odcedzić

Mój pomysł na
Faszerowany schab pieczony w boczku 298

najlepiej w plasterkach goździki całe sól pieprz ziołowy papryka słodka mielona NADZIENIE: 300 g mięsa mielonego z łopatki 1 mała cebula 1 jajko 4 łyżki sosu z pieczonej papryki ajvar 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki płatków owsianych sól pieprz kolorowy papryka słodka mielona Mięso mielone połączyć z drobno posiekaną cebulą i pozostałymi składnikami nadzienia. Dobrze doprawić i wyrobić mięso

https:KKuchniaMniam
Aromatyczna karkówka 133

słodkiej - 1/2 łyżeczki majeranku - 1/2 łyżeczki lubczyku - 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego - 1/2 łyżeczki przyprawy do karkówki - szczypta kminku - szczypta soli - 1/4 szklanki oleju - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżeczki miodu - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 1/2 łyżeczki kurkumy Przygotowanie: Karkówkę nacinamy i faszerujemy czosnkiem. Wszystkie składniki marynaty łączymy i nacieramy karkówkę. Przekładamy ją wraz z resztkami marynaty do rękawa do pieczenia

Zainspirowana w kuchni
Jajka faszerowane tuńczykiem 141

smakiem jajek i lekko pikantnej rzeżuchy. Świetnie sprawdzą się nie tylko na wielkanocnym stole ale też jako lekka przystawka. Składniki: 6 jajek puszka tuńczyka w sosie własnym (200g odsączonej ryby) 2 łyżeczki pesto pomidorowego 2 łyżki majonezu sól, czarny pieprz opcjonalnie papryczka chilii rzeżucha Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli lub octu. Studzimy, obieramy

Pyry na Gaz
Kanapkowa pasta z orzechów włoskich i suszonych pomidorów 287

pokłady najzdrowszych kwasów tłuszczowych i wnoszą pyszny wytrawny akcent do naszej pasty. Składniki: 1 ½ szklanki orzechów włoskich 4 suszone pomidory w oliwie 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 mała szalotka drobno posiekana 1 łyżka sosu sojowego  1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki posiekanego szczypiorku Szczypta soli i pieprzu Orzechy drobno posiekaj i przełóż do blendera lub robota kuchennego. Dodaj

Roślinna - blog wegański
Kotlety sojowe w pomidorowym sosie 128

dodatkiem vegety ( około 10 minut ). Wyciągnąć. Cebulkę obrać, pokroić w piórka podsmażyć na patelni i zalać wywarem z gotowania kotletów. Wszystko razem poddusić , dodać przecier pomidorowy, sól i pieprz do smaku. Zagotować. Gorącym sosem zalać kotlety. Odstawić do wystygnięcia

Darcia w kuchni
PIECZONE BAKŁAŻANY FASZEROWANE MIĘSEM I CUKINIĄ 150

kostkę cukinię i wydrążony środek z bakłażana. Gdy wszystko razem się zarumieni  dodaję pokrojone świeże, obrane ze skórki pomidory i przecier pomidorowy . Duszę wszystko około 15 minut,żeby nadmiar sosu odparował. Nadziewam środki bakłażana farszem i posypuję serem mozzarellą. Wstawiam danie w żaroodpornym naczyniu skropionym oliwą do piekarnika,  na około 40 minut

potrawyregionalne
Pierś z kurczaka z salsą pomidorową w boczku ze szparagami w sosie musztardowym. 179

porządnego, sycącego i ciepłego. Innymi słowy, czas na danie obiadowe. Dzisiaj lekko, bo tak ciepło to się jeść nie chce, pierś z kurczaka, faszerowana salsą pomidorową pieczona w boczku, do tego szparagi z sosem musztardowym. Do przygotowania dwóch porcji potrzebne nam będą: 2 piersi z kurczaka pół pomidora 1 cebula dymka 8 plastrów surowego wędzonego boczku  czosnek niedźwiedzi

Kuba Gotuje

Proponowane wyszukiwania