sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:488/794)

Mole Poblano z czerwonym ryżem 173

ziarenka pieprzu, cynamon, ziele angielskie, tymianek i majeranek. Dokladnie wymieszać i po chwili dodac dwie kromki chleba oraz pomidowy z puszki i przecier pomidorowy. Wymieszac i smazyc na niewielkim ogniu kilka minut. Stopniowo dolewać bulionu, aby sos nie wyszedł zbyt zadki. Dosolic do smaku, wrzucić polamana na kawałki czekolade, zamieszać i dusic na malym ogniu przez kilkanaście minut. Nastepnie cala(...)być czysta piers lub kawałki miesa z koscia) podawac z czerwonym ryzem (przepis poniżej), sos posypac uprazonymi ziarnami sezamu. Czerwony Ryz Meksykanskie danie nie jest kompletne bez czerwonego ryzu, oto przepis: szklanka ryzu 1 cebula 3 zabki czosnku 1 papryczka chili 0,5 szklanki koncentratu pomidorowego 0,5l bulionu warzywnego lub drobiowego 1 szklanka mieszanki warzywnej (groszek z marchwka) mrożonej

Codzienne Gotowanie
Ryba po grecku 178

granatach z sosem koperkowym . Zobacz mój film z przygotowania ryby po grecku Składniki – ryba po grecku 8-10 filetów z mintaja 2 marchewki, pietruszka i pół selera 2 duże cebule 200 ml oleju 200 g mąki 2 łyżki cukru łyżeczka majeranku 6-7 ziaren ziela angielskiego 5 świeżych listków laurowych 500 g passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego(...)także chilli. Całość jeszcze chwilę smażymy, po czym dodajemy nasze gotowane warzywa. Po chwili pozostaje nam dodać passatę, keczup i przecier pomidorowy. Całość jeszcze gotujemy do 10 minut doprawiamy solą, pieprzem bądź cukrem. Na koniec sos wlewamy do naczynia z smażonymi rybami. Pozostawiamy do ostygnięcia. To wszystko, życzę wam smacznego. Koszt: 31 zł Przygotowanie: 50 minut Ryba po grecku Ryba

Kuchennyviral.pl
Sos barbecue – rodem z Ameryki 169

Składniki: 6 ząbków czosnku 1 suszona ostra papryczka 2 łyżki oleju 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 czubata łyżeczka chili ¼ łyżeczki mielonego ziela angielskiego Szczypta mielonych goździków 1 łyżka papryki słodkiej mielonej ½ szklanki octu jabłkowego 2 szklanki ketchupu ½ szklanki cukru brązowego 2 łyżki musztardy 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester 1 liść laurowy 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu(...)tniemy nożyczkami na małe kawałki. Do garnka wlewamy olej, rozgrzewamy. Dodajemy czosnek, przecier pomidorowy, chili, słodką paprykę, ostrą papryczkę, ziele angielskie, goździki. Gotujemy około 3 minuty aż pasta zmieni kolor na ceglasto – czerwony. Następnie dodajemy pozostałe składniki razem z wodą. Gotujemy około 30 minut aż sos zgęstnieje. Podczas gotowania od czasu do czasu mieszamy. Na koniec wyjmujemy liść laurowy

Smaki Ewy
Zapiekanka mięsno makaronowa 646

mielonego z łopatki 1 kartonik pomidorów krojonych z bazylią i oregano Pudliszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 łyżki ketchupu pikantnego Pudliszki 3 łyżki kukurydzy z puszki 1 cebula mniejsza 2 ząbki czosnku olej do smażenia sól pieprz  papryka słodka pieprz ziołowy majeranek Sos beszamelowy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka masła 1,5 szk mleka sól pieprz gałka(...)mięsa wlać pomidory z kartonika, dodać przecier pomidorowy, ketchup, odsączoną kukurydzę,sól, pieprz, paprykę słodką, pieprz ziołowy oraz roztarty w dłoniach majeranek. Całość  wymieszać i podsmażyć około 10 - 15 min do częściowego odparowania płynów. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i wykładać warstwami - makaron, mięso, sos, kończymy makaronem. Na górę zetrzeć na tarce

Ala piecze i gotuje
Kiełbasa w sosie słodko-kwaśnym Jamar na ostro 181

ciepło) oraz posiekaną natką. Składniki: 1 pojedynczy kawałek dobrej kiełbasy, ok. 150 g spora garść mrożonego zielonego groszku 1 cebula 2 ząbki czosnku sos słodko-kwaśny Jamar 520 g 0,5 szklanki przecieru pomidorowego 1 ostra papryczka, może być pół sól, pieprz, lubczyk, estragon, płaska łyżeczka przyprawy curry olej do smażenia Przygotowanie: Na niewielkiej ilości oleju przesmażam talarki kiełbasy

Zasmakuj Kuchni
Ziemniaki zapiekane z mięsem mielonym 236

pokrojoną  marchewkę  ,seler i listki szałwii. -Całość podsmażyć kilka minut, wlać wino , a po odparowaniu alkoholu wlać bulion i dodać przecier pomidorowy. -Wymieszać i  dusić na małym ogniu ok.30 minut.  -Kiedy sos zgęstnieje zdjąć z ognia, wyjąć listki szałwii, doprawić do smaku solą i pieprzem. -Upieczone ziemniaki przekroić na połówki i ułożyć na półmisku  / jeśli

Zakamarki mojej kuchni
Curry z pomidorowym ryżem 145

bataty i odłożyłam do lodówki to co wydłubałam. Nadszedł dzień na wykorzystanie resztek. Jest to przewrotne curry, bo nie pływa w sosie, bo sosem napoiłam ryż. Składniki na duże porcje: około 1 batat litr soku pomidorowego (użyłam własnej roboty) 200 g suchego ryżu puszka ciecierzycy 1 rzodkiew (opcjonalnie) 1 cebula 200 g posiekanego jarmużu 2 ząbki czosnku 3 kostki miłości

greenscarf
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i cukinią 1301

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i cukinią... Warstwa sprężystego makaronu. Kawałeczki cebuli, papryki i cukini, oblane przecierem pomidorowym. Złociste kawałki podsmażonego kurczaka. I ponownie warzywa, przecier i warstwa makaronu. A wierzch oblany sosem śmietanowym z serem, czosnkiem i natką pietruszki. Pyszna, domowa zapiekanka. Duża porcja. Smacznego! Składniki:  400 g filetów z piersi kurczaka; 500 g makaronu penne; 700 g cukinii

Gospodyni Miejska
Gołąbki z papryką i natką pietruszki czyli z dużą dawką witaminy C. 122

mielonej łopatki szklanka ryżu ugotowanego al dente cebula łyżka masła papryka 0,5 szklanki natki pietruszki jajko łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku Sos: cukinia duże jabłko 2 ząbki czosnku cebula 2 szklanki przecieru pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego liść laurowy 4 kulki ziela angielskiego łyżka oregano 2 łyżki skórki otartej z cytryny 2 łyżki oleju 2 łyżki słodkiej

Dieta moja pasja
Pikantna zupa curry z warzywami 167

Curry, Tandoori, Butter Chicken, Tikka Masala. Każdy z nich jest nieco inny. Trzy pierwsze są bardzo łagodne, Korma o kokosowo- śmietanowym smaku, Tandoori mocno pomidorowy, a Mild Curry pomidorowo-paprykowy, z cebulą i kokosem. Używałam sosów klasycznie do dań z kurczakiem czy warzywami, ale też doceniłam je jako fantastyczny dodatek do zup kremów czy samodzielnie jako dip do warzyw

nietylkopasta.pl
Sos boloński z makaronem 269

czosnek przesmażamy na tłuszczu, dokładamy mięso- smażymy pod przykryciem, często mieszamy Przecier pomidorowy łączymy z taką ilością wody by go rozrzedzić, dodajemy do mięsa Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem, gotujemy pod przykryciem do miękkości mięsa Ja dodałam do całości odrobinę cukru, tak by uzyskać słodko- kwaśny smak sosu. Podajemy z ulubionym makaronem, posypujemy startym serem. Smacznego ! Ten prosty przepis pochodzi

Proste Potrawy
Placki ziemniaczane z filetem z kurczaka 106

się na placki podane z jakimś sosem, np. sosem mięsnym. Nie ukrywam, że ta wersja placków wyszła mi pyszna. Spróbujcie. Zachęcam :) Potrzebujemy: Na placki ziemniaczane: 1 kg ziemniaków 2 jajka sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 1 mała cebula 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki śmietany kwaśnej śmietany 18 % Na sos: 2 filety z kurczaka 2 ząbki czosnku(...)rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia. 3. Sos: Czosnek i cebulę obieramy. Czosnek kroimy w drobną kosteczkę, a cebulę w większą. W garnku lub w głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i cebulę i chwilę przesmażamy, dodajemy pomidory i dusimy do miękkości. Gdy wszystkie składniki będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, mięso i chwilę razem dusimy przyprawiając do smaku solą, pieprzem

Izabelawkuchni
Papryki faszerowane mięsem mielonym z warzywami 160

250g przecieru pomidorowego – 4-5 papryk – 2 cebule – 100g szynki parmeńskiej – 100g mozzarelli w kulce – 1 kieliszek białego wytrawnego wina (opcjonalnie) – 2 ząbki czosnku – oliwa – przyprawy: oregano, papryka słodka i ostra, kurkuma – sól, pieprz *opcjonalnie: żółty ser do posypania Dodatkowo: – rukola – parmezan – sos winegret – ryż/kasza Piekarnik(...)Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy mięso i obsmażamy. Po chwili doprawiamy. Dodajemy przecier pomidorowy wraz z winem i redukujemy. Dodajemy marchewkę z groszkiem i kukurydzą wraz z zalewą, redukujemy sos na małym ogniu. Szynkę parmeńską rwiemy na drobne kawałki i dodajemy do sosu. Zdejmujemy z ognia. Mozzarellę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy

Be Fit Be Strong

Proponowane wyszukiwania