smażyłam na patelni teflonowej. A tutaj linki do przepisów na inne burgery Mini burgery wieprzowe Burgery wołowe z ostrym sosem pomidorowym Burger wołowy z bekonem, serem i szybkim sosem pomidorowym Burger wołowy III składniki na 6 burgerów ok 700 g mielonej wołowiny - najlepiej łopatki 2 łyżeczki startego czosnku 2 papryczki jalapeno, bez pestek, drobno pokrojone 1 łyżeczka mielonego(...)lodówki. Przed smażeniem posolić i popieprzyć. Smażyć na patelni lekko posmarowanej olejem. Burger ma się ładnie zbrązowić - ok 3 minut z każdej strony. Podawać tradycyjnie z bułką hamburgerową lub np z pieczonymi ziemniakami (np takimi ). Smacznego
Stare Garynaszym stole przez dwa kolejne dni rządziło porządne mięcho w bułce. Tym domowym cheeseburgerom absolutnie niczego nie brakuje, w tej kombinacji dodatków wyszły przepyszne! Szykujemy wszystkie składniki. Bułki hamburgerowe przecinamy na pół – można je jeść od razu, ale można tez podgrzać – zgrillować i zrumienić. Rozcięcia skrapiamy oliwą lub smarujemy cienko masłem i grillujemy bułki na patelni lub w elektrycznym grillu(...)patelnię pokrywką, żeby ser zdążył nabrać ciepła i lekko się rozpuścić. Na sałacie układamy po plastrze odgrzanego klopsa z serem i plasterki chrupiącego bekonu. Pora na porządny chlust sosu BBQ. plastry pikli i szczyt bułki. Podajemy od razu. Na drugi dzień nasze cheeseburgery zjedliśmy z oscypkiem – kolejność odgrzewania i składania wszystkich elementów zostaje bez zmian, ale sam ser trzeba
Karo in the Kitchennaszym stole przez dwa kolejne dni rządziło porządne mięcho w bułce. Tym domowym cheeseburgerom absolutnie niczego nie brakuje, w tej kombinacji dodatków wyszły przepyszne! Szykujemy wszystkie składniki. Bułki hamburgerowe przecinamy na pół – można je jeść od razu, ale można tez podgrzać – zgrillować i zrumienić. Rozcięcia skrapiamy oliwą lub smarujemy cienko masłem i grillujemy bułki na patelni lub w elektrycznym grillu(...)patelnię pokrywką, żeby ser zdążył nabrać ciepła i lekko się rozpuścić. Na sałacie układamy po plastrze odgrzanego klopsa z serem i plasterki chrupiącego bekonu. Pora na porządny chlust sosu BBQ. plastry pikli i szczyt bułki. Podajemy od razu. Na drugi dzień nasze cheeseburgery zjedliśmy z oscypkiem – kolejność odgrzewania i składania wszystkich elementów zostaje bez zmian, ale sam ser trzeba
Karo in the Kitchenwarto pokusić się o upieczenie mięsa tym sposobem. Dodam jeszcze, że najlepszym sposobem do serwowania pulled pork jest kanapka, której nie wyobrażam sobie bez własnoręcznie pieczonej, lekko słodkiej bułki hamburgerowej i oczywiście surówki colesław. Całość to absolutne mięsne szaleństwo, wspaniała uczta, pozostawiająca błogi uśmiech:))) Składniki: MIĘSO 1 kg łopatki wieprzowej 2 łyżki soli 1 łyżka pieprzu 3 łyżki cukru trzcinowego(...)godziny. Ciepłe mięso zdejmujemy z kratki na deskę do krojenia i przy pomocy dwóch widelców rwiemy na nieregularne kawałki. Przekładamy na blaszkę, gdzie zebrał się sos i dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso układamy na bułkach i podajemy z sałatką colesław (przepis) . Przepis na bułki poniżej:) BUŁKI zaczyn: 20 g drożdży 2 łyżki cukru 100 ml ciepłego mleka
Smakowity Blog Kulinarnynadzieniem :) W związku z tym, że kupiłam łopatkę to postanowiłam przygotować szarpaną wieprzowinę, tzw. pulled pork. Przepis na takie mięso pokazywałam Wam na początku stycznia ( tutaj ). Składniki: bułki hamburgerowe (przepis tutaj ) kilka liści sałaty lodowej szarpana wieprzowina 1 kg mięsa wieprzowego, np, łopatki 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 czerwone cebule 1/2 ostrej papryki 2 ząbki czosnku sól(...)zawór ciśnienia w pozycji dekompresji i poczekać kilka minut, aż wydostanie się cała para. Przygotowaną szarpaną wieprzowinę podzielić na mniejsze części, np. za pomocą widelca. Bułki posmarować warzywami i sosem (z szybkowaru), położyć liść sałaty lodowej i dużą ilość szarpanej wieprzowiny. Od razu podawać
Ugotowaćwołowiny (użyłam łopatki)4 łyżki ostrej musztardy z Dijon3 cebule2 jajkaświeżo mielony czarny pieprzsólpapryczka chili - opcjonalnie (ja dodałam zielony marynowany pieprz)masło klarowane do smażenia lub olejdo podania10 bułek hamburgerowych (np z tego przepisu)musztardapomidorogórek małosolny20 cienkich plastrów wędzonego boczkucebula pokrojona w cienkie plasterki.ew ser np cheddarprzygotowanieMięso umyć, osuszyć, pozbawić ewentualnych błon, zmielić w maszynce do mięsa razem(...)bułki posmarować musztardą, położyć liść sałaty, plasterek boczku, kotlet wołowy, boczek, plaster pomidora, ogórek i cebulę. Przykryć wierzchem bułki. Można spiąć drewnianym patyczkiem do szaszłyków, podawać z dowolnym sosem majonezowym, jogurtowym lub keczupem. Smacznego
Stare Garyśmieciowego jedzenia. Bo nie dość, że jest pyszne to wcale nie niezdrowe i śmieciowe. To 100% wołowina i świeże warzywa. W tym nie ma nic niezdrowego. Do tego domowe sosy bez żadnych paskudnych dodatków, domowe bułki. Absolutnie perfekcyjny obiad. W zasadzie to i nawet kolacja, bo jak człowiek w porze obiadowej takiego burgera wciągnie to do śniadania wystarczy :) Jak zrobić(...)będziemy mieli klasycznego klopsa. I, nomen omen, będzie klops. Ważna rzecz: smażymy na SUCHEJ patelni. Antrykot jest tłusty, więcej tłuszczu mu nie potrzeba. Zaczynamy zatem od klasycznego cheesburgera: bułki hamburgerowe naturalne (z TEGO przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 2 pasterki sera cheddar na osobę sałata lodowa cebula keczup (z TEGO przepisu) majonez (z TEGO przepisu) sól, świeżo zmielony
Marder&Marder Manufactureostatnio miałam ogromną ochotę na burgera z frytkami. Zaczęłam się zastanawiać z czego jestem w stanie zrezygnować, a co koniecznie chciałabym zjeść. Na wstępnie odrzuciłam bułkę, bo na gotową, hamburgerową nie miałam ochoty, a nie miałam też dość czasu (i ochoty) na pieczenie swojej. Tradycyjną wołowinę zamieniłam na kurczaka, a frytki na pieczone warzywa korzeniowe. Efekt końcowy może i odbiegał(...)patelni odstawiamy na przynajmniej minutę i dopiero wtedy podajemy w towarzystwie pieczonych warzyw. Smacznego! PS. A do takiego obiadu koktajl marchewka-pomarańcza :) PPS. Następnym razem zrobię jeszcze domowy sos ziołowo-czosnkowy! Że też ja wcześniej na to nie wpadłam, a dopiero przy jedzeniu. Pasowałby idealnie
Ratunku obiadkarkówki 1 biała cebula 2 łyżki Ajvaru łagodnego Podravka 1 łyżeczka soli, ½ łyżeczka czarnego pieprzu olej roślinny do smażenia Dodatki: 8 plastrów surowego wędzonego boczku 4 bułki hamburgerowe 1 czerwona cebula 1 duży pomidor 2 ogórki kiszone 1 sałata rzymska lub ½ lodowej Przygotowanie: Mięso wieprzowe wymieszaj z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, 2 łyżkami Ajvaru(...)pełne uśmiechniętych ludzi. Z Ajvarem Podravka można zasmakować kawałka Chorwacji na talerzu. Ajvar Podravka może znaleźć wiele ciekawych zastosowań w kuchni. Posłuży świetnie zarówno jako sos do mięs, zamiennik ketchupu na zapiekance, czy gotowy dip do karnawałowych przystawek. Poezja smaku i aromatu Tak przygotowany Hamburger wieprzowy to prawdziwa
kuron.com.plRaz na jakiś czas mamy ochotę na konkretnego burgera. Nie walczymy z tą ochotą, lecz dajemy się jej ponieść, z pełną przyjemnością przygotowując je w domu
Smaki Na Talerzu