sos hamburgerowy - 107 przepisów

Sos hamburgerowy domowy 244

Sos hamburgerowy domowy i najlepszy! Zajadam się nim od kilku dni! Jest delikatny w smaku, a przede wszystkim łatwy do przyrządzenia. Potrzebujesz jedynie majonez, grillowaną papryka i chili. Domowy sos do hamburgerów to idealny sos również do surowych warzyw, mięs i ryb. Sos hamburgerowy Składniki: 450 – 500 ml sosu 300 ml domowego majonezu, tutaj przepis 1 duża czerwona papryka(...)według przepisu i wymieszaj ze zmiksowaną papryką. Dopraw sos solą i sokiem z limonki. Przełóż sos do słoika, zakręć i przechowuj w lodówce do tygodnia.     The post Sos hamburgerowy domowy appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Hamburger z serem pleśniowym, sosem truskawkowym i kiełkami 200

Usmażone kotlety odkładamy na chwilę na bok. Na tą samą patelnię kładziemy plastry boczku i smażymy, aż będą rumiane i chrupiące. Majonez mieszamy z ketchupem, robiąc prosty ale smaczny sos hamburgerowy. Patelnię wycieramy papierowym ręcznikiem. Przekrojone bułki grillujemy chwilę na patelni. Kotlety posypujemy odrobiną sera pleśniowego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, aż ser się roztopi. Spód podgrillowanej(...)bułki smarujemy sosem hamburgerowym. Kładziemy kotleta i polewamy go odrobiną sosu truskawkowego. Na sos kładziemy chrupiący boczek i przykrywamy kiełkami. Całość zakrywamy wierzchnią częścią bułki posmarowaną sosem hamburgerowym. Moja późniejsza wersja zawierała również grillowane pieczarki i odrobinę sałaty lodowej. Podobno im bardziej „wypasiony” hamburger, tym lepszy. I wiecie co, coś w tym jest

Jacob Tastes
Cheeseburger 234

morskiej oraz łyżeczkę octu winnego. Całość mieszamy (najlepiej dłonią, by ocet i sól dobrze się ze sobą wymieszały) i odstawiamy by cebula mogła przejść mieszanką octowo solną.Następnie przygotowujemy sos hamburgerowy, łącząc ze sobą 2 łyżki majonezu, 1 łyżkę ketchupu oraz 1 łyżeczkę sosu worcester.Sałatę lodowę drzemy na paseczki i mieszamy z sosem hamburgerowym. Odstawiamy na bok. Ogórka konserwowego(...)pokrywką. Gdy ser lekko zacznie się roztapiać zdejmujemy wszystko z patelni i przystępujemy do "składania" naszego cheeseburgera.Na dolną część kanapki kładziemy plasterek sera, następnie połowę sałaty wraz z sosem hamburgerowym. Kolejno mięso, połowę bekonu, cebulki i ogórka. Górną część kanapki smarujemy ketchupem i nakładamy na pozostałe składniki.Cheeseburger ten jest tak pyszny i syty, że frytki czy inne dodatki

W mojej holenderskiej kuchni
Wytrawne racuchy z pieczarkami 255

Wytrawne racuchy z pieczarkami... Drożdżowe, puszyste, wyrośnięte racuchy. Przekrojone i pysznie nadziane. Pieczarkami, papryką i cebulą. Podane z sosem hamburgerowym . Pyszna odmiana - polecam! Składniki: Ciasto: 350 g mąki pszennej; 25 g świeżych drożdży; 250 ml ciepłej wody; 1/2 łyżeczki soli; Olej do smażenia. Nadzienie: 500 g pieczarek; 1 średnia, czerwona papryka; 1 średnia cebula; 1/2 pęczka szczypiorku; 1/2 łyżeczki przyprawy(...)pizzy; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Dodatkowo: 100 g startej mozzarelli; Ulubiony sos, np.: Sos hamburgerowy , jak u mnie; Sos Tzatziki ; Sos BBQ ; Sos czosnkowy; Ketchup; Majonez. Sposób przygotowania: Do miski (u mnie od robota kuchennego) wsypać mąkę i pokruszyć drożdże. Wymieszać. Dodać ciepłą wodę i sól i wyrobić ciasto (ja wyrabiam mikserem, przy pomocy haka do ciasta drożdżowego

Gospodyni Miejska
Domowe hamburgery 162

kuchennych rewolucji. Hamburgery wyszły rewelacyjnie. Składniki: 500 g mięsa wołowego ½ łyżeczki imbiru ½ łyżeczki białej gorczycy ½ łyżeczki ziaren kolendry ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 100 ml bulionu sól sos hamburgerowy: majonez musztarda dodatkowo: bułki hamburgerowe ketchup sałatka z ogórków dowolne dodatki Wykonanie: Mięso zmielić w maszynce do mięsa, przyprawy poza solą utrzeć w moździerzu. Przyprawy oprócz soli oraz bulion(...)stronę. Przygotować sos: Majonez wymieszać z musztardą. U mnie proporcje wynoszą 1:1 jednak najlepiej to zrobić według własnych upodobań. Bułki przekroić i podpiec w piekarniku. Spód bułki posmarować sosem hamburgerowym, następnie nałożyć sałatkę, hamburgera, znowu sos i ketchup. Mięso przykryć drugą połówką bułki

Mama Gotuje
Hamburgery GIGANTY z wołowiny. 281

domowe bułki :( Na jednego hamburgera potrzebne będą: bułka 250 g antrykotu 2 plastry sera cebula pomidor ogórek (taki jaki lubimy) sałata lodowa lub pekinka zielona pietruszka  sól, pieprz Sos hamburgerowy: łyżka majonezu łyżka musztardy łyżka ketchupu (wystarczy połączyć składniki) Mięso mielimy, pół cebulki kroimy w drobną kosteczkę dodajemy do mięsa, natkę drobno siekamy dodajemy do mięsa, mięso doprawiamy pieprzem(...)patelni grillowej bez tłuszczu lub lekko przesmarowanej olejem, po 4 minuty z każdej strony, jak przewracamy na drugą stronę posypujemy solą i kładziemy ser na kotleta. Bułki smarujemy sosem hamburgerowym, kładziemy kotleta i dodatki, polewamy sosem, zamykamy drugą częścią i gotowe

Pelusiowa Kuchnia
Pizza o smaku hamburgera 250

podchodzić wodą bo zacznie się dusić. Do usmażonego mięsa wlewamy sos Worcestershire, ciemny sos sojowy, wsypujemy mielony pieprz i sól. Całość dokładnie mieszamy, odcedzamy mięso z płynu i studzimy. SOS HAMBURGEROWY Do miski wkładamy majonez, do majonezu – ketchup. Ja zawsze wybieram wersję pikantną. Następna w kolejności – musztarda – ja lubię tu Dijon (każda inna, jeśli tylko bez mocnych dodatków smakowych(...)wołowiny) 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka sosu Worcestershire 2 łyżki oleju do smażenia SKŁADNIKI - Sos hamburgerowy 6 pełnych (z lekkim czubem) łyżek majonezu 4 pełne łyżki ketchupu 3 pełne łyżki musztardy 3 pełne łyżki kwaśnej śmietany 12-18% 1 płaska łyżka mielonej suszonej cebuli 1 płaska

Karo in the Kitchen
Hamburger z czarnego Angusa z karmelizowaną cebulą i sosem a'la Big Mac 152

światowej czołówki dobrego smaku. A jeśli już mamy tak dobrą podstawę hamburgera to wypada przyłożyć się też do dodatków. Świeże warzywa, czerwona cebula z delikatną nutą miodu i klasyka sosów hamburgerowych - sos Big Mac. Ciężko się oprzeć takiej kompozycji

Milion Smaków
Sos do hamburgerów 220

Sos do hamburgerów... Szybki, pyszny, domowy. Na bazie majonezu i jogurtu greckiego. Z dodatkiem ketchupu, chrzanu i soku z cytryny. Pysznie przyprawiony curry i musztardą. Smacznego

Gospodyni Miejska
Wiejska tortilla z indykiem i czarnym ryżem 255

mięso poszło w tortillę. Składniki - tortilla mięso z indyka, który ugotował się w rosole czerwona cebula ugotowany ryż czarny pomidor ogórek opcjonalnie jaja na twardo sałata lodowa sos kielecki hamburgerowy od Majonez Kielecki – tutaj ten konkretny pasuje idealnie. Sól(...)pieprz do smaku olej kokosowy lub rzepakowy Mięso z rosołu podsmaż delikatnie z cebulą na oleju kokosowym, dopraw do smaku wedle uznania. Tortillę podgrzej na suchej patelni. Rozsmaruj sos hamburgerowy i szybko dodaj mięsko z cebulą oraz ugotowany czarny ryż. Jaja na twardo. Wkrój pomidora, ogórka i przykryj koperkiem. Ponownie użyj sosu. Zwiń tortillę. Podgrzej na suchej patelni. Zjadaj

Z Kuchni Do Kuchni
DOMOWE HAMBURGERY 148

cebula 1 średni ogórek kiszony 2 łyżki kukurydzy konserwowej sól pieprz ziołowy bazylia oregano bułki z ziarnami sałata masłowa olej rzepakowy 1 cebula czerwona 2 średnie pomidory   SOS KIELECKI HAMBURGEROWY MAJONEZ KIELECKI KETCHUP KIELECKI PIKANTNY   Sposób przygotowania:  Mięso przełożyć do miski. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce, dodać do mięsa. Ogórek pokroić w kostkę również dodać(...)wyrobić masę mięsną. Z mięsa uformować kotlety, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Czerwoną cebulę pokroić w krążki i lekko podsmażyć na oleju. Pomidory również pokroić w krążki. Bułki przekroić, posmarować sosem hamburgerowym. Położyć sałatę, burgera, plaster cebuli i pomidora.  Na koniec polać majonezem, ketchupem i przykryć drugą częścią bułki.  SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Domowe burgery 278

Domowe burgery... Chrupiąca bułka sezamowa. Soczysty burger wołowo-wieprzowy. Plaster żółtego sera i chrupiącego bekonu. Liść zielonej sałaty i plaster pomidora. A do tego sos a'la Big Mac. Amerykańska klasyka! Składniki: 8 bułek hamburgerowych; 8 plasterków żółtego sera (u mnie cheddar); Mała głowka sałaty lodowej; 2 pomidory; 16 cienkich plasterków wędzonego boczku; Ketchup. Mięso: 1/2 kg mielonej wołowiny(...)przygotowania burgerów można użyć mięsa mielonego dowolnego gatunku, np. drobiowego, wieprzowego, wieprzowo-wołowego itp. Sos a'la Big Mac można zastąpić innym, np. swoim ulubionym. Może to być też sos hamburgerowy , kupny lub domowy. Bułki do burgerów mogą być domowe , kupne. Można je także zastąpić np. kajzerkami lub innymi bułkami. Sweet Pickle Relish można zastąpić ogórkami konserwowymi. Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
Sos hamburgerowy a'la Big Mac 117

Sos hamburgerowy Big Mac jest zdecydowanie jednym z najbardziej znanych sosów na świecie. Niestety jego receptura jest pilnie strzeżoną tajemnicą. Na szczęście można przygotować w domu sos, który smakuje prawie identycznie jak oryginał. Przygotowanie zajmuje kilkanaście minut a efekt jest pyszny. Sos pasuje nie tylko do hamburgerów, ale też do innych dań z grilla

Milion Smaków
Cheeseburger wołowy z surówką Colesław 236

dijon) 1/2 łyżeczki ziaren kolendry sól, pieprz olej do smażenia Dodatkowo: 4 plastry żółtego sera 4 listki sałaty 4 plastry pomidora 8 plastrów ogórka (świeżego)  surówka Colesław Opcjonalnie: sos hamburgerowy   Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Kolendrę utłuc w moździerzu lub włożyć do woreczka foliowego i rozbić tłuczkiem do mięsa. Do wołowiny dodać odrobinę wody (mięso(...)się rozpuści). Po tym czasie pod mięso włożyć po liściu sałaty, plastrze pomidora i dwa plasterki ogórka. Na serze umieścić surówkę, a górną część bułki opcjonalnie posmarować sosem. Całość złożyć i od razu podawać

Di gotuje
domowe hamburgery 300

przeciśnięty przez praskę, bułkę oraz pozostałe składniki. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Formujemy płaskie okrągłe kotlety / burgery i smażymy na mocno rozgrzanej patelni z obu stron do zrumienienia. składniki na sos hamburgerowy: 3 łyżki musztardy 2 łyżki oleju 1 łyża ketchupu 1/2 cebuli 1 ogórek konserwowy 1 łyżeczka cukru sól, pieprz wykonanie: Ogórek i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki(...)plastry sera żółtego wykonanie: Bułki rozcinamy i przez chwilkę podpiekamy (rozcięciem do dołu) na suchej patelni aby środek był był chrupiący. Następnie na dolnej połówce bułki rozsmarowujemy warstwę sosu, kładziemy liścia sałaty, plaster pomidora, plaster cebuli, kotleta, plaster sera żółtego, warstwę sosu, plaster pomidora, ogórka konserwowego, cebuli, sałatę, warstwę sosu i przykrywamy górną częścią bułki. Całość lekko spłaszczamy / dociskamy

Domowy Smak Jedzenia