Składniki: 2 kromki chleba cebulowego 2 łyżeczki masła 1/4 cebuli 6 plasterków pomidora 6 plasterków ogórka szklarniowego kilka gałązek sałaty roszponki 4 plastry sera żółtego np. Gouda sos sojowy ciemny gęsty mieszanka przypraw garam masala posiekana ostra świeża papryczka chilli Smacznego
ClauditteMissCookingWykonanie : Do każdej bułki włożyć : ser żółty i kiełbaskę. Piec w temperaturze 190 stopni na złoty kolor ( około 5/ 10 minut ) Po upieczeniu posmarować sosem majonezowo - ketchupowym . Do takiej zapiekanki można dodać : sałatę, ogórka, oliwki co lubicie . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilirazy przewracając składniki i polewając je sokami z brytfanki, aż kurczak ze złoci się z wierzchu i upiecze w środku. Podawaj danie z pyszną zieloną sałatą i bagietką z chrupiącą skórką do wycierania sosu :) SMACZNEGO
Kredowe Menusoli i papryki. Dokładnie mieszamy i formujemy klopsy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zezłocenia. CAŁOŚĆ : Mięso podajemy z gorącym sosem i usmażonymi klopsami. Świetnym dodatkiem będzie świeża sałata
Ostra na Słodkomięso wyciągamy z piekarnika. Kroimy ukośnie na plastry. Opalamy delikatnie palnikiem, by marynata na mięsie jeszcze odrobinę się zrumieniła. Podajemy gorące z ziemniaczanymi ptysiami i sosem szampańskim. Świetnym dodatkiem będzie lekka sałatka z sałaty lodowej z dodatkiem pomidorków koktajlowych, orzechów nerkowca i kremem balsamicznym. Smacznego
Ostra na Słodkołyżeczka uprażonego sezamu kilka liści sałaty 1-2 łyżki klasycznego Crema Aceto Balsamico di Modena" Figi ,pomidory i mozzarellę kroimy w plastry .Układamy dachówkowato na liściach sałaty ,posypujemy suto sezamem i polewamy gotowym sosem-Crema Aceto Balsamico di Modena. Sałatka ekspresowa i wystrzałowa smakowo .Polecam
Kulinarny karnet Christopheraprzepis zaczerpnięty z fantastycznego bloga Lepszy smak . Sezon grillowy w pełni, pogoda słoneczna, więc grillujmy :-). Kiełbaski możemy podać z grillowanymi warzywami lub z mixem sałat z pomidorkami i fetą . I koniecznie z sosem tzatziki :-) Kiełbaski na grilla Składniki na 12 sztuk: 1,5 kg mielonej wieprzowej karkówki 4 czubate łyżki czerwonej greckiej przyprawy 2-3 łyżki zimnej
Kulinarne przygody GatityMojej córce bardziej smakowała wersja bez pomidorów ( i taką zrobię następnym razem ), ale i tak sos miał fajny, oryginalny smak. Dodatkiem była zielona sałata i ryż, choć to danie można jeść bez ryżu . Sałatę polałam olejem Rzepakowym zmieszanym z sokiem z cytryny :) Smacznego! Olej wykorzystałam do obiadu dwukrotnie, zrobiłam też szybką marynatę. Olej RZEPAKOWY wykorzystałam do marynowania
Proste PotrawyDziś lekko i przyjemnie, jak lubię najbardziej. Sałatka z wątróbkami z dorsza 1 puszka wątróbek z dorsza w naturalnym oleju kilka liści sałaty lodowej pomidor ser lazur prażone pestki słonecznika Sos: sok z połowy cytryny łyżka musztardy dijon 2 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka miodu 2 łyżki wody 1 łyżeczka octu winnego jabłkowego Sałatka jakże banalna. Jednak
Sajkofanka smakuOwsiany blok czekoladowy 11) Recenzja musli 12) Recenzja paprykarza warzywnego 13) Domowy ser ala feta 14) Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym 15) Recenzja crunchy 16) Kebab w sałacie lodowej 17) Koreczki z mięsnymi kuleczkami 18) Placuszki bananowe 19) Otrębowe tortille 20) Recenzja pasztetów sojowych
Magiczne Życie MartyTaką sałatkę możemy podać jako dodatek do grilla lub obiadu. Jest smaczna i lekkostrawna, uwielbiam ją. Składniki: główka sałaty lodowej 0,5 kilograma pomidorków cherry 2 ogórki zielone 1 papryka czerwona 1 czerwona cebula garść czarnych oliwek Sos: 1/3 szklanki oleju 1 łyżka musztardy 1 łyżka miodu sól,pieprz sok z cytryny 1 łyżeczka ziół prowansalskich Sposób przygotowania: Sałatę
Bajeczna Kuchniabułką tartą) pieprz do podania: gotowe tortilla lub chlebki pita (można upiec domowe pity) domowa harissa domowe tzatziki lub sos przygotowany z małego kubeczka jogurtu greckiego wymieszanego z 1/2 posiekanego ogórka, sokiem z 1/2 cytryny i szczyptą soli świeże warzywa: sałata, ogórek, papryka, pomidor, cebula, świeża kolendra - według uznania Przygotowanie: Cukinie zetrzyj na tarte o grubych oczkach. Umieść na durszlaku(...)wrapy jak na zdjęciu, chwilę podgrzej tortille na suchej patelni, aż staną się ciepłe i elastyczne. Następnie posmaruj je harissą, ułóż kilka liści sałaty i 4 kofty na porcję. Na wierzchu ułóż pozostałe warzywa i polej sosem tzatziki lub jogurtowym. Zwiń w rulon i zajadaj! *** Jeżeli spodobał Ci się ten wpis, pozostańmy w kontakcie. Możesz śledzić moją stronę
Chilli Czosnek i Oliwapiersi), 250g pomidorków koktajlowych (można zastąpić większymi pomidorami), słoik pomidorów suszonych (ja miałam słoik 285g), 2 świeże papryki (czerwona i żółta), mała sałata, przyprawa do gyrosa, sól, pieprz, olej do smażenia (3-4 łyżki), paczka placków tortilli Sos majonezowo czosnkowy: 3/4 główki czosnku, majonez, śmietana - najlepiej rzadka by sos nie był zbyt gęsty ( u mnie była słodka), 2 łyżki(...)gyrosa z dodatkiem 3-4łyżek oleju. Odstawić do lodówki na 2h. Podsmażyć. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, paprykę pokroić w paseczki, pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, pomidory suszone pokroić na większe kawałki. Dodać podsmażone mięso i wymieszać. Lekko posolić i popieprzyć. Zrobić sos majonezowo czosnkowy: czosnek wycisnąć, dodać kilka łyżek majonezu, dwie łyżki ketchupu i śmietany ( śmietany daję
W kuchni u Monikiporcje: 4 ziarniste tortille 300 g piersi indyczej 2 pomidory 1 papryka 1/3 ogórka szklarniowego 1/2 cebuli czerwonej kilka liści sałaty pekińskiej 1 kulka sera mozzarella Przyprawa do gyrosa 1 łyżka oleju lub oliwy sos czosnkowy z tego przepisu Wykonanie: Mięso pokroić w małe paseczki lub kostkę i doprawić przyprawą do gyrosa według uznania. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry(...)sałaty pekińskiej wyciąć twardy środek liścia i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka. Paprykę pokroić w kostkę. Mozzarellę pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę lub olej. Podsmażyć mięso. Na drugiej dużej patelni podgrzać po kolei tortillę. Kiedy z jednej strony się podgrzeje należy przełożyć ją na drugą stronę i położyć ser i pozostałe składniki oraz polać wszystko sosem
Anielska Kuchnia Aniwrzucić na ruszt , jeszcze fajniejsze Dzisiaj dookoła świata , czyli mix kuchni meksykańskiej ( tortilla ) z kuchnią azjatycką ( teriyaki i liście mizuny-sałaty japońskiej ) , włoską ( parmezan ) i polską ( boczuś, cebulka, rzodkiewka ) . Naprawdę fantastyczny smak , a do tego jeszcze prosty sos na bazie majonezu i słodkiego sosu chilli , kupa zdrowych warzyw ..mniam , po prostu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)ogórka kilka rzodkiewek 1/2 papryki czerwonej liście mizuny w różnych kolorach i kształtach ( musztardowca lub mix sałat, jeśli nie macie – warto jednak wyhodować tą roślinkę , jest bezobsługowa , śliczna i smaczna ) pomidor śliwkowy trochę drobno tartego sera – parmezanu marynata : 4 łyżki sosu teriyaki 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka cukru sól do smaku 1/2 łyżeczki ostrej ,mielonej papryki
Ogrodnik w podróży