Jarmuż w drugiej odsłonie:) Tym razem szybka sałatka na ciepło, myślę, że sprawdzi się jako lunchbox do pracy:) Jem zdrowo: sałatka na ciepło z jarmużu Drukuj
CoolinarniePLSałatka z tuńczyka gości już w moim domu ponad pięć lat i zawsze jest tak samo pyszna. Robię ją często, bo jemy ją nie tylko na
Passions hobbies lifeChrupiące sałatka o każdej porze roku, zawsze świeża i pełna witamin. Nie wzbudza wyrzutów sumienia związanych z nadmiarem kalorii;) Tak wiec reasumując...szybka, zdrowa , dietetyczna na
Anioły w kuchniCzy wszyscy wiedzą, że zielone szparagi można jeść na surowo ? Nie próbowałam białych w takiej postaci, ale zielone są świetne ! Chrupiące, słodkawe i soczyste - sałatka z
Smaczna PyzaSałatka flamandzka to połączenie kalafiora, brokuła, pomarańczy i grejpfruta. Do sałatki warto dodać jakąś drobiową wędlinę, aby całe danie było jeszcze bardziej sycące. Poniższa sałatka idealnie
UgotowaćJesienna sałatka warstwowa Sezon jesienny w pełni, brokuły i papryka o tej porze są najpyszniejsze i oczywiście najtańsze, dlatego trzeba korzystać z tych dobroci póki są
na moim stole...Uwielbiam proste i smaczne sałatki których przygotowanie zajmuje mniej niż 10 minut a najśmieszniejsze jest to że zakupy robiłem wczoraj już bardzo późno bo po 21
Mechanik w kuchni1 kg rabarbaru, 4 łyżki cukru, kawałek cynamonu, 200 ml białego wytrawnego wina, 1 – 2 łyżki miodu Rabarbar umyć, obrać, osuszyć. Pokroić w kawałki długości około
królestwo garówHej! Popularne ostatnio tortellini coraz częściej dodaje się do sałatek, dodaje to smaku sałatce i ładnego wyglądu. Jednak popularne pierożki powinny tak naprawdę zastępować makaron jako
Kuchnia PROzdrowotnaOdnowiona wersja caprese. Ostra i aromatyczna :)Składniki:1 duża kulka mozzarelli2 pomidory2 garści liści młodego szpinakugarść orzechów włoskich1/4 papryczki chiliocet winnyoliwasuszona bazylia i oreganopieprzSer, pomidory kroimy
Bon Appetit MałgorzatySkładniki :połowa opakowania 125 g rukolipołowa granatu ( bo mój był duży )pojedynczy filet z kurczakaolej do smażenia, sól, papryka mielona i pieprzPrzygotowanie :Granat obrać, rukolę przebrać
Proste PotrawySezon na figi trwa. W tym roku jakoś wyjątkowo piękne i duże sztuki mi się trafiają a więc korzystam i kupuję. Najlepiej smakują mi na surowo
Monia miesza i gotujeInspiracją do jej przygotowania było oczywiście zbliżające się święto zakochanych. Wśród walentynkowego menu nie może zabraknąć składników zaostrzających nam apetyt na ... więcej, nie tylko w kulinarnej
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSkładniki: 5-6 łodyg selera naciowego puszka tuńczyka w oleju czerwona papryka czerwona cebula puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy
Czerwona PorzeczkaSałatka jest lekka, smaczna i szybka do przyrządzenia, przygotowałam ją na kolacje bardzo mi zasmakowała. Uwielbiam takie połączenie smaków. Możemy ją również przygotować na różne uroczystości
Bajeczna Kuchnia