piekarnika i dodać do wytworzonego sosu estragon (posiekany świeży lub suszony). Potrząsnąć brytfanką by dobrze się wymieszał. Odczekać 5 minut - w tym czasie estragon odda aromat do sosu. Podawać z młodymi ziemniakami, ryżem lub świeżym pieczywem
zadanie-gotowanieDzisiaj bardzo dietetycznie i lekko. Uwielbiam dobrze doprawione gotowane mięso. Te klopsy są idealne do ziemniaków, makaronu oraz ryżu. Można podawać je z sosem no pieczarkowym czy z boczniaków. Danie idealne na zimowy obiad. Składniki : * 400g mielonego mięsa z szynki wieprzowej * mała cebula * ząbek czosnku * 3 łyżki zmielonych płatków owsianych * jajko * sól, pieprz, mielony imbir i cynamon - do smaku * szklanka
Magiczne Życie Martybiffi Krakersy oliwkowe Bułeczki z kremem mlecznym Ale to jedynie przysłowiowy "wierzchołek góry" smaków, które możecie znaleźć i nabyć w sklepie Smaki Południa . Znajdziecie w nim makarony, ryże, oliwy, słodycze, płatki śniadaniowe, sosy, kawy, herbaty i wiele innych znakomitych produktów, których trudno szukać na półkach pobliskich sklepów. Dzięki Smakom Południa możecie poznać również smak trufli. Warto zajrzeć na stronę firmy
Słodkie okruszkichcesz typowo serowego sosu, po prostu dolej śmietany kremówki, pobaw się proporcjami ;) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) Ps. Ten sos jakieś trzy lata temu wystąpił przy Kurczaku z sosem z gorgonzoli, szpinakiem i ryżem jaśminowym , zresztą często do niego wracam
Blondynka Gotujeduś jeszcze chwilę. Następnie wlej śmietankę. Posól i popieprz do smaku. Duś na wolnym ogniu do momentu zredukowania śmietanki. Na talerz wyłóż łososia, którego następnie polej sosem. Świetnie pasuje do makaronu, ryżu lub opiekanych ziemniaków. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówpozostać miękka i soczysta. Polędwiczkę wieprzową kroimy na lekko ukośne plastry ok. 5 minut po wyjęciu jej z piekarnika. Plasterki układamy na talerzu i polewamy je sosem śliwkowym. Podajemy np. z ryżem (użyłam jaśminowego). Smacznego
MyCookBook.plJest to doskonała alternatywa dla papryki konserwowej. Papryka w ketchupie idelanie nadaje się do mięs z grilla. Paprykę można także jeść podgrzaną, np. z dodatkiem ananasa, jako sos np. słodko - kwaśny do ryżu. Szklanka = 250 ml. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskadusić przez 15 minut. Do kurczaka dodać ugotowane morele wraz z wodą, dosypać cukier, garam masalę i pieprz kajeński, dodać jogurt, wymieszać i gotować aż sos nieco zgęstnieje. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan. Smacznego
Codzienne Gotowaniepieczarek dosypujemy soczewice. zalewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem aż soczewica wchłonie wodę i będzie miękka. Podczas duszenia dodajemy przyprawy: sól i garam masala. Ryż wykładamy na talerz. Dodajemy sos z warzyw i soczewicy
Weganka gotujeminut. Zrobić sos: Do rondla wrzucamy masło, pokrojoną cebulę, przesmażamy chwilę, dodajemy pokrojoną paprykę i przyprawy, dusimy ok 20 minut. Na upieczone skrzydełka wlewamy sos i podajemy np. z ryżem
harrisaPulpety kojarzą mi się z dzieciństwem. Dobre do ziemniaków (moja wersja), ryżu czy kaszy. Lubię w sosie pomidorowym jak i koperkowym. Drugą wersję przedstawię Wam później :) Składniki na ok 22-24 pulpeciki : pół kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 1 duża cebula natka pietruszki 3 ząbki czosnku jedna bułka sucha i trochę mleka do jej namoczenia sól, pieprz, oregano, bazylia
ChilliJemyprzesmażamy. Następnie do przesmażonego kurczaka dorzucamy pokrojonego bakłażana, przesmażyć jeszcze kilka minut i całość zalewamy mleczkiem kokosowym. Całość gotować jeszcze z 20 minut, na koniec doprawić sosem rybnym. Curry podałam z ryżem basmati. Udekorowałam świeżą kolendrą i chilli. Jeżeli chcecie, aby curry było rzadsze można dolać wody lub bulionu warzywnego. Smacznego * ilość chilli najlepiej dostosować do siebie, jeżeli lubicie
Plate of Joypieprzem oraz płatkami papryki. Gotujemy około 8-10 minut. Odlewamy nieco wywaru, łączymy ze śmietanką oraz mąką i wlewamy przez sitko do kurczaka i warzyw. Gotujemy aż sos się zagęści. Serwujemy z ryżem lub białym pieczywem
Pyry na GazBaharat to doskonała saudyjska mieszanka przypraw stosowana do drobiu, jagnięciny i wołowiny (zwłaszcza smażonych), kuskusu, bulgaru, ryżu oraz wielu zup i sosów. My bardzo często używamy jej do gulaszu wołowego, któremu nadaje pikantny, lekko korzenny smak. Słowo "baharat" ( بهارات ) oznacza w języku arabskim przyprawę Baharat w różych wariantach (np. z dodatkiem mielonego czosnku, kurkumy, mięty lub curry
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZapiekanka powstała specjalnie dla córeczki która lubi makarony a jeszcze bardziej takie mięsne kuleczki. Tym razem zamiast mięsko w sosie podawać z makaronem lub ryżem zapiekłam w naczyniu razem z makaronem. Córeczka była zachwycona:) składniki: 250 g makaronu, u mnie rurki Czaniecki 300 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 1,5 łyżki kaszy manny sól,pieprz oragano
Monia miesza i gotuje