sos do kurczaka - 9949 przepisów (strona:515/664)

FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO W MARYNACIE KOPERKOWO-CYTRYNOWEJ – 6,50 zł 288

którzy także stronią od ryb od razu mówimy, że Wasze pospolite wyobrażenie o cuchnącej, pełnej ości rybie zupełnie nie pasuje do pstrąga – w smaku i teksturze bardziej przypomina kurczaka. Serio, serio, spróbujcie a już na zawsze go polubicie. Jako dodatek proponujemy dip śmietankowy i ziemniaki pieczone po szwedzku. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE(...)nieco zarumieniona (nie smażcie jej za długo bo będzie zbyt sucha). Pod koniec smażenia dolewamy pozostałości marynaty, ewentualnie dodajemy łyżkę masła i jeszcze chwilę dusimy rybę, podlewając ją powstałym sosem (ok. 2 min). OM NOM NOM! 9. ZIEMNIAKI (1 min): sprawdzamy czy są już upieczone, wkładając widelec w jeden z nich – jeśli ziemniak nie stawia większego oporu, znaczy, że jest

Nerds Kitchen
Odchudzone leczo plus recenzja dzikiego ryżu 266

Już jakiś czas temu dostałam do testowania paczkę produktów ze strony Przysmaki.pl. Nadszedł czas na kolejną recenzję, tym razem DZIKIEGO RYŻU .  Dziki ryż, zwany również

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Weekend na Węgrzech - relacja 242

słone. Deser zbyt alkoholowy, nie zjadłam nawet połowy. Do posiłku zamówiliśmy piwo Dreher (jasne i ciemne). Druga kolacja znów była nierówna. Na przystawkę podano naleśnik z mięsnym farszem oraz sosem , a na danie główne pieczone plastry schabu ze słoniną i frytkami . Deser tym razem był przyjemny: śmietankowy deser z kwaskowatymi malinami . Drugie danie było bardzo tłuste i znów za słone(...)środku tłoczno, kelnerzy uwijali się z zamówieniami, a my skierowaliśmy swoje kroki na piętro, gdzie był jeszcze wolny stolik. Zamówiliśmy gulasz na czerwonym winie (729 Ft) oraz paprykarz z kurczakiem (729 Ft). Dodatki domówić trzeba oddzielnie, więc oboje zdecydowaliśmy się na frytki (259 Ft) oraz piwo: Gösser (399 Ft) i bezalkoholowe Soproni (349 Ft). na deser nie znaleźliśmy już miejsca

Pasja Smaku
Rosół 313

pietruszka, koperek, czosnek…) Gotuj kilka godzin, odcedź, przypraw do smaku i gotowe! Prawda, ze proste? Z czego można ugotować rosół? kości – wołowe, cielęce, owcze, jagnięce, wieprzowe, z kurczaków, indyków, kaczek… ryby – ości, głowy, płetwy – także pozostałości po filetowaniu, pieczeniu czy gotowaniu ryb na parze potencjalnie niejadalne części zwierząt – szyje, ogony, kolana, kręgosłupy, nogi, łapy(...)wolnowarze, co skutkuje mniejszą ilością glutaminy w wywarze. Gotowy rosół można pić (np. szklanka-dwie dziennie), ale doskonale się też sprawdza jako podstawa samodzielnie gotowanych zup i sosów. Mocny wywar z kości można zamrozić w foremkach do lodu, tworząc swoje własne i bardzo zdrowe kostki rosołowe . Ja najczęściej gotuję rosół z kości wołowych (surowych albo pozostałościach po pieczeniu szpiku ), resztek

PaleoSMAK
Bruschetty na Sylwestra! Szybkie Menu Sylwestrowe 427

          MENU SYLWESTROWE SZYBKIE PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ SYLWESTROWĄ Wraz ze sklepem Lidl , chciałabym Was zaprosić na drugi post z propozycjami szybkich, smacznych

SMYKWKUCHNI
CO MOŻE USŁYSZEĆ WEGETARIANIN (LUB SEMI-WEGETARIANIN)? 259

Wygrałeś/-aś tygodniową wycieczkę na Karaiby. Patrz pkt. 1 - nie będę się przecież powtarzać. 4. Nagle stałaś się miłośniczką zwierząt? Pf. Nie o to chodzi. Ty jesz świnki, krówki, kurczaki i króliki, a czy to oznacza, że ich nienawidzisz? Nie. Błagam choć o odrobinę logicznego myślenia. 5. I znowu chcemy iść do knajpy, ale nie ma nic w niej(...)Wegetarianie nie jedzą mięsa ani ryb, a Ty jesz. Tak, bo jestem semilaktoowowegetarianką (ha, spróbuj to wymówić szybko!), a więc nie jem tylko mięsa, żelatyny, mięsnych bulionów, smalcu czy sosów na bazie mięsnego tłuszczu. Spożywam pochodzące od mięsa pokarmy: jaja, miód, nabiał (laktoowowegetarianizm) plus rybę przekąszę czasami (semiwegetarianizm). Według zafiksowanych na punkcie swoich poglądów osób, nie mogę się nazywać wegetarianką

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania