sos czosnkowy - 6423 przepisów (strona:321/429)

Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo-koperkowym 202

Danie za to jest pyszne, choć nieco kaloryczne ze względu na makaron i śmietanę. Myślę jednak, że raz na jakiś czas można sobie na nie pozwolić, gdyż makaron i sos śmietanowy to moje ulubione połączenie. Do przygotowania tego dania użyłam makaronu tagliatelle, który jest klasycznym włoskim makaronem z rejonu Emilia-Romagna w kształcie długich płaskich wstążek o szerokości około(...)Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie przelewamy go zimną wodą. Pierś kroimy w kostkę, oprószamy papryką i pieprzem czosnkowym i podsmażamy na patelni. Dodajemy posiekaną cykorię. Całość smażymy jeszcze przez chwilę, następnie dodajmy śmietanę i dusimy, aż sos zgęstnieje. Dodajemy groszek i posiekany koperek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy makaron i całość mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Grzanki z bundzem i pomidorami. 185

łyżeczki masła 1 ząbek czosnku do podania: pesto bazyliowe pesto pietruszkowe sos bazyliowy ocet lub sos balsamiczny ketchup Przygotowanie: Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z masłem. Pokroić bułki na 3 części i posmarować z jednej strony niewielką ilością masła czosnkowego. Na każdym kawałku bułki ułożyć plaster bundzu i gruby plaster pomidora. Grzanki ułożyć na blaszce i wstawić

Codziennik Kuchenny
Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE 98

było rumiane, i pięknie pachniało. Około 15-20 min. Sos – używam zazwyczaj domowego sosu pomidorowego, jeżeli jest wodnisty przekładam go do garnuszka i odparowuje wodę, konsystencja sosu powinna przypominać koncentrat pomidorowy. Do sosu dodaję czosnek, zioła – bazylię, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz. Ciasto na pizze smaruję sosem, nie za dużo, bo nie chcę aby pizza była zakalcowata. Składniki(...)często używam pieczarek, cebuli, sera, pieczonego buraka, papryki. Składników, tak jak sosu nie może być za dużo, pieczarki lepiej odparować, aby pizza nie podmokła. Można też pizzę przed pieczeniem delikatnie spryskać oliwą czosnkową. Składniki na dwie pizze, na blaszki od piekarnika 37,5x43cm: 0,5 kg mąki orkiszowej lub zwykłej pszennej 7g suszonych drożdży lub 15 g drożdży świeżych

moj przepis na
Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE 94

było rumiane, i pięknie pachniało. Około 15-20 min. Sos – używam zazwyczaj domowego sosu pomidorowego, jeżeli jest wodnisty przekładam go do garnuszka i odparowuje wodę, konsystencja sosu powinna przypominać koncentrat pomidorowy. Do sosu dodaję czosnek, zioła – bazylię, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz. Ciasto na pizze smaruję sosem, nie za dużo, bo nie chcę aby pizza była zakalcowata. Składniki(...)często używam pieczarek, cebuli, sera, pieczonego buraka, papryki. Składników, tak jak sosu nie może być za dużo, pieczarki lepiej odparować, aby pizza nie podmokła. Można też pizzę przed pieczeniem delikatnie spryskać oliwą czosnkową. Składniki na dwie pizze, na blaszki od piekarnika 37,5x43cm: 0,5 kg mąki orkiszowej lub zwykłej pszennej 7g suszonych drożdży lub 15 g drożdży świeżych

moj przepis na
Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE 129

chcę aby pizza była zakalcowata. Składniki – często używam pieczarek, cebuli, sera, pieczonego buraka, papryki. Składników, tak jak sosu nie może być za dużo, pieczarki lepiej odparować, aby pizza nie podmokła. Można też pizzę przed pieczeniem delikatnie spryskać oliwą czosnkową. Składniki na dwie pizze, na blaszki od piekarnika 37,5x43cm: 0,5 kg mąki orkiszowej lub zwykłej pszennej 7g suszonych(...)zioła prowansalskie 2 papryki 100 g oliwek 0,5 kg pieczarek 200 g ser żółty wegański/mozarella wegańska/ser żółty zwykły 2-3 cebule olej do smażenia 200 ml sosu pomidorowego lub koncentratu pomidorowego Blachę od piekarnika wyłożyć papierem i delikatnie spryskać olejem, dzięki temu przy rozwałkowywaniu ciasta nie będziemy musieli podsypywać mąką i pizza będzie fajnie chrupiąca. Składniki

moj przepis na
Jak zrobić idealne ciasto na PIZZE 244

chcę aby pizza była zakalcowata. Składniki – często używam pieczarek, cebuli, sera, pieczonego buraka, papryki. Składników, tak jak sosu nie może być za dużo, pieczarki lepiej odparować, aby pizza nie podmokła. Można też pizzę przed pieczeniem delikatnie spryskać oliwą czosnkową. Składniki na dwie pizze, na blaszki od piekarnika 37,5x43cm: 0,5 kg mąki orkiszowej lub zwykłej pszennej 7g suszonych(...)zioła prowansalskie 2 papryki 100 g oliwek 0,5 kg pieczarek 200 g ser żółty wegański/mozarella wegańska/ser żółty zwykły 2-3 cebule olej do smażenia 200 ml sosu pomidorowego lub koncentratu pomidorowego Blachę od piekarnika wyłożyć papierem i delikatnie spryskać olejem, dzięki temu przy rozwałkowywaniu ciasta nie będziemy musieli podsypywać mąką i pizza będzie fajnie chrupiąca. Składniki

moj przepis na
Ogórkowy sos do grilla 145

font:minor-bidi;} Jest to wariacja na temat sosu tzatziki – wersja szybsza i bez koperku, którego czasami brakuje w kuchni. Sos ten robi się piorunem i równie szybko znika. Świetnie smakuje ze wszystkimi rodzajami mięsa grillowanego. Ma świeży ogórkowo-czosnkowy smak. Składniki: 2 średniej wielkości ogórki gruntowe – lub 1 długi ogórek 2 ząbki czosnku 1 – 1,5 opakowania gęstego jogurtu(...)miski, dodać przeciśnięty czosnek, jogurt i resztę przypraw. Wymieszać całość. Można, ewentualnie, dodać 1-2 łyżki majonezu, który wzbogaci smak… a można sobie również darować majonez. Przed podaniem sos należy schłodzić w lodówce – ok. 1 h. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Lazania z mięsem mielonym i szpinakiem. 146

zioła prowansalskie do smaku 1 łyżeczka czubrycy białej 20 dag serka kanapkowego o czosnkowym smaku ( taki w pudełeczku do smarowania ) Dodatkowo: 40-50 dag makaronu lazanii 40 dag sera żółtego 1 łyżeczka masła woda do gotowania 2 łyżki oleju sól do gotowania Wykonanie pysznej lazanii: 1. Sos mięsny: Mięso dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę i mielimy

Izabelawkuchni
Pieprzowe Polędwiczki Wieprzowe z Sosem Śmietanowo-Grzybowo-Pieczarkowym 180

Składniki: 500 g polędwiczek wieprzowych 1 opakowanie pieprzu cytrynowego 1 opakowanie pieprzu ziarnistego 3 łyżki oliwy z oliwek Sos: 250 g pieczarek 1 garść suszonych grzybów 1 włoszczyzna 600 ml wody 1 natka pietruszki 1 duża cebula - najlepiej czosnkowa 1 śmietana 18 % 250 ml pieprz i sól do smaku 1 kostka grzybowa knorr 3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego(...)góra i dół.  Gdy polędwiczki podczas smażenia nabiorą nam złocistego koloru, przekładamy je wraz z patelnią do piekarnika na 20 minut. Do wykonania sosu potrzebować będziemy głębokiej patelni i garnka. Z 600 ml wody odlewamy 1 szklankę i namaczamy w niej suszone grzyby. W pozostałej ilości gotujemy dobrze umytę włoszczyznę z dodatkiem

ClauditteMissCooking
Sałatka kolacyjna 90

kostkę. Pomidorki przekroić na ćwiartki. Ser także pokroić w kostkę. Sałatkę najlepiej podać z lekkim dressingiem. Ja np. użyłam gotowego sosu francuskiego. Dodałam także kiełki i nieco prażonych pestek słonecznika. Natomiast co do pieczywa to polecam bagietkę czosnkową, ale w sumie każde będzie dobre. Najlepiej przed podaniem lekko podpiec w piecu. Autor przepisu: Karolina Sapłowska Artykuł Sałatka kolacyjna pochodzi

Wasze Przepisy
Grillowana wątróbka z indyka na cukinii z młodymi ziemniakami i czosnkiem 216

cebulą, a ja polecam spróbować ją z cukinią. Smakuje wyśmienicie. Ziemniaki pod chrupiącą skórką są delikatne z czosnkową nutą.    Składniki:  6 młodych bardzo małych ziemniaków,  4 wątróbki z indyka,  250 ml mleka,  2 łyżki sosu ciemnego sojowego,  4 łyżki musztardy starofrancuska,  1 łyżeczka miodu,  7 ząbków czosnku,  szczypta ostrej

Moniki Smakołyki