dodatkiem kminku , czarnuszki, płatków chili. Przygotowane faworki zjdamy na gorąco a najlepiej smakują z różnego rodzaju dipami u mnie tym razem są bez dodatków podałam je z sosem czosnkowym ale syn uważa że jemu bardziej smakują z sosem pomidorowo-bazyliowym. Składniki 1/2 kg ugotowanych przeciśniętych przez praskę ziemniaków 20 dkg twardego sera cheddar, gouda 40 dkg mąki (ilość mąki uzależniona
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyobiadu. Nie musimy ich wyrzucać, a właśnie nadać im nowe życie w formie apetycznych placuszków. Świetnie sprawdzą się z masłem czosnkowym jako dodatek do sałatek, grilla czy też z sosem czosnkowym jako zwykła przekąska. Moskole smażymy na gorącej patelni/ blasze bez tłuszczu. Kiedyś widziałam, że ktoś miał specjalną blachę, na której na palnikach kuchenki gazowej smażył właśnie placki
Mieszam w GarnkuCZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: mała główka sałaty, 2 nieduże pomidory, 10 zielonych oliwek, 2 ogórki gruntowe, opakowanie sera feta, sos czosnkowy Prymat, 4 łyżeczki majonezu, łyżka wody. Przygotowanie: Przygotowuję sos: mieszam dokładnie majonez z wodą i przyprawą. Sałatę myję i osuszam, rozrywam na kawałki. Pomidora i obrane ogórki kroję
JejKuchniamnie była to ciabata) usmażony kawałek piersi z kurczaka w ulubionych przyprawach w bezglutenowej bułce tartej dwa plasterki pomidora ser żółty kilka listków sałaty sos ( może być ketchup, majonez, sos czosnkowy - bezglutenowy oczywiście! ) Ciabatę podpiekłam chwilkę w piekarniku, posmarowałam sosem, następnie kolejno sałata - mięsko - ser żółty - pomidor - sos - buła. Jestem szczęśliwa :)) SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelaBardzo dawno nie robiłam skrzydełek myślę sobie , a wiec wpadłam na pomysł że zrobię mojej rodzinie takie czosnkowe i trafiłam w smaki ,bardzo fajnie smakują z sosem czosnkowy i grzankami ziołowymi , można także takie skrzydełka zrobić na grillu z ziemniakami z masłem czosnkowym .Wszystko czosnkowe ach , ale kto komu zabrani :) Składniki
Mój Smakminutach kroić. Podawać ciepłe, pokrojone na kromki ok. 1,5 cm, najlepiej z sosem czosnkowym, pomidorowym lub chili. Ja zrobiłam do tego jogurtowy sos cebulowy, pasował znakomicie. Moje stromboli (przepis z moimi niewielkimi zmianami) robiłam z książki "Die Step-by-Step-Küche - Backen" wydawnictwa Parragon Books
Kuchnia Prezydentowejkiełbaski. Grillujemy na patelni lub na grillu (odległość od żaru ok. 15 cm), na średniej temperaturze, ok. 6-7 minut z każdej strony. 3. Podajemy z dipem miętowo-jogurtowym, sosem czosnkowym, tzatziki lub kwaśną śmietaną. Można też podawać polane sosem pomidorowym lub pieczeniowym - moim zdaniem opcje dyktują osobiste preferencje smakowe - jedzcie z czym lubicie. ;) I tak smakuję każdemu, niezależnie
Kuchnia PrezydentowejPosypujemy przyprawą do pizzy (jeżeli nie mamy to: oregano, bazylia, papryka słodka, tymianek, rozmaryn) . Na koniec możemy posypać jeszcze żółtym serem. Całość zapiekamy jeszcze 15-20 min. Podajemy z: sosem czosnkowym - gęsty jogurt + przeciśnięty przez praskę czosnek + S&P sosem ziołowym - gęsty jogurt + świeże zioła: szczypiorek, natka pietruszki, bazylia itd. Smacznego
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/wiele więcej): Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą Domowe chipsy paprykowe (z tortilli) Chrupiące kawałki kurczaka w musztardowo-ziołowej panierce Tosty z patelni Grillowana tortilla z wędliną, sosem czosnkowym i dodatkami Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Pizza na ziołowym cieście z sosem bolognese Pozdrawiam i… 3MAM KCIUKI ZA NASZĄ REPREZENTACJĘ! Zapisz Zapisz
Słodkie okruszkikurczaka. Zrobienie go nie jest tak szybkie jak kupienie w budce, ale myślę, że warto! Bułki: przepis tutaj Sos keczupowy: 100ml keczupu 100ml jogurtu naturalnego sól, pieprz Sos czosnkowy: 3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 małe ząbki czosnku (lub więcej w zależności od preferencji) sól, pieprz Dodatki: 2 filety z kurczaka 1/2 opakowania przyprawy(...)gyros mix sałat 100g pomidorków koktajlowych 1/2 dużego ogórka mała cebula Sosy: 1. Keczupowy: Keczup mieszamy z jogurtem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 2. Czosnkowy: Do miski przekładamy jogurt naturalny i serek homogenizowany. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy. Dodatki: 1. Filety kroimy w nieduże kawałki, obsypujemy przyprawą
Szefowa kuchniokoło 40-50 g na osobę szynki, ja używam surowych i dojrzewających takich jak: polędwica łososiowa, szynka szwardzwaldzka, prosciutto, ogonówka branderburska, itp. · sos czosnkowy, keczup · oliwa z oliwek · zioła · ulubione wino J UWAGI: Do przygotowania potrawy(...)półmisek i przyprawić ziołami. Wędliny lub mięso również wyłożyć na talerz. Pieczywo pokroić na mniejsze porcje. Możemy użyć gotowych bagietek czosnkowych lub przygotować je samemu. Urządzenie do raclette stawiamy na środku stołu. Obok rozkładamy wszystkie dodatki, sosy i pieczywo, tak aby każdy mógł skomponować sobie własną wersję dania. Urządzenie nagrzewamy i skrapiamy oliwą aby nic nie przywarło
Mania Gotowaniaprzygotowujemy z przepisu https://serzmiesem.food.blog/2019/12/03/frytki-z-selera/ Filet kroimy w drobniejszą kostkę, obtaczamy w przyprawie kebab-gyros i umieszczamy w lodówce na 2h. Przygotowujemy sosy: Majonezowo- ketchupowy: Mieszamy 50g ketchupu, 50g majonezu i 10g oleju MCT. Czosnkowy: Resztę majonezu mieszamy ze śmietaną, przeciśniętym czosnkiem, olejem MCT, ziołami, solą i pieprzem. Ogórka i pomidorki kroimy na pół, kapustę w cienkie paski(...)oleju kokosowym smażymy kurczaka. Ser ścieramy na grubych oczkach . Na dno foremek układamy kolejno: Frytki. Mięso. Ser. Zapiekamy w 180C przez 5 minut. Smarujemy sosem majonezowym. Układamy kapustę, pomidorki i ogórka. Polewamy sosem czosnkowym. Posypujemy skwarkami z boczku- opcjonalnie. Smacznego Makro w 100g* 295 kcl B- 14g T-24g W-2g Makro w porcji 692g
serzmiesemPasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami Moutabbal - pasta z bakłażana Smalec z wędzonego boczku Muffiny pizzowe Prażone migdały z papryką Chipsy z jarmużu Papryczki jalapeño faszerowane tuńczykiem Grillowany bakłażan z sosem czosnkowym Francuski pasztet z wątróbki Potrawy na ciepło Mini pizza Chili con carne Bigos Paszteciki z pieczarkami Paszteciki z brązową soczewicą Amarantusowa tarta z marchewką i fenkułem Zapiekanka z kaszanki(...)ziemniaków Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Kurczak w stylu marokańskim Placuszki dyniowo-serowe z dipem czosnkowym Chorizo z cydrem Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Biała kiełbasa pieczona w cydrze Leczo z kiełbasą chorizo Rybka lubi pływać Najlepsze śledzie z cebulą Śledzie w miodzie Śledzie z czosnkiem Śledzie z cebulą i czerwonym pieprzem Śledzie marynowane
Codziennik Kuchennyjakiś czas temu wleciała na bloga, to również cudowne danie, które Wam polecam! Trwa sezon na oba te warzywa, więc trzeba ten czas wykorzystać 😊 Paprykę podałem standardowo z wegańskim sosem czosnkowym , ale świetnie sprawdzi się również pesto bazyliowe , jak i sos paprykowy , który ostatnio zawitał na bloga. Artykuł Papryka faszerowana kaszą pęczak pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendmanobrać, zmiażdżyć i rozetrzeć w moździerzu. Żółtko posolić i ucierać z musztardą i czosnkiem. Stopniowo dodawać oliwę i cały czas ucierać. W czasie ucierania sos skropić sokiem z cytryny i letnią wodą. Gotowy majonez czosnkowy wymieszać ze śmietaną i doprawić ziołami
Gotujemy i jemyzbyt sucha – można dolać niewielką ilość wody lub mleka. Placki smażmy na niewielkiej ilości oleju. Ja podałam je z sałatką z arbuza i fety choć z jogurtem lub sosem czosnkowym lub koperkowym smakują równie dobrze. Można także podać z sosem z awokado . 1 porcja ma ok. 277 kcal
KucharzycaSałatka brokułowa z pysznym sosem Smaczna i zdrowa sałatka brokułowa z pysznym, jogurtowo-czosnkowym sosem to ciekawa propozycja także jako dodatek do grilla. Polecam! Składniki: 1 brokuł 4-5 jajek 20dkg szynki 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 pęczek rzodkiewek Sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy 1/2 łyżeczki miodu 2 przeciśnięte ząbki
Blog z Apetytempotrzeby. Wykładałam na rozgrzany olej. Oleju powinno być przynajmniej 1 cm wysokości patelni. Smażyłam na złoty kolor. Wykładałam na ręcznik papierowy, by spłynął nadmiar oleju. Można podawać z sosem czosnkowym. Idealnie pasuje. Jednak my to wszystko wciągnęliśmy bez żadnych sosów i dodatków. Spływał nam sok tylko po brodzie. Jest to danie tak proste a tak przy tym smaczne. Polecam ciekawym
Pieprzyć z Fantazjąpieprz, sól, łyżka stołowa vegety łyżka ostrej musztardy (u mnie idealnie sprawdziła się przyprawa do skrzydełek ognistych kamisa, polecam!) 3 ząbki czosnku, majonez, jogurt typu bałkańskiego, sól, koperek - na sos czosnkowy (opcjonalnie ogórek wężowy starty na dużych oczkach, wymieszany z sosem wyżej > cacyki ;) ) Cebule, natkę i czosnek drobno siekamy ( w przypadku tego ostatniego można przecisnąć przez praskę). Przerzucamy
Kuchenna Kontrrewolucyacalamares la romana koniecznie musi być sos alioli, czyli sos czosnkowy. Już jakiś czas temu publikowałam przepis na ziemniaki z sosem alioli , ale tam sos alioli był taki ekspresowy, tzn. wymieszałam po prostu majonez z czosnkiem. Dzisiaj przedstawiam sos, który zrobimy sami. Nie zawiera on jajka, bo Hiszpanie przy tak wysokich temperaturach wystrzegają się surowych jaj, jest robiony
Kulinarne przygody Gatity