szklanka cukru 250 ml spirytusu 250 ml wody Pokrojony rabarbar umieszczamy w słoju i zasypujemy 1/2 szklanki cukru. Odstawiamy na jedną dobę, aż cukier się rozpuści a rabarbar puści soki. Najlepiej w zacienione miejsce, dobrze też kilka razy potrząsnąć słoikiem aby cukier równomiernie się rozprowadził. Kolejnego dnia wlewamy spirytus i odstawiamy ponownie w zacienione miejsce słój na dwa tygodnie
Mango Papajapokroić je na mniejsze cząstki i dodać po kilka do płynu w foremkach na lód, zamrozić. Można z cytryny odciąć cienkie plasterki do dekoracji szklanki. Z pozostałej cytryny wycisnąć sok i dodać do chłodzącego się napoju. Na talerz wysypać niewielką ilość cukru trzcinowego, szklankę (zimną) z cienkim brzegiem delikatnie zwilżyć małym kawałeczkiem cytryny i postawić na chwilę w cukier lekko
Kuchcik gotujedzisiaj połączyłam go z tak samo rześkim melonem, smak wzbogaciłam naparem mięty Posti i wyszedł koktajl poskramiający każdy upał. Składniki: 1/2 kg arbuza 1/2 kg melona żółtego łyżka soku z cytryny 1 szklanka naparu -Mieta Posti ewentualnie miód do dosłodzenia dodatkowo do zamrożenia: 15 dag kulek z arbuza 15 dag kulek z melona Wykonanie: Z arbuza i melona
Z Majeczką w kuchniłyżeczka kurkumy Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć, pozbawić skóry, błon i kości. Pokroić wzdłuż w cienkie plastry. Włożyć do miski, obsypać świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem oraz solą. Zalać sokiem z ananasów. Przykryć szczelnie i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. W tym czasie pokroić ananasy na drobne kosteczki, pokroić łodygi selera naciowego na cienkie plasterki. Obrać listki majeranku oraz
Garniec Magalieusmażeniu ułożyć rybę na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Na talerzu położyć rybę, na niej ułożyć łyżkę pesto. Dołożyć dodatki. Całość można polać sokiem wyciśniętym z limonki. Bon appetit
Garniec Magaliemusztardy francuskiej, gruboziarnistej 1 łyżeczka dobrej jakości tartego chrzanu (ze słoika) lub taka sama ilość tartego, świeżego chrzanu 2 szalotki 3/4 gałązki świeżego tymianku (listki) 1 łyżka stołowa soku wyciśniętego z cytryny 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek świeżo mielony czarny pieprz (młynek) W swoim przepisie użyłam wysokiej jakości tartego chrzanu firmy Ogródek Dziadunia - klik. Dodatkowo: 3-5 jajek
Garniec Magalietarce o grubych oczkach. 2 ząbki czosnku przecisnąłem przez praskę i dodałem do ogórka. Pęczek koperku posiekałem bardzo drobno i również dodałem do miski. Dodałem do niej również sok z połowy cytryny i jogurt typu bałkańskiego, który można zastąpić jogurtem typu greckiego, lub jakimkolwiek naturalnym gęstym jogurtem. Całość dokładnie wymieszałem, a następnie przyprawiłem solą i czarnym świeżo mielonym pieprzem
Wyprawy kulinarnemasz czasu na samodzielne wykonanie nic nie szkodzi, zapraszam do Organic Farm. Sprawdź tutaj. Przeczytaj również najpopularniejsze wpisy w gogle: Bye, Bye Cellulit! Sok likwidujący Cellulit i Przyspieszający przemianę materii: Zlikwiduj Cellulit! Sprawdzona Spirulina 100% Natural: Tej Spiruliny używam i ją polecam! Sprawdź to. Pożegnaj oponkę z brzucha
IzaGotujeżycia składników mineralnych i witamin. Składniki: 600 g jogurtu naturalnego 3/4 szklanki naparu Mięty Posti 1 zielony ogórek typu wąż 3 gałązki selera naciowego pól pęczka koperku łyżeczka soku z cytryny ew. sól lub pieprz - ja nie dodawałam Wykonanie: Do blendera wrzucamy obranego ogórka, seler naciowy,miksujemy. Dodajemy jogurt oraz koperek. Ponownie miksujemy. Dolewamy wcześniej przygotowany i schłodzony napar mięty
Z Majeczką w kuchniosób: odrobina oliwy z oliwek 1/2 pęczka szparagów 2 steki z polędwicy wołowej 1 łyżka masła sól gruboziarnista pieprz świeżo mielony Składniki na marynatę: 3 łyżki oliwy z oliwek sok z 1 cytryny 1 łyżka drobno posiekanych igieł rozmarynu pieprz świeżo mielony do smaku Składniki na sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego szczypta soli CZAS PRZYGOTOWANIA
My Culinary ArtOgórki umyć bardzo dokładnie i obrać ze skórki. 2. Zetrzeć ogórki na tarce z dużymi oczkami 3. Odstawić na 30 min do 1 godziny, czekać aż ogórki puszczą dużo soku 4. Przelać wodę ogórkową do małego słoiczka bądź buteleczki. Gotowe :) Dawkowanie i aplikacja: Codziennie rano i wieczorem na dobrze wyczyszczoną i suchą skórę twarzy i dekoltu. Do aplikacji używać wacików
KreatywnePinygotowanej ciecierzycy pół cytryny albo limonki Przygotowanie: Na wstępie ubić na sztywna pianę wodę po ciecierzycy. 3 banany obrać (wiadomo), pokroić w plasterki, zalać zimną wodą i dodać sok z połówki cytryny. Mąkę z proszkiem do pieczenia i solą przesiać do miski. Do mąki dodać miękkie masło i wyrobić najlepiej mikserem do konsystencji bułki tartej. Ubitą pianę z wody
greenscarfrozgrzanym grillu zaczynam grillować każdą z ćwiartek od strony łupiny. Jak każdy z kawałków nabierze już temperatury przewracam na boczki i grilluję je krótko "na kolor" Cukry zawarte w soku dość szybko się karmelizują. Gdy boczki gotowe wracam na stronę łupinki i posypuję każdy z kawałków wiórkami kokosowymi i grilluję jeszcze 3-4 minuty. Gotowego ananasa zręcznie (filetuję) odcinam
Mechanik grillujecukru Zasypane słoje szczelnie zakręcamy i pozostawiamy na najbliższe dwa miesiące w nasłonecznionym miejscu, parapet będzie najbardziej do tego odpowiedni. Warto potrząsać codziennie słojem gdy zacznie puszczać sok. Po okresie 2 miesięcy zlewamy syrop, zakręcamy i przechowujemy w temperaturze pokojowej. Zanim podacie modrzewiowy syrop swoim bliskim upewnijcie się, że nie są uczuleni na iglaki. W okresie jesienno zimowym
Apetyczna babeczkaschab pieczony z pieprzem i majerankiem . Jest pyszny! Szczególnie polecamy przepisy na: domowa szynka schab suszony z pończochy schab peklowany parzony schab suszony w piekarniku. pieczona karkówka z sokiem pomarańczowym pieczona szynka Schab pieczony z pieprzem cytrynowym jest doskonały, na jego wygląd miękną kolana, a smak i zapach zwala z nóg Składniki: schab wieprzowy bez kości o wadze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię