Kolejny przepis na rogaliki drożdżowe, tym razem z nieco egzotycznym nadzieniem. Ciasto jest puszyste, mięciutkie, idealnie łączy się z nieco kwaskowym, kokosowym nadzieniem
Rozpustne gotowanieKolejna odsłona moich wariacji na temat botwinki. Po tarcie z botwinką przyszła kolej na jej nieco odmieniona wersję. Farsz wzbogaciłam dodając pieczarki
Rozpustne gotowanieJeśli macie ochotę na swojską, domową tortillę to polecam ten przepis. Placuszki są pyszne, miękkie, nie rozpadają się i są wspaniałą bazą do
Rozpustne gotowanieDziś pierwszy dzień wakacji, więc z tej okazji zapraszam wszystkich na włoską riwierę i na pyszne, słodkie bułeczki nadziane waniliowym, aksamitnym kremem z
Rozpustne gotowanieDziś prezentuję przepis na kruche ciasto, które swego czasu bardzo często u nas gościło. Jest to zwykłe, poczciwe, słodziutkie ciasto, wypełnione po brzegi
Rozpustne gotowanieW mojej miejscowości mieszka pewna pani, która w celach zarobkowych zbiera jagody. I całe szczęście, bo dzięki niej co dzień mamy świeże, soczyste
Rozpustne gotowanieSoczysta, kremowa, niesamowicie smaczna tarta ze szpinakiem z dodatkiem fety skradła moje serce. Jest zdrowa, pięknie się prezentuje i do tego ten smak
Rozpustne gotowanieLubię upały... przeczekać w cieniu, na leżaczku, sącząc mrożoną kawę, wsłuchując się w ciszę przerywaną jedynie śpiewem ptaków, świerszczy i poszczekiwaniem psów gdzieś
Rozpustne gotowanieSłoneczko się chyba na nas obraziło i od wczoraj leje... Co tu robić? Ja postanowiłam upiec ciasteczka. Włoskie, maślane, waniliowo-kakaowe, kruchutkie, mięciutkie
Rozpustne gotowanieSezon na warzywa w pełni. Nasz ogród wypełniony jest po brzegi świeżą sałatą, rzodkiewkami, szpinakiem, marchewką, ziołami. Do pełni szczęście brakuje tylko pomidorów
Rozpustne gotowanieWychowałam się na cieście drożdżowym i podejrzewam, że jestem w pewnym stopniu od niego uzależniona. W lodówce może zabraknąć mleka, masła, śmietany, ale
Rozpustne gotowaniePyszne, mięciutkie, letnie muffiny nadziane soczystymi brzoskwiniami, idealne na deser lub słodką przekąskę. Polecam!!! Składniki na muffiny z brzoskwiniami na 12-14 sztuk
Rozpustne gotowanieKolejny pomysł na znakomity wypiek z brzoskwiniami. Pyszne, mięciutkie, wilgotne ciasto z soczystymi brzoskwiniami i pyszną maślaną kruszonką podbiło nasze serca. Jest bardzo
Rozpustne gotowanieCiasto jest pyszne! Wilgotne, puszyste, słodkie, o wyraźnym bananowym smaku delikatnie przełamanym soczystymi jagodami. Na dowód tego, że jest naprawdę bardzo dobre powiem
Rozpustne gotowanieDzisiaj zapraszam Was na kruche ciasto z brzoskwiniami. Jego spód i wierzch stanowi kruszonka, co sprawia, że ciasto jest kruche, wręcz chrupiące, do
Rozpustne gotowanie