Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami i jak wiadomo w czasie ich trwania wszystko na stole obraca się wokół jajka :) Podajemy je i na ciepło
Kuchnia z widokiem na ogródWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś mam dla was propozycję na warstwową sałatkę Wielkanocną, która świetnie zastąpi tradycyjną sałatkę jarzynową. Możecie przygotować ją w
Marta GotujeTo najlepsze pieczywo jakie jadłam, wypiekane w domu, na świeżych drożdżach, z oliwkami, które bardzo lubię. Nie kupuję praktycznie pieczywa w sklepach, jego smak pozostawia wiele
Moja smaczna kuchniaPyszny chleb nie wymagający zbytniego wysiłku, a jedynie czasu (na wyrastanie, bo samo jego przygotowanie, wymagające naszego wkładu trwa krótko). Ja dodaje ziarna, bo lubię takie
Passions hobbies lifeDelikatne placuszki dobre na obiad, podwieczorek lub śniadanko. Dojrzałe mango obrać ze skórki, cały miąż obrać za pomocą nożyka i zmiksować. Żółtka wymieszać z cukrem, dodać
Kuchnia PokoleńW końcu wiosna, a z nią wróciła energia. A ja wróciłam do półki z książkami w poszukiwaniu czegoś fajnego, na co od dawna miałam ochotę, ale
Blondynka GotujeAkcję na zdrowe, bezglutenowe pieczywo uważam za niezwykle udaną. Wiele ciekawych pomysłów, jeszcze więcej inspiracji. Dziękuję wszystkim uczestnikom. Mam nadzieję, że nie tylko mnie ułatwiliście życie
Mam To Na WidelcuKarczki czy szynki,boczki wędziłam już wiele razy ale pierwszy raz robiłam taką kiełbasę,udała się super,pachnąca mieloną gorczycą ,zielem angielskim,i wędzeniem-mniam polecam
Swojskie jedzonkoTen pudding to była miłość od pierwszego wejrzenia. Zobaczyłam go na tym blogu (link) i po prostu nie mogłam go nie zrobić. Wygląda obłędnie, granat bardzo
Powiedz dietom nieWiosenną porą co raz częściej będziemy sięgać po zdrowe jedzenie. Będziemy zachwycali się kolorami i soczystością ogólnodostępnych zieleninek i owoców. Dodatek śliwki, pstrąga oraz grejpfruta sprawi
Z Kuchni Do KuchniPierwszy dzień wiosny trwa, a ja przygotowałam dzisiaj zielony koktajl, z bananem i kupionym wczoraj zielonym jęczmieniem . Tym razem dodałam czubatą łyżeczkę i dzięki temu otrzymałam
Moja smaczna kuchniaSkładniki (na 1 porcję) - 5 łyżek płatków owsianych (ok. 50g), - pół szklanki mleka (ok. 125 ml), - 1 małe jabłko (ok. 200g), - łyżka wiórków kokosowych (ok. 8g
Zdrowe odżywianie w pięciu smakach*składniki 5 jajek 1 mała makrela wędzona 2 łyżki majonezu pierz szczypiorek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż. Delikatnie
Domowy Smak JedzeniaBardzo lubię tradycyjną sałatkę z tuńczyka (znajdziecie ją tutaj ), jednak ze względu na majonez staram się ją jeść dość rzadko. Natomiast doskonałym jego zamiennikiem będzie jogurt
Fabryka pomysłów