śniadanie - 17689 przepisów (strona:630/1180)

18 SANTE znaczy zdrowie - Placuszki bananowe 226

bananowe będą smakowały i dorosłym i dzieciom. Najlepiej wykorzystać już bardzo dojrzałe banany do tych placuszków, wtedy możemy nie dodawać cukru i dzięki temu mamy zdrową wersję placków na śniadanie. Polecam spróbować! Składniki :* dojrzały banan* jajko* 2 łyżki jogurtu naturalnego* 5 łyżek otrębów pszennych Sante* 3 łyżki otrębów owsianych Sante Przygotowanie :Rozgnieść dokładnie banana, wymieszać z jajkiem i jogurtem

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XX 172

Kauflandzie żeby spróbować bo ma dużą zawartość kakao, ale była przeciętna i za taki paluszek 2zł to drogo * Kosma mimo, że ma chore oko to lubią oglądać pytanie na śniadanie * pierwszy śnieg i nawet głodna sarenka przyszła  * a ptaszki dokarmiamy co roku  * piątkowa pizza i Desperados z koleżanką w żarskiej pizzerii De Facto - ogólnie było miło, bardzo

Magiczne Życie Marty
Współpraca Sante - podsumowanie 199

różowej soli himalajskiej nie ma mojej kuchni. O musli, crunchy i płatkach już nie będę pisać, bo każdy wie jak bardzo je lubię i często jadam na śniadanie. Otręby za to idealnie sprawdziły się w placuszkach czy pizzy. Jestem pewna, że i Wy skorzystacie z tych wszystkich przepisów, bo przecież Sante znaczy zdrowie!Mam nadzieję na dalszą współpracę

Magiczne Życie Marty
Domowy zakwas na żurek 232

domowe jest zawsze najlepsze. Dzisiaj jest akurat ten dzień kiedy przyszedł czas na domowy zakwas na żurek. Mój postoi idealnie do soboty, bym mogła ugotować żurek na wielkanocne śniadanie. Zapraszam do wspólnego nastawienia zakwasu. Składniki :* szklanka mąki żurkowej - u mnie była taka dostępna w Tesco* 4 szklanki letniej, przegotowanej wody* 3 ząbki czosnku* 2 liście laurowe* 2 ziela angielski

Magiczne Życie Marty
Biała kiełbasa pieczona w piwie 179

Moja propozycja na jutrzejsze śniadanie Wielkanocne to pyszna kiełbasa biała pieczona z dodatkiem cebuli, czosnku i piwa. Kto jeszcze nie próbował to zachęcam do wypróbowania tego przepisu. Składniki :* 5 kiełbas białych surowych* 2 cebule* 3 ząbki czosnku* szklanka piwa * odrobina majeranku do smaku Przygotowanie :Kiełbasy ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojone w piórka cebule i posiekany w plasterki

Magiczne Życie Marty
Sałatka ze słonecznikiem 3714

Przepis dostałam od bratowej, bo kiedyś tam u Niej ją jadłam i mi smakowała. Zmieniłam kilka składników, ale i tak wyszła pyszna. Będzie oczywiście wśród potraw na wielkanocnym śniadaniu.  Składniki :* pół puszki kukurydzy* pół paczki makaronu w kształcie ryżu* 30 dag wędliny drobiowej - u mnie polędwica z majerankiem* pół czerwonej papryki* 3 małe ogórki kiszone* pęczek szczypiorku* pół

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXXII 158

wyjazdy za miasto. Ja na szczęście mieszkam na wsi, więc nie muszę się nigdzie ruszać, tutaj mam swoją ciszę i spokój, a las góra pięć minut od domu. Czas śniadań w ogrodzie uważam też za otwarty. Relaks jak się patrzy. Razem z Pauliną szykujemy już kolejne Wyzwanie Blogerek i Blogerów.Mam nadzieję, że temat się spodoba

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXXIV 197

Czekam na Wasze propozycje do końca maja! Przechodząc do zdjęć, mój tydzień wyglądał tak : * wizyta w ZUS-ie z koleżanką to stracone pół godziny z życia   * śniadanie idealne - suszone pomidory * nagroda w konkursie   * kolejna nagroda w konkursie   * dietetyczne śniadanko   * nowe talerze do zdjęć z Tesco   * testowanie produktów polecanych przez Pana Makłowicza

Magiczne Życie Marty
Porowa pasta kanapkowa 206

Dzisiaj znów pora na pora :)Ja bardzo lubię to warzywo :) Mam nadzieję, że Wy też :)Pastę szybko przygotujecie, ja ją nawet robiłam wieczorem, żeby zjeść ją następnego dnia na śniadanie, smaki się bardzo fajnie połączyły :) Zapraszam! :)Przepis pochodzi z "Palce lizać"A bułeczki na zdjęciach to bułeczki otrębowe.Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu

Pora coś zjeść
Rogaliki francuskie 186

Cześć :)Dzisiaj zapraszam Was na smaczne śniadanie :)Chociaż możecie również mój pomysł wykorzystać na deser, czy też przekąskę w ciągu dnia :)Niedawno dzięki uprzejmości Irving Tea dostałam paczkę z nowymi herbatami.Zatem zabrałam się do testowania ich od razu :) (kurier przywiózł paczkę o 9:30)Niniejszy post poświęcę 'Herbacie na dzień dobry' :) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów

Pora coś zjeść
Pasta kanapkowa jajeczno-śledziowa 201

Cześć :)Po 1 zapraszam Was do zapoznania się z KONKURSEM :)Po 2 w sieci, na stronie Sarigato znalazła się pierwsza wzmianka o Porze - tutaj :)Po 3 prezentujemy pomysł na śniadanie/kolację :) Na zdjęciu mój ulubiony kubek :) Pani Owca na łące :)Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Pasta z makreli 220

przepis na kolejną na blogu pastę kanapkową. Poprzednie znajdziecie tutaj: porowa jajeczno-śledziowa. Podstawowym składnikiem dzisiejszej pasty jest makrela - osobiście bardzo ją lubię.Zatem polecam jej wykonanie np. na śniadanie :)Się zrymowało :)Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Tropikalna manna 169

Cześć :)Dzisiaj propozycja, którą możecie sprawdzić na jutrzejszym śniadaniu. Kasza manna z dodatkiem tropikalnych owoców.Bardzo prosta do zrobienia i bardzo smaczna.Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Figa z makiem? Nie! Z manną! 151

Cześć :)Kilka dni temu proponowałam Wam tropikalną mannę na śniadanie. Dzisiaj z kolei lekka modyfikacja tamtego przepisu, ale w formie deseru na zimno.Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Fasolka po bretońsku 222

Europy przez hiszpańskich i portugalskich konkwistadorów? Istnieje wiele przepisów z fasolą, ale z pewnością najbardziej znana jest bretońska wersja. Fasolka po bretońsku jest tradycyjnym brytyjskim daniem podawanym najczęściej do śniadania. Mimo swojego "zagranicznego" pochodzenia, bardzo często gości w na naszych stołach.Jest to idealne danie, na taką pogodę. Jest rozgrzewające i sycące.Tradycyjnie - przepis pochodzi

Pora coś zjeść