pamiętam skąd powstał pomysł na ten rodzaj śniadania. Znając życie miałam jakąś nadwyżkę białych kiełbasek. Albo robiłam czystki w zamrażalniku. Przepis zapisałam zaraz po usmażeniu kiełbas, więc ma jakieś 3-4 miesiące. No nieważne. Pamiętam natomiast, że całość smakowała bardzo dobrze. Jeżeli znudziły Wam się jajecznice, pasty i inne szakszuki, polecam od czasu do czasu usmażyć kiełbasy z różnymi
Kardamonovy5/5 - (3 ocen) Racuchy bambusowe bez laktozy! Smakowite, miękkie, puszyste, po prostu rewelacyjne! To oczywiście nic innego jak przepis na moje słynne i bardzo lubiane
Ola la LCHFznajdziesz w moim artykule: HIT czy KIT – wyciskarka wolnoobrotowa Kuvings Kiedy najlepiej pic sok z buraka? Idealna pora na sok z buraka to rano, przed śniadaniem. Doskonale każdy koktajl oczyszczający w tym sok z buraka działa na nasz organizm wypijany pół godziny przed posiłkiem. Jednak nie oszukujmy się – nie zawsze mamy możliwość i czas
W Kawiarencezaparzoną, chłodną miętę mieszamy z oliwą, miodem, sokiem z cytryny, sola i pieprzem. Polewamy sałatkę tuż przed podaniem. @dorotasmakuje pyszna sałatka zimowa przepis www.dorotasmakuje.com #sałata #sałatka #salad #lunch #śniadanie #breakfast #grapefruit #diet ♬ Sex and the City (Main Theme) – TV Sounds Unlimited Artykuł Lekka sałatka zimowa pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujeRate this post Zimowa sałatka makaronowa Zimowa sałatka makaronowa to kolejna wariacja w temacie szybkiej kolacji lub śniadania Łatwa w wykonaniu jak wszystkie sałatki, zdrowa i kolorowa. Nie ma zbyt wielu składników co uważam za atut. Przeładowanie jest dobre przy strojeniu choinki w kuchni raczej nie Wracając do sałatki powiem tyle, ta wersja warta jest uwagi więc polecam wypróbować
Ogrodnik w podróżySkładniki /1 porcja: – 2 kromki ulubionego pieczywa ( u mnie orkisz) – 125 g serka ricotta – 4 suszone pomidory – kilka krążków pokrojonej papryczki chilli – świeży szczypiorek – 2 jajka
I LOVE LIFEGRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ FRITTATA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I GROSZKIEM Jajka po turecku z palonym masłem: – Szybkie zdrowe śniadanie – To połączenie idealnie skomponowanych struktur – Idealne z grzankami – Jajko zdecydowanie w wersji – uwielbiam – Pychota ILOŚĆ PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut CO POTRZEBUJESZ: – Jogurt naturalny – Jajka od wolnej kurki
globuskulinarnyGofry można przygotować zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. W dzisiejszym przepisie na gofry z czerwonej soczewicy , chcę Ci pokazać mój sposób na wytrawne i niecodzienne śniadanie. Ponieważ bardzo często jadam gofry, to staram się eksperymentować i robić je w troszkę innym, ciekawszym wydaniu. Gofry z czerwonej soczewicy Do ciasta na gofry dodałem również dodatki, które są opcjonalne
Blendmanhcecie zjeść zdrowe śniadanie i poczuć się lekko ale syci na dłużej? Rozwiązaniem jest kaszka orkiszowa pełnoziarnista. Ugotowałam ją na wodzie z cynamonem, kardamonem, goździkiem i anyżem. Dodatkiem do kaszki był banan pomarańcza, orzechy włoskie i świeży daktyl. Składniki: 2 porcje 400 ml wody lub migdałowego napoju roślinnego ( dowolnego) 6 łyżek kaszki orkiszowej pełnoziarnistej
AZgotuj!Chlebek z dużą ilością masła czosnkowego, z natką pietruszki i oregano. Sprawdzi się zarówno jako przekąska na imprezach, ale także na śniadanie czy kolację jako chleb kanapkowy. Składniki: 550 g maki + do podsypania, 2 łyżki soli, 150 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju, 150 g miękkiego masła, 3 ząbki czosnku, pęczek natki pietruszki, łyżeczka suszonego oregano zaczyn
Lena GotujeJeżeli lubicie zróżnicowane śniadania, to smok szczerze poleca opcję mleczną na słodko. Jaglanka z wiśniami na pewno Wam zasmakuje! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/09\/jaglanka-z-wisniami-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/09\/jaglanka-z-wisniami-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022\/09\/jaglanka-z-wisniami-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["1\/2 szklanki p\u0142atk\u00f3w jaglanych zwyk\u0142ych,\r","1 szklanka
Bardzo Gruby Smokwłasne podejście do klasycznej drożdżówki z serem. Bułeczki z serem od zawsze były klasyczną przekąską uwielbianą przez ludzi na całym świecie i oczywiście przeze mnie. Czy to na śniadanie, czy na wieczorną przekąskę, do pracy, czy do szkoły. Ta prosta, ale pyszna kombinacja z czasem zachwyciła wiele podniebień. Ten przepis łączy w sobie dwa moje ulubione składniki – ciasto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!