śniadania - 47913 przepisów (strona:1672/3195)

Pomarańczowa owsianka z bakaliami 167

bezkształtną i bezsmakową papką, którą raczyły nas panie w przedszkolu. Tymczasem odpowiednie dodatki w postaci świeżych bądź suszonych owoców, orzechów oraz aromatycznych przypraw wyczarują z niej wyjątkowe i pożywne śniadanie, które nasyci nas na wiele godzin i rozgrzeje w chłodne, pochmurne dni.  Ja lubię owsianki, a ta jest jedną z najlepszych, jakie jadłam. Delikatnie słodka i kremowa, pachnąca

Roślinna - blog wegański
Warstwowe smoothie z mango i jagodami 263

Smoothie to orzeźwiający koktajl ze zmiksowanych owoców, często z dodatkiem lodu, czasami też z dodatkiem jogurtu lub mleka. To bomba witaminowa jest szczególnie polecana na śniadanie, lunch, lub jako dodatek do każdego innego posiłku.    Dzisiaj przedstawiam Wam smoothie z mango i jagód ułożone warstwowo z dodatkiem płatków owsianych. Taki owocowy koktajl to ogromna dawka energii i witamin

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Babka jogurtowo – cytrynowa . 403

Bardzo smaczna ,wilgotna ,z cytrynową nutą .Następnego dnia chyba jeszcze lepsza . Właśnie ją próbuję do kawy .Niech będzie ,że na drugie śniadanie .Polecam . Składniki: 1 kubeczek jogurtu naturalnego (125 ml ) umyj kubeczek i odmierzaj nim kolejne składniki: 3 kubeczki mąki 2 kubeczki cukru 1 kubeczek oleju roślinnego oraz: 4 jajka (oddzielnie białka i żółtka) sok z połowy cytryny

Ladylaura.
SAŁATKA Z JARMUŻEM... I STOKROTKAMI 168

sami możemy wyhodować w ogródku lub na balkonie.  Naturalne dekoracje z rzeżuchy wielu z nas kojarzą się z dzieciństwem i nadejściem wiosny. Rzeżucha może zdobić nasze stoły podczas śniadania i być dodatkowo pysznym dodatkiem na kanapkę. Życzymy pięknych stołów i smacznego

Kuchnia w opałach
Śledz 205

młynka. Zalewam tym śledzia. Dodaję bardzo dużo świeżego szczypioru, który sama hoduję na parapecie z malutkich cebulek. Śledzik pierwsza klasa, niezastąpiony na Śwęta Wielkanocne u mnie...i na śniadania, gdy gości w domu moc...To moja ulubiona wersja śledzia, tak prosta, że prościej się nie da! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Serniczki bananowo-kokosowe 154

czas, by wyjmować! Część można zjeść od razu, część ostudzić, wstawiając najlepiej na całą noc do lodówki i zjeść rano, odpuszczając sobie raz na jakiś czas zdrowe, pełnowartościowe śniadanie. Do tego czarne mocne espresso. Koniecznie na parapecie w kuchni. Robiliście to kiedyś na parapecie w kuchni? Polecamy! Click to view slideshow

GRUBY WAŁEK
CHAŁKA PSZENNA – POSTNA 288

nią postna. Dziś mam dla Was właśnie na taką przepis-idealna na nadchodzące Święta Wielkanocne ( ale nie tylko! ). Jest też fantastycznym pomysłem np. na leniwe sobotnie, czy też niedzielne śniadanie. Nie jest słodka, więc śmiało można pokusić się o posmarowanie ulubionym dżemem lub kremem czekoladowym. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * woda – 200 ml * drożdże świeże – 20 g * cukier

Ostra na Słodko
Kokosowy pudding z chia i mango 211

Szybkie rozwiązanie na odżywczy i energetyczny deser. Pyszny mus z mango w połączeniu z mlekiem kokosowym i strzelającymi między zębami nasionami chia będzie smakował wszystkim, bez wyjątku. Dobry na śniadanie, jako deser, zastąpi słodką przekąskę. Robi się sam, bo wystarczy wymieszać nasina chia z mlekiem kokosowym i na noc wstawić do lodówki. Składniki : 3 łyżki nasion chia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Naleśniki z miodem 248

Dziś chcę Was zachęcić do zrobienia zdrowych naleśników z miodem . Świetnie nadają się na śniadanie a o tej porze roku można kupić świeży tegoroczny miodek . Tutaj polecam kupować ze sprawdzonego źródła a najlepiej bezpośrednia z pasieki, miód marketowy nie jest taki smaczny. O tym, że miód jest źródłem wielu mikroelementów i jego dobroczynne działanie wspaniale wpływa na nasz organizm

Naleśniki
Naleśniki bezglutenowe 231

Naleśniki od zawsze były moim ulubionym daniem na śniadanie. Choć osobiście nie muszę zwracać uwagi na gluten to mam kilkoro przyjaciół którzy z uwagi na włączoną dietę bezglutenową muszą wystrzegać się produktów opartych o mąkę pszenną. Wiem, że niektóre osoby które musza włączyć dietę bezglutenową i nie zawsze mogą korzystać z produktów mącznych i nie wyobrażają sobie naleśników

Naleśniki
Dyniowe bułeczki na piwie 211

Myślę, ba, jestem nawet pewna, że każdy pragnie posiadać sekretny, a przy tym najlepiej prosty i szybki przepis na pyszny domowy wypiek, aby móc wyczarować wyjątkowe śniadanie.  Proszę bardzo, a oto i on. Zrobienie tych cudownych bułeczek to kwestia jedynie 10 minut plus 20 pieczenia, co sprawia, że często je piekę, myślę, że przynajmniej 2 razy w tygodniu

Roślinna - blog wegański
Dyniowy chlebek z czekoladową nutą 205

przestygnie i zajadaj! Dobrze smakuje zarówno na ciepło (chrupiąca skórka!), jak i po wystygnięciu.   Najlepsze są oczywiście piętki. Ten chlebek jest idealny zarówno do porannej kawy, jako śniadanie (nie jest za słodki), jak i popołudniowy deser, kiedy czujesz nieodpartą chęć na łakocie, co u mnie ostatnio często się zdarza :-) /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

Roślinna - blog wegański
Kaszka jaglana a’la masło orzechowe 162

Idealna propozycja na śniadanie – delikatna i sycąca zarazem. Najpyszniejsza kaszka, jaką w życiu jadłam. Podejrzewam, że zasmakowałaby chyba każdemu maluchowi. Na pierwszy plan przebija się smak masła orzechowego i to mi się bardzo podoba… Składniki na 1 porcję: 3 duże łyżki kaszy jaglanej garść rodzynek 1/3 szkl. roślinnego mleka 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka syropu klonowego 1 banan

Roślinna - blog wegański
Owsiano-kukurydziane mufinki z borówkami 247

umiar, co absolutnie nie ma miejsca w przypadku ciast. I jeszcze jedno… najlepsze są tuż po upieczeniu, lekko przestudzone, ale jeszcze ciepłe. Szczególną przyjemność sprawia mi zjadanie ich na śniadanie, sama nie wiem dlaczego. W tym przepisie gwiazdą jest mąka kukurydziana, która nadaje babeczkom ładnego, słonecznego koloru i delikatnego smaku. Dodatek borówek amerykańskich sprawia, że ich słodkie soki wydostające

Roślinna - blog wegański
Jabłka zapiekane w cieście 248

wersji smakują naprawdę cudownie! Słodkie rodzynki i chrupiące migdały świetnie dopełniają całość, a ciasto, mimo, że zrobione z mąki razowej, jest bardzo delikatne. Fajny pomysł na śniadanie, może niekoniecznie to zabiegane w tygodniu, prędzej na spokojny weekendowy poranek.  Składniki: Ciasto: 3 ½ szkl. pszennej mąki razowej typ 2000 1 łyżka syropu klonowego ½ łyżeczki soli morskiej 2 ½ łyżeczki drożdży instant

Roślinna - blog wegański