śniadania - 47913 przepisów (strona:1655/3195)

Pierwszy ostatni dzień wakacji, czyli pora do przedszkola 145

stało się. Ostatni dzień wakacji. Dla nas pierwszy taki. Syn jutro idzie pierwszy raz do przedszkola. Zaprowadzimy Go tam jutro na śniadanie i już nic nie będzie takie samo. Z jednej strony kolokwialnie mówiąc - żal dupę ściska, że nasz mały Chłopczyk rusza w świat i zostanie wchłonięty przez państwowy system edukacji.... Z drugiej jednak radość i duma ogarnia

Kuchnia po mojemu
Pasta koperkowa z łososia. Smarowidło do pieczywa na piątek i nie tylko. 268

ogórkiem zielonym. Można ogóreczka drobno pokroić i dodać do pasty bądź ozdobic nim kanapki. Przepis zainspirowany pastą przygotowaną przez koleżankę z pracy na jedno z naszych smakowitych, wspólnych "działowych" śniadań

Kuchnia po mojemu
BIBLIOTECZKA KULINARNA: KWIECIEŃ - NIGELLA GRYZIE 180

kupnego koncentratu rosołowego – zrobiłam to sama – bo właśnie tak gotuje się w domu ...”  Książkę poprzedza wstęp czyli kilka słów od Nigelli. Całość podzielona jest na 10 rozdziałów np. „śniadanie na każdą porę” , „na deszczowe dni”, „leniwe gotowanie w weekend”, „gdy moje ciało jest świątynią” itp. Każdy rozdział jak zarówno przepis poprzedzony jest komentarzami nawiązującymi do odpowiedniego tematu

noteskulinarnyfiga
Pudding chia z musem owocowym 187

puszkę mleczka kokosowego. Czemu by nie spróbować? Tym razem pudding wyszedł idealny! Wzbogaciłam go o mus z owoców, całość stworzyła bardzo smaczny i sycący deser lub przekąskę na drugie śniadanie. Jeśli lubicie tego typu desery, sprawdźcie przepisy na czekoladowy pudding z tapioki oraz z dodatkiem mango. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Placuszki z banana i orzechów 184

Drugie Śniadanie do szkoły/pracy, deserek, śniadanko :) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Syrop z fiołków - "Filozofia smaku" i inspiracje w Bosch Akademia Smaku 192

laboratoriach zadbał o nasze pozytywne wrażenia. Sztuczna chrupiąca skórka na bagietce, otulająca cudownie miękką sztuczną gąbkę, może dostarczyć nam dużo miłych, sztucznych doznań smakowych, do złudzenia przypominając francuskie śniadanie zjedzone w Paryżu.    Obok stoiska serwującego kawę z ciastkiem uderza intensywny zapach świeżo palonej kawy, tak intensywny jak w  pracującej na pełnych

SzczyptaSmaQ
Żółte owocowe smoothie 174

Dzień dobry! Dobry początek dnia, to smaczne i sycące śniadanie. Czemu by nie sięgnąć po słoneczną, witaminową bombę w postaci gęstego, owocowego smoothie? Dzisiaj do mojego śniadaniowego koktajlu wykorzystałam dojrzałe banany, mango, jabłko i pomarańcze. Kombinacje smakowe są dowolne. Warto mieć zawsze pod ręką świeże owoce, bo taki koktajl nie dość, że jest smaczny, to szybki w przygotowaniu. Czytaj

Pora coś zjeść
Fantazyjne Jajka Sadzone 187

Jajka sadzone w ciekawych kształtach to świetny pomysł na śniadanie nie tylko w świąteczne poranki. Smaży się je szybko i choć zrobienie takich jajek wymaga odrobinę wprawy to i tak fajna zabawa. Składniki: jajko sól olej do smażenia metalowa foremka do wycinania ciastek Wykonanie: Jajko rozbić do naczynia z którego łatwo będzie go przelać do foremki. Należy uważać

Mama Gotuje
Drożdżowe Ślimaki 185

nadzieniem. Ja zrobiłam trzy nadzienia - rodzynki, cynamon i dżem malinowy. Wszystkie wyszły słodkie i pyszne. Idealny dodatek do kawy lub herbaty. Bułeczki te równie dobrze sprawują się jako niedzielne śniadanie w towarzystwie prawdziwego kakao - nie tego rozpuszczalnego albo kawy zbożowej. Składniki: Ciasto: 1 kg mąki 10 dkg drożdży 15 dkg masła ½ l mleka 15 dkg cukru 1 łyżeczka soli

Mama Gotuje
Smażone faszerowane jajka 256

przepis na  faszerowane jajka, które zapieka się na maśle. Tak przyrządzone jajka nie tylko ciekawie wyglądają ale i są naprawdę smaczne. Jest to bardzo fajna alternatywa na wielkanocne śniadanie. Składniki: 4 jajka 70 g szynki 150 g pieczarek 4 łyżki masła szczypiorek łyżka bułki tartej sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Za pomocą bardzo ostrego

Mama Gotuje
Brioszka (brioche) 192

cukru. Ciasto po wyrośnięciu trzeba włożyć do lodówki na co najmniej 6 godzin, ja trzymałam je przez noc. Bułeczki wyszły bardzo fajnie, mój synek zjadł kilka jeszcze ciepłych na śniadanie. Składniki: 500 g mąki pszennej 30 g drożdży 2 łyżeczki cukru 6 łyżek mleka 200 g masła 4 jajka ½ łyżeczki soli Wykonanie: Zrobić zaczyn: wymieszać ze sobą ciepłe mleko

Mama Gotuje
Faszerowane tuńczykiem śniadaniowe bułeczki z jajkiem 238

Ostatnio zorientowaliśmy się z Wojtkiem, że na śniadanie jemy albo parówki (tak wiem... ale my lubimy), jajecznicę lub jajko na miękko :) Trzeba coś zmienić :) Dziś nadchodzi poranek zmian :) Zapiekane bułeczki faszerowane pasta tuńczykową z jajkiem sadzonym SKŁADNIKI: 4 duże bułki (wysokie) 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym 1 opakowanie białego sera ze szczypiorkiem 0,5 cebuli 4 jajka sól

MarciochaKucharzy
Drożdzowy koszyk Wielkanocny 171

ramach organizowanego przeze mnie po raz pierwszy Rodzinnego Śniadania Wielkanocnego  upiekłam koszyczek świąteczny do poświecenia :P Kilka lat temu wraz z rodzicami i bratem spędzaliśmy święta wielkanocne w Szklarskiej Porębie. Zachwycił mnie wtedy koszyk... i teraz nie wyobrażam sobie świąt organizowanych przeze mnie bez takiego koszyka...oby wyszedł... i zrobił podobne wrażenie }i{ SKŁADNIKI

MarciochaKucharzy
Jajecznica podana z Quesadilla 239

zrobiliśmy wczoraj po pracy zakupów...dlatego dziś na śniadanie to co jest w lodówce:D Jajecznica na kiełbasie żywieckiej z Quesadilla z pieczarkami i serem SKŁADNIKI 6 jajek kilka plasterków kiełbasy 1 placek wrapa (tylko tyle nam zostało :) ) kilka pieczarek,  tarty żółty ser ketchup, sól, pieprz,przyprawa do pizzy, masło Podsmażamy na maśle pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Następnie

MarciochaKucharzy
Jajko sadzone w białej kiełbasie 205

Idealne śniadanie na dzień dziecka :D SKŁADNIKI: 4 cienkie białe kiełbaski (lub parówki)  4 jajka  łyżka masła  sól i pieprz Kiełbaski rozcinamy przez środek starając się nie porozcinać brzegów. Wspomagając się wykałaczkami powkładać je w parówkę w dwóch miejscach, aby rozchylić brzegi parówki i uzyskać kształt "oka". Tak przygotowane kiełbaski przekładamy na rozgrzaną patelnię z roztopioną

MarciochaKucharzy

Proponowane wyszukiwania