smażony ser - 3789 przepisów (strona:38/253)

Mini frittata wymiata! 167

tutaj ) Salami podsmażyłam na kropelce oliwy z pomidorów. W miseczce roztrzepałam jajko z łyżką mleka. Dodałam przyprawy i wylałam na zarumienione salami. Od razu dorzuciłam plaster sera, połówki oliwek oraz łyżeczkę pomidorów. Smażyłam, nie mieszałam, aż do momentu gdy spód się lekko zarumienił. Następnie całość wstawiłam do piekarnika (150st./5-7min

bastalena
Frittata z kwiatami cukinii i pieczarkami 111

cukinia 3-4 kwiaty cukinii szczypta soli, pieprzu i ziół prowansalskich oliwa z oliwek masło do wysmarowania kokilek Na oliwie z oliwek smażę pokrojoną w kostkę cukinię i pieczarki do zarumienienia. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami. Ser kroję w plastry a jajka roztrzepuję w misce. Kwiaty cukinii myję i kroję wzdłuż na pół. Smażone warzywa mieszam z roztrzepanymi jajkami

Mango Papaja
Drobiowe siekańce z zielonym pieprzem i oliwkami 138

łyżeczki zielonego pieprzu w zalewie 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki mąki pszennej sól morska do smaku pieprz do smaku tłuszcz do smażenia   PRZYGOTOWANIE:   Kurczaka myjemy i siekamy na drobne kawałeczki, żółty ser ścieramy na tarce  na dużych oczkach, oliwki kroimy w plasterki. Do miski przekładamy mięso, ser, oliwki, pieprz zielony, wbijamy jajko, dodajemy mąkę oraz

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pasiaste naleśniki z serem i kremem toffi 123

ciasto naleśnikowe. 1/4 ciasta odkładamy i mieszamy z kakaem. Smażymy na dużej patelni niezbyt grube naleśniki wylewając jasne ciasto a na wierzch paseczki z ciasta ciemnego. Smażymy z obu stron po kilkanaście sekund. Ser biały ucieramy delikatnie z masą krówkową. Przygotowaną masą smarujemy naleśniki. Zwijamy. Zajadamy ciepłe

Ostra na Słodko
Sałatka Szefa z indykiem 1186

oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy (ulubionej) 1 łyżka musztardy Dijon szczypta soli i pieprzu  Przygotowanie: Indyka myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni z przyprawą do kurczaka, serem parmezanem i tabasco - ostudzamy. Sałaty myjemy i rwiemy do dużej miski, ogórka, paprykę żółtą i czerwoną kroimy  w kosteczkę, dodajemy ser feta pokrojonego również

Niezły Młynek
Danie z piekarnika czyli zapiekanka kebab gyros 906

wegety. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki i wymieszać z przyprawą kebab.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić, dodać kawałki piersi i razem chwilę smażyć. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę.Ser zetrzeć na tarce. Majonez wymieszać ze śmietaną i keczupem.  Ryż przełożyć do  naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.Posmarować sosem z majonezu i ketchupu, posypać

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone z brokułem 116

kotletów jest wykorzystanie głąba z brokułu lub kalafiora.  Składniki 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 głąb brokuła 1 jajko 50 g sera gorgonzola 50 ml bulionu warzywnego bułka tarta olej do smażenia sól czosnkowa sól, pieprz     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Głąb brokułu ścieramy na tarce do jarzyn, dodajemy do mięsa mielonego(...)Następnie wbijamy jajko, dodajemy ser, bułkę tartą (1/2 szklanki), do smaku doprawiamy, solą czosnkową, solą i pieprzem. Mięso wyrabiamy razem z bulionem (w razie potrzeby dodajemy bułkę tartą). Formujemy kotlety o grubości 1,5-2 cm, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Quiche ze szpinakiem i chorizo 147

liściach pół pęta chorizo pół czerwonej papryki 5 łyżek kwaśnej  śmietany 1 jajko 2 garści tartego żółtego sera lub kilka plasterków (albo sery pleśniowe) 1 - 2 ząbki czosnku oliwa do  smażenia Ciasto francuskie wykładamy na natłuszczonej formie do tarty i nakłuwamy widelcem. Szpinak podsmażamy na oliwie z dodatkiem czosnku soli i pieprzu. Śmietanę mieszamy

Bon Appetit Małgorzaty
Naleśnikowe placuszki z szynką, serem i innymi dodatkami a'la pizzerinki. 248

szklanki wody - 1 jajko - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - domowa wegeta ( ew.sól i pieprz ) - przyprawa do pizzy - kilka plastrów szynki - ser żółty ok.10-15 dkg - kawałek czerwonej papryki - kilka pomidorków koktajlowych - zielona cebulka - olej do smażenia Wykonanie Mąkę, mleko,wodę, jajko i proszek do pieczenia miksuję jak na ciasto naleśnikowe z tym, że jest ono dużo gęstsze. Do ciasta dorzucam(...)pokrojoną w kosteczkę szynkę, paprykę,cebulkę i pomidorki plus starty na duzych oczkach tarki żółty ser. Doprawiam przyprawami i mieszam dokładnie łyżką. Na patelni rozgrzewam olej, nabieram łyżką porcje ciasta, smażę na rumiano z obu stron. Gorące przekładam na papierowe ręczniczki, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podaję zazwyczaj na ciepło,ale na zimno tez są dobre, z dodatkiem sosu czosnkowego

Kuchnia z widokiem na ogród
Krokiety z grzybami i serem 286

szklanki mąki,  2 jajka,  szklanka wody mineralnej gazowanej, szczypta soli.   Wszystkie składniki zmiksować na jednolite ciasto. Na odrobinie oleju smażyć duże, cienkie naleśniki.  Farsz: 800g pieczarek, 300g żółtego sera,  2 cebule,  pęczek pietruszki,  sól, pieprz,  szczypta ostrej papryki.  Cebule obrać, pokroić w kosteczkę, zeszklić na odrobinie oleju. Grzyby oczyścić, pokroić(...)smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać starty na dużych oczkach ser oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Farsz nakładać na usmażone naleśniki, składać w kopertę.  Panierka:   2 jajka,  szklanka bułki tartej.    Jajka rozkłócić, panierować w nich krokiety, następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor

Z miłości do słodkości
Zapiekanka makaronowa z warzywami, serem brie i parówkami 165

kwiatów brokułów i kalafiora, marchewka 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula 2 suszone pomidory pokrojone w kosteczkę ser brie naturalny 125 g 4 parówki z szynki przyprawy do smaku: vegeta natur, sól, pieprz, lubczyk, majeranek, papryka słodka i ostra masło klarowane do smażenia 1,5 łyżki bułki tartej do posypania (opcjonalnie) sos: szklanka bulionu szklanka mleka 5 dag masła(...)uniesie się piękny zapach, następnie dodaj i duś na średnim ogniu razem z cebulą i czosnkiem wymieszane razem mrożone warzywa, ser brie pokrój w kostkę, przygotuj sos: rozgrzej w rondlu masło, dodaj czosnek, smaż chwilę, ciągle mieszając dodawaj powoli mąkę, mieszaj rózgą, następnie powoli dodaj bulion i mleko, mieszaj, naczynie żaroodporne (u mnie wymiary 20x22) wysmaruj masłem

Zasmakuj Kuchni
Nadziewany bakłażan 134

Eggplant stuffed - ham, cheese and herbs   Składniki. 1 bakłażan 2 plastry szynki 2 plastry ser z zielonym pieprzem 2 ząbki czosnku sól pieprz tymianek zioła prowansalskie oliwa do smażenia białe wino liście bazylii Sos czosnkowy 4 ząbki czosnku 2 łyżki majonez 2 łyżki jogurt sok z cytryny sól biały pieprz Wykonanie. Bakłażana obrać ze skórki. Naciąć wzdłuż, pozostawiając nienaruszone(...)końce. Rozchylić, doprawić rozgniecionymi w soli ząbkami czosnku. Szynkę i ser pokroić w paski i włożyć w nacięte otwory. Doprawić pieprzem, tymiankiem i ziołami prowansalskimi. Smażyć na małym ogniu z każdej strony. Pod koniec smażenia skropić białym winem. Podać w całości, albo pokrojony w plastry. Posypać świeżo pokrojoną bazylią. Bardzo dobrze smakuje z sosem czosnkowym. Sos czosnkowy. Czosnek przecisnąć przez

Kulinarny karnet Christophera
Makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym 211

średnia, czerwona cebula; 500 g przecieru pomidorowego; 60 g żółtego sera (u mnie edamski); 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach (na tzw. duże wiórki). Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka odsączyć z oleju. Na rozgrzany

Gospodyni Miejska
Stek z polędwicy wołowej z pieczarkami i sosem z sera z niebieską pleśnią 180

każdego łyżką sosu z patelni, na której się smażyły i koniecznie pozwolić im odpocząć ok. 5 minut. Resztę sosu ze smażenia dolać do sosu z pieczarkami. W tym czasie do gorącego sosu z pieczarkami dodać dwie łyżki śmietany, pokruszony ser Stilton (lub inny z niebieską pleśnią) i posiekaną natkę pietruszki. Mieszać, aż do rozpuszczenia. Steki wyłożyć na talerze, dodać(...)właśnie zrobiłam), a po trzecie Gordon prezentuje technikę polewania masłem smażonych potraw, które dodatkowo nawilża smażone kawałki. Więc suma sumarum, połączyłam wersje Gordona i Pascala i uważam, że sprawdziła się znakomicie :) The post Stek z polędwicy wołowej z pieczarkami i sosem z sera z niebieską pleśnią appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Pasta z dyni i koziego sera 165

occie – szakszuka z dynią pasta z dyni i koziego sera Przygotowanie: 30 minut Składniki: – 100 g miękkiego sera koziego – 4 łyżki puree z dyni – 2 cebule – 1 gałązka świeżego rozmarynu – 2 łyżki oleju do smażenia – sól i pieprz Przygotowanie: Upiecz dynię i przygotuj puree według tego przepisu na puree z dyni . Puree(...)dyni wymieszaj z kozim serem. Przełóż do miseczki lub na talerz na którym będziesz podawać pastę. Cebulę posiekaj w cienkie pólplasterki. Na patelni rozgrzej olej, włóż cebulę oraz listki rozmarynu oderwane od gałązki. Smaż cebulę przez około 15 minut mieszając od czasu do czasu. Uważaj aby cebula się nie przypaliła, możesz pod koniec smażenia dodać nieco wody. Cebula powinna być

nietylkopasta.pl