smażony ser - 3789 przepisów (strona:197/253)

SZYBKIE PĄCZKI Z RICOTTĄ 205

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Deser rabarbarowy a la tiramisu 200

Dzisiaj coś dla łasuchów… czyli pyszny deser rabarbarowy a la tiramisu w letniej wersji. Cudownie sprawdzi się schłodzony w letnie dni ale też wspaniale smakuje

UgotujmyTo.pl
Gnocchi zapiekane z sosem pomidorowym i mozzarellą / Baked gnocchi with tomato sauce and mozzarella 375

Dziś przedstawiam łatwy pomysł na obiad w zapracowanym tygodniu. Gnocchi zapiekane w pysznym sosie pomidorowym i dużą ilością mozzarelli sprawdzą się zawsze. Oczywiście zamiast gnocchi możemy

karmelowy
Smażone pierogi z łososiem, gorgonzolą i sosem bazyliowym 168

wszystko idzie sprawnie , jak najlepszej kucharce. Dziś mam dla Was przepis na wersję mniej spotykaną , co absolutnie nie oznacza , że mniej smaczną. Delikatne ciasto wypełnione przepysznym farszem z łososia , sera gorgonzoli i lekkiego sosu na bazie bazylii wręcz zachwyca! Przysmażone na smalczyku Smakowita Pajda z dodatkiem ziół ogrodowych są daniem , którego nie powstydziłaby się najlepsza restauracja. SKŁADNIKI: CIASTO : ** mąka pszenna(...)momentu wypłynięcia na powiechnię. Przez podaniem podsmażamy na smalczyku Smakowita Pajda z ziołami ogrodowymi. Smacznego! Smakowita pajda zaskoczyła mnie swoją „uniwersalnością” – nadaje się zarówno do smażenia pieczenia , ale też jest wspaniałym dodatkiem do świeżego pieczywa! Przepis bierze udział biorą udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku

Ostra na Słodko
SZYBKI MAKARON Z CUKINIĄ I POMIDORAMI 206

Pogoda nie rozpieszcza nas kompletnie. Marzyłam o złotej, pięknej jesieni, a dostałam... jesień w sepii. Marzyłam o spacerach pośród liści w grubym swetrze, a uprawiam biegi

OliveandThyme
Wołowina po chińsku 196

ostro-słodkiego smaku i niezapomnianych impresji kulinarnych podczas dalekomorskiej podróży. Idealny do marynowania wołowiny i wieprzowiny, wspaniały jako dip do grillowanej piersi z kurczaka, do kanapek i zapiekanek z serem, także z tym pleśniowym oraz do przekąsek typu nachos. 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao- Sos sojowo-grzybowy TaoTao to tradycyjny chiński sos sojowy, wzbogacony o aromat grzybów. Świetnie nadaje(...)całą noc) podsmażam aż każda ze stron z mięsa będzie obsmażona. Dorzucam pieczarki i mieszankę chińską Zmniejszam moc i przykrywam. Po jakimś czasie dodaję 1 szklankę wody i grzyby. Smażę pod przykryciem około 2 godzin co jakiś czas mieszając. Danie podałam z makaronem ryżowym

ClauditteMissCooking
ZIELONE NALEŚNIKI Z KASZĄ GRYCZANĄ 169

Bardzo lubię kaszę gryczaną, ale ciągle brakuje mi na nią pomysłów. Dzieci lubią, ale tylko z sosem, mięskiem i ogórkiem kiszonym. Mąż podobnie. Ja też nie

bistro mama
Garść wakacyjnych fotek i zapiekanka 229

  Wakacyjny wyjazd już za mną. Strasznie żałuję, że był taki krótki, na wiele rzeczy zwyczajnie zabrakło nam czasu. Wszystko przez to, że okolica była cudowna

Przysmaki Karolki
Tarta bolognese 254

Dzisiejszy przepis może wydawać się odrobinę pokrętny, ale chciałam pokazać, jak przygotować poszczególne partie tarty jednocześnie :) Oczywiście możecie wszystko robić po kolei, ale zajmie to bardzo

My Culinary Art
Łowcy Smaków # 1. Dukkah i rzodkiewki z patelni. Wiosenna sałatka 225

koniec łowów. Jeden po drugim w ręce trafiają kolejne ofiary - tym razem pada na baby, szpinak oczywiście. Staję się prawdziwym łowcą smaków . Teraz pora na ucztę. Będę kroić, smażyć, gotować. Będę chrupać. Rzodkiewki - ciach na pół i na patelnię. Awokado - ciach, ciach w plasterki. Jedynie szpinak ujdzie cało - w końcu to przecież jeszcze baby :) I tu nagle nabieram wątpliwości(...)się ją, jako dip ze świeżo wypieczonym pieczywem i najlepszej jakości oliwą, także dostępną w Gustiqo . Doskonale sprawdza się także w roli dodatku do prawdziwego kuskusu, zmieszana z kawałkami sera lub jako posypka do mojej chrupiącej sałatki. Sałatka z dukkah to pierwsza z czterech propozycji, jakie pokażę Wam w ramach współpracy z Łowcami Smaku . Zachęcam do zapoznania się z ofertą

KUCHARNIA
Zupa krem z kalafiora i topinambura / Sunchoke and cauliflower soup 204

Dziś przepis z popularnym ostatnio topinamburem, którego smak poznałam całkiem niedawno na warsztatach u Piotra Kucharskiego we Wrocławiu, dzięki uprzejmości Cooklet Przygotowaliśmy tam z niego puree

karmelowy
Pizza ze Szpinakiem, Pieczarkami i Serkiem Brie 246

Pizza ze Szpinakiem, Pieczarkami i Serkiem Brie to wyśmienita alternatywa dla tradycyjnej pizzy. Połączenie szpinaku z serkiem brie i puszystym, przepysznym ciastem pizzowym to idealna kombinacja

Słodka Strona
Pieczarkowy makaron z pysznym sosem 155

Pieczarkowy makaron z pysznym sosem Makarony to nieodłączny element diety rodzinnej . Proste w przygotowaniu , wolne od porażek . Tu zawsze wszystko się udaje i smakuje , bo makaron

Ogrodnik w podróży
Bakłażan zapiekany w śmietance z tymiankiem / Baked aubergines with thyme and cream 279

Czasami zapominamy jak ważne są dodatki do dań głównych. Całkowicie odmieniają ich charakter, a tak na prawdę kawałek mięsa czy ryby sam może stać się dodatkiem

karmelowy
BABKA GRYSIKOWA Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ. 250

kozie śmierć!". Poszperałam w sieci, przewertowałam kilka książek, aby dowiedzieć się co nieco o tej kuchni, która pozywana jest także kuchnią galicyjską. Rządzą tu kasze, regionalne sery kozie, owoce jagodowe, grzyby... Można by wymieniać i wymieniać. Idąc tym tropem, poszukałam też potraw rozpoznawalnych, typowo małopolskich, które tylko w tamtych rejonach wiodą prym. I znalazłam coś, co mnie niezwykle zaciekawiło(...)temperaturze  do momentu, aż cały płyn nie zostanie wchłonięty.  Ważne, aby ilość płynu nie została zmniejszona.  Inaczej ciasto wyjdzie bardzo suche, zbite i ciężkie. Podczas pieczenia smażę wiśnie. Na początku puszczą one sok,  więc smaże je ciągle mieszając do chwili, aż płyn zostanie zredukowany, a konfitura nabierze odpowiedniej gęstej konsystencji. Podaję z babką. Najlepiej babka grysikowa

W kuchni Karmel-itki