smaczna sałatka - 13556 przepisów (strona:666/904)

Buraczki w zalewie octowej 203

zeszłym tygodniu robiłam szybki przecier pomidorowy , zielony dżem z cukinii , kompoty ze śliwek i mirabelek ... A na blogu tym razem buraczki, które zimą będą w sam raz np. do sałatek, obiadów czy po prostu do wyjadania ze słoika. Przepis znalazłam u Magdy . Składniki: 5 kg buraczków (najlepiej drobnych) 1 kg cebuli Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)gorącą lub ciepłą zalewamy słoiki z burakami. Zakręcamy i pasteryzujemy przez 15-20 minut od zagotowania wody. Zapraszam na tarte buraczki z chrzanem ( klik ) i z dodatkiem papryki ( klik ). Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pstrąg Pieczony z Pistacjami, Pietruszką, Rozmarynem, Cytryną i Czerwonym Pieprzem 172

potrafi przygotować.  Fajnie. My też lubimy ryby, wręcz uwielbiamy. Fajnie, gdybyście przygotowali rybę według tego przepisu. Jest przepyszna! Do tego jeszcze  Rozmarynowo - Cytrynowe Ziemniaki Pieczone  i sałatka, dla nas rewelacja! W wykonaniu nie jest to danie ani skomplikowane, ani czasochłonne. Zerknęliście na ziemniaczki i zastanawiacie się jak to wszystko razem upiec skoro ziemniaki pieką się(...)pieprzu. Owinęłam ryby folią aluminiową i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 80 stopni i piekłam je 30 minut. Zachwyciliśmy się smakiem tego połączenia. Ja to jeszcze powtórzę, a Wy? SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Pudding jaglany z owocami 156

Niełatwo wyobrazić sobie codziennie jedzenie bez chleba, kaszy, makaronu czy ryżu. Te nie tylko stanowią dodatek do potraw z mięsa czy warzyw, ale bogate są w

Moja smaczna kuchnia
Idealny tort czekoladowy! 2364

Kolejny początek września i kolejny przepis na tort. Jak co roku robię tort ojcu na urodziny (9 września) i w tym roku zrobiłem tort czekoladowy. Kiedy

Kuchnia Łukasza
Boczek gotowany – kuchnia podkarpacka 323

gotowanego boczku, który można kupić w sklepie. Aromat ziela angielskiego i liści laurowych jest znakiem rozpoznawczym tej pysznej domowej wędliny. Boczek gotowany jemy z chlebem, albo z tradycyjnymi sałatkami warzywnymi. Gotowanie boczku od pokoleń praktykowane jest przez wiejskie gospodynie z gminy Raniżów na Podkarpaciu (i zapewne w wielu innych miejscach). Ten rodzaj wędliny przygotowuje się z boczku uprzednio uwędzonego(...)przedłuża jego przydatność do spożycia. Wędzony boczek w chłodnym miejscu może być przechowywany przez wiele dni. Może zostać również zamrożony. Gotowanie boczku to sposób na wykorzystanie boczku wędzonego jako smacznej wędliny. Ważne jest, by boczek został włożony do gotującej się wody. Mięso włożone do wody zimnej i zagotowywane razem z nią, odda wszystkie soki. Zyska na tym wywar, jednak mięso

Trzeci talerz
Salatka w wiosennym stylu 222

Powrocila zima. Przypomniala sobie o nas w chwili gdy ja juz na dobre rozkoszowalam sie iscie wiosnennym klimatem. Kilka dni temu mialam wrazenie, ze spadl pierwszy

Przysmaki Karolki
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 184

lwowska Sałatka krabowa z kawiorem Sałatka pomidorowa z tuńczykiem Sałatka z torellini i pesto Sałatka z fenkułem i orzechami Styryjska sałatka ziemniaczana z olejem dyniowym Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z fetą, pomidorami, papryką i ogórkiem Portawy na zimno Smörgåstårta - Szwedzki tort kanapkow y Mini tartinki z ciasta francuskiego Wrapsy z paluszkami krabowymi i avocado Guacamole - meksykańska salsa Pasta słonecznikowa(...)Pierożki wonton z aromatycznym bulionem Dietetyczna zupa z dyni i imbiru Congee z tofu, miso i glonami Bulion warzywny Dietetyczny krem z zielonych warzyw Zupa kimchi - pikantny kapuśniak koreański Smacznego

Codziennik Kuchenny
Włoska pizza Margherita - przepis podstawowy (bezglutenowa) 158

Dziś kolejny przepis z mojej ulubionej kuchni włoskiej na klasyczną pizzę na średnim cieście - pizza Margherita , przepis wyjściowy, który można modyfikować do swoich potrzeb i tworzyć

Kawa z mlekiem
Wegetariańska zupa pomidorowa + filmik 171

Bardzo lubię zupy bezmięsne , a nawet wegańskie . Moja pomidorowa jest natomiast wegetariańska , ponieważ dodałam do niej śmietanki . Weganie mogą dodać mleka kokosowego , ale mnie ten smak

Kawa z mlekiem
Sałatka z selerem naciowym i tuńczykiem 206

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

kulinarnyswiatdomi
Parzenie herbaty czarnej i ziół 185

Parzenie herbaty czarnej i ziół - wydawałoby się prosta czynność, którą wykonywaliśmy setki razy nie powinna nastręczać trudności. W końcu herbata to obecnie jeden z najpopularniejszych napojów

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Warzywa pieczone 221

Idealne na domowy obiad, pożywne, bardzo zdrowe. Przyprawiam je vegetą natur (wtedy już nie solę), pieprzem, majerankiem. Dodaję do aromatu cebulkę i kilka ząbków czosnku, pod

Zasmakuj Kuchni
Stripsy w łagodnej panierce a'la KFC 587

Fastfood w wydaniu domowym, czyli stripsy w łagodnej panierce a'la KFC. Stripsy smażone w głębokim tłuszczu podaję z frytkami z piekarnika lub ziemniaczkami z piekarnika  oraz sałatką colesław . I obowiązkowo z jogurtowym sosem czosnkowym .  Czasami trzeba zgrzeszyć :) Składniki marynaty do mięsa: duża pierś z kurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu(...)jest odpowiednio usmażone. Powinno być białe i soczyste.  Usmażone stripsy wykładamy na chwilę na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu, a do rondelka wrzucamy następną porcję. Podajemy gorące. Smacznego

Smak mojego domu
Sałatka z cukinii i buraczków czerwonych 174

Kolejna wersja cukinii marynowanej, tym razem z duecie z buraczkami czerwonymi. Przepis pochodzi z książki pt:,,153 Przetwory i Dania Mięsne Siostry Anastazji" Żałuję tylko, że

Bea(u)ty kitchen
Mousaka 237

domu, wymaga chwili czasu ale na prawdę warto! Polecam Wam także inne przepisy: – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka tabbouleh – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z grillowanym łososiem – łosoś z sosem whisky – makaron ze szpinakiem i łososiem mousaka Ilość porcji: 4-5 Przygotowanie: 2 h Składniki: – 1 kg bakłażanów(...)Wstaw mousakę do piekarnika nagrzanego do 180 st i piecz przez 50 minut. Wierzch musi zrobić się złoto-brązowy. Pozostaw musakę na 20 minut do przestygnięcia, krój i podawaj. SMACZNEGO! Artykuł Mousaka pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl