slonecznikiem - 1006 przepisów (strona:48/68)

Chleb - dobrodziej orkiszowy 120

chleba.. mieszanka do wypieku chleba dobrodziej orkiszowy woda Skład mieszanki: mąka orkiszowa typ 2000, mąka graham typ 1850, mąka pszenna typ 750, mąka żytnia typ 750, pestki słonecznika, siemię lniane, naturalny suszony zakwas żytni, słód, sól, drożdże instant

Moje domowe kucharzenie
Chleb orkiszowy słonecznikowy 137

P.Adama..tym razem chlebek orkiszowy słonecznikowy..jak wszystkie chleby z takich mieszanek są proste w wykonaniu...w tym przypadku dodatkowo trzeba było namoczyć dołączane do wypieku pestki słonecznika..a potem jak zwykle..woda, mieszanie, leżakowanie, garowanie, parowanie, pieczenie...i zajadanie się smakowitym chlebkiem..Pycha...polecam...zajrzyjcie do sklepów P.Adama [tutaj i tutaj]i zakupcie takie gotowe mieszanki

Moje domowe kucharzenie
Knekkebrød i czerwcowa piekarnia 136

miałam, ale ciut pozwiększałam resztę dodatków. 200 ml otrębów pszennych Kupiec  200 ml płatków owsianych Kupiec 200 ml pestek dyni 200 ml pełnoziarnistej mąki żytniej 200 ml ziaren słonecznika 100 ml siemienia lnianego [ nie dałam] 100 ml ziaren sezamu 2 łyżeczki soli 700 ml wody Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na 10 minut.Wyłożyć blachę papierem i rozsmarować ciasto

Moje domowe kucharzenie
Serowe bułeczki z mikrofalówki 171

startego żółtego sera (najlepiej 3% tłuszczu)1 jajko1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia (lub 1/3 łyżeczki sody dobrej jakości)1 łyżka jogurtu 0%2 łyżeczki czubate błonnika owsianego2 łyżeczki słonecznika łuskanego2 łyżeczki siemienia lnianego mielonego odtłuszczonegoPrzepis:Składniki suche mieszamy w pojemniku w kształcie miseczki - plastikowy do mikrofalówki, następnie dodajemy jajko i jogurt i wszystko dokładnie mieszamy. Pojemnika nie przykrywamy!Wstawiamy

Emcia Pichci
Krewetki na ostro 135

Składniki na 2 porcje:200g krewetek Black TigerMarynata:2 łyżki oleju z orzechów włoskich1 łyżka suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem2 łyżki ostrej papryki1 łyżka sezamu1 łyżka słonecznika łuskanegoSól, pieprzDodatki:1 woreczek ryżu pełnoziarnistego Przepis:Składniki na marynatę dokładnie ze sobą mieszamy. Krewetki płuczemy i dodajemy do przygotowanej marynaty. Zostawiamy na ok. 15 minut. Ryż gotujemy w lekko

Emcia Pichci
Ciasteczka z musli 158

Fosfor 162,0 mg (23,1 %)* *% zalecanego dziennego spożycia Musli to pełnowartościowa mieszanka kilku rodzajów płatków zbożowych (owsianych, pszennych, żytnich kukurydzianych) ze smacznymi dodatkami: suszonymi i kandyzowanymi owocami, ziarnami słonecznika, zarodkami pszennymi. To prawdziwy zastrzyk energii, pochodzącej głównie z korzystnych dla organizmu węglowodanów złożonych. Zawiera także błonnik pokarmowy, witaminy z grupy B a dzięki dodatkowi suszonych owoców staje się naturalnym

Emcia Pichci
Muffiny z musli 135

upieczeniu pozostawiamy je do ostygnięcia na kratce.  Musli to pełnowartościowa mieszanka kilku rodzajów płatków zbożowych (owsianych, pszennych, żytnich kukurydzianych) ze smacznymi dodatkami: suszonymi i kandyzowanymi owocami, ziarnami słonecznika, zarodkami pszennymi.To prawdziwy zastrzyk energii, pochodzącej głównie z korzystnych dla organizmu węglowodanów złożonych. Zawiera także błonnik pokarmowy, witaminy z grupy B a dzięki dodatkowi suszonych owoców staje się naturalnym źródłem witamin

Emcia Pichci
Placuszki z musli 190

ręcznikach papierowych. Podajemy na ciepło posypane cukrem pudrem. Musli to pełnowartościowa mieszanka kilku rodzajów płatków zbożowych (owsianych, pszennych, żytnich i kukurydzianych) ze smacznymi dodatkami: suszonymi i kandyzowanymi owocami, ziarnami słonecznika, zarodkami pszennymi. To prawdziwy zastrzyk energii, pochodzącej głównie z korzystnych dla organizmu węglowodanów złożonych. Zawiera także błonnik pokarmowy, witaminy z grupy B a dzięki dodatkowi suszonych owoców staje się naturalnym

Emcia Pichci
Chlebek cebulowo-pieczarkowy Light 160

twarogu   6 łyżek otrębów pszennych lub żytnich 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki drożdży instant ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki ziół garść pestek dyni garść ziaren słonecznika 2 łyżki siemienia lnianego   Przygotowanie:   Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni. Studzimy i odsączamy dokładnie, ponieważ pieczarki zawsze puszczają trochę wody. Jajka roztrzepujemy

Mania Gotowania
Krajanka musli z płatkami owsianymi i owocami 220

orzechów pekan lub innych ulubionych 4 łyżki suszonej żurawiny 4 łyżki mieszanki do keksu (można wymieszać skórkę pomarańczową, rodzynki, suszonego ananasa, daktyle lub inne suszone owoce) 3 łyżki słonecznika 3 łyżki sezamu 2-3 łyżki  miodu 4  świeże śliwki  można zastąpić suszonymi 1 łyżeczka aromatu waniliowego Przygotowanie:Mąkę, cukier, płatki owsiane, otręby umieszczamy w misce, dodajemy masło

Mania Gotowania
Letnia sałatka z pomidorów 3392

już dojrzewają na działce, są okazałe, czerwone i pachnące latem. Są idealne do sałatek. Dzisiaj polecam pyszną letnią sałatkę z pomidorów z oliwą, pietruszką, cebulką i miksem prażonych ziaren słonecznika, dyni i orzeszków pini. 2 dojrzałe pomidory myjemy, obsuszamy, kroimy w kostkę, wrzucamy do miski, doprawiamy je solą i czarnym pieprzem, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i cebulkę pokrojoną w drobną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Granola z żurawiną i kokosem! 149

Zapraszam! Składniki: -3/4 opakowania płatków owsianych - 1/2 opakowania płatków jęczmiennych - 250 g suszonej żurawiny - 100g wiórków kokosowych - 50g rodzynek sułtańskich - 2 garście pestek z dyni - garść pestek słonecznika - 3/4 szklanki siemienia lnianego - 3 łyżki otrębów granulowanych - 3 czubate łyżki miodu lipowego - 3 łyżki brązowego cukru (możecie też użyć syropu klonowego) - 3 łyżki bio-oleju  kokosowego (ekologiczny) Przygotowanie

SMYKWKUCHNI
Chleb pszenny na zakwasie! 128

żytniej - 1/3 łyżeczki suszonych drożdży Mieszamy zostawiamy na 12 godzin SKŁADNIKI: - w/w zaczyn - 4 szklanki mąki chlebowej pszennej - 2,5 szklanki wody - 1/2 szklanki siemienia lnianego - 1/3 szklanki ziaren słonecznika - łyżka soli - 3 łyżki miodu - łyżka oliwy Składniki mieszamy, wyrabiamy ciasto 20 minut. Przekładamy do wysmarowanych olejem blaszek. Po podwojeniu objętości, pieczemy 75 minut. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Chleb na zakwasie z makiem 183

szkl mąki chlebowej - 1,3 szkl wody ciepłej - 5 g suchy drożdży - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1/2 łyżki soli - 4 łyżki siemienia lnianego - 4 łyżki ziaren słonecznika - 4 łyżki ziaren z dyni - zaczyn Składniki mieszamy energicznie w dużej misce, wyrabiamy ciasto co najmniej 15 minut. Przekładamy do metalowe miski wysmarowanej olejem i posypanej mąką. Czekamy aż ciasto podwoi swoją

SMYKWKUCHNI
Granola owocowa 162

polecam! składniki: - płatki owsiane - opakowanie - płatki jęczmienne - opakowanie -  po 3 garście rodzynek, suszonych śliwek, moreli, daktyli (pokroić na małe kawałki) - 4 łyżki pestek z dyni - 4 łyżki pestek słonecznika - 3/4 szklanki siemienia lnianego - 4 łyżki miodu - 4 łyżki oleju kokosowego - 3 łyżki cukru brązowego - laska cynamonu Wykonanie: Na dużą blachę wyłóż płatki, suszone owoce i ziarna. W rondelku zagotuj

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania