Składniki 300 g makaronu spaghetti 1 brokuł 1 filet z kurczaka 2 łyżki pesto orzechowego olej z orzechów włoskich 1 papryczka pepperoni 5 dkg pestek słonecznika sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Spaghetti orzechowe
czarrna od kuchniszklanki mleka ok. 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka sody 2 cukry waniliowe 1/2 łyżeczki cynamonu 1 jajko 2 jabłka 1/2 szklanki pestek … Czytaj dalej Placuszki jabłkowe ze słonecznikiem
czarrna od kuchniWitajcie :) Ostatnio dostałam do przetestowania gotową mieszankę chlebową bez mąki od Melvit. W skład tej mieszanki wchodzą otręby pszenne, płatki owsiane, pestki słonecznika,pestki dyni, siemię lniane, ziarna orkiszu, ziarna sezamu,czarnuszka. Chleb szczególnie polecany dla alergików, sportowcó w i osób które lubią się zdrowo odżywiać . Do przygotowania takiego chleba wystarczą jajka i maślanka. Zapraszam do wypróbowania bo jest pyszny
Sama słodycz i szczypta chilichleba na programie NORMALNE. Zachowujemy kolejność dodawania składników. Składniki 300 ml letniego mleka 1 łyżka oleju kokosowego extra virgin Skworcu 540 g mąki pszennej 6 łyżek ziaren słonecznika lub gotowej mieszanki różnych ziaren, np.z siemieniem lnianym,sezamem,orzechami itd 1 łyżeczka soli pół łyżeczki cukru pół torebki suchych drożdży garść liści bazylii posiekanych na paski lub poszarpanych na kawałki
Z Kuchni Do Kuchnikonsystencją, o już wiem co mi przypomina- tiramisu! Składniki: 300 g suchej, niepalonej, skiełkowanej kaszy gryczanek 150 g daktyli 100 ml gorącej wody 50 g orzechów 100 g nasion słonecznika kopiasta łyżka karobu łyżka mielonego ostropestu łyżka jęczmienia w proszku 100 g masła kokosowego 2 łyżki mielonego siemienia lnianego Przygotowanie: dwa dni przed podjęciem się pracy namoczyć kaszę przez
greenscarfczas, jak zaczyn. Ciasto cały zaczyn cała namaczanka 350 g wody 240 g mąki orkiszowej jasnej 170 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1,5 łyżeczki soli 50 g ziaren słonecznika 50 g ziaren dyni 50 g sezamu Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto powinno być gęste i kleiste. Przełożyć do formy 30x10 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej
Przepisy na domowy ser i chlebwarzywa, zalewamy bulionem. Dodajemy przyprawy, gotujemy ok 40 minut. Po tym czasie zupę dokładnie blendujemy. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami. Gotową zupę podajemy z grzaneczkami i ulubionymi pestkami ( słonecznik, sezam, siemię lniane) , posypujemy ziołami
Z Majeczką w kuchnibłyskawiczny w przygotowaniu. Potem tylko 40 minut pieczenia i już można robić kanapki. :) Zapraszam na przepis najprostszy z możliwych, który można modyfikować według uznania. Składniki: - 1 szklanka ziaren słonecznika - 1/2 szklanki ziaren lnu - 1 szklanka mąki bezglutenowej (np. gryczanej, jaglanej, ryżowej, kukurydzianej, z ciecierzycy) - u mnie pół na pół mąka z ciecierzycy i ryżowa - 1 łyżeczka soli himalajskiej
Smakuje zdrowoburaka Koktajl truskawkowy na kefirze Koktajl warzywny z koperkiem Koktajl z rukoli i kiełków na kefirze jest smaczny, zdrowy i kolorowy. Składniki na 1-2 porcje: garść rukoli kiełki słonecznika i rzodkiewki 300 ml naturalnego kefiru (z lodówki) sól i pieprz cayenne do smaku Przygotowanie: Wszystkie składniki (kefir, rukolę, kiełki) umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMAKARONOWA z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI Składniki: 250 g makaronu muszelki 1/2 słoika suszonych pomidorów 100 g szynki parmeńskiej sałatkowy miks ziarenek np.Bakalland (lub: po 1 łyżeczce ziaren słonecznika, pestek dyni i orzeszków piniowych) 1 łyżka octu 1 ząbek czosnku 50 g parmezanu Przygotowanie: Makaron gotujemy. Szynkę kroimy na paski. Pomidory odsączamy z zalewy (zalewy nie wylewamy) i kroimy
Bon appetit mon amiemąki orkiszowej 2 szklanki wody 1/2 szklanki płatków orkiszowych (lub owsianych) 1/3 szklanki otrąb 1/4 szklanki siemienia lnianego złotego lub brązowego 2 łyżeczki pestek dyni 2 łyżeczki pestek słonecznika 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli zakwas pszenny (lub żytni z tego przepisu ) Przygotowanie: Wszystkie składniki na chleb mieszamy, a powstałe ciasto przekładamy do formy wysmarowanej olejem i poruszonej mąką
Bon appetit mon amiemąki pszennej typ 450 lub 650 -100 g mąki żytniej typ 720 -forma długość 25 cm wysokość 8 cm szerokość 10 cm -50 g mieszanka ziaren do środka chleba (słonecznik,sezam,siemię lniane,siemię złote,pestki dyni -10 g czarnuszki Wykonanie -wszystkie składniki mieszamy ze sobą -formę wykładamy papierem do pieczenia -napełniamy formę ciastem i zostawiamy do wyrośnięcia równo
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.zawsze z bazylią, ale z kolendrą, ze szpinakiem, rukolą, roszponką i pietruszką! Lubię nie tylko z orzeszkami pinii, ale z migdałami, orzeszkami ziemnymi, orzechami laskowymi, włoskimi lub ziarnami słonecznika ! Lubię nie koniecznie z oliwą, a z dobrym olejem rzepakowym, olejem z pestek dyni lub arachidowym ! Ale ZAWSZE lubię do makaronu :) Pesto: 1 pęczek świeżej natki pietruszki kilka listków bazylii
kolorowotorcikowopomieszać mąki) 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy 25 g świeżych drożdży lub 7 g suchych 1/2 łyżeczki cukru 2 szklanki ciepłej wody (nie gorącej!!!) dowolne dodatki (suszone pomidory, słonecznik, pestki dyni, itd.) można pominąć ten krok Przygotowanie: Drożdże rozkruszyć do miski, dodać cukier i zalać ciepłą wodą, wymieszać do rozpuszczenia się drożdży. Do dużej miski wsypać mąkę, sól, oliwę
Malinowo w kuchnisposób obieramy je wszystkie. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy do uzyskania prawie gładkiej konsystencji. W razie gdy pasta wyjdzie za gęsta - dodajemy wody. Dekorujemy prażonym słonecznikiem i natką pietruszki. Smacznego
Be Fit Be Strong