słonecznik - 8260 przepisów (strona:381/551)

Surówka z kalarepy 216

Chrupiący dodatek do obiadu Składniki 1 sałata masłowa 1 kalarepa 2 młode marchewki kilka rzodkiewek 2 łyżki łuskanego słonecznika sól, pieprz oliwa z oliwek   Sposób przygotowania Sałatę porwać … Czytaj dalej Surówka z kalarepy

czarrna od kuchni
Chleb bez mąki czystoziarnisty 502

gotowa mieszanka do przygotowania takiego chleba, więc nic nie stoi Wam na drodze, aby przygotować taki chleb. A więc... Do dzieła! Składniki: 100 g otrębów owsianych 100 g ziaren słonecznika 100 g płatków owsianych pełnoziarnistych 100 g pestek dyni 100 g siemię lniane 40 g sezamu 10 g czarnuszki 50 g ziaren orkiszu 5 średnik jajek 150 g maślanki Przygotowanie

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Energetyczne placki śniadaniowe 168

zimnej wody 220 ml mleka roślinnego  4 łyżki siemienia lnianego  2 łyżki nasion chia 2 łyżki sezamu 2 łyżki płatków owsianych  2 łyżki nasion słonecznika 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka rodzynek  1 łyżka żurawiny  1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru trzcinowego (opcjonalnie) - jeśli chcemy, aby były słodsze  1 jabłko  Olej Przygotowanie

Bananowe Pole
Chleb pszenny na żytnim zakwasie z żurawiną 189

pszennej typ 450 lub 650 -forma długość 30 cm wysokość 8 cm szerokość 10 cm -4 g drożdże suche -50 g żurawiny -50 g mieszanka ziaren do środka chleba (słonecznik,sezam,siemię lniane,siemię złote,pestki dyni -20 g mieszanki ziaren do posypania chleba Wykonanie -wszystkie składniki mieszamy ze sobą -formę wykładamy papierem do pieczenia -napełniamy formę ciastem i zostawiamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
CHLEB MARCHWIOWY Z ŻURAWINĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI 250

trzech tygodni piekłam ten chleb kilka razy, za każdym modyfikując go lekko, a to o zamianę żurawiny na rodzynki, a to o dodatek orzechów nerkowca zamiast włoskich, dosypywałam też słonecznik i siemię lniane, a nawet dokładałam odrobinę masła lub zmieniałam sok marchwiowy na pomidorowy, a bakalie na suszone pomidory :). Za każdym razem były to wielce udane modyfikacje :D  Ważna

Słodko-Słony Świat Ilony
Chleb pszenny razowy z ziarnami 206

letniej wody 10 g drożdży 500 g mąki pszennej chlebowej typ 750 100 g mąki pszennej razowej typ 2000 150 g ziaren (u mnie siemię lniane, dynia i słonecznik) 10 g soli dodatkowo: mąka do podsypywania stolnicy i oprószenia rąk WYKONANIE Do miski wlać 100 ml letniej wody (nie gorącej), dodać drożdże, wymieszać i zostawić na 30-60 minut

Passions hobbies life
Duża porcja zdrowej, naturalnej i chrupiącej granoli :) 178

słodkie suszone owoce i chrupiące nasiona! Pysznie i zdrowo!  Składniki: 500 g płatków owsianych (Targroch) 200 g płatków jaglanych (Targroch) 120 g płatków jęczmiennych  100 g ziaren słonecznika 100 g masła orzechowego 100% (u mnie crunchy) 100 g syropu daktylowego  30 g płatków migdałowych  35 g wiórków kokosowych  Dodatki: 60 g jagód goji

Zdrowie na języku :P
Sałatka z makaronu ryżowego (z groszkiem i smażonymi pieczarkami) 248

Bistro mama . Ta niepozornie wyglądająca sałatka - znika w ekspresowym tempie. Wersja sałatki jest uproszczona, ale mimo wszystko - przepyszna. 150g ugotowanego makaronu ryżowego 10 pieczarek (średnich) 1/2 puszki groszku nasiona słonecznika/dyni (pominęłam) Dodatkowo: 2 łyżki majonezu sól, pieprz Makaron (użyłam wstążek) ugotować wg przepisu. Pieczarki drobno posiekać i przesmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. (Jeśli dodajemy pestki dyni/słonecznika - należy

Di gotuje
Ciasteczka owsiane bez mąki, tłuszczu i cukru 194

mąki, cukru i tłuszczu window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Płatki owsiane - 1 i 1/2 szklanki 1 jajko + białko 1/2 szkl. jogurtu naturalnego 3 łyżki płatków migdałowych 2 łyżki słonecznika 2 łyżki pestek dyni 4 daktyle 3 łyżki dowolnych orzechów 5 łyżek żurawiny 2 łyżki sezamu Wykonanie Bakalie rozdrabniamy. Mieszamy wszystkie składniki, w razie potrzeby dodajemy jogurtu naturalnego. Nagrzewamy piekarnik

Mieszam w Garnku
Topinambur pieczony 257

mięs, ale również jako samodzielne danie. W środku mięciutki, na zewnątrz chrupiący. Naprawdę doskonały w smaku. Jeśli wahacie się, to przeczytajcie o jego właściwościach. Topinambur to tak naprawdę słonecznik bulwiasty, znany w Europie od XVII w. Jego inne nazwy to karczoch jerozolimski lub ziemna gruszka. Jest to bogate źródło inuliny, przekształcającej się w cukier prosty, dobrze dobry dla diabetyków. Inulina

Mieszam w Garnku
Wysokobłonnikowy chleb z bakaliami. 214

użyłam mąki z kaszy niepalonej) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki posiekanych orzechów i pestek (np. włoskie, migdały, pestki dyni, słonecznika, pistacje) 2 szklanki pokrojonych suszonych owoców, najlepiej niesiarkowanych (np. rodzynek, moreli, jabłek, mango) 1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. 2. W dużej misce ubij mikserem jajka, miód i maślankę

Powiedz dietom nie
Zupa krem z marchwi 169

przypraw jak curry czy papryka. Ja na pewno następnym razem spróbuję wariant z dodatkiem soku i skórki z pomarańczy. Serwując tą zupę możemy dodać również podprażone pestki dyni czy słonecznika. Zupa jest bardzo prosta do zrobienia i poradzą sobie z nią nawet początkujący kucharze. Dzięki dodatkowi do zupy ziemniaków, zupa jest bardzo gęsta. Jeśli nie mamy mleczka kokosowego, możemy zastąpić

Mieszam w Garnku
Ciasteczka jaglane z bananem i słonecznikiem, bezglutenowe 172

macie ochotę ich spróbować to śmiało do kuchni i pieczemy!. Składniki: - 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej - 1 banan - 1/2 szklanki mleka - 4 łyżki miodu - 1/2 szklanki rodzynek - 1/4 szklanki słonecznika - 1/2 łyżeczki carry - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1/2 łyżeczki imbiru - 2 łyżki lnu mielonego - 1/2 łyżeczki sody - szczypta soli - łyżka oleju kokosowego Produkty dobrej jakości znajdziecie na  www.Skworcu.com.pl 1. Kaszę

Apetyczna babeczka
Chleb chrupki (fitness) 287

owsianych 100 g otrębów żytnich lub pszennych 100 g płatków jaglanych 50 g nasion chia (można zastąpić siemieniem lnianym) 50 g siemienia lnianego (u mnie mielone) 50 g ziaren słonecznika 1 łyżeczka miodu (rozpuścić w odrobinie wody) 1 łyżeczka soli 500 - 600 ml ciepłej wody Przygotowanie: Do suchych składników dodać najpierw 500 ml wody, wymieszać. Ma powstać gęsta zwarta masa

Kuchcik gotuje
Chleb pszenny wieloziarnisty na drożdżach 202

domowa piekarnia". SKŁADNIKI 10 g drożdży 400 ml letniej wody 500 g mąki pszennej chlebowej typ 750 100 g mąki pszennej razowej typ 2000 150 g mieszanych ziaren (np. słonecznik, siemię lniane, dynia, sezam) 10 g soli dodatkowo: mąka do podsypywania stolnicy i oprószenia rąk, ziarna do posypania chleba WYKONANIE Do miski wlać 100 ml letniej wody (nie gorącą

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania