słoik - 12348 przepisów (strona:705/824)

Sałatka z kabanosami 445

odpowiada Panom, ponieważ jest z kawałkiem kiełbachy i troszkę pikantniejsza :) Jest to jedna z ulubionych sałatek moich znajomych. Więc potrzebować będziemy: 1 op. kabanosów- 380g 1 papryka czerwona 1 słoik ogórków konserwowych ( ok.6 szt) 1 puszka fasoli czerwonej 20 dag sera żółtego 3 łyżki majonezu sól pieprz mielona papryka chilli Kabanosy kroimy w małe krążki, paprykę i ogórki w drobną

Olikowa kuchnia
PRZETWORY - Sałatka z ogórków, marchewki i papryki wg przepisu Ewy Wachowicz 3524

kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski, zalewamy je  zalewą (nie gotujemy jej wcześniej), mieszamy i wkładamy do lodówki na 3 - 4 godziny. Tak przygotowaną sałatkę przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 minut

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
PRZETWORY Dżem jagodowy / Blueberry jam 175

jeszcze przez około 15 minut na małym ogniu,  wsyp cukier i  mieszając gotuj nadal przez następny kwadrans  aż powidła będą odpowiednio gęste. Do wyparzonego i suchego słoika włożyć powidła, zakręcić czystą pokrywką i odwrócić do góry dnem

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Prowansalskie Bagietki 192

5szkl ciepłego mleka (nie może być gorące) 1,5 szkl letniej przegotowanej wody 42g drożdży świeżych 10 połówek suszonych pomidorów w oleju 15 oliwek zielonych 2 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka cukru 2 - 3 łyżeczki soli według uznania Co robimy: Do miski wsypujemy mąkę, robimy dołeczek, w szklance z ciepłym mlekiem

SMYKWKUCHNI
Sałatka z kurczakiem i makaronem 696

śniadanie czy obiad, śmiało możecie ją zabrać do pracy czy na uczelnie, czy też przygotować na imprezę. składniki: - gotowana pierś z kurczaka - makaron kokardki - 1/2 opakowania sera feta - 1/2 słoika marynowanej czerwonej papryki - 8 średnich ogórków konserwowych - majonez - zielone oliwki Smacznego! ZAPRASZAM BARDZO SERDECZNIE NA FB SMYKWKUCHNI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

SMYKWKUCHNI
Sałatka z tortellini, szynką i prawdziwkami! 198

Składniki: - tortellini grzybowe (ugotować) - 5 grubych plastrów szynki (pokroić w kosteczkę) - czarne oliwki - 4 jajka ugotowane (pokroić w kosteczkę) - puszka kukurydzy - słoik marynowanych prawdziwków (pokroić) - sos: 50% majonezu i 50% jogurtu greckiego - sól i pieprz Wszystkie składniki mieszamy wstawiamy na min. 3 godziny do lodówki by smaki się połączyły.  Polecam na rodzinne spotkania i imprezy

SMYKWKUCHNI
Ślimaczki drożdżowe z konfiturą malinową, migdałami i brązowym cukrem. Pyszne! 204

230ml ciepłego mleka - 800 g mąki + na podsypywanie - 3/4 opakowania świeżych drożdży - 100 g cukru - 200g masła - 2 jaja Nadzienie: - 2-3 łyżki roztopionego masła do smarowania  - 2 słoiki konfitury malinowej - opakowanie płatków migdałowych - 50 g cukru brązowego Mleko podgrzać. Mąkę przesiać do miski, w środku zrobić wgłębienie, wlać wymieszane z niewielką ilością mleka i cukru, drożdże. Pomieszać

SMYKWKUCHNI
Strucla drożdżowa z powidłami śliwkowymi. 142

zrobienia. Poniżej składniki 500 g mąki 100 g cukru szczypta soli 200 g masła 4 jaja 3 łyżki Śmietanki do kawy 20 g drożdży 125 ml ciepłego mleka słoik powideł Wykonanie: Mąkę na ciasto wsypać do miski, zrobić mały dołeczek, drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać łyżkę cukru, wymieszać z częścią mąki. W ten sposób powstały rozczyn, zostawiamy do podwojenia

SMYKWKUCHNI
Sałatka z surimi (paluszkami o smaku krabowym) 327

Szybka w wykonaniu, bardzo smaczna, rewelacyjna na różnego rodzaju imprezy.  Polecam!  Składniki: - opakowanie paluszków o smaku krabowym - 4 jaja ugotowane na twardo - 1/2 czerwonej papryki - 1/2 słoika ogórków konserwowych - 3 łyżki kaparów - 3 łyżki oliwek zielonych - 2 łyżki majonezu + 2 łyżki jogurtu greckiego, sól i pieprz Wszystkie składniki kroimy w kostkę, mieszamy. Wstawiamy na minimum 3 godziny

SMYKWKUCHNI
Granola z żurawiną i kokosem! 142

Wstawiamy do piekarnika i pieczemy, co 6 minut mieszając. Jak granola się zrumieni jest już gotowa (około 20-30min). Granolę studzimy. Po całkowitym wystudzeniu możecie przechowywać ją w słoiku nawet do 2 miesięcy. Przepyszna z jogurtem i truskawkami! Smacznego! Pozdrawiam cieplutko

SMYKWKUCHNI
Granola owocowa 154

olej. Doprowadź do wrzenia. Powstałym karmelem zalej płatki. Zapiekaj w piekarniku 30 minut, co 5 minut mieszając mieszankę, tak aby cała miała złoty kolor. Studzimy całkowicie zamykamy w szczelnym słoiku

SMYKWKUCHNI
CZEKOLADOWY TORCIK Z WIŚNIAMI NADWIŚLAŃSKIMI 155

się rozpuściła. Odstaw do wystudzenia. Wstaw masę do lodówki na minimum 4 godziny. Masa zgęstnieje. Wyjmij z lodówki, przełóż do miski, dodaj fixy i ubij na sztywno. CZEKOLADA W SŁOIKU np. Nutella WIŚNIE NADWIŚLAŃSKIE  - Chroniona Nazwa Pochodzenia Na upieczony spód, wyłóż czekoladę typu Nutella, ułóż wiśnie, na to 1/2 masy czekoladowej, przełóż wiśniami. Udekoruj masą czekoladową. Wstaw do lodówki

SMYKWKUCHNI
SAŁATKA WARSTWOWA WERSJA II 1086

kwaskowym ananasem oraz dużą ilością słodkiej kukurydzy okazało się bardzo smakowite. Polecam, szczególnie na imprezy. Porcja dość konkretna... Składniki: - puszka ananasów (w kawałkach) - 5 jajek ugotowanych na twardo - 1 słoik selera konserwowego - 2 wędzone udka od kurczaka - 200g żółtego sera (u mnie gouda) - duża puszka kukurydzy (u mnie ok.400g) - ok.4-5 łyżek dobrego majonezu - ok.4-5 łyżek jogurtu naturalnego - świeżo mielony pieprz

Smaczne Zdrowe
75. Kolejny słodki dzień, czyli serniczki trochę inaczej. 187

suchej patelni płatki migdałów aż będą rumiane Deser układamy na talerzu, posypujemy płatkami migdałów, polewamy golden syrupem (można zastąpić miodem, syropem klonowym), układamy maliny (u nas domowe ze słoika, ale jak najbardziej polecamy świeże). Smacznego! :) Przygotowanie - wersja 2 - mini serniczek na plasterku jabłka  Jabłko kroimy na pół i z jednej połówki wykrajamy bardzo cienko obieraczką miąższ razem ze skórką

Symfonia Smaków
DWUSKŁADNIKOWE LODY PORZECZKOWE 167

wiem, jak sprawdzą się w dużym pudełku - bez maszynki do lodów mogą wytrącić się kryształki lodu w strukturze. DWUSKŁADNIKOWE LODY PORZECZKOWE /własny:/ 400 ml jogurtu greckiego 1 słoik konfitury porzeczkowej (300g) Mocno schłodzony jogurt miksuję  z konfiturą. Przelewam do specjalnych foremek na lody z patyczkami. Wstawiam do zamrażarki na około 3 godziny.    Wyjmując, ogrzać nieco dłońmi

W kuchni Karmel-itki