nawet same bakalie), piec 20 min. i gotowe :) Warto więc mieć takie ciasto zawsze w zapasie, w razie wizyty niespodziewanych gości, albo jak tylko najdzie nas ochota na coś słodkiego do przegryzienia :) * ciasto francuskie xxl- 1 opakowanie * rabarbar- 3-4 łodygi * cukier trzcinowy muscovado- do posypania * cynamon- do posypania Piekarnik nagrzać na 200 stopni. Ciasto francuskie podzielić na kwadraty (wielkość
Kraina Miodem PłynącaLekko kwaśny, orzeźwiający i bardzo smaczny - kompot na bazie rabarbaru i malin. Idealny jako napój do obiadu jak i dodatek do słodkich ciast. Aby przygotować poniższy kompot możecie użyć mrożonych malin. Przed podaniem całość schłodzić w lodówce. Składniki: 5 szklanek wody 8 gałązek rabarbaru (co najmniej 0,5 kg) maliny (mogą być mrożone; ilość wg uznania) cukier
Ugotowaćprzygotowania sernika użyłam rodzynek MIX JUMBO, które otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU . Rodzynki te, to jedne z najlepszych rodzynek jakie do tej pory jadłam. Są duże i idealne słodkie. Stanowią doskonały dodatek do ciast, ciastek, deserów i sałatek. Polecam gorąco!!! Serdecznie zapraszam do sklepu SKWORCU , gdzie znajdziecie wiele wspaniałych produktów
Tradycyjna kuchnia Kasidodatku kolor...bajkowy fiolet. Koniecznie spróbujcie! Jak zrobić to fioletowe cudo? -250 gram mielonej na Waszych oczach wołowiny -garść posiekanego czosnku niedźwiedziego świeżego -sól, pieprz -100 gram borówek dużych -słodki Muskat szklanka -ok 2 szklanek bulionu drobiowo wołowego -gałązka lubczyku -30 gram masła -dwie płaskie łyżki zmielonego parmezanu -ryż arborio Na dobrze rozgrzaną patelnię wrzucamy mięso (bez tłuszczu); solimy, pieprzymy
BaRepaspewno nie smakuje jak 300 kcal. Potrzebujesz: 100 g mięsa z piersi indyka 1 średni ziemniak ok 25 g sera mozarella pół czerwonej papryki 2 pomidorki koktajlowe szczypta słodkiej papryki duuużo świeżo mielonego pieprzu szczypta soli 1 łyżeczka kurkumy łyżeczka oliwy z oliwek można dodać dowolne zioła takie jak lubisz Co robić? 1. Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć
Matka Żywicielkamąki ziemniaczanej 2 jajko 1 płaska łyżeczka soli Farsz: 50 dag mięsa drobiowego z rosołu/udek/pieczonego kurczaka 1-2 cebule kilka łyżek gorącej wody lub bulionu sól, pieprz, papryka słodka i ostra, czosnek granulowany , przyprawa uniwersalna Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia 1. Cebule obrać, pokroić w piórka, zeszklić i poddusić do miękkości. 2. W tym czasie ziemniaki
Kto ugości moich gości?Kruche babeczki orzechowe to od lat specjalność mojej mamy. Delikatne, kruche, wytrawne ciasto świetnie pasuje do słodkiego nadzienia z kawałkami orzechów, które na zewnątrz jest chrupkie, a w środku miękkie. Są pyszne, bardzo łatwo je przygotować i nie wymagają też wielu składników. Jedyną wadą tych babeczek jest to, że trudno poprzestać na jednej :) Przepis na około 36 mini babeczek. Ciasto
Trzeci talerzwytrawną wersję, która idealnie nada się do zabielania zup czy przyrządzania sosów. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby do mleka dodać syrop klonowy i ziarenka wanilii, aby stworzyć pyszną słodką wersję, wprost wymarzoną do deserów. W przeciwieństwie do innych rodzajów mleka z orzechów, mleko z nerkowców nie wymaga odsączania. Jeżeli chcesz, aby mleko było nieco rzadsze, wystarczy, że dolejesz nieco
Roślinna - blog wegańskiZapraszam na bloga. SKŁADNIKI: 1 filet z indyka 2 marchewki 1/2 pora 1/4 selera (korzeń) 1 czerwona papryka 2 łyżki sosu sojowego zioła typu rozmaryn , tymianek , majeranek słodka proszkowana papryka olej do smażenia 2 szklanki wody WYKONANIE Filet z indyka płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy w plastry, wrzucamy do miski. Zalewamy sosem sojowym , posypujemy ziołami, papryką. Zostawiamy
W kuchennym oknie Ewygotuję. Łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozprowadzam w połowie szklanki wody i wlewam do rondla mieszając. Sos redukuję do momentu jego półpłynnej konsystencji. Grillowaną wątróbkę indyczą podałem na grillowanym jabłku polanym słodko pikantnym sosem z granata
Mechanik grillujeminut, aż będą suche. Spieczone paski, należy nawijać za pomocą drewnianej łyżki, formując tym samym w spiralki. Gotowe spiralki odstawiam do ostudzenia. Zimne tworzą kruchą i słodką marchewkową ozdobę. Smacznego
Pause Gotowanie!wszystkim dobrze znane, a przeze mnie lubiane, szczególnie ze względu na jego "suchość" połączoną jedynie z owocem bądź dżemem, tworzącym nadzienie. Nigdy nie przepadałam za ciastami obficie wysmarowanymi wszelakimi słodkimi masami, mogę śmiało powiedzieć, że należę do tych u których w gustach przeważają suche baby, makowce, czy serniki, uciekam od ucieranych kremów czy śmietan. Skubaniec jest jednym z ciast, które
Kuchenne aromatydowolnie zmieniać wedle upodobań smakoszy. Można dołożyć grzyby, zastąpić kiełbasę boczkiem wędzonym , słowem kombinujcie do woli, a ja życzę smacznego:) Składniki 2-3 cebule 1 parka kiełbasy ogórki słodko- kwaśne 1 łyżka masła 0,5 małego słoiczka koncentratu pomidorowego 2 kostki rosołowe mąka na zasmażkę Sposób Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, przysmażamy ją w garnku na maśle
Kuchenne aromatypuszka groszku 400 g makaronu penne 30 dag żółtego sera 2 ząbki czosnku 2 duże cebule 0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu majeranek, oregano, bazylia, proszkowana papryka słodka, pieprz 0,5 szkl. wody margaryna do smażenia Sposób Mięso mielone podsmażyć na margarynie razem z przyprawami, cebulą pokrojoną w kosteczkę i roztartym czosnkiem. Następnie dodać koncentrat, ketchup, wodę, groszek
Kuchenne aromaty