śledź w cieście - 709 przepisów (strona:24/48)

Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6532

czyli moje ulubione Śledź w śmietanie – sałatka śledziowa do pieczonych ziemniaków Jajka nadziewane ze srirachą, serowym chipsem i bekonową posypką Portugalska pasta z sardynek Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose Sałatka z paluszków krabowych Ceviche z dorsza — bałtycka ryba i cytrusy CIASTA I DESERY Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym

Karo in the Kitchen
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2183

Śledź w śmietanie – sałatka śledziowa Śledzie po szwedzku – inlagd sill Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose Domowy likier Irish Cream – domowy Baileys Rum piernikowy. Kremowy likier na rumie piernikowym Wódka żurawinowa. Żurawinowo-pomarańczowa z wanilią Wigilijny kompot z suszu w wersji ‘modern’ Ciastka cytrynowe. Baaardzo cytrynowe Drożdżowy warkocz z ciasta brioche, z serem i żurawiną Potrójnie czekoladowa

Karo in the Kitchen
Ciasteczka szafranowo-cynamonowe 172

razem z cynamonem. Przygotowanie ciastek: Rozwałkowujemy ciasto szafranowe oraz cynamonowe. Jedno nakładamy na drugie i zwijamy w ciasny rulon. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, żeby masa się schłodziła (około 1 godziny). Odwijamy folię. Kroimy na dowolnej grubości plastry i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut (trzeba śledzić postępy, bo szybko robią się rumiane

Życie zamknięte w smaku
Ciasteczka żurawinowo-migdałowe 181

Wszystkie składniki zagniatamy Przygotowanie ciastek: Rozwałkowujemy ciasto żurawinowe oraz migdałowe. Jedno nakładamy na drugie i zwijamy w ciasny rulon. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, żeby masa się schłodziła (około 1 godziny). Odwijamy folię. Kroimy na dowolnej grubości plastry i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut (trzeba śledzić postępy, bo szybko robią się rumiane

Życie zamknięte w smaku
Ciasteczka szafranowo-cytrynowe 187

skórką i sokiem, Przygotowanie ciastek: Rozwałkowujemy ciasto szafranowe oraz cytrynowe. Jedno nakładamy na drugie i zwijamy w ciasny rulon. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki, żeby masa się schłodziła (około 1 godziny). Odwijamy folię. Kroimy na dowolnej grubości plastry i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut (trzeba śledzić postępy, bo szybko robią się rumiane

Życie zamknięte w smaku
Pierogi z truskawkami 173

Moje pierwsze pierogi z truskawkami, drugie pierogi w życiu. Może nie wyglądają idealnie, ale były przepyszne. Na następny raz dałabym jedynie większe kawałki truskawek (kurczą się

Karola gotuje
Dyniowe racuchy i Instagram 210

INSTAGRAMIE ! zapraszam Was serdecznie do śledzenia moich foto relacji z bieżących poczynań :) Dyniowe racuchy 1/2 upieczonej dyni hokkaido 100 g mąki pszennej 150 g twarogu 1 jajko po szczypcie soli, cynamonu i gałki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dynię rozdrabniamy widelcem. Twaróg drobno kruszyny, wszystkie skąłdniki mieszamy. Na patelni rogrzewamy tłuszcz, nakładamypo łyżce ciasta, lekko rozpłaszczamy i smazymy na rumiano

Dzieje kuchennej Wiewióry
Potrawy i zwyczaje wielkanocne. 257

ciasta, ciasta i jeszcze raz ciasta. Serniki, mazurki, babki na milion sposobów. Dlaczego warto mieć? Zawsze stoły świąteczne są zastawione sprawdzonymi potrawami, które pojawiają się na nich dwa razy do roku. Każdy ma swoją sałatkę jarzynową i żadna inna nie będzie tak dobra jak ta domowa. Każdy ma swoją szynkę w galarecie, ulubionego śledzia, itd. Ja zawsze do świątecznych klasyków

Brzuszki Łakomczuszki
12 potraw wigilijnych. Dania wigilijne. 3477

zawsze. U nas przygotowania do tej uroczystej wieczerzy ruszają pełną parą już na kilka dni przed Wigilią. Zaczyna się szał zakupów, przygotowanie rolmopsów, lepienie uszek i pierogów, pieczenie ciast, sprawianie karpia. Potraw do przyszykowania nie jest mało, bo 12 potraw wigilijnych, które mają symbolizować 12 apostołów, niektórzy twierdzą, że ilość dań bierze się od 12 miesięcy w roku. Według polskiej(...)grzybami ale w innych regionach jada się zupę grzybową, zupę rybą lub zupę migdałową Jako przystawki ważne miejsce pośród 12 potraw wigilijnych zajmują: – obowiązkowo rolmopsy , ale też śledzie w oleju lub pod różnymi postaciami, – ryba w pomidorach – kapusta z grochem Wigilijne dania główne to: – Pierogi z kapustą i grzybami – karp smażony – Karp w galarecie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babka cytrynowa 156

ciasto jest idealne podczas Wielkanocy, ale nie tylko. Takie wypieki to najprostsze do przygotowania ciasta, niezwykle kruche i smaczne. Ja najchętniej jadam kawałeczek do kubka kawy lub herbaty. Babkę możesz posypać cukrem pudrem tak jak ja lub zrobić dowolną polewę – lukier, lukier cytrynowy lub czekoladę. Za każdym razem Twoja babka może być inna. Zapraszam Was także na przepisy(...)Wielkanoc: – babka majonezowa – jajka faszerowane w 3 kolorach – babka piaskowa – jajka faszerowane paluszkami krabowymi – jajka faszerowane mango – łosoś marynowany w whisky – śledź w czosnku i majeranku – łosoś marynowany w koprze i wódce – rolady z szynką i sałatką jarzynową – sałatka jarzynowa – jajka z awokado – jaja z suszonymi pomidorami

nietylkopasta.pl
Warstwowa sałatka śledziowa 251

 Kilka miesięcy temu przedstawiałem Wam przepis na sałatkę warstwową z kurczakiem , dziś jest bardzo podobna sałatka. Też warstwowa, też pięknie prezentująca się, pewnie nie

Kuchnia Łukasza
NALEŚNIKI DOMOWE Z JOGURTEM I TRUSKAWKAMI 170

www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na ___ Instagram : https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ A teraz przepis na ok 12 sztuk : 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 2 szklanki mąki pszennej 1.5 szklanki wody gazowanej 1.5 szklanki mleka 2 jajka Szczypta soli Szczypta cukru 2 łyżki oleju Dodatkowo:   Olej rzepakowy do smażenia Jogurt naturalny Truskawki Ulubione powidła Przygotowanie:    Wszystkie składniki ciasta na naleśniki łączymy

Gotowanie Patki
Pierogi ruskie ze szpinakiem 160

wiele wspólnego. I tak o śledziach po japońsku w kraju kwitnącej wiśni nikt pewnie nie słyszał, jak o fasolce po bretońsku w Bretanii, a pierogi ruskie w Rosji nazywane są "pierogami polskimi". A tradycyjne ruskie wzbogacone o szpinak czy dalej są ruskimi? Na to pytanie odpowiedzcie sobie sami. Smakują rewelacyjnie, a to najważniejsze. Składniki: Ciasto na pierogi: 600 g mąki

Smakowity Blog Kulinarny
Czekoladowe muffinki z domowym budyniem 237

się przejmować – ciasto i tak w trakcie pieczenia jakoś samo „ułoży się” na Waszych muffinkach. Blachę z naszymi babeczkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut. Po upieczeniu czekamy aż muffinki wystygną, a następnie posypujemy je dla dekoracji cukrem pudrem. Smacznego! Jeżeli chcesz na bieżąco śledzić moje posty to polecam

Sagneska - gotowanie i lifestyle
Kruche babeczki z wiśniami, Bocconotti calabresi 209

następnie płaskie krążki ciasta. Pozakrywaj nimi przygotowane babeczki, dobrze zaklejając brzegi. Babeczki wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez ok. 20 min. Wyjmij z piekarnika, gdy będą lekko brązowe i odstaw do ostygnięcia. W czasie stygnięcia stwardnieją. Przepis dodaję do mojej  akcji "Włoskie smaki" *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę

Chilli Czosnek i Oliwa
Tradycyjna kuchnia na Kaszubach 178

okruchów ciasta chlebowego. Dziś do jego wypieku używa się mąki połączonej z drożdżami jajkami oraz cukrem. Są przepyszne i bardzo sycące. Doskonale smakują z filiżanką gorącej kawy. Jako że Kaszuby to region pełen ryb, warto wspomnieć również o tradycyjnej miejscowej przystawce jaką jest śledzik po kaszubsku. Od lat receptura jego przygotowywania pozostaje niezmieniona. Wystarczy trochę śledzi, sos pomidorowy, który

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SZYBKI TATAR Z SUROWEGO ŁOSOSIA 228

Odrobina awangardy na studenckim żywocie. Pff, oczywista oczywistość! Rezygnując z mięsa wiedziałam, że nie poradzę sobie z odstawieniem ryb. Zawsze uwielbiałam ich delikatność, smak, lekkość - nawet

W kuchni Karmel-itki
Sałatka śledziowa z jabłkiem 299

To jest moja ulubiona sałatka śledziowa. Nie wymyśliłam jej, po prostu kiedyś jej spróbowałam i zakochałam się. Być może ją znacie a jak nie to spróbujcie

Niezły Młynek
Podsumowanie III roku działalności bloga 135

Tylko w ciągu tego roku na blogu przybyło aż 119 przepisów! Sama się nie spodziewałam, że było ich tak dużo :O Wśród nich zdecydowanie dominowały przepisy na sałatki i ciasta. W roku również: w końcu doczekałam się przycisku „drukuj” przy każdym przepisie udało się przekroczyć magiczną liczbę 1000 lików na Facebook’u – za które z całego serducha Wam dziękuję(...)znajdziecie 5 najpopularnieszych przepisów. Dodatkowo na końcu zamieszczam 3 przepisy które w ciągu tych trzech lat zostały najczęściej wyświetlone. Jeszcze raz dziękuję Wam ze ten rok! Zapraszam Was do śledzenia bloga, fanpage’a i Instagrama . Wpadajcie po przepisy, inspirujcie się i komentujcie. Dziękuję, Pati ;* Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na dania główne i dodatki: 1. Barszcz ukraiński 2. Langosze

PatiGotuje