każda część indyczego mięsa ma inne walory kulinarne? Najczęściej spotykamy się z filetami z indyczych piersi oraz z udźcem i podudziami. Te pierwsze przypominają smakiem popularne piersi z kurczaka. Wymagają też podobnej obróbki cieplnej. Udziec i podudzie to natomiast mięso ciemniejsze. Przez wielu smakoszy porównywane do delikatnego mięsa cielęcego. Przyjrzyjmy się zatem, co jeszcze kryje w sobie indyk. W końcu(...)jest to mięso delikatne i nawet jego ciemniejsze części wymagają krótszej obróbki cieplnej, niż mięsa czerwone. Warto jednak eksperymentować z różnymi jego częściami. Począwszy od rosołu na szyjach i skrzydełkach, a na pieczeniach z całego indyka skończywszy. Materiał przygotowany wraz z Partnerem – “Indyk z Europy – pod skrzydłami jakości” Artykuł Mięso czerwone, mięso białe. A może indyk? pochodzi z serwisu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Żeberka w coli z grilla to dość oryginalne połączenie, ale tak przygotowane mięso jest kruche, delikatne w smaku i rozpływa się w ustach. Przepis jest niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rosół to zupa, której przygotowanie dla niektórych może kojarzyć się z wejściem w posiadanie wiedzy tajemnej i nic dziwnego bo do rosołu należy podchodzić z należytym
Book of spells