masę serową forma 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie formy poukładać herbatniki i wylać masę serową piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik dobrze wystudzić w formie - sernik jest wilgotny, puszysty, aromatyczny............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięHerbatniki drobno rozkruszyć. Masło rozpuścić z kakao, wlać do herbatników i wymieszać. Konsystencja ma przypominać mokry piasek. Dno tortownicy o śr. 23cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wsypać herbatniki i dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki. Sernik: Do misy miksera wbić jajka, dodać cukier i chwilę miksować aby jajka były tylko lekko ubite. Cały czas(...)ucierając na średnich obrotach dodawać ser, śmietankę i rozpuszczone w kąpieli wodnej czekolady Goplana Klasyczna Gorzka. Masę serową wylac na spód z herbatników. Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Sernik piec 60 minut, następnie wyłączyć grzanie i studzić go przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Gdy będzie zimny przełożyć do lodówki i chłodzić najlepiej całą noc. Dekoracja: 1,5 czekolady Goplana
Smakołyki Asipołowy wodą*. Masę serową przełożyć do tortownicy i wstawić do gorącego piekarnika (u mnie na 2 półkę od dołu), po 15 min zmniejszyć temperaturę do 120*C i piec sernik przez kolejne 105 minut (czyli w sumie 2 godziny). *blachy z sernikiem nie należy wkładać w formę z wodą, po prostu w piekarniku "gdzieś tam niżej" ma stać naczynie(...)parującą wodą - bo to para wodna sprawia, że sernik wyjdzie taki kremowy, nie wysuszony i później nie opadnie). 6. Po upływie czasu pieczenia piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić sernik do wystudzenia. Następnie sernik wstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. 7. Wierzch: śmietankę zagotować i zdjąć z ognia. Dodać połamaną czekoladę, wymieszać. Białe Michałki pokroić
Kto ugości moich gości?Dziś klasyka klasyki wśród ciast: sernik z brzoskwiniami! :) Na kruchym spodzie, z prawdziwą wanilią i skórką cytrynową, przykryty kruszonką. Pycha! Idealna propozycja na zbliżajace się święta. Sernik piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm, masy serowej jest jednak tak dużo, że spokojnie starczy Wam na sporą prostokątną blachę. Składniki na spód i kruszonkę: 2 szklanki mąki(...)powierzchnię masy serowej. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę piany z białek. Ścieramy na tarce resztę kruchego ciasta, które do tej pory chłodziło się w zamrażarce. Pieczemy na dolnym poziomie piekarnika w temperaturze 170 stopni – sernik w tortownicy będzie potrzebował ok. 1 godziny i 10 minut, sernik na dużej blaszce ok. 1 h. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy
CiastkozercyDziś klasyka klasyki wśród ciast: sernik z brzoskwiniami! :) Na kruchym spodzie, z prawdziwą wanilią i skórką cytrynową, przykryty kruszonką. Pycha! Idealna propozycja na zbliżajace się święta. Sernik piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm, masy serowej jest jednak tak dużo, że spokojnie starczy Wam na sporą prostokątną blachę. Składniki na spód i kruszonkę: 2 szklanki mąki(...)powierzchnię masy serowej. Na wierzchu rozsmarowujemy resztę piany z białek. Ścieramy na tarce resztę kruchego ciasta, które do tej pory chłodziło się w zamrażarce. Pieczemy na dolnym poziomie piekarnika w temperaturze 170 stopni – sernik w tortownicy będzie potrzebował ok. 1 godziny i 10 minut, sernik na dużej blaszce ok. 1 h. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy
Ciastkozercypodróży i czekam na prom w Dover. Pozdrawiam Wczoraj nie miałam już możliwości zrobić zdjęć see ok był gorący. Jak tylko dotrę na miejsce to zaraz dodam zdjęcia. Sernik jest naprawdę pyszny. Ugotować oskrobane i drobno pokrojone ziemniaki. Jak już będą miękkie odcedzić, lekko przestudzić i zmielić przez maszynkę razem z serem. Ser powinien być trzykrotnie zmielony, musi(...)pieczenia przesiać przez sitko i dodać do masy, wymieszać. Rodzynki zalać wrzącą wodą, zostawić na 5 minut, odcedzić , dodać do masy. Ubić białka na sztywną pianę i powoli dodać do masy, bardzo delikatnie wymieszać, ale już łyżką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku do 160 C i piec godzinę i 15 minut. Sernik
Kuchnia Pokoleńroku na Wielkanoc nie piekłam sernika a zrobiłam gotowany. Delikatny i smaczny. Dla tych co nie mają ręki do pieczenia ten przepis jest idealny. Łatwo i smacznie i to się liczy. Sernik podałam na talerzyku od Galeria Cuda Świata - antyki&design . Koniecznie zajrzyjcie bo są tam cudne talerze i n ie tylko. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniprzepisy gdyż pojawiający się w wielu recepturach czekoladowy spód ciasta był dla mnie zbyt intensywny w smaku i zbytnio odwracał uwagę od kremowego i limonkowego sera. Pierwszy raz też piekłam sernik w kąpieli wodnej. Lubię serniki ciężkie a tak upieczony jest bardzo kremowy i delikatny jednak do smaku limonki to pasuje i taka konsystencja doskonale go podkreśla. Sernik(...)Formę z sernikiem wstawiamy do większego naczynia (ja użyłam naczynia żaroodpornego) i napełniamy je wrzącą wodą do połowy wysokości formy z masą serową. Pieczemy w kąpieli wodnej w 170 stopniach przez ok 65-70 minut. Sernik ozdobiłam plasterkami limonki które przypaliłam palnikiem gazowym. Smacznego!!! Artykuł Sernik limonkowy pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni
sierotka maRysia w kuchniCzysty sernik. Bez bakalii, bez udziwnień, kruchych spodów, galaretek, no i oczywiście bez proszku do pieczenia. Ale co się działo w piekarniku, to moje. Zawsze, ale to zawsze wykorzystujcie przy tym serniku papier do pieczenia do podwyższenia boków foremki. Jeśli tego nie zrobicie, to czeka Was wieczór perfekcyjnej pani domu z głową w piecu. Będąc świeżo upieczoną mamą(...)wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Boki również wyłożyć papierem, tak aby dzięki niemu podwyższyć brzeg formy dwukrotnie. 8. Przelać ciasto do wysokości takiej, jakiej ma być finalny sernik. 9. Piec 50 minut w temperaturze 160 C i ok 15 minut w 180 C. Wyłączyć piec, ale go nie otwierać. Niech ciasto będzie tam tak długo aż ostygnie
Matka ŻywicielkaDawno nie piekłam ciasta, ciągle brak czasu i natłok zajęć. Wczoraj postanowiłam zrobić przyjemność P. i upiekłam sernik. Ciągle szukam takiego idealnego pasującego w nasze smaki i za poradą koleżanki postanowiłam spróbować sernik nowojorski. Wyszedł lekki, mokry, delikatny, pyszny. Myślę, że każdy znajdzie w nim swój smak. Jedyna uwaga, że dla mnie chyba za mocno śmietanowy(...)minut, aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły i nie było grudek. masę serową przelewamy na spód z ciastek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Od tej chwili sernik pieczemy ok 80 min nie otwierając piekarnika, by nie pozwolić uciec parze. Sernik studzimy w otwartym piekarniku przez około godzinę, a następnie wstawiamy do lodówki na ok dwie godziny. Kiedy sernik
dom-agi.plSernik truskawkowy bez pieczenia to kremowy, o wyraźnym smaku truskawek deser, który na pewno sprawi przyjemność ukochanej osobie. Łatwe i mało pracochłonne przygotowanie powinno zachęcić do jego wykonania. Zimą często mam ochotę na letnie smaki, niestety, w tym okresie świeże truskawki są drogie i nie tak smaczne i aromatyczne, jak latem. Świetnym rozwiązaniem jest wykorzystanie mrożonych truskawek, które(...)serniku. Sernik truskawkowy bez pieczenia jest o umiarkowanej słodyczy, po jego zjedzeniu czujemy się lekko i z pewnością sięgniemy po następny kawałek. Latem do tego sernika wykorzystuję świeże truskawki, którymi również dekoruję wierzch ciasta. U mnie proporcje składników są na dużą formę, wykonując deser z połowy składników, otrzymamy mniejszą porcję sernika na zimno. Składniki: (forma
Kuchcik gotujecytrynowe Jak przygotować puree z dyni? Przygotuj 1 dynię, umyj, obierz i pokrój na kawałki/paski podobnej wielkości, oczyść z pestek, włókien. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagarzanym do 200 C około 30-40 minut. Sprawdzaj czy dynia jest miękka. Po upieczeniu wystudź ją i zmiksuj na puree w malakserze lub w blenderze. Jeśli(...)biszkopty. Wyrównaj i włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, na ok. 50-60 minut. Po tym czasie śmietanę i miód wymieszaj ze sobą i ostrożnie wyłóż na sernik. Piecz jeszcze 8-10 minut. Posyp czym chcesz. Nie wyjmuj, pozostaw w piekarniku, przy lekko uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia. Włóż do lodówki na całą noc. Na drugi i trzeci dzień
Z Kuchni Do Kuchniparę razy na stole stuknąć aby odpowietrzyć sernik umyte śliwki wypestkować, poukładać skórką do dołu na serniku, piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik wystudzić dobrze w formie pozostałe śliwki włożyć do garnka z dnem takim co nie przypali śliwek, dodać cukier, wlać 1/4 szklanki
W Mojej Kuchni Lubięmnie na stole chyba najczęściej ;) Dziś mam dla Was przepis na przepyszny sernik gotowany , z dużą ilością soczystych truskawek i przekładany biszkoptami. Jest to taki sernik , którego absolutnie nie trzeba piec, a jego konsystencja przypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru(...)wylewamy resztę masy – wygładzamy, uderzamy o stół i wkładamy na noc do lodówki. Po zastygnięciu wyciągamy z formy i dekorujemy resztą truskawek. Smacznego! A jeśli posmakuje Wam sernik gotowany z truskawkami , to spróbujcie też tego z karmelem i orzechami! http://ostra-na-slodko.pl/2014/04/15/sernik-gotowany-z-karmelem-i-orzechami/
Ostra na Słodkomnie na stole chyba najczęściej ;) Dziś mam dla Was przepis na przepyszny sernik gotowany , z dużą ilością soczystych truskawek i przekładany biszkoptami. Jest to taki sernik , którego absolutnie nie trzeba piec, a jego konsystencja przypomina budyniową. Można go zrobić zarówno na biszkoptach , jak i herbatnikach. Dodatek truskawek to taka kropka nad I, która doda całości iście królewskiego charakteru(...)wylewamy resztę masy – wygładzamy, uderzamy o stół i wkładamy na noc do lodówki. Po zastygnięciu wyciągamy z formy i dekorujemy resztą truskawek. Smacznego! A jeśli posmakuje Wam sernik gotowany z truskawkami , to spróbujcie też tego z karmelem i orzechami! http://ostra-na-slodko.pl/2014/04/15/sernik-gotowany-z-karmelem-i-orzechami/
Ostra na Słodko