zostało zrobione na tle mojej mięty oraz z moim psem rasy bichon frise :) Składniki na 2 duże porcje: - 250 ml śmietanki 36 albo 30 % - 250 g serka mielonego do sernika albo mascarponce. u ser marki Wieluń - kilka białych, kupnych bez. (ilość uzależniona od tego jak bardzo chcemy by deser był słodki. - 1 l malin - czerwone porzeczki do dekoracji - mięta
Bon Appetit Małgorzatykostki masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli 1/2 opakowania cukru waniliowego Ser: 500 g sera białego gotowego do serników 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego olejek waniliowy Dodatki: 1 duża łodyga rabarbaru 1 szklanka truskawek Kruszonka: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 2 łyżki mąki Sposób przygotowania
Kuchnia domowa AniMyślę, że ciasto "Seromakowiec" to hit tych Świąt. Połączenia moich dwóch ulubionych ciast- makowca i sernika, na bezglutenowym biszkopcie, z dodatkiem polewy z rozpuszczonych krówek i posiekanymi orzechami laskowymi...Mhmm czego chcieć więcej. Kochani! Dodaję ten przepis dziś abyście i Wy mogli zrobić na Święta to cudowne ciasto. Pragnę jeszcze dodać, że jest to ciasto bez cukru i bez tłuszczu
Mango PapajaPotrzebowałam na wczoraj szybkiego w wykonaniu no i przede wszystkim pysznego ciasta, przygotowałam murzynka z serem i to był strzał w dziesiątkę. Ciasto jest pyszne
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaMasę makową już ostatnio zrobiliśmy, to teraz pora ją wykorzystać! A najlepiej wykorzystać do pysznego ciacha! Albo sernika z makiem … albo np. takiego jak dziś! Niesamowicie puszyste … delikatne … miękkie ciasto ucierane z fantastyczną masą makową jest świetnym pomysłem nie tylko na Święta! Do kawy … do kakao … do ciepłej herbatki – gwarantuję , że każdy z przyjemnością
Ostra na SłodkoSpód : 1 łyżka kakao rozpuszczalnego 250 g herbatników typu petitki 150 g margaryny Kasia Masa : 1 kg serka śmietankowego ( Juliko w wiaderku ) 5 jajek 200 g
Ewa w kuchni4 jajka ( rozmiar M ) 500 g serka twarogowego waniliowego w wiaderku 300 g jogurtu naturalnego gęstego 1 budyń waniliowy ( 40 g ) 1/2 szk cukru herbatniki typu
Ewa w kuchni500 g serka śmietankowego w wiaderku ( użyłam Juliko ) 500 g serka mascarpone 400 g masy krówkowej kajmakowej 2 budynie śmietankowe ( po 35 g ) 4 łyżki brązowego
Ewa w kuchniWiem, że sezon na truskawki się skończył ale z racji tego, że mam zaległości dopiero teraz dodaję ten przepis. Może ktoś z Was zechce skorzystać z
Ewa w kuchnitrudne pytanie i nigdy się nad tym nie zastawiałam. Ale na pewno coś by się znalazło. Jeszcze nie tak dawno myślałam, że nie umiem robić torów i piec sernika. 2. Gdyby słodycze nie zawierały kalorii, jakim smakołykiem zajadałbyś się codziennie? Hm, może byłyby to delicje ? 3. Czy podczas gotowania/pieczenia podjadasz? Nie podjadam ale jak gotuję to muszę spróbować czy jest
Ewa w kuchniCo prawda Wielkanoc za nami ale z racji moich lekkich zaległości dodaję przepis dopiero teraz. Może na kolejne Święta zechcecie wykorzystać przepis, więc będzie jak znalazł
Ewa w kuchni