sernik z wiaderka - 2976 przepisów (strona:169/199)

Sernik na ciemnym spodzie 230

Można by powiedzieć, że to sernik królewski, chociaż w smaku jest jakby inny, masa jest bardziej wilgotna i rozpływająca się w ustach, coś trochę podobnego do masy z sernika z rosą jednak bardziej zwarta. Ciasto: kostka palmy 4 szklanki mąki 2-3 łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru 3 żółtka Masa: 1,5 kg twarogu(...)papierem do pieczenia. Przygotowujemy masę, najpierw ucieramy jajka z cukrami, następnie dodajemy resztę składników. Jeśli chcemy bardziej zwartą masę używamy twarogu w kostce uprzednio mieląc, ja używałam taki z wiaderka. Kiedy składniki ładnie nam się połączą wylewamy masę na ciasto. Drugą część ciasta rozdrabniamy i posypujemy na masę. Wstawiamy na godzinę do nagrzanego piekarnika do 180 stopni

Pelusiowa Kuchnia
Sernik na kruchym spodzie-ciasto kruche można nawet na początku mikserem wyrobić,bardzo dobrze się wyrabia, a ciasto szybko znik 184

Ciasto przeznaczone na dużą blachę 24 x 35 ciasto kruche składniki (wszystkie składniki dajemy do jednej miski) 15 dag cukru kryształu 15 dag margaryna roztopiona 30

Moje Wyroby
Sernik puszysty 136

wg. przepisu Małgorzaty Caprari z książki "Robimy imieniny ".  Bardzo zachęcam do wypróbowania przepisu na świąteczne stoły. Goście będą zachwyceni :) Ciasto na blachę 28x40 Temp. pieczenia 160 C - sernik Temp. pieczenia  160 C - spód Składniki na ciasto: 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki margaryny ( 125 g ) 1 łyżeczka(...)28x40 . Piec ok. 20 minut w temp. 160 C. Masy serowej wychodzi bardzo dużo , dlatego polecam dużą blachę. Masa serowa 1 kg sera 3 razy zmielonego ( użyłam sera z wiaderka ) 8 jajek 2 szkl. śmietanki kremówki 30% 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1/2 szkl. cukru pudru 2 budynie śmietankowe Ser ucieramy z cukrem pudrem , dodając po 1 żółtku

Różne smaki w kuchni
Sernik puszysty 5904

sernik wg. przepisu Małgorzaty Caprari z książki "Robimy imieniny ". Bardzo zachęcam do wypróbowania przepisu na świąteczne stoły. Goście będą zachwyceni :) Ciasto na blachę 28x40 Temp. pieczenia 160 C - sernik Temp. pieczenia  160 C - spód Składniki na ciasto: 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki margaryny ( 125 g ) 1 łyżeczka(...)28x40 . Piec ok. 20 minut w temp. 160 C. Masy serowej wychodzi bardzo dużo , dlatego polecam dużą blachę. Masa serowa 1 kg sera 3 razy zmielonego ( użyłam sera z wiaderka ) 8 jajek 2 szkl. śmietanki kremówki 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1/2 szkl. cukru pudru 2 budynie śmietankowe Ser ucieramy z cukrem pudrem , dodając po 1 żółtku

Słodkości i nie tylko
Seromakowiec 28

Przepis na iście świąteczny wypiek! To ciasto to połączenie aromatycznego makowca i delikatnego sernika. Dużo w nim bakalii, orzechów i skórki pomarańczowej, które przypominają o zimowej porze roku. Czas przygotowania: 60 min Czas pieczenia: 60 min   Składniki: (na blaszkę 24×24 cm) CIASTO KRUCHE 200 g mąki 130 g masła zimnego 60 g cukru pudru 1 żółtko szczypta(...)łyżki miodu 1 łyżeczka olejku migdałowego 50 g bakalii (rodzynki, żurawina, skórka pomarańczowa) 50 g orzechów włoskich posiekanych szczypta soli MASA SEROWA: 800 g twarogu (z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego) 120 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 jajka 70 g masła roztopionego 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g skórki pomarańczowej * Wszystkie składniki

Słodki Blog
Delikatny sernik bez spodu 110

Składniki: Twaróg 1 kg ( użyłam z wiaderka) Jajka 6 Budyń śmietankowy 2 Olej 1/2 szklanki Mleko 350 ml Mąka ziemniaczana 1/2 szklanki (ok. 75g) Cukier 1 i 1/4 szklanki cukru Przygotowanie: Do miski dodajemy ser, jedno całe jajko, 5 żółtek, 3/4 szklanki cukru. Miksujemy chwilę na wolnych obrotach. Kolejno wlewamy rozrobione budynie w mleku oraz olej i chwilę miksujemy(...)delikatnie mieszamy całość szpatułką. Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia o wymiarach 25x35 cm. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy ok 70 minut. Gdy sernik zaczyna się przypiekać przykrywam folią aluminiową. Najlepiej kroić po całkowitym przestudzeniu. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam

Kulinarne przygody
Sernik z musem mango 95

dajcie się zwieść zdjęciom, ten sernik wygląda na nich jak milion innych, klasycznych serników, ale gdy tylko spróbujecie to zrozumiecie, że wcale nie jest taki klasyczny. Zaskakuje smakiem, jest dość wilgotny z wyczuwalnymi nutami kokosu i mango. Czysta poezja smaku. Skradł nasze podniebienia i na pewno zrobię go jeszcze nie jeden raz, choćby dlatego, że robi się go bardzo(...)rozpuszczony olej i dokładnie mieszamy całość. Tak przygotowaną mieszanką wylepiamy spód tortownicy (24 cm), wcześniej wyłożony papierem do pieczenia. Masa serowa: 1 kg sera białego (u mnie gotowy z wiaderka) 5 jaj 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej  1 dojrzałe mango Mango obieramy i blendujemy na mus. Ser mieszamy z cukrem, mąką ziemniaczaną i musem z mango

Cynamonowe szczęście
ŻARŁOSTACJA 3 - SERNIK NA ZIMNO Z ŻURAWINĄ I OWOCAMI 121

zobaczenia na jesień. SKŁADNIKI: 150 g masła 100 g biszkoptów 250 g owoców (u mnie porzeczka, jagoda i poziomka) 1 1/2 łyżeczki żelatyny 400 g twarogu (z wiaderka) 250 g śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru płatki czekolady 80 g suszonej żurawiny A jak to zrobić: Masło roztopić i przestudzić. Biszkopty pokruszyć i wymieszać z masłem, powinny przypominać konsystencją(...)masy serowej, ciągle miksując a średnich obrotach. Dodać żurawinę, wymieszać całość łyżką i wylać na spód biszkoptów. Wierzch posypać płatkami czekolady i obfitą warstwą owoców. Odstawić do lodówki, aby sernik stężał. Zdjęcia dzięki uprzejmości Arkadiusza Kornackiego i Michała Nowika 1 5 dag masła, 10 dag biszkoptów, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag twarogu, 25 dag kremówki

Kuchnia w opałach
Topfenstrudel czyli strudel serowy 24

Topfenstrudel czyli strudel serowy ma w Austrii swoją długą tradycję. Topfenstrudel możecie przygotować ze specjalnego ciasta na strudel, ale również na cieście francuskim. Ta wersja jest

Słodki sentyment
Topfenstrudel czyli strudel serowy 99

Topfenstrudel czyli strudel serowy ma w Austrii swoją długą tradycję. Topfenstrudel możecie przygotować ze specjalnego ciasta na strudel, ale również na cieście francuskim. Ta wersja jest

Słodki sentyment
sernik z krówkami -pewnie niektórzy z was znają już ten przepis ,ja go dopiero poznałam i jest przepyszny 165

Przepis zaczerpnięty ze strony przepisy.pl Składniki na ciasto 350 g mąki tortowej proszek do pieczenia 1 łyżeczka 2 łyżki kakao 2 jajka 125 g cukier kryształ

Moje Wyroby
Sernik z borówkami 61

Odkryłam dziś przeglądając folder ze zdjęciami, że jeszcze nie podzieliłam się z Wami przepisem na ten kremowy sernik z dodatkiem borówek. Spójrzcie tylko na niego, jest po prostu idealny, gdybym go odrobinę nie przypiekła to czysta perfekcja w smaku i wyglądzie. Nie będę się nad nim dłużej rozpływać tylko zapraszam na przepis.  Ciasto kruche: 3 szklanki mąki(...)wykładamy na blaszkę do pieczenia (23x33 cm) i zapiekamy na złoty kolor (ok 10 minut w 180 st. C) Masa serowa: 1 kg sera twarogowego (użyłam takiego z wiaderka) 1 szklanka śmietany 18% 200 g masła 2 jajka 2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g borówek  5 białek  szczypta soli Miękkie masło ucieramy z serem

Cynamonowe szczęście
1487. Sernik gotowany 200

Dawno nie robiłam sernika...ten jest gotowany...oj ...takiego [ gotowanego] to już dawno nie jadłam..a prawdę mówiąc taki jadłam po raz pierwszy....przepis wyszperałam gdzieś w necie..ale nie pamiętam gdzie...pamiętam tylko , że autorka pisała , że placki po upieczeniu są twarde ,ale po przełożeniu masą serową zmiękną...moje placki upieczone wcale nie były twarde..były miękkie...a efekt(...)margaryny  2 jajka  1 szkl.cukru 1 łyżka miodu rzepakowego  1 łyżeczka sody  1,5 łyżki kakao 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 kg twaróg [ np. z wiaderka ] 4 jajka 1 szkl.cukru 1/2 kostki margaryny 1 budyń śmietankowy Wodzisław    1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej kilka kropel olejku migdałowego  1/2 szkl. mleka Z mąki, margaryny

Moje domowe kucharzenie
Megaowocowy sernik na zimno z żelką i chrupiącym czekoladowym spodem – ciasto bez pieczenia! 134

Megaowocowy sernik na zimno z żelką i chrupiącym czekoladowym spodem – ciasto bez pieczenia! Stali obserwatorzy bloga pewnie już znają to ciasto z wyglądu, ponieważ jakiś czas temu gościł tutaj przepis na tak zwany „Jelly fruit cake” przepis tutaj (KLIK) . I cieszył się on zresztą wśród Was dużym powodzeniem 😉 Jednak dzisiejsze ciasto tylko z wyglądu przypomina ten śliczny torcik(...)owocowy. Tym razem w środku, pod warstwą owoców i galaretki znajduje się przepyszny sernik na zimno, z żelką owocową i chrupiącą czekoladową warstwą. Niebo w ustach! Bardzo polecam na szczególne okazję, efekt wow wśród gości gwarantowany! Ciasto dobrze się kroi, nawet pomimo tego, że pomarańczo w celach ozdobnych jest razem ze skórką. Idąc za waszymi pomysłami i radami

Blog z Apetytem
Babka Piernikowa z Serem 31

Świąteczna Delikatesowa Babka Piernikowa z Serem. Wyobraź sobie połączenie dwóch kultowych smaków - piernika i sernika . Tak właśnie powstała babka piernikowa z serem , zapewniając smakową podróż przez tradycję i innowację.  Babka ta jest o mocno korzennym smaku przeplatanym aksamitnym serem. Górę babki wieńczy polewa z lukru o delikatnym akcencie cytrynowym przyozdobionym niebiesko białą posypką cukrową. Jest to wypiek zaskakująco wyśmienity(...)masło (125 g) kakao (4 łyżki) mąka pszenna (2 szkl.) proszek do pieczenia (2 łyżeczki) przyprawa do piernika (40 g) Masa Serowa: ser półtłusty zmielony (500 g) lub z wiaderka ser jaka (2 szt.) cukier (5 łyżek) masło (100 g) budyń śmietankowy (1 opakowanie = 38 g) Lukier i dekoracja: cukier puder (1 szkl.) sok z cytryny (2 łyżeczki) woda

Rita creative