sernik z twarogu - 2000 przepisów (strona:67/134)

Sernik z piernikami i czekoladowymi kropkami 396

Sernik na bogato. Idealny na święta lub uroczystości rodzinne. Z pewnością zaskoczycie nim gości zarówno smakiem jak i wyglądem. Mój sernik zrobił duże wrażenie na gościach. Szybko znikał, można by powiedzieć, że za szybko:).Składniki:Spód 250 g herbatników - petitki  120 g margaryny2 łyżki płaskie kakaoMasa serowa1,2 kg twarogu250 g cukru trzcinowego 7 jajek(...)blenderze, dodać roztopioną margarynę, kakao i dokładnie wymieszać. Wyłożyć masę z herbatników na dno tortownicy o średnicy 28 cm, ugnieść i wyrównać powierzchnię.  Masa serowa:  Twaróg dwukrotnie zmielić, dodać cukier, esencję waniliową, żółtka, śmietanę i wymieszać.Białka ubić na sztywno. Za pomocą drewnianej łyżki wmieszać delikatnie do masy serowej. Odłożyć 1 szklankę masy serowej. Połowę masy serowej

Ala piecze i gotuje
Sernik z wiśniami na czekoladowym spodzie 224

sernik jest idealnie wyważony w smaku. Jeśli jednak za nimi nie przepadacie możecie użyć innych owoców, jak choćby np.: jagód, brzoskwiń, czereśni albo śliwek. Składniki: Ciasto czekoladowe: 300 g mąki pszennej 350 g gorzkiej czekolady 50 g cukru 150 g miękkiego masła 1 duże jajko (w temperaturze pokojowej) 1 czubata łyżka kakao szczypta soli Masa serowa: 750 g twarogu(...)masę. Następnie dodajemy po kolei jajka, twaróg, śmietanę oraz budyń. Krótko miksujemy (do połączenia). Okrągłą formę o średnicy ok. 26 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Wylepiamy równomiernie spód częścią (ok. 3/4) ciasta czekoladowego. Masę serową wykładamy na ciasto. Na wierzchu rozkładamy wiśnie. Na owoce ścieramy na tarce resztę czekoladowego ciasta. Sernik pieczemy ok. 60-70 minut

MyCookBook.pl
Sernik czekoladowy z czereśniami 157

brzegów sernika (cóż piekarnik nie pierwszej młodości) wyglądała dość apetycznie, co do smaku jednak wolę ten tradycyjny ten wariant sernika jest dla mnie zbyt ciężki i syty, choć siostra stwierdziła że to niebo w gębie. Składniki na spód  140 g herbatników maślanych 85 g masła 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru pudru Masa serowa 1 kg twarogu sernikowego(...)tymczasem zajmujemy się przygotowywaniem masy serowej. Czekolady stapiamy w kąpieli wodnej, studzimy do temperatury pokojowej. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, na spodzie piekarnika (pod siatką na której będzie postawiony sernik) umieszczamy niskie naczynie żaroodporne). Wszystkie składniki masy serowej z wyjątkiem czereśni miksujemy na średnich obrotach, tak aby się połączyły, jednak nie zbyt długo (napowietrzony sernik może pękać

Kuchenne aromaty
Sernik z bezą kokosową 209

Dziś przepis na sernik z kokosem, który często gości na moim stole. Sernik należy do moich ulubionych, jest delikatny, rozpływający się w ustach, a wierzch ciasta uzupełnia beza kokosowa, która jest lekko chrupiąca . Składniki: ciasto 1,5 szklanki mąki 100 g masła 2 łyżki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 żółtka szczypta soli masa(...)twarogu i wymieszać do połączenia się składników. Na podpieczone ciasto wyłożyć masę serową. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180°C przez 50 minut. Pod koniec czasu pieczenia sernika ubijamy białka  na sztywną pianę, następnie ciągle miksując, stopniowo wsypujemy cukier. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Bezę kokosową wykładamy na gorący sernik

magiczna kuchnia Kasi
Sernikowa kopuła z owocami i bezami 177

sernik z sezonowymi owocami – wiśniami, malinami i agrestem. Słodyczy nadają bezy, które stanowią spód ciasta. Idealny na rodzinne spotkania. 1 galaretka o smaku agrestowym 1,5 szklanki wrzątku 100 g malin 100 g agrestu 50 g wiśni Masa serowa: 2,5 łyżki żelatyny 100 ml wody 2 jajka 100 g cukru pudru 40 g masła 500 g twarogu(...)pudrem. Następnie dodajemy kawałki masła i twaróg. Mieszamy. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy w kąpieli wodnej (wstawiamy szklankę do garnka i podgrzewamy). Dodajemy 2 łyżki masy serowej i hartujemy żelatynę. Przelewamy ją do masy serowej. Dokładnie mieszamy i gotową masę serową wlewamy na zastygnięta galaretkę z owocami. Na górze miski wykładamy bezy (utykamy je ciasto). Sernik chłodzimy w lodówce do całkowitego

VioletoweKucharzenie
Sernik z bananowym shake i pianką Milky Way 150

zostać rozkrojony i znikał w ekspresowym tempie :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 120 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 3 łyżki cukru Masa bananowa: ½ kg twarogu mielonego –może być z wiaderka ½ szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 4 jajka 2 dojrzałe banany ¾ szklanki mleka 1 budyń bananowy 2 łyżki soku z cytryny Pianka Milky(...)serowej. MASA BANANOWA: Jajka ubić na puszysto z cukrami, dodać zmielony twaróg, zmiksować. Banany obrać ze skórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej, dodać budyń, wszystko krótko wymieszać.  Nie miksować długo, aby nie wtłaczać do sernika dużo powietrza – wtedy sernik może popękać, a ma być równy jak stół.   Tak przygotowaną

Kolorowy Przepisownik
Sernik z liczi 131

skórka z 1 cytryny + sok 1/2 puszki liczi 100g rodzynek 1 budyń waniliowy płatki migdałowe kilka suszonych moreli Wykonanie: Twaróg zmielić dwukrotnie. Żółtka oddzielić od białek. Masło zmiksować na puch, dodawać po żółtku, następnie cukier i po łyżce twaróg. Zetrzeć skórkę z cytryny, pomarańczy, wycisnąć sok, przełożyć do masy serowej. Rodzynki namoczyć w syropie z liczi. Liczi(...)masą serową. Przelać do tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 1,5h w 160-170C. Udekorować płatkami migdałowymi, pokrojonymi suszonymi morelami i połówkami owoców liczi.   Artykuł Sernik z liczi pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik z cynamonową kruszonką 254

rzeczy ! :) Dodatkowo dodatek cynamonu w cieście i skórki pomarańczowej w masie serowej nadał sernikowi bardzo fajnego smaku. źródło : wanilia i kardamon ciasto : 250 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 g cukru 100 g zimnego masła 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu masa serowa : 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego (ja użyłam waniliowego z wiaderka) 3/4 szkl cukru 2 budynie waniliowe(...)część kruszonki, posypujemy drugą częścią ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez 15 min. Zmniejszamy temperaturę do 150 st. C i pieczemy dalej przez 55 min. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku, a następnie wkładamy go na kilka godzin lub na noc do lodówki. Smacznego

charlotte gotuje
Mandarynkowy sernik na zimno 206

minimum 2 godziny, do ca\u0142kowitego st\u0119\u017cenia masy."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Mandarynkowy sernik na zimno Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 20 Porcje 20 Składniki spód 100 g daktyle 200 g orzechy nerkowca 1,8 kg twaróg chudy 1 kg mandarynki 12 listki żelatyna lub agar na 2l płynu 200 g erytrol

Kucharzyca
Pascha – wegańska i bez glutenu 201

wiem jak ta tradycyjna smakuje. Ale w tym roku skusiłam się na nietradycyjną jej wersję. Bez twarogu, za to z kaszy jaglanej. Deser jest naprawdę wspaniały! Początkowo smakował mi jak mniej słodki marcepan a później, gdy smaki już się przegryzły, faktycznie przypominał sernik. Zdecydowanie polecam, nie tylko na święta! Przepis pochodzi z bloga Facet i kuchnia —>KLIK

Mienta blog
Gotowany serniczek 232

Moim najczęstszym i lubianym ciastem jest sernik. Mogę go jeść pod każdą postacią: na zimno, pieczony i moim nowym odkryciem jest gotowany! Coś innego od wszystkich, a smakuje jak pozostałe. :) Składniki: 100g twarogu półtłustego  3 łyżki mleka 1 łyżeczka budyniu śmietankowego 1 jajko słodzidło  Sposób przygotowania: W garnku mieszamy rozgnieciony twaróg i jajko. W szklance mieszamy mleko

Truskawkowa Fiesta
Sernik na zimno - Czekoladowe trio 386

Sernik na zimno z dodatkiem trzech rodzajów czekolady. Kremowy, puszysty, rozpływający się w ustach.  SKŁADNIKI: (na tortownicę 28cm, blachę 24x24cm)1/2 masła1 szkl cukru pudru1 kg twarogu sernikowego (u mnie President)9 łyżeczek żelatyny3/4 szkl zimnej wody600 ml śmietanki 30%100g czekolady gorzkiej (ja akurat nie miałam więc dałam mleczną+4 łyżki kakao)100g czekolady mlecznej100g czekolady białej

Kto ugości moich gości?
Warstwowy sernik malinowy 385

warstwowy sernik malinowy Kolejna propozycja z malinami w roli głównej. Przepis na sernik na zimno z trzema warstwami:z sera, musu malinowego i galaretki. Spód zamiast z biszkoptów wykonamy z herbatników. Zamiast malin można też wykorzystać jakieś inne owoce. Składniki 300g twarogu sernikowego z wiaderka 2 paczki herbatników 120g 60g masła 700g malin 250ml śmietany słodkiej 30% śmietan(...)tężeć, powoli wylewamy ją na ciasto ,tak aby maliny zachowały swoje miejsce. Ciasto wkładamy ponownie do lodówki ,aż stężeje galaretka.Sernik na zimno przechowuj w lodówce. Smacznego The post Warstwowy sernik malinowy appeared first on zjem to blog kulinarny

zjem to blog kulinarny
Sernik „Danonek” 208

zasmakował. Jest wilgotny i nie za słodki. Dla mnie idealny Sernik „Danonek” Składniki: Biszkopt czekoladowy: (zamiast niego można wykorzystać biszkopciki lub herbatniki) 3 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki rozpuszczalnej czekolady Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu (ja używam sera President w wiaderku) 3 galaretki: brzoskwiniowa, truskawkowa(...)wystudzenia. Każdą z galaretek rozpuszczamy osobno w 250 ml wody, schładzamy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, po czym dodajemy cukier i dokładnie wszystko łączymy. Delikatnie mieszamy kremówkę z twarogiem. Masę serową dzielimy na trzy równe części. Każdą z nich przekładamy do osobnej miski. Do pierwszej z nich dodajemy wystudzoną, czerwoną galaretkę, dokładnie mieszamy i wkładamy na chwilę do lodówki/zamra

PatiGotuje
Truskawkowy sernik na zimno 325

Truskawkowy sernik na zimno  Truskawkowy sernik na zimno to lekki, pożywny oraz smaczny deser. Idealny dla wszystkich łakomczuchów, nawet tych na dietach redukcyjnych.  Składniki:  - ser twarogowy chudy - 5 kostek  - truskawki - 0,5 kg  - żelatyna - 20 g  - jogurt naturalny - 1 opakowanie (200 g)  - miód (3 łyżki) lub stewia  - ciasteczka owsiane(...)tortownicy wyłożyć ciastkami. Twaróg połączyć z miodem oraz jogurtem naturalnym, całość zmiksować na jednolitą masę. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, a następnie dolać do masy twarogowej. Truskawki zmiksować. Połowę masy twarogowej wylać do tortownicy, odstawić na 15 minut do lodówki. Do kolejnej części dodać truskawki, dokładnie zmiksować, a następnie wylać na pierwszą część masy. Sernik odstawić na kilka godzin

Fit-amina