zarazem puszysty i właśnie ten sernik taki jest. Tym razem dodałam do niego owoce borówki amerykańskiej które nadały mu wyjątkowego smaku i aromatu. Do pieczonych serników używam twaróg do zmielenia( nie z wiaderka). Sernik z wiaderka używam do serników na zimno. Składniki: 1 kg twarogu półtłustego 7 szt jajek 80 g margaryny lub masła(...)pieczenia i wylać masę serową. 100 g borówek zmiksować w blenderze dosłodzić do smaku i za pomocą łyżeczki na górze sernika zrobić okręgi. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 160 stopni na 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik, sernik pozostawić jeszcze na 15 minut w piekarniku. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i ostudzić. Zimny sernik polać lukrem i udekorować borówkami
Ala piecze i gotujeSernik Wiedeński to klasyczny sernik bez spodu. W tym przepisie nie oddziela się żółtek od białek, a dodaje się je w całości, co zapobiega nadmiernemu wyrastaniu ciasta.Sernik Wiedeński - Składniki:1 kg tłustego twarogu1 i 1/5 szklanki cukru pudru5 jajek100 g masła1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennejcukier waniliowyłyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (opcjonalnie) Polewa czekoladowa(...)razy.Masło utrzeć na białą masę, dodać cukier waniliowy, cukier puder i dalej mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.Powoli wbijać jajka (po jednym - ciągle ubijając). Następnie dodawać po jednej łyżce twarogu, a na końcu wmieszać mąki wraz z cukrem z prawdziwą wanilią.Masy serowej nie należy zbyt długo ubijać ponieważ może ona ulec zbyt dużemu napowietrzeniu co spowoduje nieestetyczne "opadnięcie" ciasta
Słodka Stronasernika użyłam typowo leśnych owoców i jest to połączenie idealne, gdyż maliny bardzo dobrze komponują się z jagodami.Sernik został przygotowany w tortownicy o średnicy 18cm. Sernik jagodowo-malinowy na zimnoSkładniki:100g herbatników60g masła550g twarogu gęstego z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego200g malin150g jagód4 płaskie łyżki cukru pudru200g śmietanki 30%20g żelatyny (5 łyżeczek)6 łyżek wody1/2 opakowania galaretki wiśniowej(...)masy o charakterze mokrego piasku - masę wyłożyć na dno tortownicy, wypełnić nią całe dno, tworząc zwarty spód- spód schłodzić w lodówce- 275g twarogu zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru- jagody oczyścić, zmiksować blenderem na mus - do twarogu dodać mus z jagód, składniki zmiksować do uzyskania jednolitej masy-10g żelatyny zalać 3 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać krótko w kuchence
Smakołyki Berenikiwarstw pieluchy tetrowej. Przy jednej ser będzie bardziej zbity, a przy trzech jak ser (taki z kubełka) do sernika. Oczywiście każda wersja będzie smaczna i użyteczna. Ja zrobiłem z dwóch warstw. Twaróg wyszedł troszkę miękki, ale jest idealne pod pasty, serniki etc. Bardzo ważne jest odstawienie serka na 24-36 godzin w temperaturze pokojowej (najlepiej 21-25 stopni(...)powstał kwas mlekowy charakterystyczny dla produktów mlecznych, takich jak twaróg, kefir itd. To jest bardzo ważny proces! Użyj jako masy serowej do sernika, zamiast twarogu na kanapki lub zrób swoje własne pasty, takie jak pasta bezrybna czy pasta z ziołami. Artykuł Wegański twaróg pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
Blendmankrojone w plasterki 1 łyżka wody Składniki na bazę: 120 g herbatników, drobno zmielonych 2 łyżki cukru 1/4 szklanki rozpuszczonego masła Składniki na sernik: 500 g twarogu na sernik 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki kukurydzianej 3 jajka 2 łyżeczki ekstraktu wanilii 1 szklanka śmietany 18% Przygotowanie: W średnim rondelku wymieszaj cukier, mąkę kukurydzianą, rabarbar i wodę. Podgrzewaj
karmelowyTęczowy sernik nie trzeba wyjątkowo reklamować. Wystarczy na niego spojrzeć :) Będąc dzieckiem nie przepadałam za sernikami, jednak nikt nie podał mi takiego... Żaden maluch
Słodka Stronaurodziny zamiast tortu zawsze wolałam sezonowe ciasto. Tym razem wybrałyśmy z mamą sernik na zimno z twarogiem z wiaderka. Za przepiękną owocową dekorację odpowiada mama, a z owoców(...)zostały wykorzystane truskawki i jeżyny. Sernik jest przepyszny i naprawdę mało słodki! Twaróg z wiaderka znakomicie sprawdza się do przygotowania sernika na zimno. Przepis pochodzi z bloga I Love Bake. Składniki: 1 kg serka/twarogu z wiaderka (u mnie Wieluń) Czytaj dalej... Artykuł Sernik na zimno z twarogu z wiaderka pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakusmak - podniebienie. Idealny deser na wakacyjne dni. Ciasto proste w przygotowaniu, i co ważne zrobimy je bez konieczności włączania piekarnika. Malinowo Jagodowy Sernik na Zimno - Składniki:250 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej)350 g zmielonego dwukrotnie twarogu (temp. pokojowa)60 ml mleka 5 łyżek cukru pudru3 płaskie łyżki żelatynydowolna czerwona galaretka (u mnie o smaku owoców leśnych(...)jagód+ owoce na dekoracjębiszkopty + niewielka ilość mleka Malinowo Jagodowy Sernik na Zimno - Sposób przygotowania:Galaretkę rozpuszczamy w ok. 400 ml wrzątku. Studzimy. Do ciepłego mleka wrzucamy żelatynę i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia. Całkowicie studzimy*. Kremówkę ubijamy na sztywno**, dodajemy cukier puder. Następnie, delikatnie mieszając stopniowo dodajemy po łyżce twarogu. Ciągle mieszając, powoli wlewamy mleko z żelatyną.Masę dzielimy
Słodka Stronażebym przeszukała kilkanaście książek i gazet w poszukiwaniu przepisu doskonałego. Znalazłam dwa, które mi się spodobały, ostateczną decyzję pozostawiając C. Wybrał cappuccino z Najlepszych serników świata. Mmm... Wybrał dobrze.Sernik jest raczej ciężki - robiony na polskim twarogu, który sama zmieliłam. Zwarty, sycący. Wcale nie tak słodki, a chyba pierwszy raz w życiu zwiększyłam ilość cukru w stosunku do oryginalnego przepisu. Wlałam(...)genialnie komponuje się z całością, a bita śmietana na wierzchu sprawia, że jest wyjątkowo elegancki. Polecam wypróbować.Sernik cappuccino na orzechowym spodzieSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)spód:65 g ciastek digestive175 g orzechów laskowych50 g masłamasa serowa:1 kg twarogu 3krotnie zmielonego250 śmietany kremówki (38%)200 g cukru35 g budyniu waniliowego (proszek)5 jajek200 ml mocnej, ostudzonej
Pożeraczka, czyli raz adobrzezawartością twarogu. Idealne na śniadanie. Najlepsze ze świeżymi owocami, domowym dżemem czy powidłami. Bardzo łatwe do wykonania. 500 g sera twarogowego jak do sernika (trzykrotnie zmielonego lub gotowego twarogu do serników) 100 g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka miodu 1/3 szklanki mleka Jajka utrzeć mikserem z miodem na jasną masę. Dodać mleko, mąkę i twaróg i miksować do połączenia
Bullio. Z marcepanem i powidłami śliwkowymi, na obłędnie chrupiącym spodzie. Boski!Zostało mi trochę zmielonego twarogu od ruskich pierogów; długo się nie zastanawiałam, co z nim zrobić. Sernik, ot co! Twarogu było mało, postanowiłam więc przygotować mini serniczki w formie na muffiny. Smaki...? Miałam otwarte powidła śliwkowe, potem mój wzrok padł na marcepan... To musiało być dobre połączenie! Zajrzałam(...)mogła. Na pieczenie dużego sernika jest już z pewnością za późno, ale może ktoś z Was skusi się na takie słodkie maleństwa...?Marcepanowe mini serniczki z powidłami śliwkowymiSkładniki:(na 12 serniczków w formie do muffinów)spód:65 g płatków owsianych2 łyżki miodu30 g płatków migdałowych30 g masłamasa serowa:200 g twarogu 3krotnie mielonego55 g marcepanu100 ml śmietany kremówki
Pożeraczka, czyli raz adobrzepieczemy go na cieście. Moja wersja sernika wiedeńskiego bezglutenowego została zainspirowana przez Dorotę , komentarze z jej bloga oraz serniki, które piekłam od Pauliny . Składniki na tortownicę nie mniejszą niż 26cm: - 1 kg tłustego twarogu - 500g serka mascarpone - 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków - 150g miękkiego masła - 8 jaj - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego(...)wzbogacić dodatkiem bakalii, ale – niekoniecznie. Wierzch posypujemy cukrem pudrem lub ozdabiamy polewą czekoladową. Najlepszy smak, moim zdaniem, sernik uzyskuje w połączeniu ekstraktu waniliowego i esencji migdałowej. Przepis jest naprawdę bardzo prosty w wykonaniu, wystarczy trzymać się kilku zasad: - twaróg musi być naprawdę dobry i zmielony trzykrotnie (nie odpuszczajmy sobie po drugim razie) ;) - wszystkie składniki muszą być o temperaturze pokojowej
mojewypiekiinietylkojuż moich marudzeń wygrzebał mi starą maszynkę do mięsa najpierw pokręciłam nosem ale w końcu stwierdziłam, że w zasadzie czym jest poświęcenie się by przemielić trochę twarogu w porównaniu z smakiem prawdziwego sernika. Na drugi dzień poszłam więc do pobliskiego sklepu, żeby kupić twaróg a tu moim oczom objawił się ser potrójnie mielony, no w końcu! Jednak istnieje sprawiedliwość(...)mnie wyszedł idealnie, delikatny z posmakiem twarogu, dobrze komponował się z czekoladowym spodem. Polecam przyprawę do sernika, świetnie dodaje aromat ciasto, nie trzeba bo dosładzać ani dodawać żadnych rodzynek czy skórek z pomarańczy, smakuje po prostu idealnie:) Mój naczelny łasuch skomentował tak, że ręce opadły, no ale to nie nowość: " jak na sernik to bardzo dobry." Chociaż w zasadzie
ciastkarnia na kruchym spodziesernik z mascarpone i wiejskim twarogiem Połączenie wiejskiego twarogu z kremowym serkiem mascarpone stworzy deserową kompozycję, która zachwyci wszystkich miłośników sernikowych wyrobów. A jeżeli jeszcze dodamy do sernika czekolady i całość przyozdobimy świeżymi owocami to, końcowy efekt będzie wręcz powalający. składniki(...)wodą, żelatyną i cukrem. Masę serową wylewamy do tortownicy i znów całość schładzamy. Na wierzch stężałego sernika wylewamy pozostałą część malinowej galaretki , dekorujemy owocami czereśni, oraz truskawek i znów wkładamy do lodówki. Po kilku godzinach sernik kroimy rozkładamy na talerze i podajemy
Miód i pieprzkokosem, to idealne połączenie dwóch smaków. Na wierzchu galaretka ze świeżymi jagodami, żeby jeszcze bardziej podkreślić letni smak owoców :) SPÓD: 100 g herbatników maślanych 50 g masła SERNIK: 1 kg twarogu zmielonego 1 szklanka cukru 4 jajka 1 budyń kokosowy 150 g jagód leśnych 1/4 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleczka kokosowego GALARETKA: 1 galaretka(...)razem z płynnym mleczkiem i miksować, aż powstanie gęsta masa. Jagody zmiksować ze śmietanką i przelać przez sitko pozbywając się skórek z pestkami. Składniki na sernik powinny mieć temperaturę pokojową. Dobrze zmielony twaróg utrzeć z cukrem, dodając po jednym jajku. Na końcu wsypać proszek budyniowy i zmiksować. Masę podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać mus jagodowy
https:KKuchniaMniam