odmiany jesiennej aż żal było nie kupić ) , z którymi zrobiłam lekki sernik na zimno. Koniecznie musicie go spróbować! AMETYSTOWY SERNIK Z MALINAMI Składniki: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 galaretka ametystowa 200 g malin masa biała: 2 galaretki cytrynowe 1,5 szklanki gorącej wody 2 serki homogenizowane (2x200g) 1 mleko skondensowane niesłodzone 400 g masa fioletowa
Bon appetit mon amiewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Sernik ten jest niezwykle kremowy, delikatny i wręcz rozpływa się w ustach. Niebo! Taka była moja pierwsza myśl po jego spróbowaniu. Kwaskowaty lemon curd rewelacyjnie współgra ze słodyczą białej czekolady. Kiwi natomiast to przysłowiowa kropka nad "i". Zniknął w całości... - ekspresowo! (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Spód: 150g ciasteczek(...)Śmietankę ubić na sztywno (można wspomóc się śmietan-fixem) i wsypać cukier waniliowy. Nie zaprzestając miksowania - dodać (stopniowo) serek mascarpone a na końcu białą czekoladę. Ciasteczkowy spód posmarować cienką warstwą lemon curd, ułożyć plasterki kiwi i umieścić masę z serkiem. Całość wyrównać i ponownie posmarować kremem cytrynowym (tym razem jego warstwa powinna być grubsza) oraz obłożyć kiwi. Ciasto schłodzić
Di gotujeczereśniowym. Każdy jego kęs to prawdziwa rozkosz! Jest to zdecydowanie mój ulubiony sposób na sernik. Głównie dlatego, że nie jest on tak ciężki i intensywny jak nasz rodzimy. Efekt aksamitnej struktury otrzymujemy głównie przez dobrze zmielony tłusty twaróg (w oryginale ser Philadelphia lub serek wiejski) i pieczenie w kąpieli wodnej, która daje wspaniałe rezultaty. Oczywiście sos czereśniowy(...)wszystkimi składnikami w misie miksera. Możesz również nie mielić sera, tylko umieścić go od razu w malakserze wraz z pozostałymi składnikami (ja tak zawsze robię - jest dużo szybciej, a sernik wychodzi idealnie kremowy). Następnie wszystko miksujemy, aż składniki się połączą, a masa stanie się idealnie gładka. Masę serową wylewamy na upieczony i wystudzony spód. Następnie formę wkładamy w większe
Food Squaremasy serowej z białą czekoladą, masy serowej z ciemną czekoladą a na wierzchu oczywiście truskawki i sporo galaretki :) Jak Wam się podoba ta kombinacja? :) Przyznam, że u nas ten sernik zrobił furorę i zanim się obejrzeliśmy już nie było po nim śladu :) Polecam wypróbować taki serniczek - nie jest za słodki, ładnie się prezentuje i to już ostatni dzwonek(...)Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 1 kopiasta łyżka kakao Masa biała: 500 g serka twarogowego 125 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru Masa czekoladowa: 500 g serka twarogowego 125 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej
My simple kitchenSernik do zrobienia w 30 minut, mimo że jest z brzoskwiniami można wykonać go o każdej porze roku. Mus brzoskwiniowy wychodzi przepyszny a i masa z serka jest niczego sobie. Robiłam w tortownicy o średnicy 23 cm. Do przepisu dorzucam filmik. Czytaj więcej
Pychotkaaasamo zdrowie. Bardzo prosty do przygotowania, pyszny, bardzo delikatny i kremowy, powstaje po odcięknięciu srewatki z jogurtu, bo lanneh to nic innego jak odcedzony jogurt. Do przygotowania serka można użyć jogurtu samodzielnie wyprodukowany w domu lub kupnego jogurtu typu greckiego - bałkańskiego. Kupując jogurt zwróć uwagę, by w składzie było wyłącznie mleko ewentualnie mleko z dodatkiem śmietanki i szczepy bakterii zakwaszające(...)czasu spędzi jogurt na sitku warunkuje końcowy efekt - jaki rodzaj serka otrzymamy. po nocy spedzonej w lodówce otrzymasz twarożek o konsystencji serka homogenizowanego po 2-ch dniach idealny twarożek do smarowania pieczywa po 3-ch dniach twaróg i da się kroić. Idealny na kanapki i do upieczenia sernika po 5-ciu dniach dalej będzie gęstniał i dojrzewał. Stanie się
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Uwielbiam serniki, które nie są ciężkie i pachną cynamonem,kiedyś jadłam coś w tym stylu na I KŚ u kuzynki mojego męża i się zakochałam. Postanowiłam odtworzyć ten smak, wzbogacając o o nuty jabłka i gruszki. Na spód: 200g ciasteczek pełnoziarnistych 100g masła Wierzch: 5 serków Almette (jabłko+gruszka) 4 jaja 3 łyżki mąki 200 ml gęstej śmietany(...)foremkę (wyłożoną na dnie papierem do pieczenia). Wstawiamy spód na 30 minut do lodówki. Jajka ubijamy i mieszamy z serkiem.Dodajemy mąkę i śmietanę. Masę serową przelewamy na ciasteczkowy spód. Sernik wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika, w którym na spodzie umieszczamy naczynie z wodą. Sernik pieczemy ok. 40 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy
Wielki apetytwyszedł naprawdę pyszny, delikatny, lekko budyniowy w smaku. Pyszności. Koniecznie musicie spróbować.Sernik z mascarpone i owocami w kruchym cieścieSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)kruche ciasto:250 g mąki pszennej1 łyżeczka cukru1/2 łyżeczki soli125 g zimnego masła1 jajkomasa serowa:500 g serka mascarpone150 g mleka skondensowanego słodzonego3 jajka2 łyżeczki ekstraktu z wanilii1,5 łyżki budyniu waniliowego(...)połączenia składników.Owoce obtoczyć w mące, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać łyżką.Masę przelać do formy.Piec w 150 st. C. przez 1,5 godziny.Wyłączyć piekarnik; zostawić sernik w zamkniętym piekarniku aż do wystudzenia.Całkowicie wystudzone ciasto schłodzić w lodówce przez 3-4 godziny, a najlepiej przez całą noc.Galaretkę rozpuścić we wrzątku, ostudzić, wstawić do lodówki. Kiedy
Pożeraczka, czyli raz adobrzewyjątkowo dobrze komponował się zarówno sok rabarbarowy , jak i borówka . Wprost delicje! :) Przepis bierze udział w weekendowej akcji organizowanej na fejsbuku przez Ciasto na niedzielę pt. Sernik . Może w tym przypadku "sernik" brzmi nazbyt dumnie, ale przyjmijmy, że na potrzeby wspólnego wypiekania deserek ten do takiej kategorii można zaliczyć :) Koniecznie chciałam z Wami wspólne cukiernictwo pouprawiać i powrócić(...)rozmieszać i odstawić na bok do przestudzenia. Do pierwszego naczynia z rozpuszczoną żelatyną o największej ilością wody, dodać - wyjęty wcześniej z lodówki i odstawiony do nabrania temperatury pokojowej - serek homogenizowany. Dosypać łyżeczkę cukru wanilinowego i dokładnie rozmieszać lub zmiksować. W zupełności wystarczy tu serek o smaku naturalnym, gdyż w połączeniu z bardzo słodką warstwą rabarbarową, smaki się zharmonizują
Grunt to przepis!twarożek wymieszać z cukrem, dodać sok z cytryny, pomarańczy i grejpfruta. Do serka wlać zimną galaretkę i wstawić na chwilkę do lodówki, aż zacznie lekko gęstnieć. Następnie wylać masę na dno wypełnione ciastkami. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. Pokroić na kawałki i serwować. Sernik jest pyszny i każdy może go zrobić i zaskoczyć znajomych i rodzinkę
Kuchnia Pokoleństół. Prezentuję dzisiaj mój urodzinowy sernik nowojorski, pierwszy sernik na blogu i pierwszy, jaki upiekłam. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że był idealny. Moi goście mogą to potwierdzić. Składniki: Spód: 280 g ciasteczek digestive (lub herbatników), pokruszonych 140 g roztopionego masła Masa serowa: 900 g serka kremowego typu philadelphia lub twarogu mielonego przynajmniej dwukrotnie 250 g drobnego cukru(...)roztopionym masłem. Spód tortownicy o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, tak aby brzegi papieru wystawały poza formę. Tortownicę z zewnątrz owijamy dokładnie folią aluminiową, minimum dwa razy. Sernik będziemy piec w kąpieli wodnej, dlatego musimy dokładnie zabezpieczyć go przed dostaniem się wody do środka. Masą ciasteczkową wykładamy dno tortownicy, dociskamy, wyrównujemy i chłodzimy 30 minut
Smakowity Blog Kulinarnypyszne ciasto: Sernik z brzoskwiniami! I nie bójcie się, że Wam nie wyjdzie. Jest niesłychanie prosty! Pieczemy go podobnie jak skubanego - skubańca. Idealny do niedzielnej kawy:) Skubany sernik z brzoskwiniami Składniki: fot. Izabela Magdalena Ciasto: 3 szklanki mąki 1 kostka masła 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 2 serki krówki
Kuchnia smakówtrzeba choć w kuchni ocieplić atmosferę. Mój ulubiony sernik w wersji na zimno niewątpliwie przywołuje ciepłe dni. Na majówkę sprawdzi się rewelacyjnie i cóż z tego, że ma padać, dobre ciacho nie potrzebuje przecież pięknej pogody. Ciasto jest na tyle ciekawe, że używa sie do niego mleka skondensowanego niesłodzonego. Sernik jest na pewno lekki, kremowy, i orzeźwiający. Zapraszam(...)też może być odstępstwem jednak ja z niej nigdy nie rezygnuje -mój brat nie uznaje sernika na zimno bez kawałków czekolady:) Składniki 1 łyżka żelatyny 2 galaretki brzoskwiniowe 1/4 szklanki wody 100 g czekolady mlecznej ok. 2 opakowania delicji brzoskwiniowej 500 g serka kremowego (typu Ostrowia, Philadelphia, Delfiko) 250 g serka mascarpone 3/4 szklanki cukru
Kubki smakuJeszcze jedna propozycja na ciasto z owocami. Tort biszkoptowy, przełożony kremem z serka mascarpone i truskawkami. W sam raz
Praktyczna pljeszcze przed dodaniem żelatyny będzie Wam się wydawała bardziej zwarta - można dać jej mniej.Jogurtowo-truskawkowy sernik z mascarpone i białą czekoladą (na zimno)Składniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:115 g ciastek digestive60 g masła20 g kakaomasa serowa:250 g serka mascarpone500 g jogurtu waniliowego (0,1%)100 g białej czekoladysok z 1/2 cytryny4 łyżki żelatyny3 łyżki
Pożeraczka, czyli raz adobrze