sernik z serków - 1001 przepisów (strona:36/67)

Sernik mocno czekoladowy (bez glutenu i cukru) 187

Intensywnie czekoladowy sernik bez glutenu i dodatku cukru. Pyszny, ciemny, rozpływający się w ustach. Cztery tabliczki czekolady dają mnóstwo słodyczy, więc dodatkowe dosładzanie nie jest już potrzebne. Pamiętajcie aby użyć czekolady dobrej jakości :) 400 g serka naturalnego 250 g mascarpone 150 ml śmietanki 30% 3 jajka 100 g surowej gorzkiej czekolady (użyłam 2 tabliczki Raw Cocoa) 200 g gorzkiej(...)stopniach (na dolnej półce kładziemy żaroodporną formę wypełnioną wodą). Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Wystudzone wstawiamy do lodówki na noc. Przed podaniem możemy posypać kakao. Smacznego :) Artykuł Sernik mocno czekoladowy (bez glutenu i cukru) pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Sernik nowojorski - New York Cheesecake 117

Delikatna, puszysta i kremowa konsystencja sernika sprawia, że trudno zatrzymać się na jednym kawałku. Składniki: (na tortownicę o średnicy 26cm) spód: 50g orzechów włoskich 80g kruchych ciasteczek (be be) 30g masła masa serowa: 1kg serka śmietankowego 300ml gęstej kwaśnej śmietany 5 jajek 230g cukru 3 lekko czubate łyżki mąki pszennej 60ml soku z cytryny polewa: 300ml gęstej śmietany(...)zmiksować ze śmietaną. Dodawać stopniowo po jednym jajku, a następnie cukier, mąkę i na końcu sok z cytryny. Miksować tylko do połączenia składników. Zbyt długie miksowanie napowietrzy masę i sernik „upadnie” po wypieczeniu. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 80-90 minut (do tzw. „suchego patyczka”). Polewa

Pyry na Gaz
Sernik na zimno z malinami i migdałami 131

otrzymałam od mojej siostry Moniki przepis na sernik na zimno z malinami i migdałami, oj by się posmakowało, tylko te 1000 km odległości. Piszę się na kolejny, a w międzyczasie sama spróbuję swoich sił, bo do września nie wytrzymam. Składniki: 150 g biszkoptów 100 g masła 1 kg serka waniliowego homogenizowanego 3 łyżki migdałów łuskanych blanszowanych(...)ugniatamy palcami by biszkoptowy spód dokładnie przylegał do formy.  Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy, po czym zalewamy nią serki waniliowe  i wszystko miksujemy, tak by się dobrze połączyła z serkami.  Dodajemy do serków połączonych z żelatyną jeszcze migdały łuskane blanszowane i mieszamy. Całość przelewamy do tortownicy na biszkopty i wkładamy do lodówki

Z notatnika
Truskawkowe Love 174

najlepsze będą świeże ale mogą być mrożone (wcześniej rozmrożone) lub z kompotu 1 galaretka truskawkowa 1,5 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki śmietanki 30% lub jogurtu greckiego 250 gr serka twarogowego lub serka mascarpone lub innego białego sera 2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości truskawek) 1 opakowanie biszkoptów (około 120 gr opakowanie) Dekoracja: 1 galaretka truskawkowa rozpuszczona(...)lodówki. Wylać resztę masy truskawkowej, wstawić do lodówki na dwie godziny. Sernik wyjąć, wylać tężejącą galaretkę, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki np. na 1 godzinę. Bitą śmietanę ubić na sztywno. Przełożyć do worka cukierniczego zakończonego ozdobną małą gwiazdką. Na serniku wycisnąć rozetki, w każdą rozetkę włożyć umytą i osuszoną truskawkę (bez odrywania szypułki). Deser przechowywać w lodówce

moj przepis na
Sernik z żurawiną na zimno 665

zbożowych)150 g masłaMasa500 g świeżej żurawiny2 szklanki wody1,5-2 szklanki cukrusok z połowy cytryny50 g żelatyny600 g serka kremowego w temperaturze pokojowej (np.: serek Ulubiony z Wielunia, Turek Świeży Naturalny, serek kremowy Piątnicy, serek kanapkowy z Biedronki, serek kanapkowy Pilos z Lidla lub Philadelphia)600 ml śmietany 30-36%1. Ciastka rozdrobnić a masło rozpuścić w rondelku. Ciepłe(...)przetartego puree z żurawiny. Jeśli puree przestygło, należy je podgrzać, ale nie pozwolić, żeby się zagotowało. Mieszać aż do rozpuszczenia żelatyny, przestudzić. 3. Przestudzone puree z żurawiny zmiksować z serkiem kremowym. Można zostawić około 100 ml żurawinowego puree do dekoracji wierzchu. Śmietanę ubić i delikatnie połączyć z masą serowo-żurawinową. Wylać na ciasteczkowy spód. Na wierzchu wylać żurawinowe puree tworząc

UgotujmyTo.pl
Bananowy sernik dla kulturysty i nie tylko ;) 184

zrobić jak tylko w moje ręce trafiła odżywka białkowa ze strony Kulturysta.com , napiszę o niej większą recenzję, jak tylko wrócę, jedno powiem zapach ma zabójczo pysznie waniliowy, a sernikowi dodała rewelacyjny smak! Inspiracja(...)zdjęcie beznadziejne ;/nie chce mi ktoś zasponsorować lustrzanki? ;p Składniki (16 cm x 21 cm): jajko 2 opakowania serka wiejskiego light (2 x 200g) łyżka odżywki białkowej waniliowej  Kulturysta.com łyżeczka soku z cytryny jeden mega dojrzały banan /już z brązową skórką/ Sposób przygotowania: Serek odsączamy ze śmietanki na sicie do blendera wrzucamy banana, serek i miksujemy na względnie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Borówka utopiona w galaretce na owocowego jogurtu aksamicie, czyli sernik na zimno dla osłody rozstania 129

najlepiej zawiesić swą działalność na słodkim akcencie. W związku z tym przedstawiam przepis na sernik na zimno, który kilka dni temu przygotowałam z jogurtu owocowego Składniki (na 2,5 litrowe naczynie żaroodporne): 460 ml jogurtu owocowego (ja użyłam brzoskwiniowo - waniliowego) 1 małe opakowanie serka homogenizowanego waniliowego 1 żółtko 1/4 kostki masła 1 cukier waniliowy galaretka wiśniowa 1/2 opakowania galaretki(...)zbrakło. I tu zainspirowała mnie lektura literatury fachowej . Na tak przygotowany spód naczynia przelałam lekko zgęstniałą masę jogurtową. Dlaczego do naczynia, żaroodpornego? Ładnie wygląda, a poza tym sernik nie przechodzi metalicznym smakiem tortownicy. Na wierzch wyłożyłam borówki i pokrojonego banana. Zalałam odrobiną zimnej galaretki i wstawiłam do lodówki by tężejąc unieruchomiła owoce. Kiedy to nastąpiło wlałam resztę galaretki

Kuchnia po mojemu
Sernik z musem bazyliowym dla Patryka i Zbigniewa 208

idealnie nada się również na wielkanocny stół - musicie przyznać, że wyglądem wprost zachwyca. Sernik cytrynowy z musem bazyliowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 115 g ciastek digestive 40 g masła masa serowa: 250 g twarogu 3krotnie zmielonego 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka skórka otarta z 1 cytryny(...)połączenia składników. Przelać masę na podpieczony spód. Piec w 175 st. C. przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st. C. i piec jeszcze 45-60 minut, aż sernik się zetnie. Wystudzić w piekarniku, a następnie schłodzić w lodówce przez 1-2 godziny. Listki bazyli i 50 ml kremówki zmiksować na gładką masę, przecedzić. Żelatynę namoczyć w zimnej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na zimno waniliowo-czekoladowy z malinami 231

Warstwowy sernik na biszkoptach z mrożonymi malinami i grubą warstwą galaretki. Warstwy czekoladowe są z dodatkiem dwóch tabliczek rozpuszczonej czekolady, dosłownie rozpuszczają się w ustach. Sernik jest obłędny w smaku i wcale nie wymaga długiego przygotowania.   Składniki: ( blacha: 28cm średnica, 7cm wysoka) 100g biszkoptów (do wyłożenia dna tortownicy) 1kg sera białego śmietankowego (trzykrotnie zmielonego, nie polecam wiaderek(...)serkiem waniliowym, drugą z rozpuszczoną czekoladą.  Na spód biszkoptowy wlewamy połowę jasnej masy, wstawiamy na 3-4 minut do lodówki, wyciągamy i wlewamy połowę masy czekoladowej. Tak samo postępujemy tworząc kolejne warstwy. W momencie gdy blaszka jest w lodówce ważne jest, by kilka razy zamieszać masę białą i czekoladową, by nie zesztywniały za szybko. Gdy warstwy są gotowe sernik

Gotowanie i blogowanie
Sernik latte macchiato 919

kawy o zaznaczonych trzech warstwach: mleka,kawy, i pianki z mleka. W serniku też wykonałem trzy warstwy: serowa, kawowa i z bitej śmietany do tego wykończyłem go sosem karmelowym. Propozycja dla ulubieńców kawy również w cieście. Przepis wykonałem na tortownicy o średnicy 25cm. Składniki 400 g serka homogenizowanego 200 ml śmietany słodkiej 30% paczka biszkoptów 2 łyżki żelatyny 2 łyżki(...)Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance gorącej wody. Kawę zalewamy dwoma  łyżkami wrzątku. W tortownicy układamy ciasno biszkopty, jeśli powstaną zbyt duże szpary można pokroić biszkopty na mniejsze kawałki. Miksujemy serek homogenizowany razem z cukrem do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodajemy żelatynę (może być jeszcze ciepła) i miksujemy. Słodką śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do sera i razem miksujemy. Całość masy

zjem to blog kulinarny
Serniczek bananowy na zimno w szklance 193

Coś dla miłośników bananów.. szybki i lekki sernik w szklance.  Idealnie zaspokoi ochotę na coś słodkiego. Polecam! :) Serniczek bananowy na zimno w szklance Składniki(na 4 porcje) 4 dojrzałe banany 3 serki homogenizowane waniliowe 1 galaretka cytrynowa Sposób wykonania: Galaretkę rozpuścic w szklance wody. Ostudzić. Banany zmikskować, dodać do galaretki. Dokładnie wymieszać. Do tego dodać 2 serki

Smaki Natalii
Serniczek ajerkoniakowy 190

Lubicie serniki bez pieczenia? Bo ja bardzo. Takie najlepiej smakują w lecie ale w zimie też świetnie smakują z filiżanką gorącej kawy. Dzisiaj propozycja raczej dla dorosłych wielbicieli serników, z dodatkiem ajerkoniaku. Pycha! A do tego przygotujecie go zaledwie w kilkanaście minut, nie licząc czasu chłodzenia ;) opakowanie okrągłych biszkoptów Masa serowa: kg serka waniliowego z wiadereczka 3 płaskie łyżki

Smakołyki Asi
Sernik na zimno z czereśniami 182

weekend na facebooku była taka akcja: Sernik na zimno z owocami. Wyciągnęłam przepis na sernik na zimno jaki robiła moja babcia gdy byłam dzieckiem i postanowiłam w akcji wziąć udział :-) Powiem Wam, że to chyba najlepszy sernik na zimno jaki kiedykolwiek jadłam :-) oj tak! zdecydowanie... Na potrzeby weekendowej akcji dodałam owoce (babcia nie dawała). Wy możecie też(...)serek waniliowy i krzepnącą żelatynę z mlekiem (jeśli będzie zbyt płynna, masa podzieli się). Gotową masę przelewamy do tortownicy wyłożonej folią spożywczą lub aluminiową, wierzch posypujemy czereśniami (możecie je wydrylować, ale nie jest to konieczne,tylko wtedy pamiętajcie by uprzedzić gości ;-) ) i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.  Wspólnie ze mną w "sernikowej" akcji serniki

Czary - gary w kuchni