galaretką i Colą! Ciasto jest puszyste i rozpływa się w ustach – przypadnie do gustu… ZOBACZ PRZEPIS Sernik Cappuccino – puszysty sernik gotowany Przepis na sernik a’la tiramisu – czyli sernik Cappuccino! To puszysty sernik gotowany, przekładany podłużnymi biszkoptami umoczonymi w kawie Cappuccino.… ZOBACZ PRZEPIS Lekkie ciasto z puszystym kremem(...)ZOBACZ PRZEPIS Lekki sernik z galaretką z jogurtów Skyr – sernik z winogronami Sernik z galaretką z jogurtów Skyr i winogronami to lekkie ciasto bez pieczenia. Sernik składa się ze spodu na bazie… ZOBACZ PRZEPIS Sernik na zimno z galaretką i borówkami – prosty i pyszny przepis! Sernik na zimno z galaretką
Via Gustoświeżych malin lub 500 – 600g malin mrożonych (mrożone z pewnością tracą sok i objętość) Składniki na krem śmietankowy z mascarpone. Zarówno śmietanka jak i serek mascarpone muszą być oczywiście schłodzone (minimum kilka godzin w lodówce). 250g serka mascarpone 600 ml śmietanki 30% lub 36% 3/4 szklanki cukru pudru 2 płaskie łyżki żelatyny 125 ml wody Zobacz jak krok(...)łyżki ubitej masy śmietankowej z mascarpone i łączę za pomocą łyżki lub trzepaczki. Takie zahartowanie z pewnością pozwoli uniknąć grudek w masie. Zahartowaną żelatynę dodaję do pozostałej masy śmietankowej z mascarpone i całość miksuję na wysokich obrotach. Krok 5. Wykładam masę śmietankową z mascarpone na galaretkę z malinami. Masę śmietankową z mascarpone wykładam na warstwę galaretki z malinami. Wyłożoną warstwę
Ania gotujeNazwa ciasta jest nieco myląca...już tłumaczę dlaczego :) w przepisie na sernik używamy jedynie serka mascarpone, śmietany 18%, śmietany kremówki i masła orzechowego :) Polecam bardzo ten przepis. Nam smakował wyśmienicie ...niezwykle delikatny, pyszny orzechowy smak, polany polewą kajmakową i czekoladową.....pychota <3 Piekłam po raz pierwszy...ale jedno jest pewne :) nie po raz ostatni ;) Wymiary tortownicy : średnica(...)masłem orzechowym ( miałam masło orzechowe z kawałkami orzechów), 200 g cukru, mąką ziemniaczaną, chwilkę miksujemy. Gdy składniki już się dobrze połączą, dodajemy mascarpone , 1 jajko rozbijamy ( z białka ubijemy pianę). Resztę jajek i żółtko dodajemy do mascarpone, na koniec dodajemy ubitą pianę, dobrze mieszamy i wykładamy na schłodzony spód. Pieczemy ok. 1 godz. w temp. 175 C w kąpieli wodnej
Różne smaki w kuchniNazwa ciasta jest nieco myląca...już tłumaczę dlaczego :) w przepisie na sernik używamy jedynie serka mascarpone, śmietany 18%, śmietany kremówki i masła orzechowego :) Polecam bardzo ten przepis. Nam smakował wyśmienicie ...niezwykle delikatny, pyszny orzechowy smak, polany polewą kajmakową i czekoladową.....pychota <3 Piekłam po raz pierwszy...ale jedno jest pewne :) nie po raz ostatni ;) Wymiary tortownicy : średnica(...)masłem orzechowym ( miałam masło orzechowe z kawałkami orzechów), 200 g cukru, mąką ziemniaczaną, chwilkę miksujemy. Gdy składniki już się dobrze połączą, dodajemy mascarpone , 1 jajko rozbijamy ( z białka ubijemy pianę). Resztę jajek i żółtko dodajemy do mascarpone, na koniec dodajemy ubitą pianę, dobrze mieszamy i wykładamy na schłodzony spód. Pieczemy ok. 1 godz. w temp. 175 C w kąpieli wodnej
Słodkości i nie tylkoNarodzenie). Do sernika idealni się sprawdzi domowe puree z dyni . Jesienny sernik dyniowy Danie Desery Kuchnia Amerykańska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 60 minut Czas oczekiwania 4 godziny Składniki Spód 350 g ciastek Oreo (lub Neo) 70 g masła Masa serowa 1 kg twarogu na sernik 250 g serka mascarpone 350 g puree(...)wraz ze startą skórką pomarańczy oraz wyciśniętym sokiem) i zmiksować na jednolitą masę. Masę serową przelać do wcześniej przygotowanej tortownicy. Wstawić do piekarnik. Piec około 60 minut. Po upieczeniu sernik wyjąć z piekarnika i wystudzić. Polewa czekoladowa Białą czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać jogurt i wymieszać na jednolitą masę. Polać sernik. Opcjonalnie rozpuścić
Wypieki i Rumieńceminut Czas gotowania 60 minut Czas oczekiwania 4 godziny Składniki Spód 350 g ciastek Oreo (lub Neo) 70 g masła Masa serowa 1 kg twarogu na sernik 250 g serka mascarpone 350 g puree z dyni 200 g cukru 3 szt. jajek 1 szt. pomarańczy (otarta skórka i sok) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ekstraktu(...)wraz ze startą skórką pomarańczy oraz wyciśniętym sokiem) i zmiksować na jednolitą masę. Masę serową przelać do wcześniej przygotowanej tortownicy. Wstawić do piekarnik. Piec około 60 minut. Po upieczeniu sernik wyjąć z piekarnika i wystudzić. Polewa czekoladowa Białą czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać jogurt i wymieszać na jednolitą masę. Polać sernik. Opcjonalnie rozpuścić
Wypieki i RumieńceSernik na zimno o smaku pralinek Ferrero Rocher - bez pieczenia! Przygotowany na kakaowym spodzie herbatnikowym, z masą czekoladową z mleka zagęszczonego i serka mascarpone oraz dużą ilością mielonych orzechów laskowych. Wierzch ciasta zdobi polewa z czekolady mlecznej i gorzkiej oraz kawałki orzechów laskowych. Ciasto petarda! Mocno czekoladowe i mocno orzechowe... Ciasto nie zawiera dodatkowego cukru. W masie znajdziemy zarówno(...)wersji jest przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu. Jeśli choć raz spróbujecie tego sernika, to długo nie zapomnicie jego smaku i zapewne często będziecie do niego wracać... Składniki: Spód: 150 g herbatników 75 g masła 2 łyżki mleka 1 czubata łyżeczka kakao Masa: 250 g serka mascarpone 300 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady
Kuchnia MagdaLenySernik na zimno o smaku pralinek Ferrero Rocher - bez pieczenia! Przygotowany na kakaowym spodzie herbatnikowym, z masą czekoladową z mleka zagęszczonego i serka mascarpone oraz dużą ilością mielonych orzechów laskowych. Wierzch ciasta zdobi polewa z czekolady mlecznej i gorzkiej oraz kawałki orzechów laskowych. Ciasto petarda! Mocno czekoladowe i mocno orzechowe... Ciasto nie zawiera dodatkowego cukru. W masie znajdziemy zarówno(...)wersji jest przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu. Jeśli choć raz spróbujecie tego sernika, to długo nie zapomnicie jego smaku i zapewne często będziecie do niego wracać... Składniki: Spód: 150 g herbatników 75 g masła 2 łyżki mleka 1 czubata łyżeczka kakao Masa: 250 g serka mascarpone 300 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady
Kuchnia MagdaLeny. Sernik waniliowy z wiśniami w czekoladzie Składniki: Spód: około 450 g ciastek digestive w czekoladzie 50 g masła Masa serowa: 1 kg sera na serniki 250 g sera mascarpone ¾ szklanki drobnego cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego Wierzch(...)połączą się dobrze z masą. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Wiśnie dokładnie odsączamy i polewamy wiśniówką. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Schłodzony sernik posypujemy wiśniami
Mania GotowaniaOrzechowy serniczek z Nutellą Cytrynowy sernik z bitą śmietaną Kakaowo śmietanowe ciasto z wafelkami Orzechowy łom z czekoladą Czekoladowe ciasto a’la tiramisu Mleczne Oreo na kakaowym spodzie Malinowe ciasto z kwaśną śmietaną Tarta z truskawkową pianką Śmietankowo kawowe – czyli ciasto caffe latte Kokosowe ciasto z białą czekoladą Miętowy wafel z cukierkami Brzoskwiniowy sernik gotowany Giotto – czyli ciasto(...)kwaśną śmietaną – przepis Zobacz inspiracje na inne malinowe ciasta bez pieczenia: Malinowy sernik na zimno : Wspaniała propozycja dla miłośników serników, którzy chcą uniknąć pieczenia w gorące dni. Delikatny spód z herbatników lub biszkoptów połączony jest z kremowym sernikiem na bazie serka mascarpone i kwaśnej śmietany, a wszystko przełamane soczystymi malinami. To ciasto idealnie sprawdza się jako orzeźwiający deser
Via Gustopieczony, który najczęściej robię różni się zdecydowanie od sernika nowojorskigo. Główna różnica to konsystencja sera po upieczeniu. W większości serników ser jest dość zbity i zdecydowanie bardziej podpieczony aniżeli w serniku nowojorskim . Sekretem tego sernika jest przede wszystkim temperatura pieczenia. Pieczony w niskiej temperaturze ser pozostaje niezwykle kremowy. Bazą sernika były herbatniki a wierzch dodatkowo udekorowałam jogurtową polewą. Jeśli(...)zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania sernika nowojorskiego. Spód: 8 dkg masła bez soli 12 dkg herbatników 1 łyżeczka cukru pudru Masa serowa: 50 dkg serka mascarpone 45 dkg serka kremowego np. Philadelphia 25 dkg cukru pudru 4 łyżki mąki krupczatki 1 łyżeczka budyniu waniliowego 1/2 łyżeczki
mecooksRozpływa się w ustach. Sernik potrójnie kokosowy Składniki: Spód: około 400 g ciastek kokosowych w polewie czekoladowej 50 g masła Masa serowa: 600 g sera na serniki 250 g sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu kokosowego lub waniliowego 1szklanka cukru 5 jajek kilka kropel aromatu koksowego (opcjonalnie) ¾ szklanki wiórków kokosowych 100 g białej czekolady(...)masy serowej i wszystko mieszamy. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Ciasto możemy przed włożeniem do lodówki polać polewą czekoladową
Mania Gotowaniacoś dla Was!!! Sernik kokosowo-ananasowy ala Pina colada Składniki: Spód: około 400 g ciastek Oreo 50 g masła Masa serowa: 750 g sera na serniki 250 g sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu waniliowego ¾ szklanki cukru 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego ¾ szklanki wiórków kokosowych 100 g białej czekolady(...)serowej. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy polewę. Dżem podgrzewamy w rondelku na małym ogniu. Dodajemy żelatynę. Aby żelatyna równomiernie się rozpuściła możemy
Mania Gotowania