czekoladowy, a właściwie kakaowy sernik z karmelizowaną pomarańczą. Niebo w gębie, nie wierzycie? Przekonajcie się o tym sami :D Składniki: 1 kg twarogu na sernik 1,5 szklanki cukru 2 opakowania budyniu 1 łyża mąki pszennej 2 łyżki kakao 6-8 jaj 125 g masła lub margaryny 2 pomarańcze 1/2 szklanki cukru 3 łyżki wody Karmel(...)piekarnika nagrzanego do 160°C na ok. 60 min, zmniejszam temperaturę do 110°C i piekę jeszcze przez 30 min. W razie konieczności wierzch nakrywam folią aluminiową. Upieczony sernik wyjmuję i odstawiam do wystygnięcia. Do rondelka wsypuję brązowy cukier, wlewam wodę i gotuję, aż masa nabierze złotego koloru. Nie mieszam, tylko obracam rondelkiem przesuwając karmel po jego dnie
Ciasteczkowy Potwórsłodki. Co tu dużo mówić, najlepiej wypróbować. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 paczki po 100g herbatników 750g sera białego na sernik z wiaderka 250g serka mascarpone 5 jajek 1szkl. cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 40g 1 łyżka masła szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej
Waniliowe Improwizacjesztuki "L", cukier 1 szklanka, aromat wanilinowy 1/2 butelki, twaróg śmietankowy tłusty 70 dag, budyń waniliowy 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, biszkopty - ile potrzeba, czekolada biała 100 gram, posypka - ile potrzeba twaróg zamrożony (kupiłam za połowę ceny gdyż termin się kończył, na sernik idealnie pasuje) dobrze odmrozić na durszlaku w misce utrzeć do białości(...)jajka, cukier, aromat wanilinowy, dodać ser śmietankowy (jeśli twaróg jest zbity to trzeba zmielić w maszynce do mięsa), wsypać budyń, wlać 1/4 szklanki oleju i mikserem wszystko dobrze połączyć forma 20x15 z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty, wylać sernik, piec w nagrzanym piekarniku na 180C około 60 minut, zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia białą
W Mojej Kuchni Lubięmusicie go upiec. Serdecznie zapraszam i polecam. Sernik z solonymi orzeszkami Czas wykonania: 180 minut Składniki: Spód 200 g herbatników 5 łyżek masła orzechowego 2 łyżki kakao Masa serowa 700 g sera białego mielonego 250 g mascarpone 4 jajka 200 g śmietany 18% 130 g cukru pudru 1 budyń Delecta 2 łyżki mąki pszennej Wierzch 100 g masy(...)miski wkładamy ser, mascarpone, śmietanę i cukier puder, mieszamy mikserem na małych obrotach. Dodajemy po jednym jajku, cały czas mieszając, a na koniec wsypujemy budyń i mąkę pszenną. Mieszamy, przelewamy do tortownicy. Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut, po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 110 stopni i pieczemy 120 minut. Po upieczeniu sernik
Kulinarne przygody GatityNiezwykły sernik o niezwykłej strukturze i smaku ptasiego mleczka ze starego, rodzinnego przepisu, o którym już kiedyś pisałam. Z reguły piekę serniki dodając wcześniej całe jajka i nie napowietrzając zbytnio masy. Ten natomiast jest z ubitymi białkami, więc podczas pieczenia rośnie jakby chciał wyskoczyć z tortownicy. Potem oczywiście opadnie tworząc lekką miseczkę akurat w sam raz do polewy(...)Smaku dopełnia mus na bazie truskawek i rabarbaru oraz całe truskawki ułożone na wierzchu. Pycha… Składniki: Sernik ? 1 kg sera zmielonego na sernik, najlepiej Piątnica ? 8 jajek ? 1 szklanka cukru pudru ? 200 g masła ? 1 szklanka śmietany 18% ? 1 budyń waniliowy ? 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus truskawkowo-rabarbarowy ? 2 łodygi rabarbaru ? 1 szklanka świeżych truskawek ? 1/2 łyżeczki
To co kochamrabarbaru oraz całe truskawki ułożone na wierzchu. Pycha… Składniki: Sernik • 1 kg sera zmielonego na sernik, najlepiej Piątnica • 8 jajek • 1 szklanka cukru pudru • 200 g masła • 1 szklanka śmietany 18% • 1 budyń waniliowy • 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus truskawkowo-rabarbarowy • 2 łodygi rabarbaru • 1 szklanka świeżych truskawek • 1/2 łyżeczki cynamonu • 2 łyżki cukru(...)Dekoracja • pokrojone truskawki • listki mięty Wykonanie: Sernik • Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać ser i wbijać po jednym żółtku cały czas ucierając. • Zmiksować na jednolitą masę, dodać śmietanę, budyń i mąkę ziemniaczaną. • Białka ubić na sztywno i wymieszać razem z masą serową. • Masę serową wylać do tortownicy
To co kochamkawy Inka Zobacz także: Tosty francuskie na słodko z czekoladą Znowu śniadanie na słodko (czyli dla mnie te najlepsze). Mój... Pieczony budyń waniliowy Pieczony budyń waniliowy może być słodkim śniadaniem lub pys... Sernik pistacjowy z białą czekoladą Sernik pistacjowy z białą czekoladą - marzyłam o takim od da... Pierniczkowe cappuccino z domkiem z piernika Pierniczkowe cappuccino z domkiem
Poezja smakumasła lub margaryny 3 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( na pół litra mleka każdy i bez cukru ) 2 kopiaste łyżeczki mielonego cynamonu pół szklanki rodzynek Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy 1 łyżka bułki tartej Wykonanie pysznego sernika: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki do schłodzenia(...)studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki. 5. Krojenie: Zimny sernik kroimy. 6. Podanie : Gotowy sernik podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Tortownica o średnicy 21 cm. Budynie bez cukru i na pół litra mleka każdy
Izabelawkuchnitrzeba go piec, przygotowanie zajmuje o wiele mniej czasu niż przygotowanie sernika pieczonego, a czas oczekiwania na zjedzenie go (odpoczynek w lodówce) jest krótszy niż czas oczekiwania na sernik na zimno. To główne zalety, choć dodałabym jeszcze, że można do niego dodać przeróżne dodatki, dowolnie ozdabiać, bawić się nim! Desery w pucharkach jakie możecie jeszcze wykonać: Domowe belriso Truskawkowa(...)pucharków): 1 kg twarogu z wiaderka 250 g masła 200 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jaja 2 budynie waniliowe bez cukru 50 g czekolady mlecznej 2 garści malin Do ozdoby: gorzka czekolada beziki, u mnie Brześć Gotowany sernik w pucharkach przygotowujemy według następujących czynności: W rondelku rozpuszczamy masło, nie zdejmując ze źródła ciepła dodajemy do niego cukier
MamaOskarkaSernik, który nie wymaga pieczenia. Gotujemy jak budyń, ale tu moja uwaga. Ser należy gotować na bardzo małym ogniu i stale mieszając, bo bardzo łatwo można przypalić. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy ciastka staną się wilgotne, a całość można ładnie kroić nożem. Na blogu znajdziecie również przepisy na inne ciasta, które bardzo polecam. Ser 1 kg sera twarogu(...)wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć warstwę herbatników i wlać na nie gorącą masę serową. Na wierzch ułożyć warstwę ciastek i polać polewą . Posypać posypką czekoladową. sernik gotowany
O kuchni z uczuciemszklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 100 g masła 1 łyżeczka śmietany 18% SERNIK : 1 kg twarogu mielonego (wiaderko) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 5 jajek 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru z wanilią 100 g masło szczypta soli KAWA DALGONA: 5 łyżek kawy zbożowej lub rozpuszczalnej(...)miksera wmieszać ubitą pianę. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Zmniejszyć temperaturę do 150*C i piec przez ok 60 min. Sernik studzić w lekko uchylonym piekarniku, a później wstawić do lodówki. Pianka Dalgona. Żelatynę zalać 1 łyżką zimnej wodą i odstawić na około 10 min, aż napęcznieje. Następnie rozpuścić podgrzewając
https:KKuchniaMniammleka świeżego 100 g mleka w proszku 100 g czekolady mlecznej 200- 250 g cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 6 jajek 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 100 g masła dodatkowo: herbatniki na spód sernika cukier puder lub lukier polewa czekoladowa wykonanie: Formę (ok.22x25cm, miara dna, wyłożonej papierem do pieczenia) wykładamy herbatnikami. Masło rozpuszczamy wraz z połamaną białą czekoladą(...)dodajemy budyń oraz mleko w proszku. Miksujemy tylko do połączenia się z serem. Naczyniem z masą serową kilka razy stukamy o blat kuchenny aby nadmiar powietrza uszedł z masy. Przelewamy do foremki. Pieczemy w ok. 170 st. C, aż wierzch będzie rumiany, przez ok. 60 min. Następnie studzimy przy uchylonych drzwiczkach a następnie schładzamy w lodówce. Gotowy sernik dowolnie
Domowy Smak Jedzeniabloga słodkie pychotki . Robi się go na prawdę bardzo szybko i jest przepyszny. Polecam. Składniki potrzebne do przygotowania sernika pod kokosem: 50 dag sera twarogowego (ja użyłam półtłusty), 1 szklanka i 3 łyżki cukru pudru, 1 budyń waniliowy bez cukru (mały), 12 dag + 4 łyżki masła, 4 jajka, szczypta soli, 100g wiórek kokosowych. Sposób przygotowania sernika pod kokosem(...)budyń i mieszam, następnie dodaję połowę piany z białek i mieszam łyżką, dodaję pozostałe białka i mieszam bardzo delikatnie. Przekładam masę serową do wysmarowanej masłem tortownicy (średnica 22 cm). Roztapiam pozostałe masło, dodaję 3 łyżki cukru pudru oraz wiórki kokosowe i wykładam powstałą w ten sposób masę kokosową na wierzch sernika. Sernik
Gotuj Się Kto Możekostki, cukier 3/4 szklanki, aromat waniliowy 3 krople, mąka tortowa 25 dag, proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, sok z cytryny 1 łyżka, kasza manna 1/2 szklanki proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ser biały 1 kg/wiaderko, truskawki świeże 1/2 kg składniki na ciasto kruche wsypać(...)godziny całe jajka "L" zmiksować z cukrem i sokiem z cytryny na kogel-mogel z 10 minut do jajek wsypać kaszę manną, budyń, proszek do pieczenia i krótko zmiksować dodać ser na sernik z wiaderka, olej i krótko zmiksować masę serową wlać do ciasta kruchego i poukładać w truskawki piec w 200C około 45-50 minut, sernik zostawić
W Mojej Kuchni LubięWitam serdecznie Podzielę się przepisem na pyszny deser z bananami - „sernik na zimno z bananami”. Deser jest bardzo smaczny i nie za słodki, również nie jest mdły bo nie użyłam zbyt dużo bananów. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania deseru będziemy potrzebować: Deser przygotowałam w tortownicy o średnicy 21 cm i wysokości 6,5 cm na krem: 400 g serka(...)smaku naturalnym 250 ml śmietany 30% lub 36% 70 g cukru pudru 2 łyżki żelatyny (około 20 g) 125 ml mleka 3 banany opakowanie biszkoptów okrągłych (180 g) na budyń: 1 budyń waniliowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru Link do filmu z przepisem : Tort bananowy na zimno Przygotowanie: Najpierw przygotuję budyń i odstawię do wystudzenia : Budyń gotuję według przepisu
Uwaga Babcia Gotuje