łyżki śmietany (ja dałam ok. 50 ml kremówki) Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (użyłam drobno mielonego twarogu w kostce) 0,5 szklanki oleju 4 jajka 150 ml kremówki 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemnniaczanej 1 łyżka mąki pszennej skórka cytrynowa lub aromat 2 łyżki soku z cytryny 1 laska wanilii(...)odstawiamy na później. Ocieramy skórkę z cytryny, wyciągamy pesteczki z laski wanilii. Lub wyciągamy z szafki aromaty cukiernicze ;) Mieszamy razem mąkę pszenną, ziemniaczaną i budyń. W mikserze lub robocie kuchennym ucieramy razem wszystkie składniki na sernik z wyjątkiem ubitych białek. Jeśli korzystacie z sera w kostki można go w pierszej kolejności nieco rozdrobnić. Składniki na sernik miksujemy
Ciastkozercyłyżki śmietany (ja dałam ok. 50 ml kremówki) Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (użyłam drobno mielonego twarogu w kostce) 0,5 szklanki oleju 4 jajka 150 ml kremówki 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemnniaczanej 1 łyżka mąki pszennej skórka cytrynowa lub aromat 2 łyżki soku z cytryny 1 laska wanilii(...)odstawiamy na później. Ocieramy skórkę z cytryny, wyciągamy pesteczki z laski wanilii. Lub wyciągamy z szafki aromaty cukiernicze ;) Mieszamy razem mąkę pszenną, ziemniaczaną i budyń. W mikserze lub robocie kuchennym ucieramy razem wszystkie składniki na sernik z wyjątkiem ubitych białek. Jeśli korzystacie z sera w kostki można go w pierszej kolejności nieco rozdrobnić. Składniki na sernik miksujemy
Ciastkozercybudynie waniliowe 2 jajka bakalie PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, sól i masło. Posiekać aż masło będzie w drobnych kawałkach. Dodać żółtka, oraz śmietanę zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Z odciąć ok 15 dag ciasta rozwałkować na cienki placek i wyciąć wąski paski, którymi udekorujemy wierzch sernika. Pozostałym ciastem wyłożyć spód blachy. Sernik: Białka(...)sernika i dwa z ciasta) ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do sera dodać masę jajeczną, budyń i bakalie wymieszać, na końcu dodać sztywną pianę z białek i wszystkie składniki delikatnie w połączyć. Na ciasto wylać masę serową na wierzchu ułożyć kratkę z pasków ciast. Sernik piec w nagrzanym piekarniku około godziny w temperaturze
RAROSSAktóre wzięłam ze sobą na urlop. Na ten czas mieszkam sobie w starej Niewiadówce, więc miejsce do ekspozycji i oświetlenie to istna magia, w kontekście zdjęć. Co do samego sernika to polecam na wszelkie przyjęcia i okazje bo wygląda smacznie, a dzięki temu że jest pieczony w kwadratowej formie jest również bardzo podzielne. Co do połączenia smaków(...)dużej formy wlewamy wrzątek i ustawiamy na najniższy, stopniu w piekarniku. keksówkę ustawiamy na środkowej półce w piekarniku. Po 30 minutach przykrywamy wierzch sernika folią aluminiową by nie spiec wierzchu. 5. Sernik pieczemy w 160 st C przez 1 godzinę. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku uchylając drzwi. Po wystudzeniu wyjmujemy i studzimy do temperatury pokojowej
vaniliowoczekoladowabyła na zimno to całość była bardzo lekka, konsystencją przypominała ptasie mleczko. *foremka 25*34 cm Składniki: na masę serową: 1 kg sera na sernik z wiaderka 5 jajek 2 opakowania budyniu waniliowego 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju na piankę: 200 ml mleka zagęszczonego nie słodzonego (z kartonika, takie do kawki) 1 opakowanie galaretki rubinowej dodatkowo: paczka(...)dodać ser, budynie i olej. Zmiksować. Biała ubić i delikatnie wmieszać do masy serowej. Wylać na biszkopty i piec w 170*C przez około 50 minut. Wystudzić. Galaretki rozpuścić: jedną w 400 ml wrzątku, drugą w 125 ml wrzątku. Wystudzić. Zimne mleczko ubić na pianę. Wlać 125 ml galaretki i zmiksować. Wylać na sernik. Kiedy zastygnie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatort będący połączeniem sernika, bezy, masy serowo- śmietanowej oraz owoców. Tort jest bardzo kremowy i rozpływa się w ustach. Warto go przygotować. SKŁADNIKI: Sernik: 3 jajka, 3/4 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, ½ opakowania budyniu waniliowego, 700 g twarogu sernikowego z Mascarpone President, Beza : 3 białka, ½ szklanki cukru pudru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 50g płatków migdałowych, Masa serowa(...)truskawki. winogrona), kolorowe wiórki kokosowe. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka ubijam razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaję twaróg sernikowy oraz budyń. Ucieram. Masę serową wylewam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Sernik piekę około godziny w temperaturze 175 stopni. 2. Baza: Białka ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Razem ubijam. Pianę
Tradycyjna kuchnia Kasiskórka z 1 cytryny 100 g czekolady mlecznej 4 jajka 175 g masła 200 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 750 g mielonego twarogu na sernik 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki kakao 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Natłuść tortownicę o średnicy 21-23 cm, Rozpuść czekoladę(...)mąkę ziemniaczaną i budyń i zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Odłóż 1/3 masy serowej i wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą i kawą. Z masy odłóż 4 łyżki do dekoracji. Wylej ciemną masę do tortownicy, na nią wyłóż jasną masę serową następnie wyłóż na wierzch punktowo odłożone 4 łyżki ciemnej masy i rozprowadź po wierzchu widelcem. Włóż sernik do piekarnika
karmelowymają albo nie lubią używać maszynki. Sernik migdałowy z jeżynami (na białkach) Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 60 g ciastek digestive 60 g ciasteczek amaretti 45 g masła masa serowa: 600 g twarogu 3krotnie mielonego 250 ml śmietany kremówki (38%) 4 białka 150 g cukru 2 łyżki budyniu waniliowego 1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałów dodatkowo(...)Podpiec w 180 st. C. przez 12-15 minut. Przestudzić. Twaróg, kremówkę, białka, cukier, budyń i ekstrakt dokładnie wymieszać tylko do połączenia składników (nie ubijać). Masę przełożyć na spód, posypać jeżynami i płatkami migdałów. Piec w 150 st. C. przez 60-90 minut, aż wierzch sernika się zetnie, ale masa będzie jeszcze lekko galaretowa. Wystudzić w zamkniętym piekarniku, a następnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzejajka, cukier trzcinowy, śmietanę kremówkę i mieszam mikserem. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej, i lekko przestudzoną dodaję do sera cały czas miksując. Na końcu dodaję budyń. Masy nie wyrabiam za długo żeby sernik się nie napowietrzył. Chodzi tylko o połączenie składników. Do sera wlałam też cały sok z cytryny jaki uzyskałam. Gruszki: Gruszki obieram ze skóry, zostawiam ogonki, wycinam(...)Wstawiam sernik i piekę 20 minut, po czym zmniejszam na 130 stopni i piekę jeszcze 40 minut aż zetnie się środek. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i zostawiam do ostygnięcia w nim. Zimny wstawiam do lodówki na noc. Przed podaniem dekoruję rurkami, czekolada roztopioną, daktylami, miętą. Ciasto na bazie czekolady gorzkiej, z bananami, gruszkami, z cukrem trzcinowym, budyniem o smaku
wesoła kuchniamasa serowa 1 kg twarogu w wiaderku 2 całe jajka 4 żółtka 1/2 szklanki oleju roślinnego 3 szklanki mleka pełnotłustego 200 gram cukru dwa opakowania budyniu wanilinowego bądź śmietankowego 2 opakowania cukru wanilinowego Sernik z rosą – bezowa pianka 5 białek 150 gram cukru pudru szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z rosą – Wykonanie Przepis na Sernik
To Musisz Wiedziećniczym aksamit. W serniku oprócz wspomnianej nuty różanej znajdziecie również puszysty krem o smaku czarnej porzeczki, i niespodzianka rodem z kuchni molekularnej czyli owocowy kawior. Brzmi intrygująco?, a może skomplikowanie?- nic bardziej mylnego. Kawior przygotowany jest na bazie nektaru z czarnej porzeczki od Hortex, który ma intensywny smak i barwę, dzięki czemu nadaje niepowtarzalny smak sernikowi. Przyznam się(...)Blachę wykładamy papierem, i równomiernie wykładamy masę. 2.Ser mielimy i mieszamy z śmietanką kremówką oraz sokiem. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę. Masy łączymy. 3.Dwa budynie przesiewamy i mieszamy delikatnie szpatułką. Dodajemy wodę różaną i mieszamy do połączenia. Masę wylewamy na wcześniej przygotowany spód. Pieczemy w kąpieli wodnej przez 1 godzinę
vaniliowoczekoladowaśrednicy 26 cm Ciasto: 300 g mąki orkiszowej 200 g masła 2 łyżki śmietany 30 g cukru szczypta soli Masa serowa: 1 kg sera na sernik 150 g puree z dyni 30 g budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 100 g białej czekolady 4 łyżki cukru kokosowego lub zwykłego Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia(...)Składniki na masę powinny być w temperaturze pokojowej. Do misy miksera kolejno przełóż ser, jajka, budyń i cukier i puree z dyni. Całość miksuj do połączenia się składników. Nie miksuj zbyt długo, ponieważ niepotrzebnie napowietrza to masę serową. Gotową masę przelej na podpieczony spód. Sernik piecz ok. 80 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu zostaw
365 dni dookoła kuchniSkładniki: na biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1/4 szklanka kakao łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg serka na sernik (z wiaderka) 5 jajek 2 torebki budyniu waniliowego (po 40 g) 120 ml oleju 1 szklanka cukru na piankę: 330 ml śmietanki kremówki 2 galaretki malinowe 1,5 szklanki wrzątku na wierzch: galaretka(...)nagrzanego do 180*C i piec około 20 minut. W tym czasie przygotować masę serową: białka ubić. Żółtka osobno utrzeć z cukrem. Następnie ucierając dodawać po trochę sera, budynie i olej. Na końcu wmieszać pianę z białek. Masę serową wyłożyć na upieczony biszkopt i piec w 180*C pół godziny, następnie zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec kolejne
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniażadnego spodu, pyszny i delikatny. Ciasto jest szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne. SKŁADNIKI : 1 kg sernika wiaderkowego 200 ml śmietany 30 % 7 jajek średniej wielkości 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe bez cukru czekolada mleczna do polania(...)odkładamy na bok. Do misy robota wlewamy żółtka i wsypujemy cukry, ubijamy, następnie dodajemy ser i miksujemy. Wlewamy śmietanę, ponownie miksujemy. Wsypujemy budynie, miksujemy i na koniec dodajemy ubite białka. Delikatnie mieszamy. Sernik wlewamy do dużej tortownicy. Ciasto pieczemy jedną godzinę w temperaturze 175 % C, po 20 minutach temperaturę zmniejszamy na 160 %. Gdyby ciasto zbytnio się przypiekało
Kulinarne Fantazje Marioli