życzę Zdrowych, pogodnych i rodzinnych Świąt. Pozdrawiam Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki - u mnie Mąka Reszelska MŁYNOMAG 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mleka opakowanie herbatników kakaowych Petit Beurre CUKRY NYSKIE(...)serowej, delikatnie mieszamy. Na dno prodiża układamy warstwę herbatników, wylewamy połowę masy serowej.Wykładamy pierniki jeden obok drugiego,( pozostałe odkładamy), wylewamy resztę masy serowej. Pieczemy 60 minut. Kiedy sernik ostygnie polewamy polewą, na wierzch kru szymy pozostałe pierniki
Z Majeczką w kuchnitwarogu 3 jajka 1/2 szklanki zmiksowanych jagód 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 2 łyżki śmietany, gęstej kremówki 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli 1 galaretka jagodowa, lub żelatyna odpowiednia na około 400 ml płynu 1/2 szklanki zmiksowanych jagód Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Twaróg, żółtka, cukier, śmietanę i cukier waniliowy miksujemy na gładką masę. Dodajemy jagody, nadal miksując. Białka(...)przez około 50 minut do 1 godziny. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody, dodajemy do niej mus jagodowy. Zostawiamy do ostygnięcia, a już tężejącą wylewamy na sernik
Życie zaczyna się w kuchniprzepis na sernik na zimno z borówkami i galaretką. Idealny deser na lato, który z pewnością posmakuje każdemu. Zobaczcie sami jakie to proste! 😉 Składniki: Spód 200 g herbatników 100 g zimnego masła Masa serowa 500 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone President 25 g żelatyny 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 4 łyżki soku z cytryny Dodatki(...)minut, by masa stężała. Przygotowujemy masę serową. Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki zimnej, przegotowanej wody. Odstawiamy na 20 minut. Do miski wrzucamy twaróg sernikowy z mascarpone President, ekstrakt waniliowy, sok z cytryny oraz cukier. Całość miksujemy do połączenia składników. Żelatynę rozpuszczamy w oddzielnej miseczce z 1 szklanką gorącej, przegotowanej wody. Po wystudzeniu wlewamy ją do masy serowej i miksujemy. Gotową
Mostek w kuchniprzepis na sernik na zimno z borówkami i galaretką. Idealny deser na lato, który z pewnością posmakuje każdemu. Zobaczcie sami jakie to proste! 😉 Składniki: Spód 200 g herbatników 100 g zimnego masła Masa serowa 500 g Twarogu Sernikowego z Mascarpone President 25 g żelatyny 50 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 4 łyżki soku z cytryny Dodatki(...)minut, by masa stężała. Przygotowujemy masę serową. Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki zimnej, przegotowanej wody. Odstawiamy na 20 minut. Do miski wrzucamy twaróg sernikowy z mascarpone President, ekstrakt waniliowy, sok z cytryny oraz cukier. Całość miksujemy do połączenia składników. Żelatynę rozpuszczamy w oddzielnej miseczce z 1 szklanką gorącej, przegotowanej wody. Po wystudzeniu wlewamy ją do masy serowej i miksujemy. Gotową
Mostek w kuchniPuszyste, waniliowe serniczki jogurtowe z kolorowymi drobinkami Espumisan MAX jest wyrobem medycznym CE Święta wielkanocne to dla mnie przede wszystkim czas spędzony z rodziną przy świątecznym stole – rozmowy, chwila wyciszenia. Nie może podczas tych spotkań zabraknąć sałatki jarzynowej, wędlin, kiełbas, jajek i oczywiście słodkości, takich jak sernik czy baba drożdżowa. Nie da się ukryć(...)wzmożonym gromadzeniem się gazów w przewodzie pokarmowym. Warto mieć go pod ręką. Składniki (na 10 sztuk): 500g kremowego twarogu 1 mały jogurt naturalny (180g) 100g cukru 3 żółtka ekstrakt waniliowy (do smaku) kolorowa posypka cukrowa żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj ser, jogurt i ekstrakt waniliowy, dokładnie wymieszaj dodaj posypkę (tyle, ile uznasz za stosowne) i szybko wymieszaj
SandraFrej.comtwarogu półtłustego 1 szklanka cukru 5 jajek cukier waniliowy 4 łyżki masła 100-150 g wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego Polewa: 100 g białej czekolady 100 ml śmietanki 36 % posypka Decorada "tutti frutti" Ser zmielić na maszynce. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę, dodać miękki masło i dobrze wymieszać. Wiórki kokosowe zmielić na mąkę(...)serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik po wystudzeniu polać polewą: śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej pokruszoną czekoladę, polać ciasto i posypać posypką Decorada. Smacznego
talerz przyjemnościSzybki do przygotowania, pyszny serniczek. Polecam, zawsze wychodzi i nie opada Składniki:ciasto:2 szkl mąki1 szkl cukru2 jajka1/2 kostki margaryny1/2 łyżeczki proszku do pieczeniamasa
Z Majeczką w kuchnidoskonale nadaje się pod galaretkę. Jeśli nie liczyć czasu oczekiwania aż sernik się upiecze a potem stężeje to przygotowuje się go dość szybko i prosto. *foremka 24*24 cm Składniki: 1 kg sera sernikowego 1 szklanka cukru 5 jajek 120 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego 16 biszkoptów 400 g truskawek (mogą być mrożone) 2 opakowania galaretki truskawkowej(...)wylewałby się z ciasta. A tak to truskawki rozmrożą się w galaretce i sok się z nią wymiesza. ** świeżych truskawek nie mieszamy z galaretką, układamy je bezpośrednio na serniku i zalewamy galaretką kiedy ta zacznie mocno tężeć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaktóre możecie podejrzeć pod przepisem. ZŁOTY SERNIK NOWOROCZNY ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ Składniki: spód: 150 g herbatników 75 g masła 4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej masa serowa: 500 g sera białego 250 g serka mascarpone 3 jajka 40 g mąki pszennej sok z 1/2 pomarańczy 200 g cukier kilka kropli ekstraktu waniliowego wierzch: 200 g śmietany 30% 2 łyżki(...)miski i miksujemy krótko do połączenia w jednolita masę. Przelewamy na spód z ciastek i pieczemy w kąpieli wodnej przez 50 minut w 180 stopniach. Po tym czasie sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy. wierzch: Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody i studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem. Do ubitej śmietany dodajemy tężejącą galaretkę i skórkę pomarańczową. Masę wylewamy
Bon appetit mon amiejest cukier, a spód zwykle zrobiony jest z ciastek, albo w najlepszym razie z biszkoptu – z białej mąki i z cukrem. Fuj fuj fuj (a takie smaczne!). I… jest! Sernik czekoladowy, na czekoladowo-orzechowym spodzie :D Rozpływa się w ustach i jest pyszny! W całości z niskim ig, do tego niskowęglowodanowy :D Jeden kawałeczek i jest się pełnym (chociaż(...)gorzkiej 90% kakao (może być 70% lub czekolada domowa – najlepiej użyć czekolady bez cukru) 1,5 łyżki oleju kokosowego 3 jajka 1/3 szklanki erytrolu Stewia/ksylitol/fruktoza do smaku Opcjonalnie: ekstrakt waniliowy, likier kawowy lub czekoladowy Opcjonalnie: kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki rozpuszczone w 2 łyżkach wrzątku (dla smaku kawowego ;)) Polewa: 2 łyżki oleju kokosowego 50-60g czekolady gorzkiej
Jak gotować i nie zwariowaćpszennej 120 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 3 łyżki cukru Masa bananowa: ½ kg twarogu mielonego –może być z wiaderka ½ szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 4 jajka 2 dojrzałe banany ¾ szklanki mleka 1 budyń bananowy 2 łyżki soku z cytryny Pianka Milky Way: 250 ml śmietany kremówki+3 łyżki 3 batoniki milky way 2 łyżki(...)skórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej dodać budyń, wszystko krótko wymieszać. Nie miksować długo aby nie wtłaczać do sernika dużo powietrza –wtedy sernik może popękać a ma być równy jak stół. Tak przygotowaną masę wylać na kruchy spód, przykryć wierzch folią aluminiową wsadzić do nagrzanego do 180*c piekarnika piec
Wanilia i Kardamonpokaźną warstwą jagód i słodką kruszonką. Do tego sernika wybitnie polecam samodzielnie mielony twaróg, a nie taki z wiaderka. Wychodzi wtedy o wiele smaczniejszy. Składniki na spód i kruszonkę: 250 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 160 g masła, zimnego 95 g drobnego cukru do wypieków 10 g cukru waniliowego Masa serowa: 800 g twarogu tłustego lub półtłustego(...)nagrzanego do 180°C i podpiekać przez 15 do 18 minut – do momentu aż spód będzie złoty. Zmielony twaróg umieścić w misce, dodać do niego jajka, cukier i cukier waniliowy. Zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Gdy spód będzie podpieczony, wyjąć go z piekarnika i wylać na niego masę serową (fot.2) . Wymieszać jagody (idealnie suche
Świat CiastaSernik nowojorski z wiśniami Delikatny, aksamitny i rozpływający się w ustach sernik z pyszną śmietankowo-wiśniową polewą. Palce lizać! Sernik nowojorski jest tak pyszny i delikatny, ponieważ jest pieczony w kąpieli wodnej. W tym celu blaszkę z ciastem musimy dokładnie owinąć folią aluminiową, aby do sernika nie dostała się woda i całość umieścić w większej foremce(...)wypełnionym wodą. Składniki: Spód: 70g roztopionego masła 140g ciasteczek digestive lub innych pełnoziarnistych Masa serowa: 900g kremowego serka typu philadelphia lub zmielonego twarogu 250g cukru 16g cukru waniliowego 3 jajka 1 żółtko 3 łyżki mąki pszennej skórka otarta z połowy cytryny 2 łyżeczki soku z cytryny Dodatkowo: 200ml kwaśnej śmietany18% 2 łyżki cukru pudru pół słoika wydrylowanych wiśni
Blog z Apetytemkajmakowy z polewą a la snickers PRZEPIS{tortownica: ∅26/28cm} temperatura pieczenia sernika: 175ºC | czas pieczenia: 1h 30 min.Ciasto 1 1/4 szkl. mąki 5 dkg masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka śmietany 1 całe jajko 0,4 szkl. cukru pudru 1 mały cukier waniliowy aromat waniliowy 2 łyżki masła orzechowego Masa serowa 1 kg twarogu sernikowego(...)użyłam sera Hej!) 4 całe jajka 2 budynie śmietankowe bez cukru 2 cukry waniliowe 0,5 szkl. oleju (w równej proporcji wymieszałam olej z orzechów włoskich i olej słonecznikowy) 3/4 szkl. cukru pudru 1,5 szkl. mleka 380 g masy kajmakowej (Bakalland), 3/4 puszki (reszta na polewę) Polewa polewa kajmakowa: reszta kajmaku (1/4 puszki) 2 łyżki mleka, 1 łyżka masła
coolinarnastrefa.blogspot.comjest bardzo smaczny i kremowy, połaczony z musem jest wyjątkowo smaczny. SKŁADNIKI : 1 kg sera wiaderkowego 3 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 340 ml mleka skondensowanego, niesłodzonego 2 budynie waniliowe po 40 g bez cukru 250 g kakaowych herbatników + 50 g roztopionego masła(...)śmietany 30 % 2 cukry waniliowe 1 śmietanfix 100 g czekolady deserowej + 100 g czekolady mlecznej + 100 ml śmietany 30 % 1 łyżka z czubkiem ciemnego kakao PRZYGOTOWANIE : Herbatniki mielimy
Kulinarne Fantazje Marioli