sernik waniliowy - 5062 przepisów (strona:131/338)

Ciasto serowo - mannowe bez pieczenia 166

Ciasto serowo - mannowe bez pieczenia to ciasto, które wymyśliłam sama, z produktów, które akurat miałam dostępne w swojej kuchni. Jest to trochę połączenie dwóch bardzo popularnych

Waniliowe Improwizacje
Sernik wiedeński ze skórką cytrynową. 219

Składniki : 1,5 kg sera mielonego 50 dkg cukru pudru 25 dkg masła 18 jajek 1,5 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 3 łyżki kaszy manny

Przepisy i porady kulinarne
BARDZO PUSZYSTY SERNIK 228

wyszedł wspaniały. Znikł bardzo szybko. Polecam upiec i porównać czy wolicie tradycyjne serniki czy takie delikatne ;) SPÓD : 2 szklanki mąki 10 dag masła 0,5 szklanki cukru pudru 1 jajko płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżka gęstej śmietany MASA : 1 kg dobrze zmielonego sera 3 budynie waniliowe 330 ml śmietany 18 % do zup i sosów(...)Pieczemy w 170-180 stopni C ok. 1 godziny. Studzimy w piekarniku. POLEWA :  Czekoladę łamiemy, dodajemy olej i podgrzewamy na parze do rozpuszczenia. Polewamy zimny sernik,  możemy posypać kokosem, orzeszkami lub tak jak ja pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego :) Polecam równie pyszny i łatwy   SERNIK W KAKAOWYM CIEŚCIE

Pani na deser
Sernik kajmakowy 453

ciasto. Każda warstwa wspaniale uzupełnia pozostałe, każdy smak idealnie współgra z innymi. Gratulacje Lisko!! Oryginał można zobaczyć tu. Polecam wielbicielom serników i tym, którzy do serników się dopiero przekonują.Sernik kajmakowy:Spód:50 g orzeszków solonych 80 g ciastek kruchych np. herbatników30 g masła1 łyżka cukru Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.Składniki spodu zmielić w malakserze (niekoniecznie(...)utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać połowę kajmaku i utrzeć na gładką masę, następnie dodawać jajka i po łyżce sera i mąkę. Dobrze zmiksować.Masę przełożyć na podpieczony spód, wyrównać wierzch i wstawić do piekarnika, zmniejszając temperaturę do 180 st C. Piec 60-70 minut. Po 30 minutach należy sprawdzić stopień upieczenia - gdyby sernik za bardzo się rumienił

Z butelką mleczka w tle
Waniliowy sernik light - Thermomix TM5 297

Składniki: 1 kg sera twarogowego już zmielonego 6% tłuszczu 1/2 szklanki jogurtu greckiego (ważne by był bardzo gęsty) 3 jajka aromat waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać do temperatury 160 °C (piekłam z opcją góra i dół z termoobiegiem). Wszystkie składniki masy serowej przełożyć do naczynia miksującego thermomixa(...)połowy wodą (tzw. pieczenie w kąpieli wodnej). Piec 60 minut, aż masa wyraźnie się zetnie i przy poruszeniu tortownicą będzie lekko drżeć tylko środek sernika. Wystudzić w piekarniku.  Potem dobrze jest trzymać sernik przez kilka godzin w lodówce. Udekorować wedle uznania.  Smacznego

ClauditteMissCooking
SERNIK SMERF | rita creative 178

borówkami amerykańskimi. Cóż mogę powiedzieć... po prostu niebo w gębie!!!! (piankowy sernik na zimno z borówkami) Jak wykonać taki smerfny serniczek możecie zobaczyć w  filmiku Zapraszam do oglądania. SKŁADNIKI: Masa serowa: 3 łyżki żelatyny + 1/2 szkl. gorącej wody 1 kg. sera z wiaderka 1 serek waniliowy (125 gr) 6 łyżek cukru granatowy barwnik spożywczy Krem: 1,5 łyzki(...)zostawiamy do ostudzenia. galaretki rozpuszczamy tak jak to zalecił producent na opakowaniu i zostawiamy do ostudzenia. do misy miksera przekładamy ser z wiaderka o temperaturze pokojowej, 1 serek waniliowy, 6 łyżek cukru, ostudzoną żelatynę, troszkę barwnika niebieskiego (to już od Was zależy jak intesywny kolor chcecie otrzymać) i mieszamy aż barwnik dobrze się rozpuści. na blachę wyłożoną biszkoptami i delicjami

Rita creative
SERNIK SMERF | rita food channel 193

borówkami amerykańskimi. Cóż mogę powiedzieć... po prostu niebo w gębie!!!! (piankowy sernik na zimno z borówkami) Jak wykonać taki smerfny serniczek możecie zobaczyć w  filmiku Zapraszam do oglądania. SKŁADNIKI: Masa serowa: 3 łyżki żelatyny + 1/2 szkl. gorącej wody 1 kg. sera z wiaderka 1 serek waniliowy (125 gr) 6 łyżek cukru granatowy barwnik spożywczy Krem: 1,5 łyzki(...)zostawiamy do ostudzenia. galaretki rozpuszczamy tak jak to zalecił producent na opakowaniu i zostawiamy do ostudzenia. do misy miksera przekładamy ser z wiaderka o temperaturze pokojowej, 1 serek waniliowy, 6 łyżek cukru, ostudzoną żelatynę, troszkę barwnika niebieskiego (to już od Was zależy jak intesywny kolor chcecie otrzymać) i mieszamy aż barwnik dobrze się rozpuści. na blachę wyłożoną biszkoptami i delicjami

RITA food channel
Sernik jak puch z pastą orzechową na herbatnikowym spodzie 181

waniliowy 50 g miękkiego masła 2 budynie waniliowe 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej 1 kopiasta łyżka pasty orzechowej RadixBis   1 wagonik herbatników petit burre Cukry Nyskie   2 galaretki truskawkowe + 700 ml przegotowanej wody blaszka tradycyjna duża Wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w przegotowanej wodzie i odstawiamy do zastygnięcia, następnie kroimy je w drobną kosteczkę. Żółtka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym(...)białek i ubitą śmietanę delikatnie mieszając łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy herbatniki.Przelewamy ser i równomiernie go rozprowadzamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni pieczemy sernik około 75 minut na złoty kolor. Zaznaczam jednak że każdy piekarnik piecze inaczej i ten czas pieczenia musicie jednak kontrolować. Następnie wyłączamy piekarnik i studzimy sernik przy otwartych drzwiczkach

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik krakowski 400

to zapraszam po więcej inspiracji pod tym linkiem – serniki. Sernik krakowski /blaszka 20×30 cm inspiracja Kwestia smaku Ciasto kruche 350 g mąki pszennej 1 jajko 2 zółtka 170 g masła 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy szczypta soli Masa serowa 1 kg tłustego zmielonego twarogu 250 g masła(...)piekarnika nagrzanego do 180 st. (góra i dół bez termoobiegu). Piec około godzinki na złoty kolor. Lukier : cukier puder utrzeć z gorącym sokiem cytrynowym i posmarować wystudzone ciasto (pominęłam). Sernik krakowski By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł Sernik krakowski pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Dyniowy sernik z sosem toffi 220

puree oraz pomarańczowej skórki tworzą coś niebywale perfekcyjnego w smaku. Będzie to doskonały poczęstunek podczas rodzinnych spotkań, a amatorów znajdzie zarówno wśród małych, jak i dużych łasuchów. Pomysł na sernik zaczerpnęłam z bloga „Moje Wypieki” (tam w postaci dyniowych mini serniczków). Zrobiłam go jednak w formie jednego, dużego wypieku, a spód tworzą u mnie pokruszone kakaowe ciasteczka z dodatkiem(...)misce umieszczamy twaróg, śmietankę, jajko, cukier, puree z dyni, waniliowy budyń oraz skórkę pomarańczową. Miksujemy krótko, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy (tylko do połączenia składników). Gotową masę wylewamy na schłodzony spód. Wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Pieczemy ok. 60-70 minut. Upieczony sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Studzimy go na kratce

MyCookBook.pl
Sernik lekki jak chmurka 1982

puszystą strukturę. Bardzo zachęcam do upieczenia;) Składniki: 500g twarogu półtłustego 250g mascarpone 4 jajka 2/3 szklanki cukru (jeśli wolicie słodsze ciasta, można dać 3/4) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 op. budyniu waniliowego 1 płaska łyżka mąki ok 150g herbatników na spód (można pominąć) Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Twaróg zmielić dwukrotnie albo przetrzeć przez sito. Oddzielić żółtka od białek(...)Dodać ekstrakt, budyń i mąkę, zmiksować. W 3 turach dodawać pianę z białek za każdym razem delikatnie mieszając. Formę* (13x25cm) wyłożyć papierem, na dno ułożyć warstwę herbatników (można upiec sernik bez spodu, od razu wylewając na papier masę serową). Na herbatniki przelać masę serową. Formę z ciastem wstawić do większej formy, do której wlać gorąca wodę. Wstawić do nagrzanego

Obiad gotowy
Kremowy sernik z pianką owocową 111

Sernik z pianką owocową Kremowy, efektowny i przepyszny sernik z delikatną pianką owocową. Ciasto palce lizać!       Składniki: ok 200g herbatników 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru (każdy po 40g) Pianka owocowa: 700g świeżych lub mrożonych owoców(...)pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku.Sernik po upieczeniu zawsze opada. Aby sernik był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki, wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał taką samą wysokość w każdym miejscu. Robimy to zaraz po skończeniu pieczenia

Blog z Apetytem
Sernik kokosowy na migdałowym spodzie 127

sernikowy z mascarpone President, mleczko kokosowe, ekstrakt waniliowy oraz cukier. Całość miksujemy chwilę, następnie dodajemy po jednym jajku miksując do połączenia składników przed dodaniem kolejnego. Gotową masę przelewamy do drugiej miski przez drobne sitko, by pozbyć się grudek. Wystudzoną tortownicę owijamy folią aluminiową i wkładamy do większej blaszki. By zapobiec pękaniu sernika będziemy go piec w kąpieli wodnej, dlatego(...)zalać tortownicy). Masę serową wylewamy na migdałowy spód i pieczemy przez ok. 90 minut lub do momentu, w którym wykałaczka włożona w środek sernika wyjdzie prawie sucha. Następnie studzimy nasz sernik w wyłączonym piekarniku przez ok. 30 minut. Po tym czasie przekładamy sernik do lodówki na przynajmniej 4 godziny. Na suchej patelni prażymy nasze chipsy kokosowe

Mostek w kuchni
Sernik kokosowy na migdałowym spodzie 150

sernikowy z mascarpone President, mleczko kokosowe, ekstrakt waniliowy oraz cukier. Całość miksujemy chwilę, następnie dodajemy po jednym jajku miksując do połączenia składników przed dodaniem kolejnego. Gotową masę przelewamy do drugiej miski przez drobne sitko, by pozbyć się grudek. Wystudzoną tortownicę owijamy folią aluminiową i wkładamy do większej blaszki. By zapobiec pękaniu sernika będziemy go piec w kąpieli wodnej, dlatego(...)zalać tortownicy). Masę serową wylewamy na migdałowy spód i pieczemy przez ok. 90 minut lub do momentu, w którym wykałaczka włożona w środek sernika wyjdzie prawie sucha. Następnie studzimy nasz sernik w wyłączonym piekarniku przez ok. 30 minut. Po tym czasie przekładamy sernik do lodówki na przynajmniej 4 godziny. Na suchej patelni prażymy nasze chipsy kokosowe

Mostek w kuchni