sernik bez jajek i mąki pszennej. Jest słodki, lepki pierwszego dnia, następnego zaś zwarty i kremowy.. bardzo smaczny! Czas przygotowywania: 10 minut Czas pieczenia: 90 minut Ilość porcji: sernik na 10 osób (średnica
AniaGotuje.pldodaje mu dodatkowego atutu. Muszę również dodać , że spód składa się z pysznego ciasta kruchego. Bardzo polecam go upiec z okazji zbliżających się świąt. Kto lubi blok czekoladowy temu sernik będzie smakował szczególnie , bo , że smakuje podobnie stwierdziła zgodnie cała moja rodzinka :) Wymiary tortownicy : średnica 26 cmCzas pieczenia : ok. 60 minutTemp. pieczenia : 170 C źródło : czasopismo(...)dobrze wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki i wyłożyć nim tortownicę. Na ciasto wylać masę serowo-czekoladową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C i piec ok. 60 minut. Po wystudzeniu sernika wstawiamy do lodówki. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Słodkości i nie tylkoubitą śmietanę delikatnie mieszając łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy herbatniki.Przelewamy ser i równomiernie go rozprowadzamy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni pieczemy sernik około 75 minut na złoty kolor. Zaznaczam jednak że każdy piekarnik piecze inaczej i ten czas pieczenia musicie jednak kontrolować. Następnie wyłączamy piekarnik i studzimy sernik przy otwartych drzwiczkach. Zimny sernik
Sama słodycz i szczypta chililodówki do dalszego chłodzenia min. kilka godzin.4. Listki bazylii i mięty zblanszować: wrzucić do gorącej wodę na 2 minuty, przełożyć łyżką cedzakową do zimnej wody z lodem. Odsączyć, dodać pozostałe składniki sosu (zostawić pół porcji pistacji do dekoracji), zmiksować blenderem.5.Zimny sernik posmarować bardzo cienką warstwą masła migdałowego, posypać posiekanymi pistacji, schłodzić. Podawać z sosem miętowo-bazyliowym
SzczyptaSmaQziemniaczaną. Na koniec miksowania dodaję mus z jagód. Tak przygotowaną masę serową przekładam na podpieczony spód. Sernik umieszczam w piekarniku i piekę przez 75 minut, następnie studzę przy uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik umieszczam w lodówce i chłodzę kilka godzin a najlepiej całą noc. Sok z jagód, masło, cukier i jajka roztrzepuję i podgrzewam na wolnym ogniu przez(...)kilkanaście minut cały czas mieszając. Krem po tym czasie powinien znacznie zgęstnieć. Gotowy krem studzę do temperatury pokojowej i smaruję nim wierzch ciasta. Sernik dekoruję świeżymi borówkami i jagodami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajaserowo-czekoladowej. W moje slady zaraz poszla moja Coreczka :) Sernik zapowiadal sie wspaniale.Niestety w tym wyjatkowym dniu, kiedy zebrala sie Rodzina i kiedy wszyscy zajadali sie "moim" cudnym sernikiem, ja biedna sie rozchorowalam i juz nie bylo mi dane rozkoszowac sie jego smakiem. Zamiast tego lezalam sobie w lozeczku nie wiedzac o bozym swiecie. Ot taki los...Jednak(...)rozpuszczona i wystudzona czekolade, na koncu dodajemy ubite jajka. Dobrze mieszamy na kremowa mase.Gotowa mase wykladamy na spod.Forme stawiamy na blache i pieczemy 50-60 minut w temperaturze 160°C.Gotowy sernik studzimy poczatkowo w zamknietym piekarniku, potem w otwartym, az w koncu mozemy go wyciagnac.Chlodzimy w lodowce, najlepiej cala noc.Sernik podajemy z kwasnymi owocami. Ja podalam z mrozonymi malinami.Moja
Przysmaki Karolkiprzemian masę jasną i ciemną. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra dół, sernik piec około 50 minut, następnie na termoobiegu na 150C piec z 10 minut, zostawić odchylone drzwi piekarnika na 30 minut, formę wyjąc i wystudzić najlepiej całą noc. Sernik wyjąć z tortownicy, usunąć papier do pieczenia (sernik jest po upieczeniu jest bardzo równy bez opadania
W Mojej Kuchni Lubiędać papier do pieczenia i wsunąć do formy, w każdej rozsypać biszkopty, wlać prawie do pełna masę serową, piekarnik elektryczny nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, serniki piec 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach wystudzić serniki, talerzem nakryć formę, odwrócić, i wyciągać boczną formę, potem zdjąć spód i usunąć papier POLEWA: czekolada toffi
W Mojej Kuchni Lubięwystarczy. Śnieżki ubijamy mikserem z zimnym mlekiem na sztywno, następnie dodajemy cały ser i cukier, dalej ubijając wlewamy galaretki i żelatynę. Masę serową wylewamy na ciastka. Sernik odkładamy na 10 minut do lodówki aż masa troszkę stężeje. Następnie sernik wyciągamy i rozkładamy na wierzchu resztę herbatników. Ciasto chłodzony 2-3 godziny. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy
Kulinarne Fantazje Mariolitortownicy o średnicy 22 cm. Na serze układamy połówki śliwek. Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy pierwsze 15 minut w temperaturze 200 stopni, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Przed podaniem wystudzony sernik posypujemy cukrem pudrem.Smacznego
Salonik smakówSernik z wiejskiego twrogu Sernik to ciasto wyborne, a jeżeli do wypieku użyjemy świeżego wiejskiego twarogu to taki deser nie będzie miał sobie równych. składniki 1,3 kg dobrego sera twarogowego ( najlepiej domowego) 1,5 szklanki cukru 8 jaj 1/2 szklanki słodkiej śmietany 3 łyżki mąki ziemniaczanej ( i trochę do obsypania rodzynek) 2/3 kostki(...)całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. W tej temperaturze pieczemy ciasto przez pierwsze 40 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy sernik przez dalsze 50 minut. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem stopień wypieczenia. Upieczone ciasto całkowicie studzimy, a następnie dzielimy na porcje i podajemy
Miód i pieprzsernik jest w dwóch foremkach, jedna jest na poczęstunek "na wynos" a druga dla nas w domu piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, serniki piec około 50 minut, następnie na 150 C, termoobieg z 10 minut, zostawić do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach, najlepiej na całą noc - sernik sezamkowy jest cudownie aksamitny, delikatny
W Mojej Kuchni LubięChociaż ten sernik piecze się bardzo długo, to efekt jest wart czekania. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory upiekłam. Składniki: Na masę: 60 dag sera z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego, 25 dag serka mascarpone, 5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyniu, 2 łyżki mąki pszennej, ½ cukru waniliowego, 1/3 szklanki śmietany kremówki(...)minut. Na podpieczony spód wyłożyć masę serową, wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 175 stopni przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 125 stopni i piec 90 minut. Pod koniec tego czasu przygotować polewę do zapieczenia. Kawę rozpuścić we wrzątku i wystudzić. Obydwie śmietany i cukier puder dokładnie zmiksować. Dodać rozpuszczoną i przestudzoną kawę – wymieszać. Sernik
Nie tylko w kuchniSkładniki: SERNIK: cukier 1 szklanka, aromat waniliowy 2 krople, jajka 6 sztuk, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, gruszki 3 sztuki CIASTO: mąka tortowa 1 szklanka, herbatniki 150 gram, masło lub margaryna 150 gram, cukier 1/2 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki MASA: gruszki 4 sztuki, tortenguss rote 2 opakowania forma 30x25, wyłożona papierem(...)długiego ucierania, wsypać pokrojone w kostkę gruszki i łyżką wymieszać sernik wylać na ciasto i piec w nagrzanym elektrycznym piekarniku na 190 C około 60 minut, do suchego patyczka, sernik wystudzić w blaszce tortenguss rot wymieszać w 400 ml zimnej wody (w tym 150 ml soku wiśniowego i 250 wody), zagotować do zagęszczenia mieszając, wystudzić trochę, gruszki pokrojone
W Mojej Kuchni Lubię