sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:51/501)

Miętowy sernik z pianką 214

Wylewam masą serową. Do piekarnika wstawiam miskę z wodą gorąca, nagrzewam go do 180 stopni termoobieg. Wstawiam sernik i piekę 10 minut, zmniejszam na 130 stopni i piekę jeszcze 50 minut. Para z wody spowoduje że sernik będzie wilgotny.Wyłączam piekarnik uchylam drzwiczki i zostawiam do ostygnięcia. pianka miętowa: Galaretkę kroję na kawałki, przekładam do rondelka, dodaję śmietanę

wesoła kuchnia
Sernik z musem jeżynowo jogurtowym 200

blachę wypełnioną wrzątkiem na wys ok 2 cm.  do tej wody wstawiamy tortownicę z sernikiem ,zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy w kąpieli wodnej 90 minut . Po upieczeniu sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Robimy mus , dwie galaretki rozrabiamy z 250 ml wrzątku i dostawiamy do ostygnięcia. Jeżyny miksujemy i przecieramy przez sitko , łączymy jogurt ,przetarte jeżyny

Wypieki Rene
Delikatny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą 156

połączenie składników. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy (24 cm). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Sernik pieczemy około 45 minut. Po tym czasie zostawiamy nasz sernik jeszcze chwilę w uchylonym piekarniku. Następnie odstawiamy do przestygnięcia. Gdy sernik całkowicie ostygnie zdejmujemy obręcz i zdobimy wierzch ciasta. Polecam

Słodkie okruszki
Pyszny sernik z rodzynkami i czekoladową polewą z migdałowymi płatkami 186

połączenie składników. Masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i dokładnie obsypanej kaszą manną tortownicy (24 cm). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Sernik pieczemy około 45 minut. Po tym czasie zostawiamy nasz sernik jeszcze chwilę w uchylonym piekarniku. Następnie odstawiamy do przestygnięcia. Gdy sernik całkowicie ostygnie zdejmujemy obręcz i zdobimy wierzch ciasta. Polecam

Słodkie okruszki
Sernik 136

serową. Wygładzamy łyżką, sernik wkładamy do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Po włożeniu ciasta, zwiększamy temperaturę pieczenia do 180 stopni. Nie otwieramy piekarnika w trakcie pieczenia! Sernik pieczemy 50 minut, wyłączamy piekarnik i zostawiamy ciasto do całkowitego ostygnięcia w piekarniku. Artykuł Sernik pochodzi z serwisu NiePieprz

NiePieprz.pl
Sernik potrójnie czekoladowy 380

Tortownicę zabezpieczyć folią aluminiową (by nie wyciekał z niej tłuszcz). Sernik włożyć do pieca na 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po 15 minutach obniżyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze godzinę i 15 minut (75minut).  Po upieczeniu sernik studzić przy uchylonych drzwiach piekarnika (nie wyciągać go z piekarnika). Gdy będzie wystudzony włożyć do lodówki - najlepiej

Mania Wypiekania
Sernik chałwowy 155

stopni C, nad blachą z wodą umieścić sernik i piec w tej temperaturze 1 godzinę. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić jeszcze sernik na ok 15 minut, potem wyjąć. Po wystudzeniu wstawić sernik do lodówki na ok 12 godzin. Po tym czasie przygotować polewę: Chałwę bardzo dobrze rozkruszyć, dodać do śmietany kremówki. Całość podgrzać

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto na niedzielę 275

mieszankę przekładamy na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Za pomocą miksera ubijamy serki z cukrem, jajkami i skórką oraz sokiem z cytryny. Masę serową przekładamy na tortownicę. Sernik pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180°C. Aby sernik pozostał biały w trakcie pieczenia przykrywamy go folią aluminiową. Upieczone ciasto pozostawiamy do wystygnięcia. W tym czasie przygotowujemy galaretkę według

Przysmaki Karolki
Sernik cytrynowy z lemon curd 388

Dodaj cukier i miksuj około 1 minuty. Wbij po 1 jajku, krótko miksując po każdym dodanym. Teraz dodaj mąkę, skórkę z cytryn, esencję waniliową oraz ziarenka z laski wanilii. Całość miksuj około 1 minuty. Gotową masę przelej do formy i wstaw do piekarnika na środkową półkę. Piecz około 60 minut do momentu, aż masa będzie ścięta(...)wierzchu. Po upieczeniu wyłącz piekarnik i studź sernik jeszcze około 10-15 minut w zamkniętym piekarniku.Dopiero teraz gotowy sernik wyciągnij z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Rozprowadź lemon curd na wierzchu sernika i wstaw na cala noc do lodówki do schłodzenia i zastygnięcia. Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
pyszny pieczony sernik na jogurcie greckim z cytrynową nutą bez tłuszczu... 154

jogurtowy wystudzić w chłodnym miejscu, najlepiej całą noc suszoną żurawinę zalać ciepłą wodą na 10 minut i na sitku dobrze odsączyć, na serniku położyć żurawinę, zalać tężejącą galaretką rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki na kilka godzin - sernik jogurtowy obłędnie smakuje i szybko znika z talerza.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z kajmakiem na idealne zakończenie roku 111

używamy sera z wiaderka, wybierzmy ten o zwartej konsystencji. Wszystkie składniki masy serowej muszą mieć pokojową temp., dlatego wyciągnijmy je z lodówki na 1-2 godziny przed przygotowaniem ciasta. Sernik z kajmakiem Składniki na spód: 200 g herbatników typ ciasteczek zbożowych 80 g miękkiego masła Składniki na warstwę serową: 1 kg zmielonego twarogu lub sera z wiaderka(...)godz. 15 minut do 1,5 godziny (ja piekłam swój sernik dokładnie 1 godzinę 22 minuty, do momentu, aż środek ciasta przestał być płynny). Na czas pieczenia sernika na spodzie piekarnika umieszczamy duże naczynie żaroodporne z gorącą wodą – sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. po upieczeniu ciasta, uchylamy lekko drzwiczki piekarnika, pozostawiając nasz sernik w piekarniku najlepiej

KulinarneImpresje.pl
Sernik z kajmakiem na idealne zakończenie roku 112

używamy sera z wiaderka, wybierzmy ten o zwartej konsystencji. Wszystkie składniki masy serowej muszą mieć pokojową temp., dlatego wyciągnijmy je z lodówki na 1-2 godziny przed przygotowaniem ciasta. Sernik z kajmakiem Składniki na spód: 200 g herbatników typ ciasteczek zbożowych 80 g miękkiego masła Składniki na warstwę serową: 1 kg zmielonego twarogu lub sera z wiaderka(...)godz. 15 minut do 1,5 godziny (ja piekłam swój sernik dokładnie 1 godzinę 22 minuty, do momentu, aż środek ciasta przestał być płynny). Na czas pieczenia sernika na spodzie piekarnika umieszczamy duże naczynie żaroodporne z gorącą wodą – sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. po upieczeniu ciasta, uchylamy lekko drzwiczki piekarnika, pozostawiając nasz sernik w piekarniku najlepiej

KulinarneImpresje.pl
Sernik puszysty (lekki jak chmurka) 231

będzie parować i nie trzeba jej dolewać!  **sernik należy piec w temperaturze 165ºC , aż do zarumienienia  wierzchu ciasta (mi to zajęło 105 minut - piekarnik gazowy). W oryginalnym przepisie sernik był pieczony w 170 ºC  przez 70 minut, jednak w moim przypadku musiałam wydłużyć czas pieczenia ze względu na użyty twaróg (lekko rzadki). Uprzedzając

Ugotować
Sernik Jeżynowy - pieczony! 166

serową wlałam do tortownicy na spód ciasteczkowy. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piekłam przez około 60 minut. Każdy piekarnik jest inny i możecie pieczenie przedłużyć do 75 minut. Wierzch ma być sprężysty. Po tym czasie na upieczony sernik wylałam polewę śmietanową, wyrównałam i piekłam jeszcze 10 minut. Potem wyłączyłam piekarnik i studziłam sernik w piekarniku

Blondynka Gotuje
Sernik Jagodowy - pieczony! 552

serową wlałam do tortownicy na spód ciasteczkowy. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piekłam przez około 60 minut. Każdy piekarnik jest inny i możecie pieczenie przedłużyć do 75 minut. Wierzch ma być sprężysty. Po tym czasie na upieczony sernik wylałam polewę śmietanową, wyrównałam i piekłam jeszcze 10 minut. Potem wyłączyłam piekarnik i studziłam sernik w piekarniku

Blondynka Gotuje
SERNIK z czekoladą i bananami 118

SERNIK z czekoladą i bananami – Nowy wspaniały sernik w Małej Cukierence. Jest bardzo smaczny, kremowy, waniliowy, dobrze smakuje połączenie czekolady z bananami. Spód jest z uprażonymi orzechami włoskimi. Sernik wygląda wspaniale i jest prosty w przygotowaniu. Podczas pieczenia mało rośnie. Polecam! (inspiracja z książki Yotama Ottolenghi „Słodko”, przepis bardzo zmodyfikowany). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka(...)papkę i dodać do roztopionej czekolady, wymieszać. 10. Gotowy ganache bananowy równomiernie rozprowadzić po wierzchu sernika i przy pomocy noża zrobić marmurkowy wzór, patrz FILM . 11. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160C na funkcji góra – dół przez około 65 minut (jeśli środek sernika będzie ciągle wyglądał na wilgotny nie należy się przejmować i tak się zetnie

Mała Cukierenka
pysznie puszysty sernik na kakaowym kruchym spodzie... 168

miski i mikserem zmiksować z 3 minuty na dużych obrotach tortownica 24 cm wyłożona papierem do pieczenia, dno wylepić większą częścią ciasta (odrywam kawałki i wylepiam palcami), masę sernikową wylać na ciasto z mniejszej części odrywać kawałeczki, płaskie kulki kłaść na wierzchu sernika piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z bezą i brzoskwiniami 126

blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Rozsmarowujemy masę serową, na wierzchu układamy pokrojone brzoskwinie i lekko je wciskamy. Pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejszamy do 160 stopni i pieczemy jeszcze 20 minut. Rada: Nad sernikiem do piekarnika wkładamy pustą brytfannę - zapobiegnie ewentualnemu przypaleniu. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy stopniowo cukier. Ubijamy razem do uzyskania lśniącej(...)masy (i całkowitego rozpuszczenia cukru). Masę wykładamy na upieczony sernik w sposób nierównomierny-tworząc górki i dołki, zapiekamy jeszcze około 20-25 minut (do zrumienienia bezy). Studzimy w otwartym piekarniku. Przepis dołączam do akcji Imieniny u cioci

Kolorowy Przepisownik