sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:28/501)

Sernik snickers 133

Całość miksuj tylko do połączenia składników Wyjmij tortownicę z lodówki i wylej masę na wcześniej przygotowany spód. Wyrównaj za pomocą łyżki. Wstaw tortownicę do nagrzanego piekarnika i piecz sernik 60 minut w temperaturze 160 stopni C (góra dół, bez termoobiegu). Wyjmij sernik z piekarnika i studź do momentu otrzymania temperatury pokojowej. Pozostałą część kajmaku (250 g) włóż

Przepisy na widelcu
Jesienny sernik na jogurtach greckich z pigwami 142

godzinę. Po upieczeniu, wyłączyć piekarni, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik w środku na kwadrans. Wyłożyć sernik w formie na kartkę do pieczenia. Po odczekaniu ok. 30 minut wyjąć sernik z formy. Odstawić do całkowitego ostygnięcia

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik wiśniowy z bezami 175

połączyć składniki. 4. Masę serową wylać na przygotowany spód. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec 15 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 150 stopni C i piec jeszcze 90 minut. Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku, do ostygnięcia. 5. Czekoladę połamać  i przełożyć ją do plastikowej miski. Miskę ustawić na garnku

kolorowotorcikowo
Malinowe szczęście zimową porą 126

patyczek lub wykałaczkę i robimy kilka ósemek. W ten sposób otrzymamy ładny wzór na powierzchni ciasta. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 150◦C ok. 75 minut (gdyby sernik zbyt mocno podpiekał się od góry, można przykryć go folią aluminiową lub papierem do pieczenia). Studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach, następnie chłodzimy przez kilka godzin w lodówce

KulinarneImpresje.pl
Sernik z orzechowym spodem 113

wanilią. Miksujemy krótko, aby masa nie nabrała zbyt dużo powietrza. Wylewamy ją na warstwę orzechową. Sernik pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni C przez 60 minut. Wystudzony sernik przyozdabiamy połówkami orzechów i posypujemy cukrem pudrem. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Sernik jagodowy z białą czekoladą 135

szpatułką - nie miksować. Masę serową wylać na przygotowany spód. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, piec 15 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 150 stopni C i piec jeszcze 90 minut. Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku, do ostygnięcia. 3 . Przygotować frużelinę ( jeśli nie lubicie lub nie chcecie - ten etap można pominąć - sernik

kolorowotorcikowo
Sernik cytrynowy z rabarbarem 212

żeby na wierzchu zrobił się marmurkowy wzorek ( patrz FILM ). 8. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 10 minut w temperaturze 200oC, następnie zmniejszyć temperaturę do 150oC i piec jeszcze przez około 60-65 minut. 9.Po upieczeniu zostawić sernik do ostygnięcia w piekarniku przez około 15 minut. Po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i studzić jeszcze przez około(...)minut. Następnie wyciągnąć go z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia. 10. Ostygnięty sernik wstawić do lodówki na parę godzin. Przed podaniem posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią. Przechowywać w lodówce. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
sernik cytrynowy z lemon curd 220

pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia (tylko spód). wyłożyć masą ciasteczkową, wyrównać. Schłodzić przez 30 minut w lodówce. Składniki na masę serową: 1,5 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie- ja używam "kiełbasek"   1szklanka śmietany kremówki 36%   ja do sernika daje zawsze cukier puder na 500g- 1 szkl. cukru pudru czyli tutaj 3 szklanki cukru pudru(...)sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół. Wyjąć formę z lodówki, masę serową wylać na schłodzony spód z ciastek. Piec w temperaturze 150ºC przez około 90 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez około 12 godzin.  Składniki na lemon curd:   90g masła

Kubki smaku
Sernik szachownica 191

czekoladową lub tak jak ja- oprószyć cukrem pudrem. Mam nadzieję, że i Wam zasmakuje i gościć będzie w Waszych domach nie tylko od święta. Bardzo polecam!  Ps. Sernik robiłam z połowy porcji, dlatego na zdjęciu obrazującym paski ciasta jest ich tak mało, bo aż 8 :) Korzystając z całego przepisu wyjdzie ich około 20.     Składniki(...)masą, wyrównując powierzchnie. W taki sposób, po upieczeniu otrzymamy sernik szachownica :)     Sernik wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec przez ok. 45-50 minut, aż sernik będzie ścięty i lekko się zarumieni. Po tym czasie wyjąć i pozostawić do przestudzenia. Następnie włożyć do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Schłodzony oprószyć cukrem

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik waniliowy 166

około 2 minuty, zeskrobując szpatułką masę z boków miski w razie konieczności. Dodajemy po jednym jajku, miksując na średnich obrotach przez około 30 sekund po każdym dodanym jajku. Dodajemy śmietankę, wanilię i miksujemy na średnich obrotach do połączenia się składników (około pół minuty). Masę przelewamy do przygotowanej formy, wstawiamy do środkowej części piekarnika i pieczemy przez 15 minut. Następnie zmniejszamy(...)zetnie (środek może pozostać nieco luźniejszy). Sernik wyjmujemy z piekarnika i rozprowadzamy na nim kwaśną śmietanę wymieszaną z cukrem. Wstawiamy z powrotem do piekarnika na kolejne 15 minut. Gotowy sernik zostawiamy w wyłączonym piekarniku, z lekko uchylonymi drzwiczkami. Gdy będzie całkowicie wystudzony, zdejmujemy obręcz i wstawiamy do lodówki na całą noc, bez przykrycia. Przed podaniem dekorujemy solonym karmelem

Smakowity Blog Kulinarny
Błyskawiczny sernik waniliowy w domowej polewie czekoladowej. To się musi udać! ;) 128

wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką blaszce układamy biszkopty lub herbatniki. Wykładamy masę serową. Wyrównujemy. Pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 170-175 stopni przez 60-70 minut (to już zależy od piekarnika). Sernik studzimy nie wyciągając z pieca, więc warto piec go kilka minut krócej(...)dojdzie. Kiedy ostygnie przygotowujemy polewę. Zapraszam po przepis Polany sernik dekorujemy wedle uznania i wstawiamy do lodówki na ok godzinkę. Pyszności gotowe. Przygotowanie sernika zajmuje ok 20 minut. Wystarczy go upiec i po wystudzeniu pyszny deser gotowy. Także bez polewy będzie doskonale smakował - np podany z ulubioną konfiturą owocową. Przepis ten zmiksowałam z dwóch receptur, które znajdziecie w: Kulinarnym

Kuchnia po mojemu
Sernik w kartkę "szachownica" 116

składniki się połączą i powstanie jednolita masa. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st.C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladowe ciasto przelać do blaszki, wyrównać szpatułką. Piec przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego wystudzenia. Masa serowa:  Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Miękkie masło utrzeć z cukrem do puszystości. Następnie dodać(...)Wierzch również wysmarować masą, wyrównując powierzchnie. W taki sposób, po upieczeniu otrzymamy sernik szachownica.  Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec przez ok. 45-50 minut, aż sernik będzie ścięty i lekko się zarumieni. Po tym czasie wyjąć i pozostawić do przestudzenia. Następnie włożyć do lodówki na kilka godzin. Schłodzony oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą

W kuchni bez szafek
Sernik z solonymi orzeszkami 138

masy kajmakowej i solonych orzeszków, to bardzo smakowite połączenie. Powiem Wam tylko tyle: koniecznie musicie go upiec. Serdecznie zapraszam i polecam. Sernik z solonymi orzeszkami Czas wykonania: 180 minut Składniki: Spód 200 g herbatników 5 łyżek masła orzechowego 2 łyżki kakao Masa serowa 700 g sera białego mielonego 250 g mascarpone 4 jajka 200 g śmietany(...)koniec wsypujemy budyń i mąkę pszenną. Mieszamy, przelewamy do tortownicy. Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut, po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 110 stopni i pieczemy 120 minut. Po upieczeniu sernik studzimy stopniowo delikatnie uchylając drzwiczki piekarnika. Gdy będzie letni wyjmujemy go z piekarnika i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Orzeszki wsypujemy na suchą

Kulinarne przygody Gatity
Wybuchowy sernik 162

przygotowany wcześniej spód biszkoptowy i pieczemy ok 100 minut w temp. 160 st C. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i nie wyciągamy sernika przez ok 30 minut.  4. Jeszcze ciepły sernik polewamy rozpuszczoną z dodatkiem mleka białą czekoladą i posypujemy resztą owoców granatu.  Ps. Owoce granatu najlepiej gdy są pełne i osuszone. Starajmy się wyjąć je delikatnie

Kuchnia w czekoladzie
Urodzinowa pora i Sernik makowy czyli Slodki Czwartek odc.78 153

szklanki cukru (opcjonalnie) 1 łyżka skrobi ziemniaczanej (opcjonalnie) Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej Ser ucieramy z cukrem (ok 5 minut), dodajemy sok z cytryny i miksując na niskich obrotach dodajemy pojedynczo jajka – po każdym krótko miksujemy. Sernika nie powinno się zbyt długo miksować by nie opadł z powodu zbytniego napowietrzenia. Jeśli masa serowa jest za rzadka dodajemy wówczas(...)wypełnione wrzątkiem. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 st.C i pieczemy ok 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temp. do 130 st.C i pieczemy dalsze 70-90 minut. Zostawiamy sernik w piekarniku do ostygnięcia. Następnie przenosimy do lodówki. Powinien się chłodzić min 4 godziny. Wierzch sernika możemy posypać cukrem pudrem, ja ozdobiłam go wiórkami czekolady i skórka cytrynową

Dzieje kuchennej Wiewióry