sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:394/478)

Pieczony pstrąg i ziemniaki w sosie kurkowym 171

rozmaitych zajawkowiczów mieszkających nieopodal. W samej galerii czekają na Wasz wyroby lokalnych rzemieślników, dzieła warmińskich artystów oraz bardzo dobre espresso. Nieco dalej, w Kwaśnym Jabłku we Włodowie, możecie spróbować sernika Izaury i kupić miody od Wowka . Właściciele produkują tu doskonały cydr pod tą samą nazwą oraz prowadzą gospodarstwo agroturystyczne. Możecie spędzić tu leniwy weekend, ćwicząc jogę, leżąc nad jeziorem(...)ziemi i paprochów. Na patelni roztapiacie masło. Kiedy mocno się zagrzeje, wrzucacie drobno posiekaną cebulę i czosnek. Smażycie, aż się zarumienią i dodajecie odsączone kurki. Smażycie kolejne 5 minut, dodajecie śmietanę, posiekany koperek i natkę pietruszki (wcześniej też je myjecie i siekacie). Smażycie kolejnych kilka minut, aż sos zgęstnieje, ale nie przesadźcie, bo grzyby się zrobią zbyt miękkie. Przyprawiacie solą

GRUBY WAŁEK
Domowy batonik Snickers (Snikers) 1399

mojprzepisna.pl | Domowy batonik Snickers Już od dawna nosiłam się z zamiarem zmierzenia się z tym przepisem. Znalazłam go na moim ulubionym blogu Moje Wypieki . Przeczytałam wszystkie

moj przepis na
Brownie z serem i malinami - sernikobrownie 236

Najpyszniejsze brownie z serem i malinami jakie kiedykolwiek jadłam. Dowodem na to, powinno być to, że w ciągu tygodnia robiłam je dwukrotnie i za każdym razem

CookYourself
Tort czekoladowo-serowy z owocami i galaretką 222

    Jeszcze lato się nie skończyło, jeszcze pora na letnie ciasta i torty z owocami. Kuszący czekoladowo-serowy tort z owocami i galaretką przyciąga

kolorowotorcikowo
Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniową 200

mojprzepisna.pl | Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniowa Mam dla Was obłędny deserek, który z smaku przypomina budyń utarty z masłem, a w rzeczywistości nie

moj przepis na
Czekoladowy torcik z serem, truskawkami i rabarbarowym musem. 163

     Dzisiaj zapraszam wszystkich na tort, nie byle jaki, tylko urodzinowy i to w dodatku mój ;-) Od pewnego czasu wyczekuję urodzin mniej entuzjastycznie, toteż

Rozpustne gotowanie
Sernik zebra na zimno - chałwowo-czekoladowy z musem z białej czekolady 191

Ciasteczkowy sernik na zimno tak nam posmakował, że chciałam zrobić znów jakiś serniczek na podobnej bazie. Miałam do zużycia chałwę i tak powstało to cudeńko. Kolejny eksperyment - klejny sukces :) Aż sama jestem z siebie dumna :) Tym bardziej że pierwszy raz robiłam zebrę (nawet takiej babki-zebry nigdy nie piekłam). Zdziwienie i podziw w oczach męża - bezcene ;) A do tego(...)kakaową i tak aż do wyczerpania obu mas. Na koniec można lekko potrząsnąć tortownicą żeby wierzch się wyrównał. Odstawić do lodówki do stężenia. 5. Czekoladę rozpuścić (ja wkładam na minutę do mikrofali a później wyjmuję i mieszam aż się wszystko rozpuści). Śmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec ubijania 1 łyżkę Śnieżki. 2 łyżki tak ubitej śmietanki dodać do rozpuszczonej

Kto ugości moich gości?
Tarta z creme patissiere i truskawkami 161

mojprzepisna.pl | Tarta, jaką przygotowałam dla przyszłej Panny Młodej. Tarta na kruchym cieście z dużą ilością delikatnego kremu budyniowego, udekorowana truskawkami. Pyszna i elegancka, w sam raz

moj przepis na
Brownie z orzechami laskowymi 117

Macie czasami tak,  że widząc przepis przy którym widnieje słowo „najlepszy” macie ochotę skorzystać właśnie z tej propozycji, a nie innej? Najlepszy sernik. Najlepszy murzynek. Najlepsza pieczeń rzymska. Itd. Ja nie mam w swoich przepisach dań oznaczonych słowem „najlepsze”. Dlaczego? Czuję, że używając świadomie tego określenia musiałabym wcześniej przetestować kilka, jak nie kilkanaście(...)chłodne miejsce. W rondelku umieszczamy masło i czekoladę – rozpuszczamy na małym ogniu, a następnie lekko studzimy. W misie miksera umieszczamy jajka oraz cukier. Miksujemy całość przez około 10 minut aż do otrzymania puszystej masy o jasno-karmelowej barwie. Następnie dodajemy przestudzoną czekoladę z masłem i mieszamy delikatnie szpatułką, aż do połączenia. Na koniec do masy dodajemy przesianą z solą

Smaki Na Talerzu
Ciasto stracciatella z truskawkami 148

Przepis pochodzi z super książki "Domowe wypieki" autorstwa Joanny Niedobeckiej. Znajdziesz tu przepisy na wszelkie słodkości, całoroczne i sezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe, ciasta straciatella, makowce i szarlotki, florentynki, muffinki i ptysie, bezy i zapiekany deser lodowy. A jeśli jesteś wielbicielem pralinek, koniecznie przestudiuj ostatni rozdział. Piecz, smakuj(...)się wszystkich składników. W międzyczasie dodaj wodę. Na końcu wmieszaj delikatnie czekoladę. Przelej masę do formy i delikatnie wygładź powierzchnię. Wstaw formę do piekarnika i piecz biszkopt przez 30 minut. Po upływie czasu wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i zostaw biszkopt na 15 minut, po czym wyciągnij go z piekarnika i zostaw do całkowitego ostygnięcia. Następnie wyciąg z formy. Po czym

Z Kuchni Do Kuchni
Babka z różą 184

tylko zobaczyłam ten przepis na blogu Słodkie fantazje wiedziałam, że muszę też taką upiec. Szaleję za babkami - ostatnio ciasta z kremami zupełnie mi nie podchodzą. Nawet ukochane serniki zeszły na dalszy plan. To chyba ta Wielkanoc tak na mnie działa. Mam jeszcze kilka babkowych pomysłów - w końcu kto powiedział, że te śliczne wypieki możemy serwować tylko na wielkanocnym stole(...)proszkiem. Partiami dodawać do ciasta, miskując tylko do połączenia składników. Masę przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wyrównać. Piec w 180 st. C. przez 40-50 minut, do suchego patyczka. Ostudzić. Cukier puder utrzeć z wodą i śmietaną na gładki lukier. Polać ostudzoną babkę, posypać cukrowymi perełkami. Odstawić do zastygnięcia lukru. Smacznego! To już ostatnia propozycja do wielkanocnych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkopt z masą serową, bezą i owocami 140

Letnie pyszne ciasto z owocami. Można je zrobić z różnymi owocami. Masa bezowa – białka ubić na sztywną pianę. Jak już jest sztywna powoli podczas ubijania

Kuchnia Pokoleń
Kołocz z serem 412

Beskidy utonęły pod warstwą białego puchu, a wirujące w powietrzu tumany śniegowego puchu przesłoniły świat. Okutani w ciepłe kurtki, wysokie buty, szale i rękawiczki brnęliśmy przez

Zapiski Młodej Żony
JOGURTOWIEC, ŚMIETANOWIEC CZYLI SERNIK BEZ SERA Z MORELAMI 159

Sernik bez sera? Czemu nie... Delikatny jogurtowiec, śmietanowiec lub jogurtowo-śmietanowiec- w zależności czy przygotujemy go na bazie jogurtu greckiego czy kwaśnej śmietany. U mnie najczęściej po połowie śmietana 18% i gęsty jogurt grecki, ale bywa też wersja jogurtowa i sama śmietanowa, w zależności od ochoty lub zawartości lodówki... :-) U mnie duża blacha, o wym.: 37x24cm , w mniejszej będzie(...)wykładamy masę jogurtową (śmietanową). Na wierzchu masy wykładamy kawałki moreli (bez pestek). Na górę ścieramy pozostałą część ciasta. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok.50 minut na termoobiegu. Po upieczeniu ciasto można pozostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Przed podaniem oprószyć ciasto mielonym ksylitolem lub pudrem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
BABKA KAKAOWO-CYTRYNOWA NA MAJONEZIE Z KRÓLIKIEM W ŚRODKU 124

Święta za pasem. Niedługo stoły będą uginały się jaj, mazurków, serników i bab. Gdy pierwszy raz usłyszałam o babce z majonezem przeżyłam szok. Ale jak to? Babka z majonezem? Jak to możliwe? Majonez do słodkiego cista? Jak to będzie w ogóle smakować? Okazało się, że babka jest miękka, puszysta a majonez niewyczuwalny. Od tamtej pory nie wyobrażam sobie Wielkanocy(...)oraz skórkę i sok z cytryny. Mieszamy do połączenia się składników. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy masę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st przez ok 40 minut. Po wystudzeniu kroimy babkę na plastry i wykrawaczką do ciastek wycinamy kształt królika.  Przygotowujemy masę ciemną: Białko ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i ubijamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier

Kuchnia w oparach
Warstwowa baba bakaliowa (niczym tort) 148

Baby, mazurki, paschy, serniki.... to są wypieki, których nie powinno zabraknąć na wielkanocnym stole. Co dom to własny przepis, co gospodyni to inny smak. Ale warto też inspirować się ciekawymi przepisami. Ja ten przepis znalazłam w gazecie („starej jak świat”) i postanowiłam go odkurzyć specjalnie dla Was. Spróbujcie urozmaicić swoją babę wielkanocną i zrobić na podobieństwo tortu(...)Przykryłam ściereczką i znów odstawiłam na około godzinę w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia. Piekarnik nagrzałam do 180 °C. Babę wstawiłam do gorącego piekarnika na około 45-50 minut. Trzeba sprawdzić patyczkiem. Po upieczeniu, wystudziłam w foremce. Przełożyłam na talerz i upudrowałam cukrem pudrem.     Kiedy ją przekroiłam, moim oczom ukazał się ciekawy widok...     Wspaniała warstwowa baba

Kuchnia u Krysi
Drożdżówki Z Herbatą Matcha, Konfiturą Figową i Malinami 145

wszystkiego. Jednak Matcha ma specyficzny smak i trzeba uważać z nią gdyż, dodana w nadmiarze potrafi zepsuć całe danie, sprawi, że stanie się gorzkie, a nie herbaciane :) Serniki z Matcha, napoje, to już było, ale nie było u mnie drożdżowego z Matcha, od dzisiaj już jest :) Dlaczego akurat te smaki połączyłam? Bo sobie chciałam zużyć włoską konfiturę figową(...)posypałam malinami. Jak widać użyłam mrożonych malin, nie trzeba ich wcześniej rozmrażać. Każdy z placków zwinęłam w roladę, dwie sztuki, każdą roladę pocięłam na kawałki. Odstawiłam na około 30 minut do wyrośnięcia. Potem wierzch drożdżówek posmarowałam mlekiem i posypałam cukrem perlistym. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piekłam około 15-20 minut. Po upieczeniu studziłam na kratce.Prawda

Blondynka Gotuje