z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK POMARAŃCZOWY Przygotowanie: 1 h 30 minut + chłodzenie Składniki: – 800 g sera białego na sernik (koniecznie wybierz dobrej jakości) – 200 g ciastek czekoladowych (nie mogą być jednak oblane czekoladą(...)przygotowanym dnem. Do piekarnika nagrzanego do 170 st C wstaw dużą formę, do jej środka a następnie wlej ciepłą wodę do połowy wysokości formy sernikowej. Piecz sernik przez 1 h 15 minut. W tym czasie przygotuj kandyzowane owoce. 2 pomarańcze dobrze umyj pokrój w plastry o grubości około 3-4 mm. Przygotuj 2 garnki, do każdego wlej po szklance
nietylkopasta.plpiekarniku, a powyżej na kratkę wstawić foremkę z sernikiem. Sernik piec w nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C piekarniku 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C i piec 40 minut. Po upieczeniu sernik studzić w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami około 15 minut, następnie wyjąć z piekarnika i całkowicie wystudzić bez wyjmowania z foremki. Polewa(...)tężejącej galaretki. Polewę z mascarpone rozsmarować na wystudzonym serniku, łyżką nierównomiernie powykładać na nią niezastygniętą jeszcze galaretkę i delikatnie łyżeczką na powierzchni robić wzorki podobne, jak na zdjęciu powyżej. Sernik wstawić najlepiej na 12 godzin do lodówki do całkowitego zastygnięcia
Kuchcik gotujeGotową masę serową wylać na kruchy spód, wierzch sernika przykryć folią aluminiową, włożyc do dobrze nagrzanego piekarnika i piec 55 minut, folię zdjąć 5 minut przed końcem pieczenia-sernik ma pozostać biały . Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Mus czekoladowy-najlepiej jest zrobić dzień przed przygotowaniem sernika: Śmietankę podgrzewamy, aż będzie dobrze ciepła, dodajemy połamaną gorzką czekoladę(...)lodówki. Następnego dnia do masy czekoladowej dodajemy łyżkę cukru pudru miksujemy aż powstanie gęsty krem, przekładamy do szprycy cukierniczej z tylką gwiazdką, wyciskamy na zimnym serniku rozetki, oprószamy ciemnym kakao, schładzamy 30 minut w lodówce, podajemy. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamongorącej wody. 3. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Piec w temperaturze 150ºC przez około 60 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Odstawić do wystudzenia. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia inaczej mus spłynie jeśli wylejemy go na ciepłą masę. 4. Truskawki
vaniliowoczekoladowaodpowietrzyć sernik umyte śliwki wypestkować, poukładać skórką do dołu na serniku, piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego patyczka, sernik wystudzić dobrze w formie pozostałe śliwki włożyć do garnka z dnem takim co nie przypali śliwek, dodać cukier, wlać 1/4 szklanki wody i gotować do miękkości śliwek
W Mojej Kuchni Lubięzucchero 2 uova PRZYGOTOWANIE Przygotowanie sernika rozpoczynamy od rozpuszczenia masła. Ciasteczka rozdrabniamy blenderem na piasek, mieszamy z rozpuszczonym masłem. Masę ciasteczkow ą wykładamy do kwadratowej formy o boku 20 cm, wyrównując wierzch i wciskając w dno. Schładzamy w lodó wce ok. 30 minut. Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy w kawałeczki. Piekarnik rozgrzewamy(...)Ciasto miksujemy do uzyskania jednolitej, kremowej masy. Masę przelewamy do formy, wyrównując wierzch łyżką, na którym układamy kawałeczki truskawek. Cheesecake pieczemy ok. 35 - 40 minut. Upieczony sernik odstawiamy do wystygnięcia a następnie schładzamy w lodówce przynajmniej przez 4 godziny. Przed podaniem sernik dekorujemy truskawkami; oprószamy cukrem pudrem. **** PREPARAZIONE Per preparare la torta, iniziate
La grande e la piccola cuocaNajlepsze ciasta to serniki. A ten z dodatkiem kajmaku i orzechów jest wyjątkowy. Składniki: Ciasto kruche: 30 dag mąki pszennej 10 dag cukru pudru 10 dag masła 1 łyżka smalcu 1 jajko 2 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Przygotowane ciasto schładzamy w lodówce. Ciastem wykładamy(...)Białka ubijamy na sztywno pianę. Dodajemy stopniowo cukier. Na koniec dodajemy orzechy i delikatnie mieszamy. Całość wykładamy na podpieczony sernik. Pieczemy około 30 minut. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do wystudzenia. Masa kajmakowa: 1 puszka gotowego kajmaku 20 dag masła Masło miksujemy, dodając stopniowo kajmak. Miksujemy do uzyskania
Pyszności Słodkościciasto na zimno, które jest w miarę szybkie do przygotowania i nie za słodkie w smaku 😋 Wystarczy wcześniej rozpuścić oraz ostudzić galaretki i ciasto zrobicie w ciągu kilku minut. Poniższy sernik najlepiej smakuje podany mocno schłodzony. Polecam przygotować. Składniki na formę o wymiarach 20 x 30 cm: masa sernikowa (różowa) 0,4 kg truskawek (świeżych lub odmrożonych
Ugotowaćkropel esencji waniliowej Masa serowa: 250 g twarogu na sernik ( ja używam "Mój ulubiony") 50 g masła 1 żółtko 2 białka 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1/3 szkl cukru garść owoców czarnej porzeczki cukier puder do dekoracji 1. Z podanych składników zagniatam ciasto i chowam do lodówki na 30 minut. 2. Białka ubijam na sztywno. Masło ucieram z cukrem(...)Wykładamy pierwszy blat, wylewam masę serową z owocami, na to wykładam drugi blat z ciasta, lekko go nakłuwam widelcem. Całość piekę w 180 stop przez około 50-60 minut. Wystudzony sernik chowam do lodówki na noc, przed podaniem obsypuje cukrem pudrem i dekoruje owocami. Smacznego
Gotowanie...to proste !stopione masło. Dokładnie łączymy składniki aż powstanie konsystencja mokrego pisaku. Wykładamy tą mieszanką tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Wygładzamy powierzchnie i odstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie wszystkie składniki na sernik umieszczamy w misce i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ważne by nie robić tego zbyt długo gdyż napowietrzony mocno(...)sernik bardzo urośnie w trakcie pieczenia, a potem nagle opadnie. Masę serową wylewamy na spód z ciasteczek. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C na około 60 minut. Po upieczeniu sernik wystudzamy i odstawiamy do lodówki. Przed podaniem przygotowujemy ganach. Czekoladę łamiemy na kawałki i umieszczamy ją w misce razem ze śmietaną. Podgrzewamy w kąpieli wodnej
Przysmaki Karolkizdarza się tylko jeśli powierzchnia sernika jest bardzo duża. PRZEPIS NA SERNIK CHAŁWOWY FORMA MAŁA WYSOKA TORTOWNICA lub składniki x2 na dużą formę SPÓD SERNIKA: - 100 g maślanych herbatników - 50 g masła Herbatniki wrzuć do blendera i zmiksuj na proszek, dodaj roztopione masło i zagnieć całość. Wylep spód małej tortownicy. MASA SERNIKOWA: - 500 g sera z wiadereczka(...)temp 165 stopni C przez 1 godzinę i 20 minut. Pieczenie góra i dół. Po upływie czasu pieczenia, drzwiczki w piekarniku uchylamy tylko i pozostawiamy sernik jeszcze na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy z brytfanki. Sernik studzimy całkowicie najlepiej upiec go na noc a rano dokończyć. Polewa z gorzkiej czekolady
SMYKWKUCHNIśrednicy 25 cm. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę serową i piecz w 130 stopniach najpierw półtorej godziny, a następnie zwiększ do 150 stopni i piecz 15 minut. Zostaw sernik w formie na 2 godziny nie wyjmując go z piekarnika. Po tym czasie wyjmij i wyciągnij z formy. Polukruj wedle uznania. U mnie polewa . Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniwaniliowej Sos toffi: 1 szklanka śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki płynnego miodu 1/4 szklanki masła 100 g orzeszków ziemnych (mogą być w miodzie) Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasteczka pokruszyć i wymieszać z masłem orzechowym i roztopionym masłem. Formę wysmarować masłem i wyłożyć masą z ciasteczek. Wstawić do lodówki na czas przygotowania(...)czekoladą i esencją waniliową. Masę wylać na schłodzony spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C i piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze przez około 100 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik w zamknięciu jeszcze przez około 10 minut, następnie stopniowo uchylać drzwiczki piekarnika. Sernik przestudzić. Przygotować masę toffi. Masło, cukier
Bulliowaniliowej Sos toffi: 1 szklanka śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki płynnego miodu 1/4 szklanki masła 100 g orzeszków ziemnych (mogą być w miodzie) Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasteczka pokruszyć i wymieszać z masłem orzechowym i roztopionym masłem. Formę wysmarować masłem i wyłożyć masą z ciasteczek. Wstawić do lodówki na czas przygotowania(...)czekoladą i esencją waniliową. Masę wylać na schłodzony spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C i piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze przez około 100 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik w zamknięciu jeszcze przez około 10 minut, następnie stopniowo uchylać drzwiczki piekarnika. Sernik przestudzić. Przygotować masę toffi. Masło, cukier
Bulliowaniliowej Sos toffi: 1 szklanka śmietanki kremowej 36% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki płynnego miodu 1/4 szklanki masła 100 g orzeszków ziemnych (mogą być w miodzie) Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasteczka pokruszyć i wymieszać z masłem orzechowym i roztopionym masłem. Formę wysmarować masłem i wyłożyć masą z ciasteczek. Wstawić do lodówki na czas przygotowania(...)czekoladą i esencją waniliową. Masę wylać na schłodzony spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C i piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec jeszcze przez około 100 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik w zamknięciu jeszcze przez około 10 minut, następnie stopniowo uchylać drzwiczki piekarnika. Sernik przestudzić. Przygotować masę toffi. Masło, cukier
Bullio